Είναι πολλές οι περιπτώσεις μετακομίσεων που σαν ιδιώτες μπαίνουμε στο δίλημμα: "να ψάξω και να αναθέσω την διαδικασία της μετακόμισης σε κάποια μεταφορική ή να προσπαθήσω να κάνω την μετακόμιση μόνος μου με τη βοήθεια φίλων ή συγγενών". Στο συγκεκριμένο άρθρο μπορείτε να ενημερωθείτε για τα υπέρ και τα κατά σε κάθε περίπτωση μετακόμισης.

Μετακόμιση με μεταφορική

Αρχικά, ο κυριότερος παράγοντας που με τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την απόφαση είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από το να αναθέσουμε την μετακόμιση σε μια μεταφορική. Αν σκεφτείτε όμως ότι ο χρόνος, η ενέργεια και πιθανόν οι χρηματικοί πόροι που θα διαθέσετε σε άλλες ενέργειες είναι και αυτοί πολύτιμοι πόροι, μπορεί εν τέλει σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πολύ μικρή η διαφορά από την επιλογή μεταφορικής εταιρείας ή και αρκετές φορές να μην σας συμφέρει. Για παράδειγμα, από πλευράς χρόνου είναι σχεδόν βέβαιο ότι ειδικά για τις μετακόμισεις μεγάλων νοικοκυριών θα περάσετε πολύ χρόνο στα δρομολόγια εάν δεν έχετε διαθέσιμο κάποιο φορτηγό και φυσικά δεν έχετε την πείρα που έχει μια μεταφορική εταιρεία που εκτελεί μετακομίσεις καθημερινά. Η πείρα και η ειδίκευση της μεταφορικής θα σας βοηθήσει και σε άλλα στάδια της μετακόμισης όπως την παροχή συμβουλών και καλύτερη διαχείριση της μετακόμισης. Με τη βοήθεια του συνεργείου της η μεταφορική θα τελειώσει τη μετακόμιση πολύ πιο γρήγορα και με λιγότερο άγχος από τη μεριά σας για πολλούς λόγους.

Υπάλληλοι μεταφορικής ο ένας κρατάει εναν κατάλογο και ο άλλος κρατάει κούτες

Μετακόμιση χωρίς μεταφορική

Η βοήθεια των φίλων και των συγγενών στη μεταφορά είναι χρήσιμη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεκπεραίωση της διαδικασίας. Αν όμως κάποιος αποφασίσει να προχωρήσει σε μετακόμιση χωρίς μεταφορική και να κάνει την μεταφορά μόνο με τους γνωστούς του μπορεί να υπάρξουν προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν από μικρο ατυχήματα που μπορεί να συμβούν και φυσικά είναι μέσα στο πρόγραμμα μέχρι εντάσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι λογικό να υπάρξουν αυτά εάν διαλέξετε να κάνετε την μεταφορά μόνοι σας καθώς όσο και καλή θέληση να έχουν οι φίλοι- μεταφορείς, δεν έχουν την πείρα και τις γνώσεις για να οργανώσουν την μετακόμιση και να την φέρουν εις πέρας χωρίς πιθανές “απώλειες” ή εκνευρισμούς. Βέβαια η προετοιμασία για την μεταφορά, οι εργασίες όπως το πακετάρισμα, η μελέτη για την διακόσμηση του νέου σπιτιού κ.ά. που προηγούνται της αγχωτικής και ταραχώδους διαδικασίας της μετακόμισης είναι καλό και βοηθητικό για την οικογένεια και τα φιλικά πρόσωπα να γίνονται μαζί αφού βοηθάνε στη σύσφιξη των προσωπικών σχέσεων.

Ζευγάρι ανδρας και γυναίκα πίσω από κούτες μετακόμισης

Σχεδιασμός μετακόμισης με μεταφορική είτε όχι

Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να τονίσουμε τη σημασία του σχεδιασμού και του προγραμματισμού για την μετακόμιση ανεξαρτήτως αν επιλέξετε μεταφορική εταιρεία ή όχι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι προκειμένου να αποφύγετε και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο προβληματών το κομβικό σημείο και ο κυριότερος παράγοντας που πρέπει να διαχειριστείτε είναι ο χρόνος. Καλό είναι να αρχίσετε την προετοιμασία της μετακόμισης τουλάχιστον ένα μήνα πριν και να ορίσετε μια ημερομηνία στόχο έτσι ώστε να μην ξεφύγετε και αναβάλλετε συνέχεια την διαδικασία ή στην περίπτωση της αναζήτησης μεταφορικής εταιρίας δεν βρείτε διαθεσιμότητα και πιεστείτε. Καθοριστικό ρόλο για την μεταφορική εταιρία αλλά και για την βοήθεια σας παίζει η αναλυτική καταγραφή και περιγραφή των αντικειμένων σας. Πρέπει να γνωρίζετε και να επιστήσετε την προσοχή σας στο πακετάρισμα εύθραυστων ή πολύτιμων αντικειμένων προκειμένου να μην καταστραφούν ή χαθούν. Επιπλέον, καλό είναι να κάνετε μια λίστα με όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν κυρίως πριν αλλά και μετά την μεταφορά. Σημειώστε με σειρά προτεραιότητας όλες τις πρακτικές αλλά και γραφειοκρατικές δουλειές που περιλαμβάνει μια αλλαγή σπιτιού όπως για παράδειγμα η αλλαγή ονόματος δεη και μόλις την ολοκληρώνετε, διαγράφετε τη από τη λίστα. Μπορεί αρχικά να σας φανούν πολλές και να μην ξέρετε από που να αρχίσετε αλλά με την παραπάνω λογική θα δείτε ότι σιγά σιγά, η λίστα μικραίνει και θα αισθανθείτε καλύτερα. Προμηθευτείτε εγκαίρως αμπαλάζ για την μετακόμιση ή ενημερώστε την μεταφορική να το κάνει για εσάς. Πάρτε επιπλέον υλικά. Δεν θα είναι ότι πιο ευχάριστο και εύκολο να τρέχετε για τα υλικά συσκευασίας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μετακόμιση.

Tέλος αναφερθήκαμε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο επιλογών: Μετακόμιση με μεταφορική ή μεταφορά με ιδιόκτητα μέσα. Επιπλέον, αναφέραμε συνοπτικά βασικές οδηγίες για μια πιο εύκολη και λιγότερο αγχωτική μεταφορά και στις δυο περιπτώσεις. Στην πλατφόρμα μας πάντως θα βρείτε πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τις μετακομίσεις και φυσικά μπορείτε να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις των επαγγελματιών μας για να διαλέξετε την καταλληλότερη και πιο συμφέρουσα εναλλακτική.

Δείτε Περισσότερα για τις μετακομίσεις

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε την μεταφορική που σου ταιριάζει!

Σεπτέμβριος 25th, 2017|Μετακόμιση|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!