Συμβουλές από το MyConstructor για μια επιτυχημένη - ανώδυνη μετακόμιση!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Η λέξη μετακόμιση γεμίζει το μυαλό μας με αντικείμενα και κουβάλημα. Κι όμως… δεν είναι μόνο αυτά! 
Το MyConstructor, ετοίμασε συμβουλές μετακόμισης, έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε μια ανώδυνη και επιτυχημένη μετακόμιση.


Τι πρέπει να προσέξετε σε μια μετακόμιση, εκτός από τη… μετακόμιση
Καταρχάς πρέπει να καταλάβουμε ότι η λέξη μετακόμιση, δεν αποτελείται μόνο από κούτες, έπιπλα και οικοσκευές… Η λέξη κρύβει  και άλλες ειδικότητες, τις οποίες θα πρέπει να τις γνωρίζετε και να δώσετε προσοχή, καθώς θα σας φανούν χρήσιμες και θα σας γλιτώσουν από κόπο, χρόνο και χρήματα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τις συμβουλές μετακόμισης, με πράγματα που… δεν θυμίζουν μετακόμιση!
Γράψτε σε μια λίστα όλες τις εταιρίες που θα χρειαστεί να ενημερώσετε για αλλαγή διεύθυνσης και, πιθανόν, αλλαγή/μεταφορά τηλεφωνικού αριθμού: τράπεζες, λογαριασμούς σταθερής/κινητής τηλεφωνίας, συνδρομές κα.
Βασικό είναι να κάνετε άμεσα αίτηση για τη μεταφορά του τηλεφώνου και την αλλαγή ονόματος του ρολογιού ΔΕΗ* (το MyConstructor μπορεί να σας δώσει συμβουλές και γι΄ αυτό).

Η επόμενη συμβουλή μετακόμισης, είναι να πάτε στο νέο σας σπίτι… πριν μετακομίσετε!
Εκεί με ηρεμία και συγκέντρωση, θα καταγράψετε τι χρειάζεται να ετοιμάσετε, πριν ξεκινήσετε το πακετάρισμα. Για παράδειγμα, πολύ πιο εύκολα θα βαφτεί ένας τοίχος, χωρίς να εμποδίζει η βιβλιοθήκη ή το κρεβάτι.
Εκτός από το βάψιμο, κάντε ένα τσεκ στα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά, τα laminate πατώματα… κι αν βρήκατε κάτι που χρειάζεται άμεση επισκευή ή συντήρηση εδώ είμαστε!

Ένα επίσης θέμα που μπορούμε να σας λύσουμε, είναι το καθάρισμα… κι όταν λέμε καθάρισμα, δεν εννοούμε ένα απλό σφουγγάρισμα. Μπαλκόνια, σκάλες και κουφώματα είναι καλό να καθαριστούν πριν μπείτε στο νέο σπίτι… Μέσα από τις υπηρεσίες μας, εντοπίστε το κατάλληλο συνεργείου καθαρισμού και γλιτώστε από μια εργασία που σίγουρα θα περάσει αρκετός καιρός για να την ολοκληρώσετε μόνοι σας.

Ακόμα μια περίπτωση που μπορεί να αντιμετωπίσετε πριν καν να ξεκινήσετε τη μετακόμιση, είναι ο νέος σας χώρος να μην μπορεί να υποδεχθεί πχ το σαλόνι σας, καθώς το δωμάτιο που προορίζεται για καθιστικό παρουσίασε κάποια επιπλέον μερεμέτια. Δεν χρειάζεται να μοιράζετε έπιπλα σε φίλους και συγγενείς. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την υπηρεσία του MyConstructor αποθήκευση επίπλων και οικοσυσκευών και με προσιτή τιμή, να αποθηκεύσετε τα έπιπλά σας μέχρι να τακτοποιήσετε το χώρο τους. 


Μετακόμιση με μεταφορική ή μόνοι σας;
Το να "κάνω την μετακόμιση μόνος μου ή να προσλάβω εταιρία μετακόμισης", είναι το αμέσως μετά δημοφιλές δίλημμα, μετά το "από που να ξεκινήσω τη μετακόμιση".

Η απάντηση εξαρτάται από παράγοντες όπως, όγκος αντικειμένων, το οικονομικό, την απόσταση που βρίσκεται το νέο σας σπίτι, τον όροφο κλπ. Η αλήθεια είναι ότι το νοικοκυριό μιας οικογενείας για παράδειγμα, δεν είναι εύκολο να φτάσει άθικτο, στη νέα του έδρα. Χρειάζονται έμπειρα χέρια και εξοπλισμό.
Ψυγεία, κουζίνες, έπιπλα… αντικείμενα με όγκο και αξία. Θα ρισκάρετε να μεταφέρετε μόνοι σας;

Λογικό είναι να σκεφτείτε και το κόστος της μετακόμισης. Εάν όμως κάποιο από αυτά τα -όχι και φθηνά- αντικείμενα υποστεί ζημιά; Θα αναγκαστείτε να το αντικαταστήσετε και μάλιστα άμεσα, καθώς δεν θα έχετε χρόνο να κάνετε την έρευνα αγοράς που χρειάζεται γιατί θα το χρειαστείτε στην καθημερινότητά σας.

