Καθαρισμός Χαλιών στο σπίτι

 5 Μυστικά για τον τέλειο καθαρισμό χαλιών στο σπίτι

κοριτσακι με κουταβακι απολαμβανουν το καθαρο τους χαλί μετά απο καθαρισμό χαλιών

Τι πιο ωραίο από ένα ζεστό και αφράτο χαλί; Πόσο πολύ μπορεί να στολίζει το σπίτι μας; Η αλήθεια είναι όμως ότι τα χαλιά μας για να μείνουν φρέσκα και καθαρά θέλουν περιποίηση. Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο επαγγελματικό στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι. Αυτό όχι μόνο θα μας δώσει ποιοτικό αέρα και ένα καθαρό περιβάλλον  αλλά θα δώσει και ομορφιά στο χώρο μας. Ένα βρώμικο χαλί εκτός από ένα πολύ άσχημο θέαμα για μας και τους καλεσμένους μας είναι και μεγάλη εστία μικροβίων. Τα χαλιά είναι η μεγαλύτερη εστία μικροβίων στο σπίτι μας. Έτσι μόνο με τον σωστό επαγγελματικό καθαρισμό χαλιών θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα χαλιά μας σε μια καλή κατάσταση.

Ανάμεσα από τους επαγγελματικούς καθαρισμούς όπως είναι λογικό τα χαλιά μας λεκιάζονται. Εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε καθαρισμό χαλιών στο σπίτι, στο λεπτό λεκέδες με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας, αγνά και φυσικά.

 1.  Καθαρισμός χαλιών με μπύραμπύρα για καθαρισμό χαλιών στο σπίτι με μπύρα

Η μπύρα δεν είναι μόνο χρήσιμη να τη πιούμε να ξεχάσουμε το λεκέ στο χαλί που μας βασανίζει αλλά και για να καθαρίσουμε εκείνο το λεκέ από καφέ ή τσάι. Έτσι λοιπόν μπορούμε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε εκείνο το λεκέ από καφέ ή τσάι που μοιάζει σχεδόν αδύνατο να βγει με το να ρίξουμε στο λεκέ λίγο μπύρα. Έπειτα τρίψτε ελαφρά τη μπύρα να εισχωρήσει στις ίνες του χαλιού και θα δούμε ότι ο λεκές θα εξαφανιστεί. Αν τώρα ο λεκές μας είναι πολύ καιρός κολλημένος και δεν φεύγει με τίποτα ίσως χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία. Στην υγειά του καθαρού μας χαλιού και στο πόσο εύκολα κάναμε καθαρισμό χαλιών στο σπίτι!

 1. Καθαρισμός χαλιού με αμμωνία

Αφαιρέστε κάθε λεκέ από το χαλί σας με το να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι ένα διάλυμα με βάση την αμμωνία. Πιο συγκεκριμένα, το διάλυμα θα περιέχει 1 κούπα καθαρή αμμωνία και 2 λίτρα ζεστό νερό. Αφού τρίψετε αφήστε να στεγνώσει και επαναλάβατε αν χρειαστεί.

 1. Καθαρισμός χαλιών με ξύδι

ξύδι για καθαρισμό χαλιών

Το ξύδι είναι σίγουρα ο υπερ-ήρωας των καθαριστικών. Φτηνό και αγνό αλλά και αποτελεσματικό σε ότι το χρειαστούμε. Δεν θα μπορούσε βέβαια να μας απογοητεύσει στο καθαρισμό των χαλιών μας.

Δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω φόρμουλες για καθαρισμό των χαλιών στο σπίτι και δείτε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα:

 • Για εύκολους λεκέδες τρίψτε το χαλί με ένα μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ½ της κούπας ξύδι. Αφήστε το διάλυμα να στεγνώσει και έπειτα σκουπίστε με την ηλεκτρική.
 • Για μεγαλύτερους ή πιο έντονους λεκέδες, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βόραξ στο μείγμα και χρησιμοποιήστε το με τον ίδιο τρόπο όπως και παραπάνω.
 • Για δύσκολους λεκέδες από λάσπη ή άλλους δύσκολους λεκέδες, φτιάξτε μία πάστα από 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού. Τρίψτε το μείγμα στο χαλί μας εκεί που είναι ο λεκές χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί. Αφήστε το να μείνει για δύο μέρες και μετά σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.
 • Για λεκέδες από μπογιά, χρησιμοποιείστε ένα διάλυμα από 1 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι, 1 ½ κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα, και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι το λεκέ της μπογιάς και και ξεπλύντε με κρύο νερό.
 • Για λεκέδες από φρούτα και χυμούς φρούτων καθαρίστε με ένα μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας καθαριστικό για τα πιάτα και 1 ½ κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και συνδυάστε με δυο κούπες νερό. Τρίψτε το μείγμα στο λεκέ και αφήστε να στεγνώσει.
ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
 1. Καθαρισμός χαλιών με αφρό ξυρίσματος

άφρος για καθαρισμό χαλιών

Αν τα μικρά μας έριξαν χυμό πάνω στο αγαπημένο μας χαλί δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε! Με λίγο αφρό ξυρίσματος πάνω στο λεκέ καθαρίσαμε. Βάλτε λίγο αφρό πάνω στο σημείο και τρίψτε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Ο αφρός ξυρίσματος λειτουργεί τέλεια και με λεκέ από λάδι. Απλά απλώστε τον αφρό ξυρίσματος στο λεκέ αφήστε το να στεγνώσει και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.

 1. Καθαρισμός με αλάτι

χοντρό αλάτι για καθαρισμό χαλιών

Χρησιμοποιείστε μια πρέζα αλάτι συνδυαστικά για με τα άλλα καθαριστικά για ενισχύσετε τις καθαριστικές τους ιδιότητες για το καθαρισμό χαλιών στο σπίτι:

 • Λεκές από κόκκινο κρασί; Μην πανικοβάλλεστε! Όσο ακόμα είναι υγρός ο λεκές ρίξτε λίγο λευκό κρασί στο χαλί για να διαλύσετε το χρώμα. Έπειτα καθαρίστε το σημείο με ένα σφουγγάρι και κρύο νερό. Ρίξτε στο σημείο λίγο αλάτι και περιμένετε για 10 λεπτά. Έπειτα, σκουπίστε με την ηλεκτρική.
 • Για λιπαρούς λεκέδες στο χαλί μας, φτιάξτε ένα μείγμα από 1 μέρος αλάτι και 4 μέρη αλκοόλ. Τρίψτε καλά πάνω στο χαλί και αφήστε το να στεγνώσει. Προσέξτε να τρίψετε κατά τη φυσική φορά του χαλιού.
 • Ατύχημα με τη κέτσαπ στο χαλί; Αν δράσουμε γρήγορα πριν στεγνώσει ο λεκές θα προλάβουμε τη ζημιά γιατί αλλιώς αν στεγνώσει θα είναι αδύνατο να αφαιρεθεί. Ρίξτε αλάτι σε όλη την έκταση και αφήστε το να στεγνώσει κάποια ώρα. Έπειτα, με την ηλεκτρική σκουπίστε το αλάτι και τα υπολείμματα από το χαλί.

πολλά χαλιά

Αυτά τα καθαριστικά κάνουν πραγματικά θαύματα. Παρόλα αυτά,ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι που κάνουμε μόνοι μας,  δεν αντικαθιστά με τίποτα τον επαγγελματικό καθαρισμό που πρέπει υποχρεωτικά να κάνουμε κάθε χρόνο. Ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών θα είναι ολιστικός σε όλα τα μέρη του χαλιού. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι το συνεργείο που θα αναλάβει τον καθαρισμό των χαλιών μας θα χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά. Οι ειδικοί θα φροντίσουν για τον ποιοτικό καθαρισμό των χαλιών μας και θα διαφυλάξουν την ποιότητα των χρωμάτων των χαλιών. Αν προσπαθήσουμε μόνοι μας ειδικά με δυνατά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορεί να ξεθωριάσουμε τα χρώματα του χαλιού.

 επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών

Η διαδικασία του επαγγελματικού καθαρισμού περιλαμβάνει:

 1. Το καθαρισμό, όπου οι επαγγελματίες στον καθαρισμό χαλιών χρησιμοποιούν σκούπες πολύ υψηλής ισχύος . Σε αυτή τη φάση απομακρύνεται το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης.
 2. Έπειτα γίνεται η πλύση και η απόπλυση. Σε αυτή τη φάση του καθαρισμού των χαλιών έχουμε το κύριο καθαρισμό και αφαιρούνται όλα τα υπολείμματα σκόνης που υπάρχουν πάνω και μέσα στο χαλί μας.
 3. Τέλος, έχουμε την αποστείρωση με ατμό. Σε αυτό το στάδιο, που είναι και το πιο σημαντικό, εξαφανίζονται όλα τα μικρόβια, μικροοργανισμοί και ακάρεα που ζούν στο χαλί μας.

Στο MyConstructor.gr o καθαρισμός χαλιών γίνεται παιχνιδάκι εδώ θα βρείτε τους καλύτερους και οικονομικότερους επαγγελματίες. Μπήκες στο MyConstructor.gr και βρήκες και τον επαγγελματία σου στο καθαρισμό χαλιών. Βρες τώρα ολοκληρωμένες λύσεις και πακέτα καθαρισμού απο εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού στις καλύτερες τιμές. 

ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι

1.Καλό σκούπισμα πριν το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι

Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι θα πρέπει απαραιτήτως πρώτα να σκουπίσει καλά το χαλί στην αρχή του στεγνού καθαρίσματος. Αυτό γίνεται γιατί, χώματα και άλλες βρωμιές που έχουν στεγνώσει, όπως η σκόνη, θα γίνουν λάσπη μόλις εισέλθει κάποιο υγρό στοιχείο στις ίνες του χαλιού μας. Η λάσπη είναι πολύ πιο βαριά από τη σκόνη και είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Έτσι, ο επαγγελματίας χρησιμοποιώντας πολύ δυνατές σκούπες θα αφαιρέσει τη σκόνη και άλλα υπολείμματα βρωμιάς από το χαλί μας πριν προχωρήσει στο στεγνό καθαρισμό χαλιών στο σπίτι.

2. Οι επίμονοι λεκέδες θέλουν και επίμονες λύσεις

Μετά το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι θα έχει αφαιρεθεί ένα σημαντικά μεγάλο μέρος της βρωμιάς, παρόλα αυτά, κάποιοι λεκέδες που περιέχουν τανίνες, όξινα ή καυστικά στοιχεία, μπορεί να μην αφαιρεθούν από την πρώτη φορά που θα πραγματοποιήσουμε το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι. Για πιο σίγουρα αποτελέσματα θα πρέπει ο επαγγελματίας που θα μας πραγματοποιήσει το καθαρισμό χαλιών να εφαρμόσει πιο εξειδικευμένους τρόπους καθαρισμού χαλιών. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε σωστή επιλογή στον επαγγελματία που θα αναλάβει το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι.

3. Κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται

Ο επαγγελματίας στο στεγνό καθάρισμα χαλιών όσο εξειδικευμένος και έμπειρος είναι δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Για αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε εξ αρχής ότι μερικοί λεκέδες δεν γίνεται να φύγουν από τα χαλιά μας όσο και να προσπαθήσει το συνεργείο καθαρισμού χαλιών και όποιο τρόπο καθαρισμού και να εφαρμόσει.

4. Προσοχή στο συνεργείο καθαρισμού

Δεν είναι όλα τα συνεργεία καθαρισμού το ίδιο. Για την ακρίβεια, το αποτέλεσμα του καθαρισμού χαλιών στο σπίτι θα εξαρτηθεί από την εμπειρία και την εξειδίκευση στους καθαρισμούς χαλιών του συνεργείου καθαρισμού.

5. Μην σας ανησυχεί η μυρωδιά “βρεγμένου σκύλου”

Η μυρωδιά «βρεγμένου σκύλου» που παρατηρείται μετά από το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι είναι αποτέλεσμα του θείου που περιέχει το μαλλί και απελευθερώνεται όταν βρέχεται το μαλλί. Είναι πολύ φυσικό και εξαφανίζεται αμέσως μόλις στεγνώσει το χαλί μας.

6. Το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι δεν προκαλεί φθορές στα χαλιά μας

Το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι δεν θα μας καταστρέψει το στρώμα προστασίας που υπάρχει στο χαλί μας από τον κατασκευαστή του. Αυτό το προστατευτικό στρώμα καταστρέφεται μόνο από την πολύ χρήση και το πέρασμα του χρόνου.

7. Το στεγνό καθάρισμα χαλιών προστατεύει τα χαλιά μας

Το στεγνό καθάρισμα χαλιών και η γενικότερη φροντίδα των χαλιών μας θα παρατείνει αρκετά τη ζωή των χαλιών μας. Ταυτόχρονα, θα αναζωογονήσει την όψη του και θα δείχνει σαν καινούριο. Αυτό συμβαίνει διότι το στεγνό καθάρισμα χαλιών στο σπίτι  αφαιρεί όλα τα υπολείμματα βρωμιάς που έχουν κολλήσει στις ίνες των χαλιών μας και τις κάνει να δείχνουν ταλαιπωρημένες.

ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΧΑΛΙΩΝ

Πως να καθαρίσεις το στρώμα σου;

Καθαρισμός Στρωμάτων: Πως να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου; Εύκολες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις! Το κρεβάτι μας αποτελεί τη μικρή φωλιά μας στο σπίτι. Το χώρο που [...]

Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά;

Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά; Διαχρονικά λαμπερά μάρμαρα! Το μάρμαρο αποτελεί υλικό που εκτιμάται πολλά χρόνια τόσο για την αισθητική του όσο και για την αντοχή του. [...]

Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου;

Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου; Μάθε τις κύριες αιτίες και τι μπορείς να κάνεις! Το ψυγείο σε κάθε σπίτι αποτελεί συσκευή πρώτης ανάγκης αφου στηριζόμαστε στη λειτουργία της [...]

Ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ιδέες για να ξεχωρίσετε φέτος τα Χριστούγενννα! Διακοσμήστε το τραπέζι σας και απολαύστε τα Χριστούγεννα. Τα χριστούγεννα είναι πλέον μία ανάσα μακριά, και ενώ η κατάσταση φαίνεται [...]

Νοέμβριος 20th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καθαρισμός Χαλιών στο Σπίτι μας :5 Μυστικά για το Οικολογικό Στεγνό Καθάρισμα Χαλιών στο σπίτι.

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!