ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ

Ενημερώσου για ότι αφορά το βάψιμο του σπιτιού. Βρες τον κατάλληλο ελαιοχρωματιστή σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Σύγκρινε τιμές και αξιολογήσεις και κάνε την καλύτερη επιλογή!

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά

To βάψιμο σπιτιού είναι ένας από τους πιο έξυπνους, οικονομικούς και άμεσους τρόπους με τον οποίο μπορούμε να αλλάξουμε το χώρο μας δίνοντας του μια ευχάριστη νότα. Όταν αναφερόμαστε στο βάψιμο σπιτιού εννοούμε τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού ανάλογα πάντα με τις ανάγκες μας. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να είμαστε γνώστες του τι πρέπει να προσέξουμε. Ειδικότερα σε περίπτωση που αποφασίσουμε να προβούμε στον ελαιοχρωματισμό τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού μας χώρου. Σε αυτό θα μας βοηθήσουν και θα μας καθοδηγήσουν ιδιαιτέρως, έμπειροι ελαιοχρωματιστές από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας του ελαιοχρωματισμού.

Αρχικά, συνεργαζόμενοι με γνώστες του αντικειμένου θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως επιλέχθηκαν τα απαραίτητα και κατάλληλα εργαλεία για την διεκπεραίωση του βαψίματος στο χώρο μας. Τα εργαλεία αυτά όπως σπάτουλες, πινέλα, ρολά ή και προστατευτικά υλικά είναι διαθέσιμα σε χρωματοπωλεία και ασφαλώς θα πρέπει πάντοτε να είναι ασφαλισμένα, καθαρά και σε άριστη κατάσταση ώστε να χρησιμοποιηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η θερμοκρασία στη διαδικασία του ελαιοχρωματισμού. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε μέρες που είναι ιδιαίτερα ζεστές ή βροχερές με υγρασία. Γενικότερα, συνίσταται επιλογή ημερών για βάψιμο σπιτιού με ήπια θερμοκρασία.

Προτεινόμενες Εταιρείες για Βάψιμο Σπιτιού

Τα καλύτερα συνεργεία & ελαιοχρωματιστές βάση αξιολογήσεων!

Επιλογή χρωμάτων

Στη συνέχεια, η επιλογή των χρωμάτων είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Θα πρέπει να αποφεύγουμε χρώματα έντονα όταν πρόκειται να βάψουμε μικρούς τοίχους. Με άλλα λόγια, τα έντονα χρώματα θα μικρύνουν ακόμη περισσότερο τους τοίχους μας. Ακόμα είναι πολύ πιθανόν να μας προκαλέσουν κούραση στα μάτια. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως με το φως της ημέρας τα έντονα χρώματα θα γίνουν ακόμη πιο φωτεινά. Αντιθέτως, εάν επιθυμούμε χαλάρωση και αρμονία μέσα στο χώρο μας θα πρέπει να συνδυάσουμε τα χρώματα πριν τον ελαιοχρωματισμό των δωματίων μας. Οποιαδήποτε χρώματα κι αν επιλέξουμε θα πρέπει να τα αναμείξουμε καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε αλλά και να τα αραιώσουμε όπου κρίνεται αναγκαίο σύμφωνα με τους ελαιοχρωματιστές μας. Ασφαλώς, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως το σωστό βάψιμο ξεκινά πάντοτε από το ταβάνι του δωματίου που έχουμε επιλέξει και έπειτα συνεχίζει στον τοίχο. Τέλος, ασφαλώς και πριν προβούμε σε δεύτερο χέρι βαψίματος θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως έχει στεγνώσει το πρώτο.

Ιδανικές καιρικές συνθήκες

Όπως είπαμε και παραπάνω θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή ημερών βασιζόμενοι στη θερμοκρασία του καιρού. Συγκεκριμένα, ήπιες θερμοκρασίες απαλλαγμένες από υγρασία και ζεστή θα μας βοηθήσουν αναμφιβόλως να πετύχουμε έναν όμορφο ελαιοχρωματισμό. Ακόμη, απαραιτήτως θα πρέπει οι επιφάνειες των τοίχων πριν ξεκινήσουμε τον χρωματισμό να είναι στεγνές και καθαρές, ενώ στις περιπτώσεις που το σπίτι μας είναι επιπλωμένο τα έπιπλα να είναι καλυμμένα με νάιλον και χαρτί όπως και τα αντικείμενα για να αποφύγουμε τυχόν χρωματισμούς. Ακόμα, η χρήση εφημερίδων στο δάπεδο αλλά και ταινιών σε κουφώματα και πρίζες θα βοηθήσουν ιδιαιτέρως.

Επιπροσθέτως, μείζονος σημασίας για το βάψιμο σπιτιού κρίνεται ο σωστός υπολογισμός της ποσότητας των χρωμάτων που θα χρειαστούμε. Ειδικότερα, με την καθοδήγηση των ελαιοχρωματιστών θα υπολογιστεί με όσο το δυνατόν καλύτερη ακρίβεια η ποσότητα των χρωμάτων. Ωστόσο, για την αποφυγή αναποδιών η λίγη παραπάνω ποσότητα χρωμάτων θα μας κάνει να αισθανθούμε πιο βέβαιοι σε περίπτωση που χρειαστεί. Κλείνοντας, σε περίπτωση που επιθυμούμε να αναμείξουμε χρώματα διαφορετικά μεταξύ τους καλύτερο θα ήταν να τα ανακατέψουμε σε ένα μεγάλο δοχείο. Έτσι θα πετύχουμε ακριβώς το χρώμα που επιθυμούμε.

Βρες οικονομικούς & αξιολογημένους ελαιοχρωματίστες

Βάψιμο σπιτιού εξωτερικά

299€

Βάψιμο Δωματίου 15m²

50€

Βάψιμο Σπιτιού 80m² (2 χέρια) από

299€

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Προσεκτικός επαγγελματίας και τυπικός στην δουλεία του.

Γιώργος A.

Ο κύριος Παππάς είναι πολύ καλός ελαιοχρωματιστής, έμεινα ικανοποιημένος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Βασίλης Κ.

Βρίκα εύκολα καλούς ελαιοχροματηστές! Ευχαριστώ

Γεωργία Μ.

Οι ελαιοχροματιστές ήταν προσεκτικοί δεν λέροσαν τον χώρο.

Γιώργος A.

Πολύ καλη εξυπηρέτηση βρίκα άμεσα τον επαγγελματία που ήθελα.

Κατερίνακι Κ.

Έβαψα το σαλόνι άμεσα και οικονομικά! Ευχαριστώ

Marios S.

Value for money!

George Α.

Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος

Παύλος Καράμπαμπας

Είμαι ικανοποιημένος από το βάψιμο του σπιτιού θα συνηστούσα το myconstructor

Δημητρης Μ.

Προσεχτικός επαγγελματιάς φαινόταν ότι ξέρει την δουλεία του!

Γιώργος Aνδρέου

Καλοί ελαιοχρωματιστές!

Λευτέρης Κ.

Στην αρχή ήμουν δυστακτικός αλλά τελικά έκανα καλή επιλογή. Θα ξαναχρησιμοποιήσω το mycostructor

Ανδρέας Φ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ

Βάψιμο Σπιτιού Εξωτερικά

Πέρα από το βάψιμο του εσωτερικού χώρου εξίσου απαραίτητος κρίνεται και ο ελαιοχρωματισμός εξωτερικού χώρου λόγω καιρικών συνθηκών όπως συνεχούς έκθεσης στον ήλιο. Η συνεχόμενη έκθεση στον ήλιο λοιπόν φθείρει τα χρώματα των τοίχων με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαίο το φρεσκάρισμα τους.

Έλεγχος επιφάνειας ελαιοχρωματισμού

Κατ’ αρχήν, πριν ξεκινήσει η διαδικασία του χρωματισμού θα πρέπει να έχουμε βεβαιωθεί πως οι τοίχοι στην επιφάνεια τους θα είναι σίγουρα καθαροί. Ελέγχουμε τους τοίχους ώστε να είναι απαλλαγμένοι από σκόνες που μπορεί να υπάρχουν και να εμποδίσουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, οι τοίχοι θα πρέπει να είναι λείοι πριν το βάψιμο τους. Σε αυτήν την περίπτωση θα βοηθήσει ιδιαίτερα η χρήση του γυαλόχαρτου.

Εφαρμογή υποστρώματος

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σημειωθεί πως αφού οι επιφάνειες είναι λείες και έτοιμες μπορούμε να προβούμε στην εφαρμογή υποστρώματος πριν την βαφή τους. Με τον τρόπο αυτό, ο ελαιοχρωματισμός θα κρατήσει περισσότερο και το αποτέλεσμα θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερο. Υπάρχουν πλέον πολλά οικολογικά χρώματα που προσφέρουν διπλό όφελος: καλύτερη προετοιμασία του τοίχου για το τελικό χρώμα και καλύτερη μόνωση από ρύπους προς και από το περιβάλλον.

Τι χρώματα να επιλέξετε για το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού

H επιλογή των χρωμάτων για το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού πρέπει να γίνεται ανάλογα το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου στην περιοχή σας. Σε αυτή την περίπτωση δεν εννοούμε τις αποχρώσεις που επιλέγει ο καθένας αλλά το είδος και την περιεκτικότητα των χρωμάτων σε μονωτικά και στεγανωτικά υλικά προκειμένου να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή αντοχή στην φυσική καταπόνηση. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να διαλέξετε χρώματα “παντός καιρού” όπως θα μπορούσαμε να πούμε, που θα αντέξουν για χρόνια καθώς οι εναλλαγές θερμοκρασίας χειμώνα καλοκαίρι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ανθεκτικότητα του χρώματος του τοίχου σας. Σε ειδικές περιπτώσεις μάλιστα όπου ο τοίχος είναι απροστάτευτος (από τέντες, στέγαστρα κλπ. ).

Ελαιοχρωματισμός με Ακρυλικά και Στεγανωτικά χρώματα

Η χρήση των ακρυλικών και ιδιαίτερα μονωτικών στεγανωτικών χρωμάτων κρίνεται απαραίτητη εώς επιτακτική για να μην χρειάζεται κάθε χρόνο εξωτερικό βάψιμο ο τοίχος σας. Τέλος, εάν έχετε παρατηρήσει μούχλα, υγρασία και άλλα φαινόμενα διάβρωσης του τοίχου σας καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν προχωρήσετε στον ελαιοχρωματισμό. Η συμβουλή του μπορεί να σας γλυτώσει από διπλή ή και τριπλή ταλαιπωρία και τα αντίστοιχα έξοδα που μπορεί να έχει η όλη διαδικασία αν δοκιμάσετε δικές σας τεχνικές σε τοίχο που θέλει ειδική μεταχείριση. Αυτή η “ειδική” μεταχείριση δεν σημαίνει απαραίτητα εφαρμογή ακριβών χρωμάτων ή υψηλό κόστος αλλά μπορεί να αφορά ειδικές γνώσεις και ειδικά μεγάλη πείρα του ελαιοχρωματιστή σε παρόμοια θέματα και καταστάσεις. Αυτό είναι λογικό καθώς κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο και ασχολείται επαγγελματικά για χρόνια, είναι φυσικό και επόμενο να έχει αντιμετωπίσει και να γνωρίζει πως να διαχειριστεί ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Συνοψίζοντας, το βάψιμο σπιτιού τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού μας χώρου μπορεί να επιτευχθεί εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με την καθοδήγηση ελαιοχρωματιστών που σέβονται τις ανάγκες μας. Με τον τρόπο αυτό, θα καταφέρουμε να ανανεώσουμε και να αναδείξουμε το χώρο μας ακόμα και αν είναι κάποιων χρόνων. Το myConstructor λοιπόν μας προσφέρει την δυνατότητα ελαιοχρωματισμού δίνοντας μας την ευκαιρία να επιλέξουμε τους ελαιοχρωματιστές που επιθυμούμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε τον ελαιοχρωματιστη που σου ταιριάζει!

Φεβρουάριος 8th, 2017|Βάψιμο|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!