Oδηγός Ανακαίνισης - Πώς να μην την πατήσετε με τα τρέντς του Pinterest!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
“Μπορεί τώρα να σας φαίνoνται σούπερ-κουλ αυτά τα ροζ χρυσά πομολάκια που είδατε σε πάμπολλες φωτογραφίες στο Pinterest, αλλά περιμένετε ένα χρόνο και θα δείτε αν θα αλλάξετε γνώμη!” λένε οι διακοσμητές του ΜyConstructor. 

Ανακαινίζετε; Πανικός! 

Τώρα πια με όλα τα social media σαν το Pinterest και το Instagram είναι πολύ εύκολο και απλό να βρεις πολλές ιδέες για την ανακαίνιση σου! Τα αποκαλούμενα “Σπίτια του Pinterest” είναι αυτά που οι ειδικοί διακοσμητές και εξειδικευμένοι επαγγελματίες στην ανακαίνιση μας λένε να προσέχουμε. 

Πρέπει, λένε, να προσέχουμε με τα τρεντς και πόσα από αυτά θα χρησιμοποιήσουμε σπίτι μας. Ένα σπίτι με όλα τα τρεντς που έχουμε βρει στο Pinterest και το Instagram θα αποπροσανατολίζει και θα μας κοστίσει μια περιουσία. Ακόμα και όταν όλα τα περιοδικά μόδας μας βομβαρδίζουν ότι αυτά τα πόμολα είναι η απόλυτη τάση που πρέπει να έχουμε όλοι, είναι καλό να βάλετε για μια στιγμή παρωπίδες και να δείτε αν όντως ταιριάζει σε εσάς και στο χώρο σας. Καλό θα ήταν να ήμασταν λίγο πιο επιφυλακτικοί σε σχέση με τις τάσεις.



Εδώ θα εξετάσουμε ποια 5 τρέντς μας είπαν οι διακοσμητές ότι καλύτερα θα ήταν να αφήσουμε στην άκρη από τα social media μας και κυρίως από το ανακαινισμένο μας σπίτι!


1. Εξεζητημένα τελειώματα.

Τα εξεζητημένα τελειώματα, όπως είναι τα μπρούτζινα πόμολα, μπορούν όντως να εκσυγχρονίσουν το χώρο σας άμεσα. Από την άλλη όμως μπορεί να ξεμείνετε με κάτι τόσο εξεζητημένο για πολύ περισσότεροι από ότι θα θέλατε δεδομένου ότι είναι ακριβό για να τα αλλάξετε ξανά. Οι διακοσμητές του MyConstructor μας είπανε συγκεκριμένα για μια προηγούμενη τάση, εκείνη των ροζ χρυσών μπρούτζινων  φινιρισμάτων, με την οποία τάση επικράτησε πανικός στα περιοδικά κλπ. Και αυτή η τάση όμως, αν και πάρα πολύ της μόδας, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να υιοθετήσουμε στο χώρο μας αν δεν μας ξετρελαίνει.

Οι διακοσμητές του MyConstructor με την πολυετή πείρα τους στις ανακαινίσεις μας συμβουλεύουν να μην πέφτουμε με τα μούτρα στις νέες τάσεις διακόσμησης χωρίς να είμαστε 100% σίγουροι ότι μας ταιριάζουν. 

Για παράδειγμα, ο ορείχαλκος είναι πολύ της μόδας σήμερα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το επιλέγουν για τα τελειώματα τους σε μπάνιο και κουζίνα. Οι διακοσμητές μας εξέφρασαν την άποψη ότι ενώ τώρα το συναντάμε σε πολλά σπίτια, μέχρι το 2020 θα δούμε πολλά μπρούτζινα πόμολα και τελειώματα να αποσύρονται από τα σπίτια.


2. Προσαρμοσμένοι αποθηκευτικοί χώροι για προσωρινές λύσεις.

Οι διακοσμητές μας λένε ότι ενώ είναι πρακτικό συνήθως απομακρύνουν τους πελάτες τους από το να έχουν ντουλάπια για προσωρινή χρήση.  Αρχικά αυτά τα ντουλάπια δεν θα είναι σίγουρα τάση σε κάποια χρόνια.  Τώρα που θα κάνετε ανακαίνιση του σπιτιού σας σκεφτείτε και προβλέψτε χώρο και διαρρύθμιση από τη μηχανή του εσπρέσο μέχρι τα υλικά γραφείου κτλ. Οι ειδικοί μας λένε ότι ενώ το να "κρύβουμε" με ωραίο τρόπο τις ηλεκτρονικές μας συσκευές, η ειδική κατασκευή για τις διαστάσεις του εκτυπωτή μας, μοιάζει με μια απόφαση που θα μετανιώσουμε στο μέλλον. 

