10 Μεγάλες Ιδέες για Μικρά Μπάνια: Ανακαίνιση Μικρού Μπάνιου

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Πασχίζετε να βρείτε χώρο στο μικρό σας μπάνιο; Ψάχνετε ιδέες για ανακαίνιση μικρού μπάνιου και έχετε μεγάλα όνειρα για αυτό; Ο χώρος δεν είναι κάτι που θα πρέπει απαραίτητα να σας περιορίσει. Υπάρχουν αρκετές ιδέες και τρόποι να κάνατε το μικρό σας μπάνιο να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα και πολυτελή μπάνια.

Το κλειδί για αυτό το αποτέλεσμα είναι ο σωστός αρχικός σχεδιασμός καθώς και η εναρμόνιση της λειτουργικότητας με την αισθητική. Χρειάζεστε μόνο μερική δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία. Μην αγχώνεστε με το να χωρέσετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μικρό μπάνιο. Όσο και αν προσπαθείτε δεν πρόκειται να γίνει μεγαλύτερο. Μπορεί όμως να γίνει πολύ πιο λειτουργικό και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Πετσέτες, είδη υγιεινής, σαπούνια, ντουζιέρα και ντουλάπια! Μπορείτε να τα έχετε όλα ακολουθώντας μερικές από τις παρακάτω συμβουλές.


Ιδέες για Ανακαίνιση Μικρού Μπάνιου


#1 Λίγα & Καλά

Γενικά στο μπάνιο μας έχουμε όλοι σχεδόν τη συνήθεια να θέλουμε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε γύρω μας. Στην περίπτωση όμως ενός μικρού μπάνιου, καλό θα ήταν να περιοριστείτε μόνο στα απαραίτητα. Για παράδειγμα, πετσέτες και σαπούνι είναι κάποια αντικείμενα που σίγουρα θα πρέπει να βρίσκονται εκεί. Πιστολάκι μαλλιών και άλλα αξεσουάρ και είδη υγιεινής μπορούν να αποθηκευτούν σε κάποια κοντινή ντουλάπα.


#2 Δημιουργήστε Χώρο

Εάν έχετε μία σύνθεση νιπτήρα, δηλαδή με ντουλάπι από κάτω σκεφτείτε την περίπτωση να αντικαταστήσετε εντελώς αυτή την εγκατάσταση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σκέτο όρθιο λεπτό νιπτήρα ή έναν που επικολλάται στον τοίχο.

Συνηθισμένη επιλογή στην ανακαίνιση μικρού μπάνιου είναι και η τοποθέτηση γωνιακού νιπτήρα. Οι γωνιακοί νιπτήρες τοποθετούνται συνήθως ακριβώς απέναντι από την τουαλέτα και όχι από το ντους. Στην περίπτωση που τοποθετηθεί απέναντι από ντουζιέρα με πόρτα, όταν την ανοιγοκλείνετε ίσως να μη χωράτε και εσείς οι ίδιοι στο μικρό μπάνιο!


#3 Προτιμήστε Ανοιχτά Ράφια

Μία πολύ έξυπνη επιλογή για ιδέες ανακαίνισης μικρού μπάνιου είναι η τοποθέτηση ανοιχτών ραφιών για αποθήκευση αντί για ντουλάπια. Ακόμη και ένα έπιπλο νιπτήρα μπορεί να έχει από κάτω ένα ράφι με χώρο για μερικές πετσέτες ή ένα καλάθι για σαπούνι και ρολό τουαλέτας.

Τα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε τοίχο και να χρησιμοποιηθούν ακόμη και καλύτερα από ντουλάπια που ποτέ δεν θυμάστε τι μπορεί να έχετε βάλει μέσα. Είναι μία εξαιρετική εναλλακτική για ανακαίνιση μικρού μπάνιου καθώς δεσμεύει ελάχιστο χώρο.

Τα ανοιχτά ράφια μπορούν κάλλιστα να γίνουν και κρυφά ράφια! Στην περίπτωση που έχετε νιπτήρα με λεπτή βάση μπορείτε να βάλετε σε κάθε μεριά από ένα ράφι και έτσι ο χώρος δεν θα δείχνει υπερφορτωμένος.

Φυσικά, για όσους από εσάς δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα κλασικά ντουλάπια, μία έξυπνη ιδέα για ανακαίνιση μικρού μπάνιου είναι να τοποθετήσετε ένα ακριβώς πάνω από την τουαλέτα.


#4 Αποθηκευτικοί Χώροι για Μικρό Μπάνιο

Σε συνδυασμό με την προηγούμενη ενότητα, μία εξαιρετική προσθήκη στα ανοιχτά ράφια είναι τα καλάθια και τα κουτιά για να αποθηκεύετε τα απαραίτητα αντικείμενα. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια στο εμπόριο που θα σας βοηθήσουν να αποδώσετε σε ένα μικρό μπάνιο το στυλ που επιθυμείτε.


#5 Χρώμα Τοίχου για Ανακαίνιση Μικρού Μπάνιου

Καλό θα ήταν σε μια ανακαίνιση μικρού μπάνιου να επιλέξετε ανοιχτά και γήινα χρώματα για τους τοίχους που θα δώσουν βάθος στο χώρο. Μπορείτε να επιλέξετε έντονα χρώματα στα διακοσμητικά στοιχεία και στις πετσέτες.

Ακόμη μία επιλογή είναι ένα μεγάλο μοτίβο, όπως αυτές οι φαρδιές οριζόντιες γραμμές. Αυτό το σχέδιο μπορεί πολύ εύκολα να ξεγελάσει το μάτι και να βλέπει έναν πιο διευρυμένο χώρο ενώ ουσιαστικά πρόκειται για τα ίδια τετραγωνικά μέτρα.


#6 Ντουζιέρα ή Μπανιέρα

Στην περίπτωση που το μπάνιο σας έχει ήδη μπανιέρα και νιώθετε πως κλέβει αρκετό από τον περιορισμένο χώρο, καλό θα ήταν να την ξεφορτωθείτε. Στην ίδια μεριά που ήταν η μπανιέρα (έτσι ώστε να μην αναγκαστείτε να ασχοληθείτε με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις) τοποθετήστε μια ντουζιέρα.

Στην ανακαίνιση μικρού μπάνιου, κάθε εκατοστό μετράει. Για να κερδίσετε χώρο ακόμη και από τη ντουζιέρα, προτιμήστε ένα γυάλινο πάνελ μόνο από τη μεριά της αντί για πόρτα. Το ίδιο θα κρατάει το μεγαλύτερο ποσοστό από τα νερά μέσα και θα σας αφήσει και περισσότερο ελεύθερο χώρο κινήσεων.


#7 Επιλογή Νιπτήρα

Οι ογκώδεις νιπτήρες μπορεί να φαίνονται πολυτελείς και χρήσιμοι, όμως σε μια ανακαίνιση μικρού μπάνιου καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Προτιμήστε νιπτήρες επιτοίχιους ή με λεπτή βάση που θα σας χαρίσουν μερικά εκατοστά ακόμη!


#8 Καθρέπτης

Οι καθρέπτες είναι γνωστό πως χαρίζουν βάθος σε ένα χώρο για αυτό χρησιμοποιήστε τους έξυπνα και με σύνεση! Μία από τις ιδέες για ανακαίνιση μικρού μπάνιου είναι να τοποθετήσετε πάνω από το νιπτήρα σας έναν μεγάλο καθρέπτη. Καλό θα ήταν να καταλαμβάνει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του τοίχου. Με αυτό τον τρόπο κερδίζετε δύο πράγματα. Ο χώρος σας φαίνεται μεγαλύτερος και ο καθρέπτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δύο άτομα ταυτόχρονα.


#9 Ποιοτικά Διακοσμητικά & Έπιπλα

Ένα μικρό μπάνιο είναι λογικό να χωράει λιγότερα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία. Κάντε το να ξεχωρίζει επιλέγοντας να επενδύσετε σε λίγα και καλά κομμάτια που θα κάνουν το μπάνιο να δείχνει πολυτελές. Χρήσιμες ιδέες για ανακαίνιση μικρού μπάνιου μπορείτε να βρείτε και σε διάφορα περιοδικά και να δημιουργήσετε ένα κολάζ με αυτές που σας αρέσουν.


#10 Πετσέτες και Γάντζοι

Μία χρήσιμη επιλογή στις ιδέες για ανακαίνιση μικρού μπάνιου εκτός από καλάθια και κρυφά ράφια για τις πετσέτες σας είναι να κολλήσετε μία ράβδο στο τζάμι του ντους. Αυτή είναι μία πολύ χρήσιμη εναλλακτική όταν έχετε μικρό μπάνιο. Μπορείτε να έχετε την πλειονότητα των πετσετών αποθηκευμένη σε ένα άλλο ντουλάπι ακόμη και έξω από το μπάνιο και μία κοντά σας για μεγαλύτερη ευχρηστία!

Φανταστείτε πως θέλετε το μπάνιο σας, οργανώστε ένα πλάνο μαζί με τους επαγγελματίες του MyConstructor και κλείστε ραντεβού για Ανακαίνιση Μπάνιου εύκολα και γρήγορα!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα