Πάνω από 200.000 ραντεβού και συνεχίζουμε

Τακτοποιήσαμε τις υποχρεώσεις μας άμεσα και οικονομικά! Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες. Ευχαριστούμε πολύ!
Όλα έγιναν άψογα. Εκτιμούμε πολύ τη βοήθεια σας!
Όλο μας το άγχος εξαφανίστηκε αμέσως μόλις ανέλαβαν οι επαγγελματίες του MyConstructor. Η κ. Αναστασία είναι η καλύτερη!

Προτεινόμενοι Επαγγελματίες

Οι καλύτεροι επαγγελματίες βάση αξιολογήσεων!

Card image cap
Εξυπηρετούμε όλη την Αττική
4.9
(146 Αξιολογήσεις)

Card image cap

4.9

(146 Αξιολογήσεις)
Εξυπηρετούμε όλη την Αττική

Card image cap
Εξυπηρετούμε όλη την Αττική
5.0
(282 Αξιολογήσεις)

Card image cap

5.0

(282 Αξιολογήσεις)
Εξυπηρετούμε όλη την Αττική

Card image cap
Εξυπηρετούμε όλη την Αττική
5.0
(57 Αξιολογήσεις)

Card image cap

5.0

(57 Αξιολογήσεις)
Εξυπηρετούμε όλη την Αττική

Ποιοί εμπιστεύονται το MyConstructor.gr;

Μαρία Ηλιάκη

Τελείωσε και αυτό!🙏 Το να μετακομίζεις από ένα σπιτι μετά από τόσα χρόνια είναι ένα σοβαρό project. 🤔 Ευτυχώς είχα οργανωθεί σωστά μήνες πριν! Είχα καλή παρέα... πολλή υπομονή… και καλούς βοηθούς! Thank you @myconstructorgr που κάνατε τα πράγματα πιο εύκολα. ❤️

Ελένη Βουλγαράκη

Ευτυχώς επικοινώνησα με την εταιρία @myconstructorgr για τη μετακόμισή μου!🙏 Οι άνθρωποι μου πακέταραν τα πάντα, δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα, και μάλιστα τα έστησαν όλα από την αρχή στο νέο μου σπίτι! Αν είστε σαν εμένα και δεν αντέχετε τις μετακομίσεις, @myconstructorgr και ευχαριστήστε με αργότερα!🥳

Μαίρη Συνατσάκη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία @myconstructorgr!😍 Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με εταιρία που εκτός από την μετακίνηση, σου πακετάρει και τα πράματα! Πρόσεξαν τα πράγματά μου σαν να ήταν δικά τους!❤️

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Το πρώτο βήμα έγινε και το σπίτι μας γέμισε από κούτες! 📦 Ευτυχώς που είχαμε το @myconstructorgr και μας βοήθησε στο αμπαλάζ, στην αποθήκευση και στη μετακόμισή μας! 📦

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Η εμπειρία με τους ανθρώπους του @myconstructorgr ήταν πάρα πολύ καλή! Είσαστε αποδοτικότατοι, είσαστε γενναίοι!💪 Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από το MyConstructor. Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Γωγώ & Όλγα Φαρμάκη

Κάποια ταλαιπωρία, κάποια μετακόμιση όμως ευτυχώς έχουμε τους ανθρώπους του @myconstructorgr που μας έχουν λύσει τα χέρια! Ευχαριστούμε πολύ! 🖤🤞🏻🍀

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους του @myconstructorgr!🖤 Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε με τίποτα να γίνει αυτή η δύσκολη μετακόμιση. Αν έχετε στο πλάνο μια μεγάλη δύσκολη μετακόμιση εμπιστευτείτε τους ειδικούς! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα! 🥰

Μαριέλλα Σαββίδου

Οι καλύτεροι! Ευχαριστώ @myconstructorgr για την άψογη μετακόμιση!! 👏👏👏👏

Μαρία Κορινθίου

Το @myconstructorgr είναι δίπλα μας στο καινούργιο εγχείρημά μας και μας βοηθάει με τις παροχές του και τους εξειδικευμένους μάστορες και τεχνίτες που παρέχει! Ευχαριστούμε για όλα!

Γιώργος Χρανιώτης

Τα πρωινά μας ξυπνήματα εμπλουτίστηκαν με ήχους από την εργασία και χαρά των επαγγελματιών σας! Ευχαριστούμε @myconstructorgr για τα μέτρα ασφαλείας που τηρήθηκαν από την ομάδα! Επίσης ευχαριστούμε για την αποτελεσματικότητα και την ευγένειά σας!❤️

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Οικοπέδου έως 1000 τ.μ.
Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου εως 100 τ.μ.
Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου εώς 200 τ.μ.
Έχετε Ερωτήσεις;

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου - Ο Απόλυτος Οδηγός για το 2023!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
100%x280

Τι αλλάζει στο νέο Νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου;

Μετά τις αρκετές θα λέγαμε, παρατάσεις τις οποίες είχε δώσει το κράτος κατά το 2021, η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου από τον Απρίλιο του 2022, πλέον καθίσταται υποχρεωτική για όλα τα ακίνητα της επικράτειας, αλλάζοντας μια για πάντα την εικόνα των συναλλαγών στις αγοραπωλησίες ακινήτων, τις μεταβιβάσεις και τις δωρεές.

