10 Ιδέες για Ανακαίνιση Μπάνιου από το MyConstructor

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.

10 Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου

Μεταμορφώστε το μπάνιο σας με πρωτότυπες ιδέες.


Το μπάνιο και η κουζίνα είναι δύο χώροι που ανακαινίζονται πολύ πιο συχνά από τους υπόλοιπους. Είναι αρκετά πιο εύκολο και οικονομικό από μια ολική ανακαίνιση και για αυτό συγκαταλέγονται στην μερική ανακαίνιση σπιτιού. Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι να ανανεώσετε το μπάνιο σας σας λίγο ή πολύ και θέλετε μία επιπλέον έμπνευση μπορείτε να βρείτε εδώ μερικές ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου που ίσως σας φανούν πολύ χρήσιμες!


1 Επιλογή Πλακιδίων

Μπορείτε να αναζητήσετε ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου και να γίνετε πολύ δημιουργικοί σε αυτό το κομμάτι. Εφόσον η πλειονότητα των μπάνιων έχουν άσπρα έπιπλα και επιφάνειες, ένα έντονο πλακάκι μπορεί να μεταμορφώσει το μπάνιο σας και να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες σας.

Εάν έχετε ντουζιέρα στο μπάνιο σας μπορείτε να τοποθετήσετε σε έναν τοίχο, πλακάκι με έντονο χρώμα ή ένα μοτίβο. Τα χρωματιστά πλακάκια ταιριάζουν τέλεια στο μπάνιο ειδικά εάν ο υπόλοιπος χώρος έχει λευκά και γκρι χρώματα. Το βαρετό και συνηθισμένο αυτό μοτίβο θα αλλάξει εντελώς με αυτή την προσθήκη. Ο τοίχος στον οποίο τοποθετείτε τα σαμπουάν και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε για το μπάνιο σας, αρκεί. Μην ενθουσιαστείτε με το χρώμα και το παρακάνετε γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ακόμη μία επιλογή στην τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου που θα το απογειώσει αισθητικά είναι τα πλακάκια με μοτίβο. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε για αυτό μη βιαστείτε. Για να μην αγχωθείτε σχετικά με την επιλογή, επιλέξτε μία χρωματική παλέτα πριν ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς έτσι ώστε να μην πελαγώσετε. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός είναι το κλασικό γαλάζιο με τα υπόλοιπα στοιχεία του μπάνιου να βρίσκονται σε τόνους του γκρι και του λευκού.


2 Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου & Μαύρο Χρώμα

Εάν θέλετε να δώσετε ένα επίσημο ύφος στο μπάνιο σας μπορείτε να τολμήσετε να επιλέξετε το μαύρο χρώμα σε επιφάνειες ή ακόμη και στα έπιπλα. Το μαύρο χρώμα έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι της διακόσμησης τα τελευταία χρόνια καθώς εάν χρησιμοποιηθεί με το σωστό τρόπο, μπορεί να χαρίσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Δίνει έναν αριστοκρατικό τόνο όπως γίνεται άλλωστε και με τα ρούχα. Μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε ειδικά εάν το μπάνιο σας είναι σχετικά μεγάλο. Μπορείτε να βρείτε πολλές έξυπνες ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου που να έχουν ως βασικό χρώμα το μαύρο. Ένα ακόμη στοιχείο που μπορείτε να προσθέσετε και ταιριάζει πολύ είναι η πατητή τσιμεντοκονία.

Εάν πάλι έχετε μικρό μπάνιο όμως παρόλα αυτά θέλετε να προσθέσετε μαύρα στοιχεία υπάρχει και για εσάς λύση. Μπορείτε να κρεμάσετε μαύρες πετσέτες ή να βάλετε ασπρόμαυρα πλακάκια στους τοίχους, που είναι και αυτός ένας από τους κλασικότερους συνδυασμούς που κυριαρχεί στις ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου.


3 Πείτε όχι στους συναισθηματισμούς

Ωραίες οι ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου και η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ δημιουργική. Παρόλα αυτά για να γίνει η αρχή θα πρέπει να αφήσετε επιτέλους κάποια πράγματα και να προχωρήσετε παρακάτω. Ίσως να ακουγόμαστε λίγο υπερβολικοί στην αρχή, αλλά είμαστε; Πώς θα προχωρήσετε με τις ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου και εξ ολοκλήρου οργάνωση του εάν δεν μπορείτε να πετάξετε τις παραπεταμένες σκιές που αγοράσατε πριν 2 χρόνια και δε χρησιμοποιήσατε ποτέ; Αυτή η σχέση εξάρτησης πρέπει να σταματήσει. Ελέγξτε ημερομηνίες λήξης από καλλυντικά (ναι,λήγουν και αυτά!) κρέμες και αντηλιακά και πετάξτε τα. Το αποτέλεσμα σχετικά με την εξοικονόμηση χώρου, θα σας εντυπωσιάσει!


4 Μάρμαρο

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο βασιλιά των πετρωμάτων σχετικά με τις ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου. Το μάρμαρο θα χαρίσει την αίσθηση της πολυτέλειας στο μπάνιο σας την οποία κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει. Λίγοι είναι αυτοί από εμάς που έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν μαρμάρινο πάτωμα στο μπάνιο τους για αυτό εμείς θα περιοριστούμε στις μαρμάρινες επιφάνειες. Μεταξύ μας, έχουν και έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα. Εκτός αυτού, ο καθαρισμός μαρμάρων είναι μία διαδικασία που απαιτεί επαγγελματία για να γυαλίσει.

Μπορείτε να τοποθετήσετε μάρμαρο σε έναν τοίχο, όπως για παράδειγμα στου ντουζ εάν έχετε ένα ή πίσω από τον καθρέφτη του μπάνιου. Μία συχνή επιλογή είναι και ο μαρμάρινος πάγκος στον νιπτήρα. Επίσης για αποτέλεσμα με παρόμοια υφή θα μπορούσατε να βάλετε και γρανίτη.


5 Καθρέφτης

Ο καθρέφτης είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με όλες τις ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ένα μπάνιο χωρίς καθρέφτη.Το μπάνιο είναι ο χώρος που επισκεπτόμαστε πρώτος το πρωί και τελευταίος το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να τον επιλέξετε προσεκτικά.

Επίσης, καλό θα ήταν να έχετε στο νου σας πως ο καθρέφτης μεγαλώνει το χώρο και του δίνει βάθος καθώς αντανακλά το φως. Για αυτό λοιπόν, όσο μικρότερο είναι το μπάνιο σας τόσο μεγαλύτερος θα πρέπει να είναι και ο καθρέπτης σας. Τέλος, μια καλή ιδέα θα ήταν να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη σε όλο το μήκος του πάγκου που είναι ο νιπτήρας.


6 Μωσαϊκό

Όταν ακούμε μωσαϊκό, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι το πάτωμα του σπιτιού της γιαγιάς μας ή κάποιο παλιό σπίτι. Λάθος! Το μωσαϊκό έχει επανέλθει για τα καλά στις τάσεις της διακόσμησης γενικά και ειδικότερα κυριαρχεί στις ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου. Είναι μια υπέροχη αισθητικά προσθήκη σε έναν τοίχο με πλακάκια ή και σκέτο. Προσέξτε όμως, όπως είδατε αναφερθήκαμε σε προσθήκη. Δηλαδή, το μωσαϊκό στην περίπτωση που το επιλέξετε θα πρέπει να είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει το χώρο σας καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να γίνει λίγο υπερβολικό.


7 Κουρτίνες

Μία ακόμη από τις ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου εάν θέλετε να δώσετε ένταση και χαρακτήρα στο μπάνιο σας είναι η κουρτίνα της μπανιέρας ή του ντουζ (στην περίπτωση που είναι ανοιχτό). Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και χρώματα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε εκείνο που σας αρέσει καλύτερα και ταιριάζει καλύτερα. Επειδή λοιπόν, μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις ετοιμάσαμε μια μίνι συλλογή με όσες μας άρεσαν!

      
8 Less is More

Είτε έχετε αποφασίσει να κάνετε μερική ή ολική ανακαίνιση μπάνιου καλό θα ήταν να ακολουθήσετε αυτό το χρυσό κανόνα. Κρατήστε τα πράγματα απλά, καθαρά και με αίσθηση φρεσκάδας. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως πρόκειται για ένα χώρο που θα πρέπει να μας χαλαρώνει και όχι να μας προσθέτει έξτρα πίεση στο τέλος της ημέρας. Το μπάνιο θα πρέπει να είναι πρακτικό και όμορφο και υπάρχουν πολλές ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου που μπορούν να το πετύχουν αυτό. Επιλέξτε με λακωνικότητα διακοσμητικά και έντονα χρώματα και βασιστείτε σε ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου με πιο χαλαρό ύφος.


9 Φωτισμός

Ακόμη, μπορείτε να βρείτε ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου που περιλαμβάνουν και τη διακόσμηση με φώτα. Τα φώτα έρχονται να συμπληρώσουν το κόλπο με τους καθρέφτες. Εάν ο χώρος του μπάνιου σας είναι περιορισμένος μπορείτε να επιλέξετε σποτάκια. Το φως έχει τη δυνατότητα να μεγαλώνει τους μικρούς χώρους και να ξεγελάει το μάτι. Μπορείτε να βάλετε δύο ωραία επιτοίχια φωτιστικά δεξιά και αριστερά του καθρέφτη. Στην περίπτωση που έχετε μεγαλύτερο μπάνιο μπορείτε να τοποθετήσετε και ένα μεγάλο φωτιστικό στο ταβάνι αλλά και άλλες μικρότερες πηγές φωτός όπως τα σποτάκια, κρυφός φωτισμός και τα φωτιστικά όπως αναφέραμε και παραπάνω.


10 Ξύλινες Επιφάνειες

Ξύλο στο μπάνιο; Γιατί όχι! Τα πράγματα πλέον έχουν εξελιχθεί αρκετά. 

Υπάρχουν μέχρι και πλακάκια με την υφή ξύλου, το πάτωμα laminate αλλά και πλάκες ειδικού ξύλου που δεν απορροφούν καθόλου νερό και άρα δεν θα έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Το ξύλο, είτε είναι σε επιφάνειες είτε στο πάτωμα χαρίζει ύφος πολυτέλειας και δίνει άλλο χαρακτήρα στο χώρο σας. Υπάρχουν πολλές πηγές για ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου και αυτές που σας αναφέραμε αγγίζουν μόνο την κορυφή του θέματος. Κάντε την έρευνα σας απλώς προσέξτε να μην μπερδευτείτε από την παραπληροφόρηση.
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα