Ενεργειακοί Επιθεωρητές

5.0/5
3569 Αξιολογήσεις

Διαβάστε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τους ενεργειακούς επηθεωρητές και κλείστε το ραντεβού σας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

hero

Ενεργειακό Πιστοποιητικό σε Αττική και Θεσσαλονίκη

 • Ευέλικτο ωράριο! Διάλεξε την ώρα και μέρα που σε βολεύει
 • Δυνατότητα ραντεβού την ίδια μέρα
 • Πληρωμή με Kάρτα, PayPal, Google Pay, Apple Pay, Μετρητά
 • Εγγύηση Ικανοποίησης
 • Δίκτυο Αξιολογημένων Επαγγελματιών
Verified icon
Αξιολογημένα & Οικονομικά Συνεργεία
17184
Eργασίες
star3569
Αξιολογήσεις
80+
Υπηρεσίες

Κλείσε Ενεργειακό Πιστοποιητικό Online

Εγγύηση Ικανοποίησης

Eπιλέξτε πόσα τ.μ. είναι το ακίνητο σας:

Υποχρεωτικό πεδίο!

 • Αν έχετε κάτοψη του ακινήτου παρακαλούμε να την έχετε διαθέσιμη στο ραντεβού.
 • Θα χρειαστεί το E9 ή το συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή την γονική παροχή ή αποδοχή κληρονομιάς ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο που να φαίνονται τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.
We’re sorry, you do not qualify for the government grant.
Continue and find the best installation prices in the UK.
Congrats! You qualify for a government grant!
You could save up to €350 with a government grant for your charger.
calendar
place
Παρακαλώ γράψετε σωστά την διεύθυνση ή ταχυδρομικό κώδικα
pay
Πάνω από 300.000 πελάτες μας εμπιστεύονται σταθερά
Κλείσαμε αμέσως Ενεργειακό Επιθεωρητή εύκολα και γρήγορα. Ευχαριστούμε!
Σας ευχαριστούμε πολύ! Οι επαγγελματίες μας βοήθησαν και με το παραπάνω!
Μπράβο σας! Έχετε βρει τους καλύτερους επαγγελαμτίες. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι!

Ενεργειακός Επιθεωρητής: Τι υπηρεσίες προσφέρει και πότε ακριβώς τις χρειαζόμαστε;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
100%x280

Τι είναι οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές;

Πολύ κουβέντα γίνεται γύρω από τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’οίκον 2018» να τρέχει ήδη από τον Απρίλιο και με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.Πολλές οι άγνωστες οι λέξεις για πολλούς από μας. 

Λέξεις όπως είναι τα ΠΕΑ, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, υδε-υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου. Άλλη μια φράση που ακούμε συνέχεια να επαναλαμβάνεται είναι οι ενεργειακοι επιθεωρητες.

Εδώ θα δούμε αναλυτικά τι είναι ο ενεργειακός επιθεωρητής, τι υπηρεσίες προσφέρει, πότε τις χρειαζόμαστε και ποιες είναι οι αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών.

Οι συγκεκριμένοι επιθεωρητές είναι ουσιαστικά πιστοποιημένοι μηχανικοί, οι οποίοι είναι μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ενεργειακοί επιθεωρητές μπορούν, επίσης, να γίνουν και οι πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης που έχουν λάβει την αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων στην Ελλάδα.  

Οι πτυχιακοί μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι μηχανικοί από ΤΕΙ ουσιαστικά, έχουν δικαίωμα υπογραφής μετά την εγγραφή τους στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών, ένα χρόνο μετά την απόκτηση του πτυχίου τους. Οι ίδιοι έχουν δικαίωμα υπογραφής της λεγόμενης, Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης.

Για να γίνει κάποιος ενεργειακός επιθεωρητής δεν απαιτείται η παρακολούθηση κάποιου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ή μεταπτυχιακού προγράμματος. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ενεργειακών επιθεωρητών που μπορούν να εγγραφούν στο σύστημα. 

Συνεπώς όλοι όσοι κάνουν την αίτηση και την αναγγελία έναρξης δραστηριότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή θα κάνουν εγγραφή στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Ενεργειακοί Επιθεωρητές: Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει τον τίτλο;

Οι υποψήφιοι που θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών ακολουθούν την εξής διαδικασία:

 • Συμπληρώνουν την ηλεκτρονική αίτηση στο buildingcert.gr, την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι υποψήφιοι αιτούντες ενεργειακοι επιθεωρητες συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και το σύστημα τους εκδίδει έναν μοναδικό Κωδικό Αριθμό Συμμετοχής (ΚΑΣ).

 • Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν υποβολή αναγγελίας της έναρξης άσκησης της δραστηριότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή. Οι υποψήφιοι πρέπει να μπουν στο σύστημα μέσω του link Υποψήφιοι Μόνιμοι Ενεργειακοι Επιθεωρητες.
  Οι αιτούντες αφού συμπληρώσουν τον μοναδικό κωδικό Αριθμό Συμμετοχής (ΚΑΣ). Έπειτα, αφού επιλέξουν την επιλογή Αναγγελίες Έναρξης Δραστηριότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή και ακολουθήσουν τις παρεχόμενες οδηγίες, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνει υποβολή των δικαιολογητικών και να κάνει την εγγραφή στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και να έχουν δικαίωμα Υπογραφής και σφραγίδας.

Πώς μπορώ να ελέγξω την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή;

Ο κάθε πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος ενεργειακος επιθεωρητης αναφέρεται στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών. Να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι με τα μητρώα είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Έτσι, όταν θέλουμε να εξακριβώσουμε ότι ο επαγγελματίας που έχουμε επιλέξει π.χ. για την έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού, ο ενεργειακος επιθεωρητης με μια απλή επίδειξη ταυτότητας μπορεί να αποδείξει την ταυτοπροσωπία.

Πότε χρειάζομαι τις υπηρεσίες του Ενεργειακού Επιθεωρητή;

Ο ενεργειακός επιθεωρητής, χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του επιθεωρητή ενεργειακής απόδοσης μας είναι απαραίτητες στις εξής περιπτώσεις:
 • Όταν έχουμε νέο μισθωτήριο ενοικίασης κτηρίου ή κάποιου τμήματος αυτού.
 • Όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια αγοραπωλησία κτηρίου.
 • ‘Όταν έχουμε πραγματοποιήσει ριζική ανακαίνιση ενός κτηρίου.
 • Όταν θέλουμε να κάνουμε αίτηση στο ‘Εξοικονόμηση κατ’οίκον 2018.
 • Για την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης για όλα τα δημόσια κτήρια.
 • Για την ενεργειακή αναβάθμιση αυθαιρέτου.

Ποια είναι η αμοιβή ενός Ενεργειακού Επιθεωρητή;

Στο παρελθόν ο νόμος όριζε ελάχιστη αμοιβή για την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης- ΠΕΑ. 

Τώρα πια όμως έχουν καταργηθεί οι ελάχιστες αμοιβές και η αμοιβή ορίζεται μετά από συνεννόηση των συμβαλλόμενων μερών.

Ενεργειακοί Επιθεωρητές Αθήνα - Βρες τους καλύτερους!

Στο MyConstructor εξυπηρετούμε όλη την Αττική με τους καλύτερους ενεργειακούς επιθεωρητές της αγοράς, στις καλύτερες τιμές! 

Οι ενεργειακοί επιθεωρητές Αθήνα έχουν την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο ώστε να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Στο MyConstructor θα βρείτε αξιολογημένους και πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές στις καλύτερες τιμές. 

Με ένα τηλεφώνημα στο 210 300 9323 βρίσκετε άμεσα και οικονομικά ενεργειακούς επιθεωρητές για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού ή νέα υδε από πιστοποιημένους και ελεγμένους ενεργειακούς επιθεωρητές. 

Ή με ένα κλικ μπαίνετε στο κατάλογο και βρίσκετε όλους τους επιθεωρητές ενεργειακής απόδοσης για να επιλέξετε τον επαγγελματία που ταιριάζει στις ανάγκες σας βάσει αξιολογήσεων.
Περιεχόμενα
Βασιστείτε πάνω μας για την γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της δουλειάς σας!
Βρες επαγγελματία
happy
Ενεργειακό Πιστοποιητικό για χώρο ως 1000τμ
από
0.39
€/m²
Βρες επαγγελματία
Ενεργειακό Πιστοποιητικό για χώρο μεγαλύτερο των 1000τμ
από
0.39
€/m²
Βρες επαγγελματία
Ενεργειακό πιστοποιητικό για χώρο ως 30τμ
από
19
Βρες επαγγελματία
Ενεργειακό πιστοποιητικό για χώρο ως 100τμ
από
33
Βρες επαγγελματία
Ενεργειακό Πιστοποιητικό για χώρο ως 150τμ
από
58
Βρες επαγγελματία
Ενεργειακό Πιστοποιητικό για χώρο ως 200τμ
από
87
Βρες επαγγελματία
Πρόσφατες δουλειές
100%x280 100%x280 100%x280 100%x280
Ποιοί εμπιστεύονται το MyConstructor.gr;
Μαρία Ηλιάκη

Τελείωσε και αυτό!🙏 Το να μετακομίζεις από ένα σπιτι μετά από τόσα χρόνια είναι ένα σοβαρό project. 🤔 Ευτυχώς είχα οργανωθεί σωστά μήνες πριν! Είχα καλή παρέα... πολλή υπομονή… και καλούς βοηθούς! Thank you @myconstructorgr που κάνατε τα πράγματα πιο εύκολα. ❤️

Ελένη Βουλγαράκη

Ευτυχώς επικοινώνησα με την εταιρία @myconstructorgr για τη μετακόμισή μου!🙏 Οι άνθρωποι μου πακέταραν τα πάντα, δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα, και μάλιστα τα έστησαν όλα από την αρχή στο νέο μου σπίτι! Αν είστε σαν εμένα και δεν αντέχετε τις μετακομίσεις, @myconstructorgr και ευχαριστήστε με αργότερα!🥳

Μαίρη Συνατσάκη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία @myconstructorgr.😍 Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με εταιρία που εκτός από την μετακίνηση, σου πακετάρει και τα πράματα! Πρόσεξαν τα πράγματά μου σαν να ήταν δικά τους!❤️

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Το πρώτο βήμα έγινε και το σπίτι μας γέμισε από κούτες! 📦 Ευτυχώς που είχαμε το @myconstructorgr και μας βοήθησε στο αμπαλάζ, στην αποθήκευση και στη μετακόμισή μας! 📦

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Η εμπειρία με τους ανθρώπους του @myconstructorgr ήταν πάρα πολύ καλή! Είσαστε αποδοτικότατοι, είσαστε γενναίοι!💪 Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από το MyConstructor. Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Γωγώ & Όλγα Φαρμάκη

Κάποια ταλαιπωρία, κάποια μετακόμιση όμως ευτυχώς έχουμε τους ανθρώπους του @myconstructorgr που μας έχουν λύσει τα χέρια! Ευχαριστούμε πολύ! 🖤🤞🏻🍀

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους του @myconstructorgr.🖤 Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε με τίποτα να γίνει αυτή η δύσκολη μετακόμιση. Αν έχετε στο πλάνο μια μεγάλη δύσκολη μετακόμιση εμπιστευτείτε τους ειδικούς! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα! 🥰

Μαριέλλα Σαββίδου

Οι καλύτεροι! Ευχαριστώ @myconstructorgr για την άψογη μετακόμιση!! 👏👏👏👏

Μαρία Κορινθίου

Το @myconstructorgr είναι δίπλα μας στο καινούργιο εγχείρημά μας και μας βοηθάει με τις παροχές του και τους εξειδικευμένους μάστορες και τεχνίτες που παρέχει! Ευχαριστούμε για όλα!

Γιώργος Χρανιώτης

Τα πρωινά μας ξυπνήματα εμπλουτίστηκαν με ήχους από την εργασία και χαρά των επαγγελματιών σας! Ευχαριστούμε @myconstructorgr για τα μέτρα ασφαλείας που τηρήθηκαν από την ομάδα! Επίσης ευχαριστούμε για την αποτελεσματικότητα και την ευγένειά σας!❤️

Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται

Εγγύηση ικανοποίησης MyConstructor.gr

Στο myconstructor.gr θεωρούμε την ικανοποίηση των πελατών μας ως μέγιστη προτεραιότητα.

Το myconstructor.gr αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του και τον σεβασμό του σε εσάς σας παρέχει εγγύηση ικανοποίησης στις παρακάτω περιπτώσεις:

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της Εγγύησης Ικανοποίησης.

Πώς λειτουργεί

Αφού συγκεντρώσουμε τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας σας και του ραντεβού που υπήρξε το πρόβλημα, το τμήμα υποστήριξης του MyConstructor θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες να επιλύσει την υπόθεση σας.

Σε κάθε online ραντεβού ή ραντεβού που κλείνετε μέσω του επίσημου τηλεφωνικού αριθμού του myconstructor.gr 2103009323, τα οποία καλύπτονται από την Εγγύηση Ικανοποίησης, το MyConstructor θα διορθώσει οποιοδήποτε θέμα προκύψει με τους εξής τρόπους:

Προϋποθέσεις Εγγύησης Ικανοποίησης

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανατρέξετε στην Εγγύηση Ικανοποίησης όταν όλα τα παρακάτω ισχύουν:

Για το θέμα αυτό, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@myconstructor.gr ή τηλεφωνικά στο 210 300 93 23.

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα