Έντομα στο σπίτι - Τι τα προσελκύει;

4.9/5
390 Αξιολογήσεις

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα έντομα που εισβάλλουν στο σπίτι και τί τα προσελκύει;
Το MyConstructor απαντάει σε όλες σου τις απορίες!

hero

Απολυμάνσεις σε όλη την Αττική

  • Ευέλικτο ωράριο! Διάλεξε την ώρα και μέρα που σε βολεύει
  • Δυνατότητα ραντεβού την ίδια μέρα
  • Πληρωμή με Kάρτα, PayPal, Google Pay, Apple Pay, Μετρητά
  • Εγγύηση Ικανοποίησης
  • Δίκτυο Αξιολογημένων Επαγγελματιών
Verified icon
Αξιολογημένα & Οικονομικά Συνεργεία
1237
Eργασίες
star390
Αξιολογήσεις
80+
Υπηρεσίες

Κλείσε Απολύμανση Online

Εγγύηση Ικανοποίησης

Επιλέξτε το χώρο που θα γίνει η απεντώμοση:

Υποχρεωτικό πεδίο!

Για ποιο λόγο χρειάζεστε την απεντώμοση;

Υποχρεωτικό πεδίο!

We’re sorry, you do not qualify for the government grant.
Continue and find the best installation prices in the UK.
Congrats! You qualify for a government grant!
You could save up to €350 with a government grant for your charger.
calendar
place
Παρακαλώ γράψετε σωστά την διεύθυνση ή ταχυδρομικό κώδικα
pay
Πάνω από 300.000 πελάτες μας εμπιστεύονται σταθερά
Συνεπής επαγγελματίας, ευγενικός και σχολαστικός!
Επιτέλους απαλλαχτήκαμε από τα μυρμήγκια.
Είμαι διαχειρίστρια πολυκατοικίας. Μείναμε ικανοποιημένοι!

Έντομα που μας οδηγούν σε απεντομώσεις - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
100%x280

Τι προσελκύει τα μικρά έντομα στο σπίτι;

Τα έντομα που συνήθως συναντάμε στα σπίτια επηρεάζονται σημαντικά από την περιοχή στην οποία μένει ο καθένας (δηλαδή αν είναι ορεινή, πεδινή, παραθαλάσσια, αστική, χωριό κλπ.).

Ωστόσο, συγκεκριμένες κατηγορίες εντόμων εμφανίζονται πολύ πιο συχνά και δημιουργούν μικρά ή μεγάλα προβλήματα και προφανώς η παρουσία τους δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστη.

Τα πιο κοινά έντομα σπιτιού που εμφανίζονται και δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας είναι:


Κατσαρίδες:
Οι κατσαρίδες αποτελούν έναν από τους πιο συχνούς ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μπάνια και κουζίνες. Υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που συνήθως εισβάλλουν στο χώρο μας. 

  • Η γερμανική κατσαρίδα αποτελεί το πιο επίμονο είδος κατσαρίδας. Είναι οι πιο μικρές σε μέγεθος και ξανθιές στο χρώμα, ενώ βρίσκουν ιδανικές συνθήκες στα ζεστά και υγρά μέρη οπότε συνήθως φωλιάζουν μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και στο μπάνιο. 
  • Η μαύρη κατσαρίδα αναπτύσσεται επίσης στα υγρά μέρη και εμφανίζεται κυρίως μέσα στις αποχετεύσεις των σπιτιών.  
  • Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεται η αμερικάνικη κατσαρίδα με τη διαφορά ότι μπορεί να πετάει κιόλας.

Κοριοί:
Οι κοριοί είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Είναι μικρά έντομα μεγέθους 4 - 8 χιλιοστά που φωλιάζουν στο υπνοδωμάτιο και κυρίως γύρω από το κρεβάτι.

Ψύλλοι:
Μεταφέρονται από κατοικίδια ή αδέσποτα ζώα σε ένα σπίτι και είναι επίσης μικρά έντομα με μέγεθος (1-4 χιλιοστά). Έχουν κεραίες στο κεφάλι και προκαλούν έντονες δερματικές ενοχλήσεις με τα τσιμπήματα τους.

Μυρμήγκια:
Εμφανίζονται ξαφνικά σε στρατιές και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις σε αστικό περιβάλλον και πιο συνηθισμένα σε πεδινές ή ημιορεινές περιοχές. Πολλαπλασιάζονται επίσης με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Κουνούπια:
Κουνούπια και σκνίπες αποτελούν την ενοχλητική “παρέα” μας ειδικά το καλοκαίρι, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνα για την υγεία, έντομα σπιτιού σαν αυτά μεταδίδουν σοβαρές ασθένειες (όπως ελονοσία, κίτρινο πυρετό κ.ά.).

Μύγες:
Τα μυγάκια στο σπίτι συνήθως απαρτίζονται από τις μύγες αποχέτευσης οι οποίες αποτελούν κυρίως φορείς μικροβίων και ιών που μεταδίδονται συχνά στον άνθρωπο.

Σκόρος και τα σκαθάρια τροφίμων:
Τα έντομα αυτά μαζεύονται συνήθως σε μάλλινα ρούχα ή και αποθηκευμένα τρόφιμα.

Ακάρεα:
Τα ακάρεα αυτοί συγκεντρώνονται στο στρώμα του κρεβατιού ή του καναπέ και είναι συχνή αιτία δερματολογικών ενοχλήσεων και αλλεργιών.

Τι προκαλεί τα έντομα στο σπίτι να πολλαπλασιάζονται;

Κάθε έντομο προσελκύεται και η εξάπλωση ευνοείται από διαφορετικές συνθήκες. 

Γενικά η έλλειψη καθαριότητας και η παρουσία εκτεθειμένων τροφίμων εντείνουν τα προβλήματα από έντομα και τρωκτικά. Για το λόγο αυτό η παρουσία των εντόμων αυτών και η ανάγκη απεντόμωσης είναι δεδομένες σε ακατοίκητα για καιρό σπίτια.

Κατσαρίδες:
Αυτό που ισχύει για τις κατσαρίδες παραδείγματος χάριν, είναι ότι προτιμούν θέσεις σκοτεινές όπου επικρατεί υγρασία και υπάρχει τροφή για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν.
Οποιαδήποτε τροφή μπορεί να αποτελέσει ιδανική τροφή για τις κατσαρίδες. Μπορούν να αντέξουν μήνες χωρίς νερό αλλά όχι χωρίς υγρασία. Οπότε διαρροές νερού ή λιμνάζοντα νερά βοηθούν την εμφάνιση τους. 
Συνεπώς, οι κατσαρίδες είναι πολύ πιθανό να βρεθούν και να φωλιάσουν σε μέρη όπου υπάρχουν ίχνη ή περιττώματα από προηγούμενες κατσαρίδες. Ως σημαντικό μέτρο πρόληψης μπορείτε να καθαριζέτε τακτικά και σχολαστικά μέρη όπου έχετε δει στο παρελθόν κατσαρίδες.

Κορίοι:
Οι κοριοί τρέφονται κυρίως με ανθρώπινο αίμα και για το λόγο αυτό αποτελούν μια άμεση και επικίνδυνη απειλή για τους ενοίκους ενός σπιτιού. Το γεγονός ότι τα ενήλικα έντομα σπιτιού μπορούν να επιβιώσουν ως και 6 μήνες χωρίς τροφή, αλλά αναπαράγονται και εξαπλώνονται με ιδιαίτερη ταχύτητα και ευκολία είναι ιδιαίτερο ανησυχητικό για τις δυνατότητες ανάπτυξης αυτών των μικρών εντόμων.

Ψύλλοι:
Οι ψύλλοι, όμοια με τους κοριούς τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Οι ιδανικές συνθήκες για αυτούς είναι τα σκοτεινά μέρη του σπιτιού όπου αφήνουν τα αυγά τους. Οι προνύμφες δεν τσιμπάνε, αλλά τρέφονται αποκλειστικά με οργανικές ύλες, όπως περιττώματα από άλλα έντομα.

Μυρμήγκια:
Τα μυρμήγκια με την ικανότητα να μεταφέρουν 350 φορές το βάρος του και την διαρκή αναζήτηση για την συγκέντρωση τροφής αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για το σπίτι σας με την πληθώρα τροφίμων ή γλυκών όπως το μέλι ή οι μαρμελάδες. 
Υπάρχουν βέβαια και τροφές που τα μυρμήγκια απεχθάνονται, όπως το αλάτι, το λεμόνι και το ξύδι που αποτελούν φυσικούς τρόπους απώθησης με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

Μύγες:
Τέλος, μύγες, κουνούπια και τα μυγάκια στο σπίτι είναι από τα έντομα που εμφανίζονται πιο εύκολα αφού προσελκύονται σχεδόν από οτιδήποτε
Οι μύγες και τα μυγάκια μπορεί να εμφανιστούν και να τριγυρίζουν γύρω από φαγητά, γλυκά, οργανικές ύλες ή σκουπίδια ενώ τα κουνούπια προτιμούν σκοτεινές και υγρές θέσεις και αναπαράγονται κατά κανόνα σε βάλτους, έλη ή λιμνάζοντα ύδατα γενικότερα.

Πόσο σημαντική είναι η Απεντόμωση;

Η απεντόμωση είναι μια από τις πιο σημαντικές για την υγεία μας εργασίες που μπορούν να γίνουν στο σπίτι μας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρειαζόμαστε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο επαγγελματία να αναλάβει δράση.

Το να καθαρίσουμε μόνοι μας το σπίτι, είναι μια λύση η οποία όμως έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα καθώς τα έντομα ξανά γυρνούν μετά από λίγο καιρό. 

Ένας επαγγελματίας του MyConstructor μπορεί να αναλάβει την απεντόμωση σας και να σας απαλλάξει μια για πάντα από τα μικρά έντομα στο σπίτι. Έτσι, θα μπορείτε να μείνετε ήσυχοι πως δεν κινδυνεύετε από πιθανές ασθένειες και μικρόβια που μεταφέρουν αυτά τα έντομα σπιτιού. 

Πώς κλείνω το ραντεβού μου για Απεντόμωση;

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας για απεντόμωση με έναν επαγγελματία του MyConstructor με δύο τρόπους. 

Πρώτον, μπορείτε να κλείσετε online ραντεβού μέσω της πλατφορμας μας. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε μπροστά σας μια πληθώρα επαγγελματιών, καθώς και τις τιμές και αξιολογήσεις τους, ώστε να διαλέξετε εκείνον που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Αν πάλι δυσκολεύεστε, ή έχετε απορίες σχετικά με την απεντόμωση, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μας καλέσετε στο 210 300 9323 και οι εκπρόσωποι μας θα σας ενημερώσουν για οτιδήποτε χρειάζεστε! Επίσης, μπορούν να αναλάβουν για εσάς όλη τη διαδικασία του ραντεβού χωρίς να αγχωθείτε καν!
Περιεχόμενα
Βασιστείτε πάνω μας για την γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της δουλειάς σας!
Βρες επαγγελματία
happy

Πόσο σημαντική είναι η Απολύμανση Σπιτιού;

plus
Η Απολύμανση εντόμων στο σπίτι είναι απαραίτητη για κάθε σπίτι, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. 

Πραγματοποιώντας απολύμανση, μπορείτε να προλάβετε την έξαρση των εντόμων και άλλων ζωυφίων, πριν το πρόβλημα γίνει μη αναστρέψιμο. 

Επιπλέον, με την συχνή απολύμανση, προστατεύετε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα από μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να διακριθούν με "γυμνό μάτι" και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και το αναπνευστικό σας. 

Όπως είναι λογικό, για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ο κίνδυνος από αυτούς τους μικροοργανισμούς είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Ποια περίοδος του χρόνου είναι κατάλληλη για Απεντόμωση; 

plus
Η καλύτερη περίοδος για να κλείσετε το ραντεβού σας για απολύμανση/απεντόμωση είναι λίγο πριν έρθει το καλοκαίρι, δηλαδή τους μήνες από Μάρτιο έως Ιούνιο. 

Η περίοδος αυτή, είναι ιδανική καθώς η έξαρση των μικροοργανισμών και των εντόμων στο σπίτι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όσο ο χρόνος περνάει και η θερμοκρασία αυξάνεται, ο κίνδυνος έξαρσης είναι μεγαλύτερος και το πρόβλημα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. 

Από τι οργανισμούς θα απαλλαγώ αν κάνω Απολύμανση;

plus
Εάν πραγματοποιήσετε μια αποτελεσματική απολύμανση για μικρά έντομα στο σπίτι σας, θα απαλλαγείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα από:

Κατσαρίδες, κοριούς, ψύλλους, μυρμήγκια, κουνούπια, μύγες, σκόρους και ακάρεα.

Από τι εξαρτάται το κόστος της Απεντόμωσης;

plus
Το κόστος για απεντόμωση, μέσω του MyConstructor εξαρτάται από:
- Το μέγεθος του διαμερίσματός σας.
- Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.
- Τις μεθόδους αντιμετώπισης που θα χρησιμοποιηθούν.

Σε ποιους χώρους πρέπει να γίνεται η Απεντόμωση;

plus
Οι τροφές, η υγρασία και οι σκοτεινοί χώροι προσελκύουν τα έντομα. Επομένως, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείτε τακτική απεντόμωση σε χώρους που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, όπως οι κουζίνες, τα μπάνια, οι αποθήκες και οι εξωτερικοί χώροι. Επίσης, πρέπει να απεντομώνετε τους επαγγελματικούς χώρους και τα γραφεία για να διατηρείτε υγιείς και αποτελεσματικούς τους χώρους εργασίας των υπαλλήλων σας.
Χρειάζεστε βοήθεια; Καλέστε μας! 210 300 9323
lady
Απολύμανση χώρου για ιούς
από
0.5
€/m²
Βρες επαγγελματία
Απολύμανση Μονοκατοικίας
από
25
Βρες επαγγελματία
Απολύμανση Διαμερίσματος
από
25
Βρες επαγγελματία
Απολύμανση Πολυκατοικίας
από
29
Βρες επαγγελματία
Απολύμανση Καταστήματος
από
30
Βρες επαγγελματία
Πρόσφατες δουλειές
100%x280 100%x280 100%x280 100%x280
Ποιοί εμπιστεύονται το MyConstructor.gr;
Ελένη Βουλγαράκη

Ευτυχώς επικοινώνησα με την εταιρία @myconstructorgr για τη μετακόμισή μου!🙏 Οι άνθρωποι μου πακέταραν τα πάντα, δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα, και μάλιστα τα έστησαν όλα από την αρχή στο νέο μου σπίτι! Αν είστε σαν εμένα και δεν αντέχετε τις μετακομίσεις, @myconstructorgr και ευχαριστήστε με αργότερα!🥳

Μαρία Ηλιάκη

Τελείωσε και αυτό!🙏 Το να μετακομίζεις από ένα σπιτι μετά από τόσα χρόνια είναι ένα σοβαρό project. 🤔 Ευτυχώς είχα οργανωθεί σωστά μήνες πριν! Είχα καλή παρέα... πολλή υπομονή… και καλούς βοηθούς! Thank you @myconstructorgr που κάνατε τα πράγματα πιο εύκολα. ❤️

Μαίρη Συνατσάκη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία @myconstructorgr.😍 Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με εταιρία που εκτός από την μετακίνηση, σου πακετάρει και τα πράματα! Πρόσεξαν τα πράγματά μου σαν να ήταν δικά τους!❤️

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Το πρώτο βήμα έγινε και το σπίτι μας γέμισε από κούτες! 📦 Ευτυχώς που είχαμε το @myconstructorgr και μας βοήθησε στο αμπαλάζ, στην αποθήκευση και στη μετακόμισή μας! 📦

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Η εμπειρία με τους ανθρώπους του @myconstructorgr ήταν πάρα πολύ καλή! Είσαστε αποδοτικότατοι, είσαστε γενναίοι!💪 Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από το MyConstructor. Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Γωγώ & Όλγα Φαρμάκη

Κάποια ταλαιπωρία, κάποια μετακόμιση όμως ευτυχώς έχουμε τους ανθρώπους του @myconstructorgr που μας έχουν λύσει τα χέρια! Ευχαριστούμε πολύ! 🖤🤞🏻🍀

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους του @myconstructorgr.🖤 Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε με τίποτα να γίνει αυτή η δύσκολη μετακόμιση. Αν έχετε στο πλάνο μια μεγάλη δύσκολη μετακόμιση εμπιστευτείτε τους ειδικούς! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα! 🥰

Μαριέλλα Σαββίδου

Οι καλύτεροι! Ευχαριστώ @myconstructorgr για την άψογη μετακόμιση!! 👏👏👏👏

Μαρία Κορινθίου

Το @myconstructorgr είναι δίπλα μας στο καινούργιο εγχείρημά μας και μας βοηθάει με τις παροχές του και τους εξειδικευμένους μάστορες και τεχνίτες που παρέχει! Ευχαριστούμε για όλα!

Γιώργος Χρανιώτης

Τα πρωινά μας ξυπνήματα εμπλουτίστηκαν με ήχους από την εργασία και χαρά των επαγγελματιών σας! Ευχαριστούμε @myconstructorgr για τα μέτρα ασφαλείας που τηρήθηκαν από την ομάδα! Επίσης ευχαριστούμε για την αποτελεσματικότητα και την ευγένειά σας!❤️

Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται

Εγγύηση ικανοποίησης MyConstructor.gr

Στο myconstructor.gr θεωρούμε την ικανοποίηση των πελατών μας ως μέγιστη προτεραιότητα.

Το myconstructor.gr αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του και τον σεβασμό του σε εσάς σας παρέχει εγγύηση ικανοποίησης στις παρακάτω περιπτώσεις:

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της Εγγύησης Ικανοποίησης.

Πώς λειτουργεί

Αφού συγκεντρώσουμε τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας σας και του ραντεβού που υπήρξε το πρόβλημα, το τμήμα υποστήριξης του MyConstructor θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες να επιλύσει την υπόθεση σας.

Σε κάθε online ραντεβού ή ραντεβού που κλείνετε μέσω του επίσημου τηλεφωνικού αριθμού του myconstructor.gr 2103009323, τα οποία καλύπτονται από την Εγγύηση Ικανοποίησης, το MyConstructor θα διορθώσει οποιοδήποτε θέμα προκύψει με τους εξής τρόπους:

Προϋποθέσεις Εγγύησης Ικανοποίησης

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανατρέξετε στην Εγγύηση Ικανοποίησης όταν όλα τα παρακάτω ισχύουν:

Για το θέμα αυτό, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@myconstructor.gr ή τηλεφωνικά στο 210 300 93 23.

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Αποδοχή Απόρριψη