Αρχικά, πρέπει να αραιώσετε τη μπογιά σε ένα αρκετά μεγάλο κουβά έτσι ώστε να διατηρηθεί η ομοιογένεια του χρώματος.
Μετά με τα πινέλα βάφονται οι γωνίες, τα σοβατεπί και τα δύσκολα σημεία του χώρου που, όπως τα αποκαλούν οι ελαιοχρωματιστές, είναι τα απαραίτητα “ κοψίματα” .
Τα κοψίματα γίνονται με τοποθέτηση χαρτοταινίας σε σοβατεπί για περισσότερη προστασία από τυχόν λάθη στα κοψίματα πάντα πριν το βάψιμο των μεγάλων επιφανειών για να είναι ξεκάθαρα τα όρια του τοίχου και να διευκολυνθεί η μετέπειτα εργασία.
Σημαντικό tip: Για την προστασία των σοβατεπί μπορείτε να βάλετε χαρτοταινία έτσι ώστε να είστε τελείως σίγουροι πως δεν θα ξεφύγει μπογιά στο σοβατεπί ή ακόμα και στο πάτωμα.
Στη συνέχεια, βάφονται οι μεγάλες επιφάνειες με ρολό.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε μια συμβουλή: Η κίνηση που πρέπει να κάνετε όταν βάφετε με το ρολό είναι από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω σε στυλ W, χωρίς να σηκώνεις το ρολό από τον τοίχο. Από την όψη του τοίχου, φαίνεται και αν χρειάζεται οπωσδήποτε δεύτερο χέρι ή αν δεν είναι ανάγκη.
Τέλος, έχετε στο νου σας στο τέλος της ημέρας παρόλη την κούραση να πλύνετε τα πινέλα και τα ρολά προκειμένου να μην ξεραθεί το χρώμα πάνω σε αυτά και να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε την άλλη μέρα.