Ένας χρυσός οδηγός για την μετακόμιση σας!

10+3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν προβείτε σε μετακόμιση

Ζευγάρι κάθετε μπροστά από κούτες μεταφοράς - αμπαλάζ. Αφού έχει πραγματοποιήσει μετακόμιση σε νέο διαμέρισμα
 1. Αρχικά, ένα βήμα το οποίο θα πρέπει να είναι από τα πρώτα είναι η αναζήτηση και εύρεση μεταφορικής εταιρείας, η οποία θα διαθέτει όλον τον απαραίτητο, κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθεί στις εκάστοτε ανάγκες.

 2. Έχοντας αποφασίσει πως θα πραγματοποιήσετε μόνοι σας την διαδικασία προετοιμασίας της μετακόμισης, προμηθευτείτε το αμπαλάζ αντικειμένων όλα τα απαραίτητα για την διεκπεραίωση της. Λέγοντας όλα τα απαραίτητα εννοούμε κούτες μεγάλες και μικρές, ταινίες κολλητικές, σακούλες ρούχων, σακούλες ανθεκτικές για εύθραυστα αντικείμενα καθώς και σκληρό μαρκαδόρο.

 3. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την διαδικασία εσείς οι ίδιοι κάνοντας ξεκαθάρισμα σε συρτάρια, ντουλάπες καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέρος το οποίο κρίνεται πως χρειάζεται.

 4. Έχοντας ξεκαθαρίσει αντικείμενα, ρούχα και γενικότερα πράγματα συνεχίστε κάνοντας μια λίστα με χρήσιμα και μη αντικείμενα, ώστε να προχωρήσετε στον μετέπειτα διαχωρισμό τους.

 5. Έπειτα, ξεκινήστε να χωρίζετε τα αντικείμενα με βάση το μέγεθος τους, την ανθεκτικότητα τους και το βάρος τους, ώστε να τοποθετηθούν στις κατάλληλες κούτες, σακούλες κλπ.

 6. Έχοντας τοποθετήσει τα αντικείμενα στις κατάλληλες κούτες και σακούλες, ώστε να μην τυχόν σπάσουν, συνεχίστε με την ονομασία τους χρησιμοποιώντας τον σκληρό μαρκαδόρο με σκοπό την διευκόλυνση σας καθώς σίγουρα δε θα είναι εύκολο να θυμάστε τι περιέχει το κάθε κουτί.

 7. Ακόμη, αφού έχετε τακτοποιήσει στις κατάλληλες κούτες και σακούλες τα εκάστοτε αντικείμενα, έχοντας ολοκληρώσει και την ονομασία τους, σειρά έχει η ταξινόμηση τους με βάση το πού θα τοποθετηθεί το καθένα αλλά και με βάση το ποια θα χρειαστούν τις πρώτες μέρες στο νέο σας σπίτι.

 8. Επίσης, έχοντας ολοκληρώσει την διαδικασία που αφορά το πακετάρισμα, μην ξεχάσετε να πετάξετε άχρηστα αντικείμενα κάνοντας όμως όπου χρειάζεται ανακύκλωση. Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος διεκπεραιώνοντας επιτυχώς την διαδικασία της μετακόμισης.

 9. Αναμφιβόλως, για να είστε σίγουροι πως δεν έχετε ξεχάσει τίποτα ή πως έχετε τοποθετήσει καθετί εκεί που πρέπει, απαραιτήτως θα πρέπει να κάνετε έναν τελικό έλεγχο, οποίος θα σας βοηθήσει να θυμάστε και καλύτερα πού βρίσκεται το κάθε αντικείμενο.

 10. Παράλληλα, θα πρέπει για την όσο το δυνατόν πιο εύκολη διεκπεραίωση της διαδικασίας να αφαιρέσετε τα πόμολα και τις λαβές από τα έπιπλα καθώς είναι πολύ πιθανόν να εμποδίσουν κατά την διαδικασία της μεταφοράς των επίπλων ειδικά των μεγάλων.

 11. Καθοριστικό βήμα είναι αυτό το οποίο σχετίζεται με την καθαριότητα τόσο του παλιού σας όσο και του νέου σας σπιτιού. Με άλλα λόγια, αναγκαίος κρίνεται ο καθαρισμός τόσο του παλιού σας σπιτιού, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω εργασίες όσο και του νέου, αφού πρώτα θα πρέπει να καθαρίσετε και έπειτα να αρχίσετε τις διαδικασίες που αφορούν τα αντικείμενα.

 12. Καθώς έχετε επιλέξει το νέο σας σπίτι και γιατί όχι το έχετε καθαρίσει, αφού έχετε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες όλων γενικότερα των πραγμάτων, μην ξεχάσετε να μετρήσετε τους χώρους του νέου σας σπιτιού. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσετε να υπολογίσετε με ακρίβεια το πού θα τοποθετήσετε το κάθε έπιπλο και αντικείμενο, ενημερώνοντας την μεταφορική εταιρεία για την χρήση ανυψωτικού μηχανήματος.

 13. Αναντίρρητα, μείζονος σημασίας κρίνεται το θέμα των φυτών, τα οποία θα πρέπει να μεταφέρονται με προσοχή αλλά και να βρίσκονται σε κατάλληλη θερμοκρασία,ώστε να μην καταστραφούν καθώς χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα στο εκάστοτε περιβάλλον.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε την μεταφορική που σου ταιριάζει!

Σεπτέμβριος 8th, 2017|Μετακόμιση|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!