Για αυτό η συμβουλή του MyConstructor, είναι να κάνετε έρευνα μεταφορικής εταιρίας, η οποία θα αναλάβει όλο το κουβάλημα. Στο site μας, θα βρείτε συγκεντρωμένους κορυφαίους επαγγελματίες, τις υπηρεσίες τους, τιμές και σχόλια πελατών. Έτσι δεν θα χρειαστεί να… σερφάρετε δεξιά και αριστερά και να ψάχνετε φορτηγά.


Αφού λοιπόν αποφασίσατε πια είναι η καλύτερη λύση για εσάς -μεταφορική εταιρία ή προσωπικός κόπος-, πρέπει να βάλετε σε μια σειρά τα αντικείμενα που πάρετε μαζί σας στη μετακόμιση. 

Ένας τρόπος για να μην μπερδευτείτε είναι να πηγαίνετε ανά δωμάτιο και να βάζετε σε κούτες το περιεχόμενο και φυσικά να σημειώνετε απέξω τι περιέχει η κάθε κούτα.
Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε είτε γιατί δεν έχετε χρόνο, είτε γιατί δεν είστε οργανωτικός τύπος, επιτρέψτε στο MyConstructor, να πακετάρει τα αντικείμενά σας με προσοχή και σειρά.
Μην διστάσετε να στείλετε αντικείμενα στην ανακύκλωση ή να δώσετε κάτι σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Είναι πολύ καλύτερο να το χαρίσετε, από το να πιάνει χώρο και σκόνη σε ένα πατάρι.

Σε περίπτωση που θέλετε να πακετάρετε μόνοι σας τα αντικείμενα σας, σας προτείνουμε να αγοράσετε κούτες και να μην ψάχνετε έξω από σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Μπορεί η κούτα να φαίνεται καθαρή, αλλά μόνο που θα έχει ακουμπήσει σε κάδο, την καθιστά έποπτη. Εκτός κι αν θέλετε να μεταφέρετε κάποια γλάστρα ή παπούτσια. Οι κούτες καλό θα είναι να μην είναι τεράστιες, γιατί θα έχετε πρόβλημα στο κουβάλημα.

Υπάρχουν όμως και αντικείμενα, που δεν μπορείτε να τα μεταφέρετε μόνοι σας. Ας δούμε την περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε στο νέο σας χώρο αντικείμενα αξίας και ευαίσθητης συναρμολόγησης. Καλό θα είναι να μην αφήσετε την αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση σε κάποιον που δεν είναι έμπειρος. Ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος για παράδειγμα, θα χρειαστεί οπωσδήποτε ηλεκτρολόγο και ειδική συσκευασία ασφαλείας. Επίσης θα χρειαστείτε έμπειρο τεχνίτη που θα αναλάβει την απεγκατάσταση και εγκατάσταση του κλιματιστικού σας.  

Εάν αναρωτιέστε που θα βρείτε ψυκτικό μέσα στον κυκλώνα της κούτας, σας λέμε πολύ απλά… εδώ! Η πιο εξειδικευμένη γνώση εγκατάστασης, ισχύει και για συσκευές όπως πλυντήριο, πλυντήριο πιάτων και κουζίνα.

Εάν θέλουμε να δούμε επιγραμματικά τις συμβουλές, καταλήγουμε στην εξής λίστα:
·        Αλλαγή διεύθυνσης λογαριασμών
·        Μεταφορά τηλεφώνου/ αλλαγή ονόματος ρολογιού ΔΕΗ
·        Τσεκ νέου σπιτιού, πριν την μετακόμιση (βάψιμο, ηλεκτρολογικά, μερεμέτια)
·        Καθάρισμα νέου σπιτιού
·        Απόφαση: μεταφορική εταιρία ή επιστρατεύουμε φίλους;
·        Πακετάρισμα αντικειμένων ανά δωμάτιο
·        Εύρεση τεχνικών για απεγκατάσταση/εγκατάσταση συσκευών

Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό μετακόμισης του MyConstructor!
 
Μια επίσκεψη στο MyConstructor και θα μετακομίσετε χωρίς να το καταλάβετε! Γιατί εδώ, όλες οι τεχνικές εργασίες είναι αξιολογημένες και οικονομικές. 

Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα