ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

Ενημερώσου για την διαδικασία, τις ιδιαιτερότητες και το κόστος για την τοποθέτηση πλακιδίων. Βρες επαγγελματία για τοποθέτηση πλακάκια!

Χαμηλότερη Τιμή στα Οnline Ραντεβού

Τοποθέτηση πλακιδίων

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο όταν κάνουμε ανακαίνιση ενός σπιτιού να εννοούμε μόνο την ανακαίνιση του μπάνιου ή την αντικατάσταση των πατωμάτων με πατώματα πλακιδίων. Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο εργασίες αυτές ανανεώνουν την αισθητική του σπιτιού μας.
Τα σύγχρονα πλακάκια έχουν χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα στις καινούριες κατασκευές τα τελευταία είκοσι χρόνια (στην Ελλάδα τουλάχιστον). Έχουν συνδυαστεί με την υψηλή και την μοντέρνα αισθητική. Αυτό αποδεικνύεται και από τους πολλούς καταναλωτές που προτίμησαν να αντικαταστήσουν τα παλιά πλακάκια και πατώματα με τα σύγχρονα. Αυτό συμβαίνει συνήθως για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους αισθητικής αναβάθμισης του χώρου τους. Υπάρχουν ακόμα καταναλωτές που είναι σκεπτικοί με το αν όντως αναβαθμίζουν τον χώρο και παραμένουν “πιστοί” σε παραδοσιακούς τύπους πατωμάτων (όπως τα ξύλινα δάπεδα ή τα μωσαϊκά πατώματα). Αυτό είναι ένα λογικό γεγονός που έχει να κάνει με την αίσθηση του γούστου κάθε καταναλωτή. Επίσης, καθιερώθηκε η τοποθέτηση πλακιδίων στο μπάνιο ή το δάπεδο για κάποιους πρακτικούς λόγους όπως ότι καθαρίζεται πιο εύκολα και ότι έχει θερμομόνωση.

Προτεινόμενοι Επαγγελματίες Τοποθέτησης Πλακιδίων

Τα καλύτερα συνεργεία τοποθέτησης πλακιδίων βάση αξιολογήσεων!

Τοποθέτηση Πλακιδίων - Βόρεια Προάστια Αττική 136 74

Το συνεργείο μου και εγώ διαθέτουμε άριστες γνώσεις και μεγάλη πείρα στην τοποθέτηση πλακιδίων. Προσπαθούμε όμως πάντα να εξελισσόμαστε προς το καλύτερο. Εξυπηρετούμε όλη την Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια σε προσιτές τιμές και χωρίς έξτρα κόστος από αυτό που συμφωνείται.

Πλακάκια επιφάνειες τοποθέτησης

Ακόμα, είναι σημαντικό η επιφάνεια που θα γίνει η τοποθέτηση πλακιδίων είτε είναι κάθετη είτε οριζόντια να είναι ευθυγραμμισμένη και λεία. Με άλλα λόγια, πρέπει να είναι έτοιμη η επιφάνεια εφαρμογής για να δουλέψει το συνεργείο. Ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα στην τοποθέτηση και στην συνολική εργασία.

Εξίσου σημαντική είναι η ποιότητα των πλακιδίων που θα χρησιμοποιηθούν. Εάν, για παράδειγμα, τα πλακάκια που έχουν αγοραστεί είναι Β’ ή Γ διαλογής, όπως συνηθίζεται να αναφέρονται τα πλακάκια χαμηλής ποιότητας. Ακόμα και το πιο έμπειρο συνεργείο θα δυσκολευτεί να τα τοποθετήσει και είναι πολύ πιθανό να μην έχετε άψογο αποτέλεσμα.

Ποιές είναι οι τιμές για τοποθέτηση πλακιδίων;

  • Τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου για πάνω από 50τ.μ. 5,9€/τ.μ
  • Τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου μέχρι 50τ.μ. 7,4€/τ.μ
  • Τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου 9,9€/τ.μ

Βρες επαγγελματία για τοποθέτηση εδώ.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν την τοποθέτηση πλακιδίων;

Για την τοποθέτηση πλακιδίων πρέπει να επισημανθεί ότι η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου είναι απόλυτα σημαντικό καθώς εάν προσπαθήσετε μόνοι σας, η ταλαιπωρία ακόμα και το κόστος θα είναι μεγαλύτερα. Σε αυτόν τον τομέα, στο MyConstructor σας βοηθάμε να βρείτε το κατάλληλο συνεργείο για τις ανάγκες σας μέσω των διαθέσιμων αξιολογήσεων για τα έργα των συνεργείων. Μπορεί να σας φαίνεται κουραστικό να αναφέρεται ή περιττό αλλά το συνεργείο είναι αυτό που πρέπει και θα κάνει επαγγελματική δουλειά. Επιπλέον, σε οποιαδήποτε δυσκολία των εργασιών το συνεργείο του MyConstructor θα μπορεί να την αντιμετωπίσει με ταχύτητα και εγγύηση αποτελέσματος λόγω της συσσωρευμένης πείρας και της συνέπειας.

Τι ιδιότητες πρέπει να προσέξω στα πλακάκια;

Η απορροφητικότητα πρέπει να είναι στο ελάχιστο ποσοστό (να προσεγγίζει το 0%). Αυτί είναι σημαντικό ώστε να δίνει στα πλακίδια αντοχή στον παγετό και στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Με άλλα λόγια, πρέπει τα πλακίδια είτε χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους να αντέχουν στην υγρασία, στις υψηλές αλλά και στις χαμηλές θερμοκρασίες.Όσον αφορά την αντοχή στη χρήση εννοούμε ότι πρέπει να έχουν υψηλή αντοχή στην απότριψη (τριβή) και στη χάραξη.

Τα πλακίδια δοκιμάζονται με διάφορες μεθόδους (υγρή ή ξηρή) και κατατάσσονται ανάλογα με την αντοχή τους στο αντίστοιχο group. Τα group είναι τα εξής

  • Group 1: Πλακίδια ελαφριάς καταπόνησης αποκλειστικά για τοίχους εσωτερικών χώρων.

  • Group 2: Πλακίδια ελαφριάς καταπόνησης για εσωτερικούς τοίχους και για δάπεδα μπάνιων.

  • Group 3: Πλακίδια μέτριας καταπόνησης για δάπεδα εσωτερικών χώρων.

  • Group 4: Πλακίδια βαριάς καταπόνησης για χώρους αυξημένης χρήσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

  • Group 5: Πλακίδια βαριάς και πολύ βαριάς καταπόνησης για χώρους υψηλής χρήσης με αυξημένη αντοχή στην τριβή και χρησιμοποιούνται το ίδιο αποτελεσματικά για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Όπως γίνεται κατανοητό όσο πιο ανθεκτικά είναι τα πλακίδια στην τριβή και γενικότερα στη χρήση , τόσο πιο υψηλά κατατάσσεται στα group.

Εκτός από τις ιδιότητες που περιγράφονται παραπάνω, άλλες προδιαγραφές/χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε είναι η επιπεδότητα, η αντιολισθηρότητα , η αντοχή στον παγετό , η αντοχή σε χημικά κ.ά. οι οποίες πρέπει να μπορούν να απαντηθούν εφόσον ζητηθεί.

Τι είδη πλακιδίων χρησιμοποιούνται για τα δάπεδα;

Τα πλακάκια δαπέδου χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και ποιότητες, καθώς αποτελούν κοινή περίπτωση επένδυσης. Σε κάθε περίπτωση χρήσης (οικιακή ή επαγγελματική) υπάρχουν τα κατάλληλα πλακάκια με τις σωστές τεχνικές προδιαγραφές για κάθε εφαρμογή.

Μια κατηγορία, που διαδίδεται ραγδαία και αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά πλακιδίων τα τελευταία χρόνια, είναι τα πλακάκια τύπου ξύλου. Τα πλακάκια τύπου ξύλου περιλαμβάνουν πληθώρα διαστάσεων και χρωματικών αποχρώσεων. Άλλες κατηγορίες είναι τα πορσελανάτα και τα κεραμικά και συνήθως τα τελευταία χρησιμοποιούνται σε μικρές διαστάσεις.

Μια άλλη μεγάλη και δημοφιλής κατηγορία είναι αυτή των τύπου πέτρας, τα οποία συναντώνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Πλακάκια αυτής της κατηγορίας χρησιμοποιούνται σε αυλές, σε γκαράζ, σε πεζοδρόμια, σε σκάλες ακόμα και σε βεράντες. Το υλικό κατασκευής τους συνήθως είναι πορσελάνη αλλά χρησιμοποιούνται και κεραμικά με μεγαλύτερη διάρκεια ψησίματος και κατά συνέπεια σκληρότερα και ανθεκτικότερα. Αποτελούν μια εναλλακτική λύση της φυσικής πέτρας που είναι σαφώς πρακτικότερη και οικονομικότερη. Τα πορσελάνινα πλακίδια επιλέγονται για εξωτερικούς χώρους σπιτιών και γενικότερα μεγάλων κατασκευών.

Τοποθέτηση πλακιδίων – Τι διαστάσεις πλακάκια να επιλέξω;

Εδώ δεν υπάρχει ιδανική συνταγή. Ο κανόνας που μπορείτε να συμβουλευτείτε είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια τόσο μεγαλύτερες πρέπει να είναι οι διαστάσεις. Μια άλλη λύση που σας προτείνουμε εμείς είναι να ρωτήσετε κάποιον πολιτικό μηχανικό, κάποιον αρχιτέκτονα ή κάποιον διακοσμητή για την γνώμη του. Η και ακόμα καλύτερα το συνεργείο που θα κάνει την τοποθέτηση πλακιδίων. Οι επαγγελματίες έχουν δει πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις και μπορούν να σας προτείνουν λύση που θα σας ικανοποιήσει πρακτικά και αισθητικά. Πάντως είναι προτιμότερο να ζητήσετε την γνώμη κάποιου που να γνωρίζει το αντικείμενο. Μην ακούσετε κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο που θέλει να βοηθήσει σίγουρα αλλά μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα λόγω της φυσιολογικής απειρίας στην τοποθέτηση πλακιδίων.

Η τελευταία συμβουλή ισχύει για όλες τις τεχνικές εργασίες αλλά εδώ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ενδεχόμενα λάθη ή αστοχίες μπορεί να σας οδηγήσουν σε περιπέτειες.

Βρες οικονομικούς & αξιολογημένους τεχνικούς για τοποθέτηση πλακιδίων

Τοποθέτηση Πλακιδίων Δαπέδου από

5,9€/m²

Τοποθέτηση Πλακιδίων Μπάνιου από

9€/m²

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος

Γιώργος Α.

Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα,πολύ καλή και επαγγελματική δουλειά!!!

Βαλάντης Π.

Πολύ ευγενικός και καλός στη δουλειά του!!

Ελένη Κ.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε τον επαγγελματία που σου ταιριάζει!

Ιούλιος 11th, 2019|Δάπεδα|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!