Project Description

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Ανακαινήστε το χώρο σας με αυτά τα βήματα!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Απλά βήματα και ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας από το σχεδιασμό μέχρι και την εκτέλεση


Η διαδικασία ανακαίνισης κουζίνας ή μια γενική ανακαίνιση μπορεί να αποδειχθεί μία αρκετά δημιουργική διαδικασία ενώ παράλληλα θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε κρυφές πτυχές του εαυτού σας αναφορικά με τη διακόσμηση και το σχεδιασμό. Παρόλα αυτά, μια ανακαίνιση κουζίνας εκτός από διασκεδαστική μπορεί να γίνει αρκετά ακριβή, χρονοβόρα και να προκαλέσει αρκετό άγχος.

Από την επιλογή του διακοσμητή και του αρχιτέκτονα μέχρι την τελική απόφαση για το ύφος που θα κυμανθεί ο χώρος σας αισθητικά,  είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Παρόλο που υπάρχουν πολλές εκθέσεις και άπειρο υλικό στο διαδίκτυο θα πρέπει να στοχεύσετε σε αυτό που πραγματικά θέλετε και να μην επηρεαστείτε από εξωτερικούς παράγοντες.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε για εσάς αυτοτελή βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε σε μία ανακαίνιση κουζίνας έτσι ώστε να μην παρασυρθείτε από τη διαδικασία και να πάρετε οργανωμένες τελικές αποφάσεις. Μπορείτε να το δείτε σαν μία διαδρομή με κάθε βήμα να είναι μία στάση σε αυτή. Πάρτε όσο χρόνο και σκέψη σας χρειάζεται, ξεκινάμε!

Πώς να οργανώσετε την ανακαίνιση κουζίνας στο σπίτι σας.

#1 Εκτιμήστε τις Ανάγκες σας

Για αρχή θα πρέπει να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα έτσι ώστε να πετάξετε αντικείμενα και συσκευές που απλά αποθηκεύατε τόσο καιρό και σπάνια χρησιμοποιούσατε. Τώρα κοιτάξτε την κουζίνα σας και κάντε μία λίστα με όσα σας αρέσουν και όσα δεν σας αρέσουν. Η λίστα μπορεί να περιέχει τα πάντα. Για παράδειγμα, από το πόση χωρητικότητα έχει η κουζίνας σας – και σε ποιά σημεία- μέχρι τους τύπους των οικιακών συσκευών και το χρώμα στα ντουλάπια. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο τι πραγματικά χρειάζεται αλλαγή έτσι ώστε να μην παίρνετε παρορμητικές αποφάσεις.

Σκεφτείτε εάν ο υπάρχων χώρος της κουζίνας σας είναι ικανοποιητικός και αν χρειάζεται επέκταση ή  σμίκρυνση. Μπορείτε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε μία ανοιχτή κουζίνα που να συνδέεται με την τραπεζαρία, ειδικά στην περίπτωση που η ίδια είναι σχετικά μικρή.

Ακόμη, θα βοηθούσε να αναρωτηθείτε πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο που έχετε στη διάθεσή σας. Θέλετε να έχετε απλά μία κουζίνα στη οποία να ετοιμάζετε το  γεύμα σας ή ονειρεύεστε ένα πολύ-λειτουργικό χώρο στον οποίο θα μπορείτε να τρώτε και να περνάτε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας; Για ποιόν μαγειρεύετε, τι μαγειρεύετε και πώς; Βασικές ερωτήσεις για να κατανοήσετε τι ανάγκες πραγματικά έχετε!

#2 Υδραυλικές Εγκαταστάσεις

Ανακαίνιση κουζίνας και τοποθέτηση καινούριας βρύσης. Οι πάγκοι της κουζίνας είναι από μάρμαρο.

Θα χρησιμοποιήσετε τις  υπάρχουσες υδραυλικές εγκαταστάσεις  για το νιπτήρα και τις συσκευές σας  ή θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον σωληνώσεις; Στην ανακαίνιση κουζίνας, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα υδραυλικά. Σκέφτεστε να τοποθετήσετε νησίδα στη μέση της κουζίνας που να περιέχει το νιπτήρα και άλλες οικιακές συσκευές; Εάν ναι, θα πρέπει να το αποφασίσετε προτού ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το χτίσιμό της. Αυτό συμβαίνει γιατί θα πρέπει να γίνουν αρχικά όλες οι υδραυλικές  και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που απαιτούνται. Αποφασίστε που περίπου θα μπουν οι συσκευές σας, μικρές και μεγάλες, έτσι ώστε να υπάρχει παροχή ρεύματος εκεί που θέλετε.

Εκεί που θα αποφασίσετε να τοποθετήσετε το νιπτήρα σας, θα ήταν χρήσιμο να βρίσκεται κοντά και το πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε τα υδραυλικά να γίνουν όσο πιο απλά γίνεται.