Αυτό, μας λένε, γίνεται λόγω του ότι οι συσκευές ολοένα και συρρικνώνονται σε μέγεθος και έτσι στο μέλλον οι over-sized ηλεκτρονικές συσκευές θα έχουν εξαφανιστεί και θα μας έχει μείνει ο αποθηκευτικός χώρος χωρίς να ξέρουμε τι να τον κάνουμε. Αντιθέτως, οι ειδικοί συμβουλεύουν να επενδύσουμε σε κατασκευές που έχουν διάρκεια στο χρόνο και στις τεχνολογικές εξελίξεις.


3. Υπερβολές στο μπάνιο και τα αξεσουάρ μπάνιου.

Ενώ είναι πολύ της μόδας να κάνετε ολική ανακαίνιση μπάνιου, και εξαιρετικά χρήσιμο για το μπάνιο μας, οι διακοσμητές μας συμβουλεύουν να αποφύγουμε τις υπερβολές στο design. Η αλήθεια είναι ότι κρύβεται μεγάλη πολυτέλεια στις απλές γραμμές του παλιού στιλ που είχαν τα μπάνια. Ένας συνδυασμός παλιού στιλ με μοντέρνο ύφος είναι το ιδανικό στιλ για κάθε χώρο. Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις μοντέρνες πινελιές που προσθέτουμε στο σπίτι μας αφού σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ξεπερασμένες και πεπαλαιωμένες. Ταυτόχρονα, πολύ ακραίες μοντέρνες επιλογές κοστίζουν πολύ.


4. Πλακάκια με έντονα γραφικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τους διακοσμητές μας τα γραφικά πλακάκια είναι πολύ της μόδας για την ανακαίνιση. Και με αυτή τη τάση, μας συμβουλεύουν οι διακοσμητές μας, να είμαστε προσεκτικοί. Οι περισσότεροι από μας βλέπουμε κάτι στα κοινωνικά δίκτυα και το θέλουμε αμέσως χωρίς να το επεξεργαζόμαστε περαιτέρω. Η πραγματικότητα όμως πολλές φορές ξεπερνάει την αλήθεια δεδομένου ότι στα κοινωνικά δίκτυα όλα φιλτράρονται και έτσι η εικόνα που βλέπουμε δεν θα είναι η ίδια που θα έχουμε εμείς με την εφαρμογή της συγκεκριμένης τάσης στην ανακαίνιση μας.

Γενικότερα, μας λένε οι ειδικοί της ανακαίνισης, τα σχέδια με έντονα χαρακτηριστικά, μπορεί να δείχνουν πολύ ωραία στην αρχή αλλά αυτό δεν κρατάει για πολύ. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεπερνάνε γρήγορα αυτές τις εκκεντρικές τάσεις και ας έχουν ξοδέψει πολλά για την εφαρμογή τους κατά την ανακαίνιση.

Οι ειδικοί της ανακαίνισης μας συμβουλεύουν να είμαστε προσεκτικοί στο πώς θα ενσωματώσουμε αυτήν την τάση στο χώρο μας όταν θα κάνουμε την ανακαίνιση. Πιο συγκεκριμένα, μας προτείνουν να ενσωματώσουν τέτοια εκκεντρικά στοιχεία σε μικρά στοιχεία γύρω στο χώρο όπως είναι τα μαξιλάρια, φωτιστικά ή χαλιά. Ένας άλλος τρόπος να τα ενσωματώσουμε είναι με το να βάψουμε ένα μικρό μέρος του σπιτιού μας έτσι, δεδομένου ότι η μπογιά αφαιρείται εύκολα.


5. Ανοιχτά Ντουλάπια.

Ενώ τα ανοιχτά ντουλάπια δεν αποτελούν ακριβή επιλογή και δεν θέλουν ιδιαίτερη συντήρηση για να διατηρηθούν, αυτή η λύση καλό θα ήταν να προτιμάται από τολμηρούς με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Για την ακρίβεια, η λύση με τα ανοιχτά ντουλάπια προτείνεται μόνο σε εκείνους που είναι καλά οργανωμένοι πάντα και μπορούν να το υποστηρίξουν. Οι επαγγελματίες της ανακαίνισης μας υποστηρίζουν ότι παρόλα αυτά δεν είναι αποτρεπτικό σαν λύση αλλά πρέπει να το εφαρμόσουμε κατάλληλα στη κουζίνα μας όταν θα κάνουμε ανακαίνιση.

Στα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής για τη κουζίνα μας είναι ότι πρέπει να ξεσκονίζουμε συνέχεια και να πλένουμε τα πιάτα μας. Αποτέλεσμα αυτών των μειονεκτημάτων η επιλογή των ανοιχτών ντουλαπιών να καταντάει μη πρακτική. Ακόμα και ας είναι μια όμορφη και στιλάτη επιλογή.

Aυτά και άλλα πολλά είναι τα dont’s στη διακόσμηση της ανακαίνισης. 


Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την ανακαίνιση σπιτιού είμαστε εδώ για να συζητήσουμε μαζί σας για τις δικές σας ανάγκες. Καλέστε τώρα στο 210-300 9323 και δείτε το σπίτι σας να μεταμορφώνεται.
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα