Τα must-do στις ανακαινίσεις διαμερισμάτων

Aν έχετε δεί ποτέ κάποια από τις εκπομπές με ανακαινίσεις, τύπου φτιάξτο μόνος σου και τα λοιπά θα έχετε καταλάβει και μόνοι σας οτι μια ανακαίνιση κρατάει περίπου 25 λεπτά.

Όλοι όμως ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και μια ανακαίνιση θέλει κάποιο χρόνο ώστε να γινεί σωστή δουλειά. Το μόνο σίγουρο είναι οτι κάπου κάπου πρέπει να κάνουμε ολική ανακαίνιση σπιτιού μας και να βελτιώνουμε τη κατάσταση του, και μαζί και την δικιά μας. Κάποιες φορές όμως μπορεί να μην έχουμε το χρηματικό ποσό για συνολική μια-και-έξω ανακαίνιση, είτε θέλουμε να το κάνουμε σταδιακά γιατί σπίτι μας είναι και οτι θέλουμε κάνουμε. Άρα τώρα είμαστε μπροστά στο μεγάλο ερώτημα: Πώς και απο πού ξεκινάνε οι ανακαινίσεις διαμερισμάτων;

Μην ανησυχείτε και για αυτό είμαστε εμείς εδω! Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσετε για κάθε στάδιο στις ανακαινίσεις διαμερισμάτων ώστε να αποφασίσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας απο πού θα ξεκινήσετε! Ας εξετάσουμε τις επιλογές μας.

Πρώτο Στάδιο ανακαίνισης

 μπουλντόζα κάνει κατεδάφιση κτηρίου

Γκρέμισμα και χτίσιμο

Μια λύση είναι να το γκρεμίσετε και να το χτίσετε απο την αρχή. Δεν το συνιστούμε αλλά είναι μια λύση και εδω είπαμε θα διαβάσετε όλες τις επιλογές. Αν δεν είστε τόσο των δραστικών λύσεων συνεχίστε με τις άλλες λύσεις για τις ανακαινίσεις διαμερισμάτων.

Δεύτερο στάδιο ανακαίνισης

πρακτική κουζίνα με σκαμπό

Ανακαίνιση κουζίνας

Σε όλα τα σπίτια η κουζίνα είναι το μέρος που περνάμε όλοι μας το περισσότερο χρόνο. Είτε για να μαγειρέψουμε είτε για να φάμε είτε για να πιούμε το καφέ μας το πρωί ο χρόνος που χρησιμοποιούμε την κουζίνα μας είναι μεγάλος. Αυτή η συνεχής χρήση έχει σαν αποτέλεσμα η κουζίνα να είναι το πρώτο μέρος που θα πρέπει να ανακαινίσουμε σύντομα. Η ανακαίνιση της κουζίνας πέρα από το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα που θα έχουμε, είναι και επιβεβλημένη από άποψη ασφάλειας. Παλιές σωληνώσεις και ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να έχουν μεγάλο ρίσκο κινδύνου.

Τρίτο στάδιο

μπάνιο που έχει κάνει ανακαίνιση

Ανακαίνιση Μπάνιου

Όλοι μας λίγο πολύ σε κάθε σπίτι είχαμε κάποια στιγμή κάποιο πρόβλημα με τα υδραυλικά του μπάνιου. Μια ανακαίνιση στο μπάνιο είναι πολύ χρήσιμη να γίνεται γενικά ώστε να αλλάζουν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. Όπως όλοι γνωρίζουμε το νερό και ο χρόνος έχουν αρνητικά αποτελέσματα στους σωλήνες και τα υδραυλικά υλικά. Τα καινούρια υλικά είναι σαφέστατα πιο ανθεκτικά στο χρόνο και στις διαβρώσεις του νερού αλλά δεν παύει να χρειάζονται και αυτά αλλαγή κάποια στιγμή με τη πάροδο του χρόνου. Συνήθως τα διαμερίσματα έχουν μικρά μπάνια οπότε στις ανακαινίσεις διαμερισμάτων θα πρέπει να σχεδιάσουμε πρακτικές λύσεις για την ανακαίνιση μπάνιου 

Τέταρτο Στάδιο ανακαίνισης 

ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού

Ενεργειακή Αναβάθμιση

Ένα άλλος σημαντικό κομμάτι της ανακαίνισης διαμερισμάτων είναι η ενεργειακή αναβάθμιση. Η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου είναι οι εργασίες που κάνουμε σε αυτό ώστε να μειώσουμε τις ενεργειακές ανάγκες του ως προς τη θέρμανση και τη ψύξη. Η διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  1. Την αποτύπωση του κτηρίου που θέλουμε να αναβαθμίσουμε ενεργειακά.
  2. Την ενεργειακή μελέτη του κτηρίου.
  3. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της ενεργειακής μελέτης αποφασίζονται οι απαραίτητες ενεργειακές επεμβάσεις.
  4. Κοστολογούμε τις απαιτούμενες επεμβάσεις.
  5. Προχωράμε στην υλοποίηση της διαδικασίας της ενεργειακής αναβάθμισης.
  6. Εκδίδεται ενεργειακό πιστοποιητικό για το κτήριο.

Πέμπτο Στάδιο 

βάψιμο σπιτιού για ανακαίνιση

Βάψιμο σπιτιού

Το βάψιμο σπιτιού ή του γραφείου είναι μακράν ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος να αλλάξεις την όψη του χώρου που θέλεις. Το βάψιμο σπιτιού περιλαμβάνει τόσο το εσωτερικό όσο και εξωτερικό βάψιμο ανάλογα με το τι θέλουμε τη δεδομένη στιγμή. Οι ειδικοί επαγγελματίες θα μας βοηθήσουν να διαλέξουμε το χρώμα και το στιλ που θέλουμε να ακολουθήσουμε και να ξεκινήσουμε με τη μεταμόρφωση του χώρου μας.

Επιλογή Νο 6.

παράθυρο με pvc κουφώματα

Κουφώματα

Στα περισσότερα σπίτια τα κουφώματα είναι αρκετά παλιά. Αυτό έχει ως συνέπεια να κάνουμε μεγάλες σπατάλες στη θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού μας και χωρίς αποτέλεσμα. Ένα από τα βασικότερα πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουμε στο σπίτι ή στο γραφείο μας είναι τα κουφώματα. Θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα άμεσα. Ευτυχώς η τεχνολογίας μας έχει δώσει πολλές επιλογές να διαλέξουμε ως προς τη πληθώρα των επιλογών για κάθε γούστο και budget.

Στο MyConstructor θα βρείτε επιλογές για ανακαίνισεις διαμερισμάτων για όλα τα γούστα και τα budget. Καλέστε στο 210 300 93 23 και πάρτε τις καλύτερες συμβουλές για ανακαίνισεις διαμερισμάτων και ανακαίνιση σπιτιού. 

Νοέμβριος 2nd, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακαινίσεις διαμερισμάτων: Τα must-do στάδια στις ανακαινίσεις διαμερισμάτων!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!