#3 Επιλογές στο Φωτισμό

Ο φωτισμός σε μία ανακαίνιση κουζίνας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να σκεφτείτε. Ξεκινώντας με αυτές τις εργασίες, είναι αρκετά σημαντικό να κάνετε το φωτισμό σας όσο πιο ευέλικτο γίνεται. Με τον όρο ευέλικτο, εννοούμε πως θα ήταν χρήσιμο να μπορείτε να ρυθμίσετε ξεχωριστά το φωτισμό στα διαφορετικά σημεία της κουζίνας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε κρυφό φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια σας ο οποίος θα φωτίζει τον πάγκο προετοιμασίας.

Σκεφτείτε ποια θα είναι τα «must – have» στην ανακαίνιση κουζίνας. Θέλετε να έχετε λείους πάγκους, νησίδα στο κέντρο της κουζίνας ή μήπως πολλά ντουλάπια για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο; Επίσης, μπορεί να υπάρχουν ορισμένες συσκευές που πιστεύετε πως θα κάνουν τη ζωή σας στην κουζίνα πολύ πιο εύκολή. Αυτά είναι σημεία τα οποία θα πρέπει να τονίσετε στο συνεργείο με το οποίο θα συνεργαστείτε για νε έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο καθένας δουλεύει με τον δικό του προσωπικό τρόπο και ο κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται για ανακαίνιση κουζίνας έχει τις δικές του προτεραιότητες. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να σημειώσετε και να τονίσετε τις επιθυμίες σας με γνώμονα τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Με αυτό τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο στις πρώτες συναντήσεις με το συνεργείο που θα αναλάβει την ανακαίνισή σας.

#4 Πάρτε Έμπνευση

Το πώς θα είναι η κουζίνα σας προφανώς και αποτελεί δική σας απόφαση και δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν άλλο. Μπορείτε να αντλήσετε ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας από παντού, δεν πρέπει να περιορίζετε τη φαντασία σας! Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να συλλέγετε φωτογραφίες και σελίδες από περιοδικά διακόσμησης και να δημιουργήσετε ένα κολλάζ με όλα αυτά που θα θέλατε να συμπεριλάβετε. Θα είναι κάτι σαν μακέτα και μία σημαντική βοήθεια των συνεργατών σας. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβουν ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Ακόμη, μπορείτε να σημειώσετε επιφάνειες, υλικά, χρώματα και υφές που ταιριάζουν μεταξύ τους και σας αρέσουν.

Από το πιο απλό αντικείμενο μέσα στην κουζίνα όπως ένα όμορφο πιάτο μέχρι τα πλακάκια, κάποιο έπιπλο ή ύφασμα μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την επιλογή των κεντρικών χρωμάτων της κουζίνας σας. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για το κόστος σε αυτό το σημείο. Στοχεύστε για αρχή σε αυτό που σας αρέσει και σας εμπνέει. Με αυτό τον τρόπο σιγά-σιγά θα καταλάβετε ποιο στυλ είναι αυτό που σας ταιριάζει.

Ανακαίνιση Κουζίνας

Πάρτε προσφορά για την ανακαίνιση σας και αλλάξτε το χώρο σας με τη βοήθεια του MyConstructor.gr! Στις φωτογραφίες βλεπετε ανακαίνιση κουζίνας από το συνεργείο μας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Η κουζίνα πριν πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση.
Ανακαίνιση κουζίνας από το συνεργείο του myconstructor.
Πάρε Προσφορά

#5 Συμβουλευτείτε έναν Ειδικό για Ανακαίνιση Κουζίνας

Για να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το χώρο που έχετε στη διάθεσή σας θα μπορούσατε επίσης να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στη διακόσμηση κουζίνας. Οι πληροφορίες και οι συμβουλές του μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες και να σας δώσουν ιδέες.

Εξειδικευμένα συνεργεία στην ανακαίνιση κουζίνας γνωρίζουν τις τάσεις της αγοράς και ψάχνουν διαρκώς νέα προϊόντα και στυλ. Ακόμη, μπορούν να κάνουν έρευνα για τα πάντα εφόσον τους το ζητήσετε. Εν τέλει, θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε η καινούρια σας κουζίνα να είναι λειτουργική και παράλληλα μοντέρνα και καλαίσθητη.

#6 Ορίστε τον Προϋπολογισμό σας

Ανακαίνιση κουζίνας με τοποθέτηση νησίδας στο κέντρο της. Έχει γίνει εγκατάσταση ηλεκτρικών συσκεύων καθώς και μαρμάρου στο πάτωμα.

Πρέπει να καθορίσετε εξ αρχής το ποσό το οποίο θέλετε να επενδύσετε στην ανακαίνιση της κουζίνας σας. Με αυτό τον τρόπο, το συνεργείο με το οποίο θα συνεργαστείτε θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε που θα πρέπει να επενδύσετε και που να κάνετε οικονομία. Για παράδειγμα, η νέα τάση με τα ανοιχτά ντουλάπια κουζίνας είναι μία πιο οικονομική λύση σε σχέση με τα κλειστά.

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε όταν δείτε μπροστά σας μία κουζίνα τελευταίας γενιάς με τρομερές λειτουργίες και απίστευτο σχεδιασμό. Σκεφτείτε όμως πως το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε τελικά ποτέ.  Πρέπει να επενδύσετε σε όσα είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιήσετε και θα σας είναι χρήσιμα. Μην ξεχνάτε πως στο αρχικό κόστος κάθε συσκευής θα πρέπει να συμπεριλάβετε και τα έξοδα εγκατάστασης.

Τέλος, φτιάξε τον προϋπολογισμό σου με αυτό τον τρόπο που να συμπεριλαμβάνει ένα επιπλέον 10% για αναπάντεχα κόστη και έξοδα. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε πως πρέπει να κάνετε τον καταμερισμό των χρημάτων σας, παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις συμβουλές μας:

  • Εκεί που σίγουρα θα πρέπει να ξοδέψετε όσα περισσότερα χρήματα μπορείτε είναι οι επιφάνειες εργασίας στην κουζίνα σας. Απλούστατα γιατί είναι αυτές που χρησιμοποιούνται πιο πολύ. Ο γρανίτης, σκληρές και συμπαγείς επιφάνειες είναι καλές επενδύσεις καθώς αντέχουν στη χρήση, διαρκούν στο χρόνο και θα δώσουν στην κουζίνα σας πολυτελές φινίρισμα.
  • Επίσης, διαλέξτε ντουλάπια καλής ποιότητας με γερό σκελετό. Στην περίπτωση που αγοράσετε πιο φθηνά, υπάρχει η περίπτωση να μην κρατήσουν πολύ καιρό. Θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 15mm πάχος.
  • Σε μία ανακαίνιση κουζίνας, εφόσον αποφασίσετε να τοποθετήσετε ξύλινα δάπεδα μπορείτε να επιλέξετε πάτωμα τύπου laminate ή PVC. Το ξύλινο πάτωμα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το αποκτήσουν. Εκτός από αυτό, έχει ακριβά έξοδα συντήρησης και εξειδικευμένο τρόπο καθαρίσματος. Οι παραπάνω δύο εναλλακτικές είναι και οικονομικές και πολύ πιο βολικές.
  • Άλλος ένας τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα στην ανακαίνιση κουζίνας είναι οι λευκές συσκευές. Μπορείτε σίγουρα να ξοδέψετε όσα περισσότερα μπορείτε σε μία καλή εστία και φούρνο όμως ίσως να ήταν καλύτερο να περιοριστείτε στα έξοδα για την καφετιέρα σας για παράδειγμα. Όλα σχετίζονται με το ποσό που είστε διατεθειμένοι να δώσετε. Οπότε πρώτα σκεφτείτε και έπειτα ξοδέψτε στα πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Γενικά, το συνολικό κόστος για την ανακαίνιση κουζίνας εξαρτάται από:

  1. Το μέγεθος της κουζίνας σας.
  2. Τον αριθμό των αλλαγών που επιθυμείτε να κάνετε.
  3. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.
  4. Ποιες εργασίες θα χρειαστούν εξειδικευμένο προσωπικό.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετοί τομείς σχετικά με την ανακαίνιση κουζίνας στους οποίους μπορείτε να ρίξετε τον προϋπολογισμό σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας πιο οικονομικά υλικά ή φτιάχνοντας εσείς οι ίδιοι διακοσμητικά και έπιπλα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα απλό σχεδιάγραμμα σχετικά με τον καταμερισμό του συνολικού ποσού που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε στην ανακαίνιση κουζίνας. Όποιο ποσό και αν έχετε στη διάθεσή σας για την ανακαίνιση κουζίνας είναι χρήσιμο να έχετε κατά νου πόσα τι ποσοστό του συνολικού σας προϋπολογισμού θα χρησιμοποιηθεί στα ντουλάπια, το πάτωμα κτλ.

Εικόνα infographic σχετικά με την κατανομή του κόστους στην ανακαίνιση κουζίνας.

#8 Βρείτε το Κατάλληλο Συνεργείο

Λοιπόν, βρήκατε το στυλ που θα ακολουθήσετε στη διακόσμηση και το ύφος για την ανακαίνιση κουζίνας και έχετε πληρώσει προκαταβολή για τα υλικά σας. Τι άλλο σας έχει απομείνει; Το συνεργείο που θα κάνει όλες αυτές τις εγκαταστάσεις!

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε στο νου σας πως όσο καλά και ακριβά υλικά και συσκευές χρησιμοποιήσετε, δεν θα έχουν καμία αξία αν δεν υπάρχει σωστή διαρρύθμιση και εγκατάσταση από το συνεργείο. Στην ανακαίνιση κουζίνας θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του συνεργείου. Μία κακή εγκατάσταση μπορεί να κάνει τα πάντα να φαίνονται άσχημα όσο ωραία και αν είναι μεμονωμένα.

Ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας.

#9 Διαλέξτε τις Τελικές Πινελιές

Κάντε την κουζίνα σας να έχει περισσότερη ένταση και να ξεχωρίζει κάνοντας μικρές αλλαγές που όμως θα κάνουν τεράστια διαφορά. Για παράδειγμα, μπορείτε να ταιριάξετε τα καλύμματα από τις καρέκλες σας με το πλακάκι πάνω από τους πάγκους. Ακόμη, υπάρχουν ιδιαίτερα χερούλια για τα ντουλάπια της κουζίνας που θα τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Αντί να αγοράσετε τα πάντα από τον ίδιο προμηθευτή, επιλέξτε έπιπλα και αξεσουάρ για την κουζίνα σας από διάφορα μαγαζιά. Μπορείτε να τα αναμείξετε έτσι ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό στυλ. Ασυνήθιστα διακοσμητικά από μακρινά ταξίδια ή vintage ευρήματα από αγορές μπορεί να αποτελέσουν εξαιρετική προσθήκη στη διακόσμηση της κουζίνας σας.

Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ιδέες και προτάσεις για ανακαίνιση κουζίνας. Οι πηγές από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε πληροφόρηση είναι πολλές και ίσως να σας μπερδέψουν. Ξεκινήστε με γνώμονα πάντα τη δική σας αισθητική και αυτό που σας αρέσει. Έπειτα κινηθείτε στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας.

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός!

Στην ανακαίνιση κουζίνας, δεν ισχύει πάντα ο κανόνας του ό,τι είναι ακριβό είναι και καλό. Υπάρχουν πολλές οικονομικές ιδέες και διακοσμητικά χώρου.  Με τον κατάλληλο συνδυασμό μπορούν να σας δώσουν εξαιρετικό αποτέλεσμα και αίσθηση πολυτέλειας.

Υπάρχει όμως ένα κομμάτι στην ανακαίνιση κουζίνας που σίγουρα δεν θα πρέπει να κάνετε εκπτώσεις. Αυτό είναι το συνεργείο που θα επιλέξετε για να αναλάβει την ανακαίνισή σας. Όσο ακριβά υλικά και αν αγοράσετε, όσο χρόνο και αν σπαταλήσετε για το ιδανικό ύφος για την ανακαίνιση κουζίνας και τις συσκευές που θέλετε, τίποτα από αυτά δεν θα έχει νόημα εάν δεν γίνει η σωστή εγκατάσταση και εργασίες. Το συνεργείο που θα εμπιστευτείτε θα πρέπει να είναι πεπειραμένο στην ανακαίνιση κουζίνας, αξιόπιστο. Ακόμη θα πρέπει να σας καθοδηγεί με συμβουλές και προτάσεις καθ ’όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συναντώνται στα συνεργεία που έχει στελεχώσει το MyConstructor.gr για εσάς. Έμπειροι τεχνικοί και επαγγελματίες από όλους τους τομείς μπορούν να αναλάβουν την ανακαίνιση κουζίνας και να σας αποδεσμεύσουν από περιττό άγχος και κόστος. Επισκεφτείτε τον  κατάλογο μας και επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες ή για ένα ραντεβού για μία πρώτη εκτίμηση του χώρου σας. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε μία καταχώρηση σχετικά με τις εργασίες που θέλετε να συμπεριλάβετε στην ανακαίνιση κουζίνας και να λάβετε δωρεάν ένα ενδεικτικό συνολικό κόστος.

Ολοκληρωμένα πακέτα ανακαίνισης κουζίνας.

Πάρτε προσφορά για τις εργασίες που θέλετε να πραγματοποιηθούν!

Λάβε Προσφορά

Eργασίες Ανακαίνισης Κουζίνας

Εξειδικευμένοι επαγγελματίες μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε εργασία και αν σας ενδιαφέρει!

Υδραυλικές Εργασίες

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Τοποθέτηση Δαπέδου

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ντουλάπια Κουζίνας

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Βάψιμο Κουζίνας

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Ηλεκτρολογικές Εργασίες

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Τοποθέτηση Ταπετσαρίας

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

MyConstructor.gr Is Getting Social..

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!