ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Ενημερωθείτε για τον καθαρισμό στρωμάτων κατ οίκον. Δείτε πως θα απαλλαγείτε ακάρεα & βρείτε επαγγελματία καθαριστή στρωμάτων!

Κλείσε Ραντεβού online στην καλύτερη τιμή!

Βιολογικός Καθαρισμός Στρωμάτων:

Βήματα Διαδικασίας

Εφόσον ο καθαρισμός στρωμάτων στο σπίτι ανατεθεί σε έναν από τους επαγγελματίες της πλατφόρμας του MyConstructor.gr, η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

 1. Με ειδική σκούπα δόνησης-αναρρόφησης, ο επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει οποιοδήποτε βλαβερό οργανισμό ζει μέσα στο στρώμα. Η συγκεκριμένη σκούπα μπορεί να φτάσει σε βάθος 50cm του στρώματος. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται ρυπογόνοι μικροοργανισμοί, σκόνη, περιττώματα, ακάρεα κτλ.
 2. Ο χρόνος της αναρρόφησης με τη σκούπα εξαρτάται αρχικά από την ηλικία του στρώματος αλλά και από το ποσοστό του μικροβιακού φορτίου που έχει προσδιορίσει ο επαγγελματίας.
 3. Στη συνέχεια πραγματοποιείται το πλύσιμο του στρωματόπανου. Η διαδικασία του πλυσίματος διαφέρει από στρώμα σε στρώμα. Βασικός παράγοντας είναι οι λεκέδες που υπάρχουν στο στρώμα και πόσο δύσκολοι είναι αυτοί. Για παράδειγμα, λεκέδες όπως αίμα, ούρα και ιδρώτας είναι συνηθισμένες περιπτώσεις που όμως απαιτούν επαγγελματική παρέμβαση. Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν επαγγελματικό σύστημα ψεκασμού-αναρρόφησης το οποίο έχει τη δυνατότητα να αφήνει ελάχιστη υγρασία μέσα στο στρώμα. Φυσικά, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά και βιοδιασπώμενα.
 4. Το επόμενο βήμα που ακολουθούμε είναι αυτό της απολύμανσης. Για την απόσμιση του στρώματος χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα που αποσκοπούν στο να δώσουν στο στρώμα αίσθηση φρεσκάδας αλλά και καθαριότητας.

Γενικά, είναι καλό να γνωρίζετε πως η συνιστώμενη συχνότητα που θα πρέπει να έχει ο καθαρισμός στρωμάτων είναι μία φορά το χρόνο. Μπορεί σε μερικούς να μοιάζει σαν μια δευτερεύουσα εργασία που όμως είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται. Ενδεικτικά, ο αριθμός των ακάρεων μέσα σε ένα στρώμα 5 ετών κυμαίνεται από 5,000 - 10,000 / τετραγωνικό του στρώματος.

διάφορα μικρόβια, μικροοργανισμοί, ακάρεα και κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε με τον καθαριμό στρομάτων

Καθαρισμός Στρωμάτων από Ακάρεα

Tί είναι λοιπόν τα ακάρεα;

Τα ακάρεα είναι μικροοργανισμοί που ζουν από τα νεκρά κύτταρα που αποβάλλει ο ανθρώπινος οργανισμός και οι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης τους είναι η υγρασία και η έλλειψη φωτός, ειδικά εποχές όπως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Μπορεί να ακούγεται απίθανο αλλά ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης, τα οποία μπορούν να εισέλθουν στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας συνηθισμένες αλλεργικές κρίσεις.

Για να μειώσετε τους κινδύνους από τη δράση των ακάρεων μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων έτσι ώστε να απομακρυνθούν πλήρως τα περιττώματα και όλα τα μικρόβια μέσα από τα στρώματα. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον επαγγελματία με τον απαραίτητο εξοπλισμό και πιστοποιημένα φάρμακα.
 • Χρησιμοποιείστε συχνά την ηλεκτρική σας σκούπα. Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω στις κύριες επιφάνειες και μην ξεχάσετε τις γωνίες και τα πλαϊνά του στρώματος.
 • Επίσης, μια χρήσιμη συμβουλή είναι κάθε 4 μήνες να βγάζετε το στρώμα στον ήλιο. Τα ακάρεα αποφεύγουν τον ήλιο καθώς έχουν “προτίμηση” στην υγρασία και στην σκοτεινιά.
 • Καλό θα ήταν να γυρίζετε κάθε τόσο το στρώμα σας από την άλλη πλευρά. Αυτό βοηθά στο σωστό αερισμό του αλλά και στη σωστή διατήρηση του αφού δεν βουλιάζει μόνο από τη μια πλευρά και διατηρεί καλύτερα το σχήμα του.
 • Σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε πάντα βαμβακερό κάλυμμα για καλύτερη προστασία.

Μπορεί να θεωρείται από πολλούς μια ασήμαντη απειλή για τον άνθρωπο αλλά ο αλλεργιογόνος αυτός μικροοργανισμός μπορεί να προκαλέσει διάφορες ελαφρές ή πιο σημαντικές παθήσεις και αλλεργικές κρίσεις

Η χρήση που κάνουμε στο στρώμα μας ετησίως είναι μεγάλη αν σκεφτεί κανείς ότι 365 μέρες το χρόνο ή μάλλον 365 νύχτες κοιμόμαστε. Αυτό συνεπάγεται ότι όσο πιο καθαρό και υγιεινό παραμένει το περιβάλλον που ξοδεύετε τον μισό μας χρόνο, τόσο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης θα έχετε εσείς και η οικογένεια σας.

Καθαρισμός Στρωμάτων στο Σπίτι

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες η επέμβαση του ιδιοκτήτη είναι απαραίτητη έτσι ώστε και το αποτέλεσμα του επαγγελματικού καθαρισμού να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα. Σε περιπτώσεις ανάγκης λοιπόν, πριν καλέσετε επαγγελματία στο σπίτι για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός στρωμάτων μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής:

 • Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο υδρογόνου (μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο) και 1 κουταλιά απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ και εφαρμόστε απαλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα σε μικρούς λεκέδες. Τρίψτε ελαφρά με ένα πανί. Αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση λεκέδων από σκόνη , φαγητό και ποτά.
 • Χρησιμοποιήστε καθαριστικό ενζύμων για οργανικούς λεκέδες σε μορφή σπρέι. Μην ρίξετε μεγάλη ποσότητα στο στρώμα καθώς εάν βραχεί πολύ μπορεί να απορροφηθεί ο λεκές πιο βαθιά.
 • Η χρήση κλασσικής μαγειρικής σόδας με λίγο νερό μπορεί επίσης να αποβεί σωτήρια σε δύσκολες καταστάσεις. Είναι μια λύση που δεν έχει πάντα σίγουρα αποτελέσματα αλλά αξίζει να δοκιμάσετε. Προσοχή όμως! Μην τρίψετε άγρια την επιφάνεια του στρώματος καθώς μπορεί να εξαπλωθεί ο λεκές και τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.

Τέλος, καλό είναι αν χρησιμοποιήσετε καθαριστικά στρώματος και έχετε ευαίσθητο δέρμα, να προτιμήσετε “ελαφρά” καθαριστικά με ουδέτερο PH κ 0% περιεκτικότητα σε χρωστικές ουσίες ή αρώματα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Η βέλτιστη λύση που θα σας εξασφαλίσει μέγιστο αποτέλεσμα και απομάκρυνση μικροβίων, ακάρεων και λοιπών βλαβερών μικροοργανισμών, είναι ο βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων. Ο ίδιος πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες που γνωρίζουν τη διαδικασία αλλά έχουν και την εμπειρία να κρίνουν ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν ανάλογα με την περίπτωση. Επιλέξτε έναν από τους επαγγελματίες του καταλόγου του MyConstructor.gr στην κατηγορία Καθαρισμός Στρωμάτων και κλείστε ραντεβού άμεσα & σε ανταγωνιστικές τιμές!

Διατηρήστε τα στρώματα σας καθαρά και ασφαλή!

Καθαρισμός μονού στρώματος

19,9€

Καθαρισμός διπλού στρώματος

29,9€

Προτεινόμενα Συνεργεία Καθαρισμού

Τα καλύτερα συνεργεία καθαρισμού & επαγγελματίες βάση αξιολογήσεων

Συνεργείο καθαρισμού - Δυτικά Προάστια Αττική 143 41

Δραστηριοποιούμαι στο χώρο του καθαρισμού σαλονιών,χαλιών και στρωμάτων πάρα πολλά χρόνια και δουλευώ πάντα με μεράκι για το αντικείμενο αυτό.Στο επίκεντρο των ενεργειών μας είναι ο ευχαριστημένος πελάτης και όλες οι εργασίες γίνονται σεβόμενοι τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του. Προσπαθούμε πάντα για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και σας βοηθάμε να απαλλαγείτε από κάθε "απρόσκλητο" επισκέπτη στο χώρο, στα στρώματα σας ή στο σαλόνι σας.

Συνεργείο καθαρισμού - Δυτικά Προάστια Αττική 171 24

Η Εταιρεία μας αναλαμβάνει να παρέχει ολοκληρωμένους καθαρισμούς στο χώρο. Πάντα με επαγγελματισμό και σεβασμό στο πελάτη επιδιώκουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Στόχος μας είναι η ικανοποίηση των αναγκών και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Συνεργείο Καθαρισμόύ - Αθήνα Κέντρο Αττική 118 54

Η εταιρεία μας παρέχει ολοκληρωμένες και άκρως επαγγελματικές λύσεις καθαρισμού του χώρου σας από ακάρεα και άλλους μικροοργανισμούς, καλύπτοντας τις οικιακές και επαγγελματικές σας ανάγκες.Χρησιμοποιούμε πάντα οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον προιόντα αλλά και σύγχρονα μέσα, έτσι ώστε να μπορούμε να αναλάβουμε με απολύτα επαγγελματικό τρόπο κάθε περίπτωση.

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Τα στρώματα έγιναν σαν καινούργια

Μαριάννα Κ.

Οι στάμπες στα στρώματα των παιδιών εξαφανίστηκαν! Θα καθαρίσω και τα χαλιά.

Σούλα Γέραλη

Είμαι μικροβιοφοβική καθαρίζω κάθε χρόνο τα στώματα για να φύγουν τα ακάρεα. Έγινε καλή δουλεία θα σας ξαναπροτιμήσω!

Δήμητρα Μ.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε το συνεργείο καθαρισμού που σου ταιριάζει!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!