5 Μυστικά για τον Τέλειο Καθαρισμό Χαλιών στο Σπίτι!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Τι πιο ωραίο από ένα ζεστό και αφράτο χαλί; 

Πόσο πολύ μπορεί να στολίζει το σπίτι μας; Η αλήθεια είναι όμως ότι τα χαλιά μας για να μείνουν φρέσκα και καθαρά θέλουν περιποίηση

Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο επαγγελματικός στεγνός καθαρισμός χαλιών στο σπίτι. Αυτό, όχι μόνο θα μας δώσει ποιοτικό αέρα και ένα καθαρό περιβάλλον, αλλά θα δώσει και ομορφιά στο χώρο μας. 

Ένα βρώμικο χαλί εκτός από ένα πολύ άσχημο θέαμα για μας και τους καλεσμένους μας είναι και μεγάλη εστία μικροβίων. Τα χαλιά είναι η μεγαλύτερη εστία μικροβίων στο σπίτι μας. Έτσι, μόνο ο σωστός επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών θα μπορέσει να διατηρήσει τα χαλιά μας σε μια καλή κατάσταση.

Ανάμεσα από τους επαγγελματικούς καθαρισμούς, όπως είναι λογικό τα χαλιά μας λεκιάζονται. 

Εδώ θα δούμε πώς μπορεί να γίνει ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι, στο λεπτό από λεκέδες, με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας, αγνά και φυσικά.


1.  Καθαρισμός χαλιών με μπύρα.

Η μπύρα δεν είναι μόνο χρήσιμη να τη πιούμε να ξεχάσουμε το λεκέ στο χαλί που μας βασανίζει, αλλά και για να καθαρίσουμε εκείνο το λεκέ από καφέ ή τσάι. Έτσι λοιπόν, μπορούμε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε εκείνο το λεκέ από καφέ ή τσάι που μοιάζει σχεδόν αδύνατο να βγει με το να ρίξουμε στο λεκέ λίγο μπύρα. 

Έπειτα τρίψτε ελαφρά τη μπύρα να εισχωρήσει στις ίνες του χαλιού και θα δούμε ότι ο λεκές θα εξαφανιστεί. Αν τώρα ο λεκές μας είναι πολύ καιρός κολλημένος και δεν φεύγει με τίποτα ίσως χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία. Στην υγειά του καθαρού μας χαλιού και στο πόσο εύκολα γίνεται ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι!


2. Καθάρισμα χαλιών με αμμωνία.

Αφαιρέστε κάθε λεκέ από το χαλί σας με το να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι ένα διάλυμα με βάση την αμμωνία. Πιο συγκεκριμένα, το διάλυμα θα περιέχει 1 κούπα καθαρή αμμωνία και 2 λίτρα ζεστό νερό. Αφού τρίψετε αφήστε να στεγνώσει και επαναλάβατε αν χρειαστεί.


3. Καθαρισμός χαλιών με ξύδι.

Το ξύδι είναι σίγουρα ο υπερ-ήρωας των καθαριστικών. Φτηνό και αγνό αλλά και αποτελεσματικό σε ότι το χρειαστούμε. Δεν θα μπορούσε βέβαια να μας απογοητεύσει στο καθαρισμό των χαλιών μας.

Δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω φόρμουλες για να πετύχει ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι και να δείτε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα:

- Για εύκολους λεκέδες τρίψτε το χαλί με ένα μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ½ της κούπας ξύδι. Αφήστε το διάλυμα να στεγνώσει και έπειτα σκουπίστε με την ηλεκτρική.

- Για μεγαλύτερους ή πιο έντονους λεκέδες, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βόραξ στο μείγμα και χρησιμοποιήστε το με τον ίδιο τρόπο όπως και παραπάνω.

- Για δύσκολους λεκέδες από λάσπη ή άλλους δύσκολους λεκέδες, ο καθαρισμός χαλιών θα γίνει με μία πάστα από 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού. Τρίψτε το μείγμα στο χαλί σας εκεί που είναι ο λεκές χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί. Αφήστε το να μείνει για δύο μέρες και μετά σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.

