5 Μυστικά για τον Καθαρισμό Χαλιών

πολλά χαλιά

Τι πιο ωραίο από ένα ζεστό και αφράτο χαλί; Πόσο πολύ μπορεί να στολίζει το σπίτι μας; Η αλήθεια είναι όμως ότι τα χαλιά μας για να μείνουν φρέσκα και καθαρά θέλουν περιποίηση. Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο επαγγελματικό καθαρισμό. Αυτό όχι μόνο θα μας δώσει ποιοτικό αέρα και ένα καθαρό περιβάλλον  αλλά θα δώσει και ομορφιά στο χώρο μας. Ένα βρώμικο χαλί εκτός από ένα πολύ άσχημο θέαμα για μας και τους καλεσμένους μας είναι και μεγάλη εστία μικροβίων. Τα χαλιά είναι η μεγαλύτερη εστία μικροβίων στο σπίτι μας. Έτσι μόνο με τον σωστό επαγγελματικό καθαρισμό θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα χαλιά μας σε μια καλή κατάσταση.

Ανάμεσα από τους επαγγελματικούς καθαρισμούς όπως είναι λογικό τα χαλιά μας λεκιάζονται. Εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να καθαρίζουμε στο λεπτό λεκέδες με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας, αγνά και φυσικά.

 1.  Καθαρισμός χαλιών με μπύρα

μπυρίτσα

Η μπύρα δεν είναι μόνο χρήσιμη να τη πιούμε να ξεχάσουμε το λεκέ στο χαλί που μας βασανίζει αλλά και για να καθαρίσουμε εκείνο το λεκέ από καφέ ή τσάι. Έτσι λοιπόν μπορούμε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε εκείνο το λεκέ από καφέ ή τσάι που μοιάζει σχεδόν αδύνατο να βγει με το να ρίξουμε στο λεκέ λίγο μπύρα. Έπειτα τρίψτε ελαφρά τη μπύρα να εισχωρήσει στις ίνες του χαλιού και θα δούμε ότι ο λεκές θα εξαφανιστεί. Αν τώρα ο λεκές μας είναι πολύ καιρός κολλημένος και δεν φεύγει με τίποτα ίσως χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία. Στην υγειά του καθαρού μας χαλιού!

 1. Καθαρισμός χαλιού με αμμωνία

Αφαιρέστε κάθε λεκέ από το χαλί σας με το να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι ένα διάλυμα με βάση την αμμωνία. Πιο συγκεκριμένα, το διάλυμα θα περιέχει 1 κούπα καθαρή αμμωνία και 2 λίτρα ζεστό νερό. Αφού τρίψετε αφήστε να στεγνώσει και επαναλάβατε αν χρειαστεί.

 1. Καθαρισμός χαλιών με ξύδι

ξυδι

Το ξύδι είναι σίγουρα ο υπερ-ήρωας των καθαριστικών. Φτηνό και αγνό αλλά και αποτελεσματικό σε ότι το χρειαστούμε. Δεν θα μπορούσε βέβαια να μας απογοητεύσει στο καθαρισμό των χαλιών μας. Δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω φόρμουλες για καθαρισμό των χαλιών και δείτε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα:

 • Για εύκολους λεκέδες τρίψτε το χαλί με ένα μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ½ της κούπας ξύδι. Αφήστε το διάλυμα να στεγνώσει και έπειτα σκουπίστε με την ηλεκτρική.
 • Για μεγαλύτερους ή πιο έντονους λεκέδες, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βόραξ στο μείγμα και χρησιμοποιήστε το με τον ίδιο τρόπο όπως και παραπάνω.
 • Για δύσκολους λεκέδες από λάσπη ή άλλους δύσκολους λεκέδες, φτιάξτε μία πάστα από 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού. Τρίψτε το μείγμα στο χαλί μας εκεί που είναι ο λεκές χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί. Αφήστε το να μείνει για δύο μέρες και μετά σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.
 • Για λεκέδες από μπογιά, χρησιμοποιείστε ένα διάλυμα από 1 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι, 1 ½ κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα, και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι το λεκέ της μπογιάς και και ξεπλύντε με κρύο νερό.
 • Για λεκέδες από φρούτα και χυμούς φρούτων καθαρίστε με ένα μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας καθαριστικό για τα πιάτα και 1 ½ κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και συνδυάστε με δυο κούπες νερό. Τρίψτε το μείγμα στο λεκέ και αφήστε να στεγνώσει.
 1. Καθαρισμός χαλιών με αφρό ξυρίσματος

αφρος ξυρίσματος

Αν τα μικρά μας έριξαν χυμό πάνω στο αγαπημένο μας χαλί δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε! Με λίγο αφρό ξυρίσματος πάνω στο λεκέ καθαρίσαμε. Βάλτε λίγο αφρό πάνω στο σημείο και τρίψτε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Ο αφρός ξυρίσματος λειτουργεί τέλεια και με λεκέ από λάδι. Απλά απλώστε τον αφρό ξυρίσματος στο λεκέ αφήστε το να στεγνώσει και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.

 1. Καθαρισμός χαλιών με αλάτι

αλατι

Χρησιμοποιείστε μια πρέζα αλάτι συνδυαστικά για με τα άλλα καθαριστικά για ενισχύσετε τις καθαριστικές τους ιδιότητες για το καθαρισμό χαλιών:

 • Λεκές από κόκκινο κρασί; Μην πανικοβάλλεστε! Όσο ακόμα είναι υγρός ο λεκές ρίξτε λίγο λευκό κρασί στο χαλί για να διαλύσετε το χρώμα. Έπειτα καθαρίστε το σημείο με ένα σφουγγάρι και κρύο νερό. Ρίξτε στο σημείο λίγο αλάτι και περιμένετε για 10 λεπτά. Έπειτα, σκουπίστε με την ηλεκτρική.
 • Για λιπαρούς λεκέδες στο χαλί μας, φτιάξτε ένα μείγμα από 1 μέρος αλάτι και 4 μέρη αλκοόλ. Τρίψτε καλά πάνω στο χαλί και αφήστε το να στεγνώσει. Προσέξτε να τρίψετε κατά τη φυσική φορά του χαλιού.
 • Ατύχημα με τη κέτσαπ στο χαλί; Αν δράσουμε γρήγορα πριν στεγνώσει ο λεκές θα προλάβουμε τη ζημιά γιατί αλλιώς αν στεγνώσει θα είναι αδύνατο να αφαιρεθεί. Ρίξτε αλάτι σε όλη την έκταση και αφήστε το να στεγνώσει κάποια ώρα. Έπειτα, με την ηλεκτρική σκουπίστε το αλάτι και τα υπολείμματα από το χαλί.

Αυτά τα καθαριστικά κάνουν πραγματικά θαύματα. Παρόλα αυτά δεν αντικαθιστούν με τίποτα τον επαγγελματικό καθαρισμό που πρέπει υποχρεωτικά να κάνουμε κάθε χρόνο. Ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών θα είναι ολιστικός σε όλα τα μέρη του χαλιού. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι το συνεργείο που θα αναλάβει τον καθαρισμό των χαλιών μας θα χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά. Οι ειδικοί θα φροντίσουν για τον ποιοτικό καθαρισμό των χαλιών μας και θα διαφυλάξουν την ποιότητα των χρωμάτων των χαλιών. Αν προσπαθήσουμε μόνοι μας ειδικά με δυνατά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορεί να ξεθωριάσουμε τα χρώματα του χαλιού.

 επαγγελματικος καθαρισμος χαλιων

Η διαδικασία του επαγγελματικού καθαρισμού περιλαμβάνει:

 1. Το καθαρισμό, όπου οι επαγγελματίες στον καθαρισμό χαλιών χρησιμοποιούν σκούπες πολύ υψηλής ισχύος . Σε αυτή τη φάση απομακρύνεται το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης.
 2. Έπειτα γίνεται η πλύση και η απόπλυση. Σε αυτή τη φάση του καθαρισμού των χαλιών έχουμε το κύριο καθαρισμό και αφαιρούνται όλα τα υπολείμματα σκόνης που υπάρχουν πάνω και μέσα στο χαλί μας.
 3. Τέλος, έχουμε την αποστείρωση με ατμό. Σε αυτό το στάδιο, που είναι και το πιο σημαντικό, εξαφανίζονται όλα τα μικρόβια, μικροοργανισμοί και ακάρεα που ζούν στο χαλί μας.

Στο MyConstructor.gr o καθαρισμός χαλιών γίνεται παιχνιδάκι εδώ θα βρείτε τους καλύτερους και οικονομικότερους επαγγελματίες. Μπήκες στο MyConstructor.gr και βρήκες και τον επαγγελματία σου στο καθαρισμό χαλιών.

Τι είναι με λίγα λόγια το ΠΕΑ και πότε χρειάζεται;

Τι είναι με λίγα λόγια το ΠΕΑ;   Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ή όπως είναι γνωστό ενεργειακό πιστοποιητικό ή αλλιώς ΠΕΑ είναι η κατάταξη του ακινήτου σας (κτηρίου ή κτιριακής μονάδας -διαμερίσματος) σε σχέση [...]

Πως να τακτοποιήσετε άμεσα και απλά τους αυθαίρετους χώρους του ακινήτου σας μέσω του MyConstructor

Πως να τακτοποιήσετε εύκολα και απλά τους αυθαίρετους χώρους του ακινήτου σας μέσω του MyConstructor Έχεις ζαλιστεί με την ταχύτητα- που αλλάζουν οι νόμοι- και την πολυπλοκότητα των νόμων περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων και δεν [...]

Συμβουλές Μετακόμισης: Πώς θα κάνετε σωστές και φθηνές μετακομίσεις!

Μετακόμιση Συμβουλές : Πώς θα κάνετε σωστές και φθηνές μετακομίσεις! Η μετακόμιση σε ένα καινούριο χώρο είναι σίγουρα μια αγχωτική διαδικασία.  Εμείς το γνωρίζουμε καλά για αυτό συντάξαμε μια λίστα με συμβουλές μετακόμισης για [...]

Πλεονεκτήματα τοποθέτησης Γυψοσανίδας.

Γιατί να προτιμήσουμε κάποια κατασκευή με γυψοσανίδα; Η τοποθέτηση γυψοσανίδας αποτελεί ολοένα και πιο συχνά επιλογή για δόμηση χώρων. Η γυψοσανίδα είναι ουσιαστικά ο νέος και μοντέρνος τρόπος δόμησης στον οποίον όλο και περισσότεροι [...]

Ταπετσαρία: Γιατί να τη προτιμήσετε στο τοίχο σας!

Ταπετσαρία: Γιατί να τη προτιμήσετε στο τοίχο σας Ανοίγει ο καιρός και ήρθε η ώρα για αλλαγές στο σπίτι μας! Το καλό με τους τοίχους μας είναι ότι έχουν το πλεονέκτημα της αλλαγής εύκολα. [...]

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ενεργειακό πιστοποιητικό και το νέο Εξοικονομώ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ενεργειακό πιστοποιητικό και το νέο Εξοικονομώ   Στο νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατ Οίκον ΙΙ” υπάρχουν αρκετές διαφορές από το προηγούμενο πρόγραμμα. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, η αναγκαιότητα [...]

Νοέμβριος 20th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5 Μυστικά για τον Οικολογικό Καθαρισμό Χαλιών στο Σπίτι μας

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!