Παρά τις όποιες ενστάσεις και προβληματισμούς, η εφαρμογή της Ταυτότητας Κτιρίου έχει ξεκινήσει σιγά σιγά και για την χώρα μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, κρίνουμε σκόπιμο να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε, πριν κλείσετε το ραντεβού σας. 

Η σωστή ενημέρωση, μπορεί να σας γλιτώσει από τυχόν προβλήματα κατά τη διαδικασία έκδοσης της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, αλλά και από πιθανά ανεπιθύμητα κόστη που μπορεί να προκύψουν.

Οι επαγγελματίες μηχανικοί του MyConstructor μας απαντάνε για όλα!

Τι είναι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου;

Εισαγωγικά, θα ξεκινήσουμε με τον όρο Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου ή Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου. Με τον όρο αυτόν λοιπόν, εννοούμε τον φάκελο (ο οποίος υπάρχει τόσο σε κανονική μορφή, όσο και σε ηλεκτρονική), που περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν το κτίριο, είτε αυτό είναι αυτοτελή, είτε διευρυμένο. 

Οι πληροφορίες αυτές, περιλαμβάνουν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αφορούν την σημερινή κατάσταση του κτιρίου και όχι την κατάσταση βάσει της οικοδομικής του εργασίας που κάποτε εκδόθηκε. 

Με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου λοιπόν, σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε όλη την Ελλάδα, δίνεται η προθεσμία μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, να συντάξουν συμβόλαια με την απλούστερη διαδικασία της βεβαίωσης μηχανικού. 

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, μαζί με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες αποτελούν, ένα μεγάλο βήμα προς την εκσυγχρόνηση της καταγραφής και διαχείρισης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα, θωρακίζοντας τις ιδιοκτησίες των πολιτών.

Τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας τηρούνται στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, το οποίο το εποπτεύει το Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος. Σκοπός του Ηλεκρονικού Μητρώου, είναι να μπορούν να γίνονται από την Πολιτεία έλεγχοι διαστάυρωσης των υποβαλλόμενων στοιχείων εύκολα και γρήγορα!

Ποια κτίρια έχουν υποχρέωση στην έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας;

Για την έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Ακινήτου, υποχρέωση έχουν τα εξής κτίρια της ελληνικής επικράτειας:
 • Όλα τα παλαιότερα κτίρα.
 • Όλα τα αυθαίρετα κτίρια κατά την περάτωση δηλώσεων.
 • Όλα τα καινούργια κτίρια ή διευρυμένες ιδιοκτησίες, για τα οποία εκδήδονται νέες οικοδομικές άδειες.

Ποιος μπορεί να εκδόσει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου;

Την εν λόγω διαδικασία, μπορεί να την αναλάβει αποκλειστικά ένας ιδιώτης, εξειδικευμένος μηχανικός, ο οποίος αναλαμβάνει όλη την ευθύνη της αυτοψίας και της έκδοσης της ταυτότητας. 

Επιπλέον, ο μηχανικός έχει την πλήρη ευθύνη για ό,τι αναγράφεται στα έγγραφα που περιέχονται στην Ηλέκτρονική Ταυτότητα. 

Ποια είναι τα στοιχεία που καταχωρούνται στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα;

Συνοπτικά, στην Ηλεκτρονική Τατυτότητα Ακινήτου πρέπει να καταχωρηθούν τα κάτωθι στοιχεία:
 • Περιγραφή της ιδιοκτησίας.
 • Ο τύπος της ιδιοκτησίας.
 • Αριθμός κτισμάτων.
 • Κωδικός Αριθμό Eθνικού Kτηματολογίου της διευρυμένης οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας.
 • Τεχνική περιγραφή της ιδιοκτησίας.
 • Τα στοιχεία του ιδιοκτήτη (προσωπικά και στοιχεία επικοινωνίας).
 • Οι όροφοι του κτιρίου.
 • Πράξεις σύστασης οριζόντιων ή κάθετων ιδιοκτησιών.
 • Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.
 • Οικοδομικές Άδειες και Άδειες Δόμησης.
 • Αναφορά στο πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής του ακινήτου.
 • Ο πίνακας χιλιοστών του ακινήτου.
Τι γίνεται μετά;

Απόσπασμα Ταυτότητας Κτιρίου - Τι είναι; Πώς εκδίδεται;

Μόλις ενταχθούν τα εν λόγω στοιχεία στον φάκελο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας, ο εξειδικευμένος μηχανικός μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης, εκδίδει το Απόσπασμα Ταυτότητας Κτιρίου (Α.Τ.Κ.) ή διευρυμένης ιδιοκτησίας. Το απόσπασμα αυτό, δημιουργεί ένα μοναδικό ηλεκτρονικό κλειδί ασφαλείας. 

Το Α.Τ.Κ., είναι η πλήρης αποτύπωση των απαιτούμενων τεχνικών στοιχείων του ακινήτου με τις αντίστοιχες αναφορές αυτών. 

Πιστοποιητικό Πληρότητας Ταυτότητας Κτίριου - Τι είναι; Πώς εκδίδεται;

Αφού εκδοθεί το απόσπασμα, ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός κάνει αίτηση έκδοσης Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας (Π.Π.Τ.Κ). 

Το εν λόγω πιστοποιητικό, περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του προαναφερόμενου Αποσπάσματος, αλλά και την προσωπική βεβαίωση του μηχανικού για το αν το ακίνητο έχει ή όχι τακτοποιημένες οικοδομικές και πολεοδομικές υπερβάσεις. 

Το πιστοποιητικό αυτό, έχει και αυτό δικό του ηλεκτρονικό κωδικό και κλειδί ασφαλείας, ισχυεί για δύο (2) μήνες και απαιτείται για όλες τις δικαιοπραξίες. 

Κάθε πότε πρέπει να ενημερώνεται η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου;

Η ενημέρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Ακινήτου καθίσταται υποχρεωτική ύστερα από κάθε εργασία παρέμβασης ή τροποποίσησης στο κτίριο, για την οποία απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από δημόσια αρχή.

Τι γίνεται αν δεν τακτοποιήσω τις υποχρεώσεις του ακινήτου μου;

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων δεν τακτοποιήσουν τις υποχρώσεις του, υπάρχουν διάφοροι πολύ σοβαροί περιορισμοί και απαγορεύσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν. 

Οι περιορισμοί - κυρώσεις για τον ιδιοκτήτη, έχουν ως εξής:
 • Περιορισμό ή απαγόρευση μεταβίβασης ή πώλησης του ακινήτου.
 • Περιορισμό ή απαγόρευση στην έκδοση πολεοδομικών αδειών για εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης, αποκατάστασης, αλλαγής χρήσης ή και επέκτασης των ακινήτων τους.
 • Περιορισμούς στην νόμιμη μίσθωση.
 • Κυρώσεις στην έκδοση άδειας λειτουργίας της επιχείρησης.
 • Περιοερισμούς ή απαγορεύσεις στην αναβάθμιση του ακινήτου.
 • Κίνδυνος πιθανής κατεδάφισης.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως, σε περίπτωση που ο ιδικτήτης προσλάβει έναν μηχανικό και η Ηλεκτρονική Ταυτότητα περιέχει ψευδή στοιχεία, επιβάλλονται κυρώσεις, τόσο στον ιδιοκτήτη, όσο και στον μηχανικό. 

Οι κυρώσεις αυτές, αφορούν πρόστιμα, ποινικές κυρώσεις, καθώς και απέναντι στον μηχανικό, αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Πόσο κοστίζει η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου;

Πριν κλείσετε το ραντεβού σας με έναν εξειδικευμένο μηχανικό, καλό θα ήταν να έχετε κάνει μια διεξοδική έρευνα. Με αυτόν τρόπο, θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τις απαιτήσεις της αγοράς σε ό,τι αφορά το κόστος και την διαδικασία της έκδοσης της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Ακινήτου. 

Η έρευνα, ωστόσο, ειδικά αν είναι κάτι που δεν συνηθίζετε, μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε εμείς εδώ! Έχουμε συγκεντρώσει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, ώστε να μη χρειαστεί να ψάξετε καθόλου. 

Πιο συγκεκριμένα:
 • Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου εως 100 τ.μ. από 159€ + ΦΠΑ
 • Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου εώς 200 τ.μ.από 170€ + ΦΠΑ
 • Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου πάνω από 200 τ.μ. από 380€ + ΦΠΑ

Τακτοποιήστε τις υποχρεώσεις σας με το MyConstructor!

Στο MyConstructor, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να αναλάβουμε την έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μέσω της πλατφόρμας μας, επιλέγοντας τον εξειδικευμένο μηχανικό που σας εξυπηρετεί. 

Διαφορετικά, αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς ζητάτε σε έναν επαγγελματία, καλέστε μας στο 210 300 9323 και οι άνθρωποι μας θα σας συστήσουν τον καλύτερο ανάλογα τις ανάγκες και προτιμήσεις σας, την μέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί. 
Δείτε περισσότερα: 
Δείτε τον οδηγό του myConstructor για τη Μετακόμισή σας!
Πρόσφατες δουλειές

Responsive image

Έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας από το MyConstructor!

Οι πιο συμφέρουσες και οικονομικές της αγοράς είναι εδώ! Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα κιόλας!

Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!

Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει

Αναζήτησε σε μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.

Επέλεξε τον Επαγγελματία

Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.

Κλείσε Ραντεβού

Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!

Card image cap
Card image cap
Card image cap

Κλείσε το ραντεβού σου για έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας!
Brands που μας εμπιστευονται