- Για λεκέδες από μπογιά, χρησιμοποιείστε ένα διάλυμα από 1 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι, 1 ½ κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα, και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι το λεκέ της μπογιάς και και ξεπλύντε με κρύο νερό.

- Για λεκέδες από φρούτα και χυμούς φρούτων καθαρίστε με ένα μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας καθαριστικό για τα πιάτα και 1 ½ κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και συνδυάστε με δυο κούπες νερό. Τρίψτε το μείγμα στο λεκέ και αφήστε να στεγνώσει.


4. Καθαρισμός χαλιών με αφρό ξυρίσματος.

Αν τα μικρά μας έριξαν χυμό πάνω στο αγαπημένο μας χαλί δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε! Με λίγο αφρό ξυρίσματος πάνω στο λεκέ καθαρίσαμε. Βάλτε λίγο αφρό πάνω στο σημείο και τρίψτε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. 

Ο αφρός ξυρίσματος λειτουργεί τέλεια και με λεκέ από λάδι. Απλά απλώστε τον αφρό ξυρίσματος στο λεκέ αφήστε το να στεγνώσει και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.


5. Καθαρισμός με αλάτι. 

Χρησιμοποιήστε μια πρέζα αλάτι συνδυαστικά για με τα άλλα καθαριστικά για ενισχύσετε τις καθαριστικές τους ιδιότητες και να επιτευχθεί ο μέγιστος καθαρισμός χαλιών στο σπίτι:

- Λεκές από κόκκινο κρασί; Μην πανικοβάλλεστε! Όσο ακόμα είναι υγρός ο λεκές ρίξτε λίγο λευκό κρασί στο χαλί για να διαλύσετε το χρώμα. Έπειτα καθαρίστε το σημείο με ένα σφουγγάρι και κρύο νερό. Ρίξτε στο σημείο λίγο αλάτι και περιμένετε για 10 λεπτά. Έπειτα, σκουπίστε με την ηλεκτρική.

- Για λιπαρούς λεκέδες στο χαλί μας, φτιάξτε ένα μείγμα από 1 μέρος αλάτι και 4 μέρη αλκοόλ. Τρίψτε καλά πάνω στο χαλί και αφήστε το να στεγνώσει. Προσέξτε να τρίψετε κατά τη φυσική φορά του χαλιού.

- Ατύχημα με τη κέτσαπ στο χαλί; Αν δράσουμε γρήγορα πριν στεγνώσει ο λεκές θα προλάβουμε τη ζημιά γιατί αλλιώς αν στεγνώσει θα είναι αδύνατο να αφαιρεθεί. Ρίξτε αλάτι σε όλη την έκταση και αφήστε το να στεγνώσει κάποια ώρα. Έπειτα, με την ηλεκτρική σκουπίστε το αλάτι και τα υπολείμματα από το χαλί.


Η διαδικασία του επαγγελματικού καθαρισμού περιλαμβάνει:

Τον καθαρισμό, όπου οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν σκούπες πολύ υψηλής ισχύος για να γίνει πλήρως ο καθαρισμός χαλιών. Σε αυτή τη φάση απομακρύνεται το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης.

Έπειτα γίνεται το πλύσιμο χαλιών και η απόπλυση. Σε αυτή τη φάση του καθαρισμού των χαλιών έχουμε το κύριο καθαρισμό και αφαιρούνται όλα τα υπολείμματα σκόνης που υπάρχουν πάνω και μέσα στο χαλί μας.

Τέλος, έχουμε την αποστείρωση με ατμό. Σε αυτό το στάδιο, που είναι και το πιο σημαντικό, εξαφανίζονται όλα τα μικρόβια, μικροοργανισμοί και ακάρεα που ζούν στο χαλί μας.


Στο MyConstructor.gr o καθαρισμός χαλιών γίνεται παιχνιδάκι εδώ θα βρείτε τους καλύτερους και οικονομικότερους επαγγελματίες. 

Μπήκες στο MyConstructor και βρήκες και τον επαγγελματία σου στον Καθαρισμό Χαλιών

Βρες τώρα ολοκληρωμένες λύσεις και πακέτα καθαρισμού από εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού στις καλύτερες τιμές. 

Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα