Πώς να ξεκινήσεις για να γίνεις και εσύ ένας DIY μάστορας!

χέρι που γράφει do it your self animation

Πολύ η συζήτηση γύρω από το λεγόμενο DIY και τα πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας. Πολλά τα πράγματα που θα βρείτε στο ίντερνετ κτλ σχετικά με το «φτιάχτο μόνος σου». Το θέμα, όμως, που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι είναι ότι πολύ απλά δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Σίγουρα πάντα η καλύτερη λύση είναι να καλέσεις έναν ειδικό επαγγελματία.

Ρωτήσαμε τους ειδικούς τεχνίτες του MyConstructor και μας είπανε ποια είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει ειδικός του DIY.

Πάρε τα κατάλληλα εργαλεία.

robot απο εργαλεία

Οκ μπορεί να ακούγεται πολύ προφανές αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε πράγματα μόνοι σας είναι να προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία για να ξεκινήσετε. Το εμπόδιο αυτό συνοδεύεται από το δεύτερο εμπόδιο όταν μπούμε στο μαγαζί με τα είδη για κατασκευές και βρεθούμε αντιμέτωποι με την ποικιλία των εργαλείων που υπάρχουν. Τα καλά νέα είναι ότι όταν μιλάμε για βασικές κατασκευές δεν χρειαζόμαστε πολύ εξεζητημένα εργαλεία και τα βασικά μας κάνουν. Εδώ παραθέτουμε τα 8 βασικά εργαλεία που θα χρειαστείτε:

  1. Ένα σετ με κατσαβίδια
  2. Ένα σετ με γαλλικά κλειδιά
  3. Ένα σετ με πένσες
  4. Ένα σφυρί
  5. Μια σπάτουλα
  6. Ένα πολύ-εργαλείο με μαχαίρια
  7. Ένα αλφάδι
  8. Ένα φακό

Η ιδέα πίσω από αυτόν το βασικό εξοπλισμό είναι να μπορείτε να κάνετε τις πολύ βασικές εργασίες στο σπίτι σας όπως είναι να βιδώσετε, καρφώσετε κτλ. Με αυτό τον βασικό εξοπλισμό που θα προμηθευτείτε μπορείτε να σφίξετε κατασκευές που έχουν χαλαρώσει οι βίδες  και να κάνουμε γενικά βασικές επιδιορθώσεις.  Τώρα, λοιπόν, έχετε φτιάξει το κουτί με τα εργαλεία σας μπορείτε να ξεκινήσετε τις DIY κατασκευές.

Μάζεψε πληροφορίες

Όταν έχετε κάτι συγκεκριμένο να φτιάξετε ενημερωθείτε πάνω σε αυτό. Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε για το θέμα αυτό και όλες τις πλευρές του. Αρχικά πρέπει να ξεκινήσετε με το να εντοπίσετε ποιο πρόβλημα υπάρχει. Μετά, με τη βοήθεια του ίντερνετ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα. Έτσι ξεκινάνε οι περισσότεροι «φτιάχτο μόνος σου» μάστοροι. Βλέπουν κάτι χαλασμένο και μετά βλέπουν πώς να το φτιάξουν. Κάντε αναζήτηση στο ιντερνετ και αφού διαβάστε καλά κάντε τη προσπάθεια σας.

Να ξέρετε πότε να φωνάξετε τον ειδικό επαγγελματία

άνδρας που έχει καει επειδή προσπάθησε μόνος του. diy went wrong

Όπως όλα στη ζωή έτσι και το DIY έχει όρια και πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι μας. Εργασίες όπως είναι το απλό βάψιμο και ίσως απλές υδραυλικές εργασίες μπορούμε να τις κάνουμε εύκολα DIY. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε με άλλες εργασίες που είτε είναι επικίνδυνες είτε αν ασχοληθούμε με αυτές θα κάνουμε τα πράγματα χειρότερα. Για παράδειγμα εργασίες όπως είναι η αντικατάσταση καζανάκι, ή ακόμα χειρότερα όλες οι ηλεκτρικές εργασίες θα πρέπει να γίνονται απαραιτήτως από τους ειδικούς επαγγελματίες. Επιπρόσθετα, αν νοικιάζουμε κάποιο σπίτι δεν θα πρέπει με τίποτα να παρέμβουμε σε κάποια εργασία που θα μας κοστίσει και σε χρόνο αλλά κυρίως σε χρήμα σε ξένη ιδιοκτησία.

Επειδή όμως δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι μάστορες..και καλά κάνουμε γιατί μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο! Στο MyConstructor έχουμε τους αξιολογημένα καλύτερους επαγγελματίες. Καλέστε τώρα στο 210 3009323 και βρείτε το μάστορα σας.

Πατώματα laminate: Δες τους 7 λόγους που πρέπει να το διαλέξεις!

Πατώματα Laminate: 7 Βασικοί Λόγοι να τα Επιλέξεις! ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ LAMINATE Αν αναρωτιέσαι κατά πόσο είναι καλή ιδέα να βάλεις laminate πατώματα ή όχι, σου έχουμε καλά νέα: Είναι εξαιρετική ιδέα! [...]

6 Πλεονεκτήματα τοποθέτησης Γυψοσανίδας.

Γιατί να προτιμήσουμε κάποια κατασκευή με γυψοσανίδα; Η τοποθέτηση γυψοσανίδας αποτελεί ολοένα και πιο συχνά επιλογή για δόμηση χώρων. Η γυψοσανίδα είναι ουσιαστικά ο νέος και μοντέρνος τρόπος δόμησης στον οποίον όλο και περισσότεροι [...]

Ταπετσαρία: Γιατί να τη προτιμήσετε στο τοίχο σας!

Ταπετσαρία Τοίχου: Γιατί να τη προτιμήσετε στο τοίχο σας Ανοίγει ο καιρός και ήρθε η ώρα για αλλαγές στο σπίτι μας! Το καλό με τους τοίχους μας είναι ότι έχουν το πλεονέκτημα της αλλαγής [...]

Γιατί αξίζει οικονομικά να προσλάβετε καθαρίστρια για το καθαρισμό του σπιτιού σας;

Καθαρίστριες σπιτιών: Γιατί αξίζει οικονομικά να προσλάβετε καθαρίστρια για το καθαρισμό του σπιτιού σας; KΑΝΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ Κάνετε κάποιο εσωτερικό μονόλογο για το αν θα πρέπει ή όχι, να προσλάβετε καθαρίστρια για να [...]

Φεβρουάριος 16th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς να ξεκινήσεις για να γίνεις και εσύ ένας DIY μάστορας!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!