Καθαρισμός Στρωμάτων: Πως να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Το κρεβάτι μας αποτελεί τη μικρή φωλιά μας στο σπίτι. Το χώρο που κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε, που δυσκολευόμαστε άλλοτε να κοιμηθούμε και άλλοτε αρνούμαστε να σηκωθούμε. Είναι εκεί για εμάς μετά από κάθε δύσκολη μέρα, και μένει ζεστό για κάθε κυριακάτικο πρωινό που θέλουμε να χουζουρεψουμε λίγο παραπάνω. Για να διατηρήσουμε αυτή την αξιοζήλευτη σχέση που ο καθένας μας έχει με κρεβάτι του, πρέπει να το φροντίζουμε να το περιποιούμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Γιατί πρέπει να γίνεται καθαρισμός στρωμάτων;

Το στρώμα λόγω των υλικών κατασκευής του αλλά και της χρήσης που του κάνουμε, φιλοξενεί μεγάλες ποσότητες σκόνης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ακάρεων. Τα ακάρεα για να αναπτυχθούν χρειάζονται συνθήκες αυξημένης υγρασίας. Το στρώμα του κρεβατιού μας, λόγω του ιδρώτα που παράγουμε στον ύπνο μας, αποκτά το απαραίτητο ποσοστό υγρασίας. Επιπλέον πρέπει να αναφέρουμε πως τα ακάρεα τρέφονται από νεκρά κύτταρα καθώς και τρίχες τα οποία μπορούν να βρουν στο κρεβάτι μας.

 Ο λόγος που δεν πρέπει να υπάρχουν ακάρεα στο κρεβάτι μας δεν είναι τόσο οι ίδιοι οι μικροοργανισμοί αλλά οι ακαθαρσίες αυτών που μπορεί να εισέλθουν στην αναπνευστική μας οδό, κατά τη διάρκεια του ύπνου, και να προκαλέσουν αλλεργίες ή να επιβαρύνουν το άσθμα. Τα ακάρεα ταξιδεύουν με την σκόνη. 


Πως θα απαλλαχτώ από την σκόνη του στρώματος;

Οι κινήσεις που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να απαλλαχτείτε από την σκόνη, ή να την διατηρείτε σε πολύ χαμηλά μη βλαβερά επίπεδα, είναι απλές και μπορείτε εύκολα να τις εντάξετε στις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Αρχικά πρέπει να πλένετε συχνά τα σεντόνια, κλινοσκεπάσματα και μαξιλαροθήκες. Προτείνουμε να γίνεται αυτό μία φορά στις δύο εβδομάδες για τον χειμώνα και ίσως κάθε εβδομάδα τους πιο ζεστους μηνες.

Κατά την αλλαγή σεντονιών, όσο το στρώμα μένει πλέον κενό για καθαρισμό στρωμάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα. Περάστε την επιφάνεια όλου του στρώματος σχολαστικά, ώστε να απομακρύνεται σκόνη και μικροοργανισμούς αποτελεσματικά. Καλό είναι να καθαρίσετε όλες τις πλευρές του στρώματος με την ηλεκτρική σκούπα.

Πέραν του καθαρισμού, μπορείτε να εντάξετε και συνήθειες στην καθημερινότητά σας ώστε να διατηρούνται τα επίπεδα σκόνης σε χαμηλά επίπεδα. Η πρόταση που έχουμε είναι ο σωστός αερισμός του χώρου. Το πρωί που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι σας, αποφύγετε να το στρώσετε κατευθείαν.

Αντίθετα ανοίξτε τα παράθυρα ή μπαλκόνια ώστε να ανανεωθεί ο αέρας, και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, τινάξτε το σκέπασμά σας. Με τον τρόπο αυτό δεν διατηρείται η υγρασία καθιστώντας το περιβάλλον του κρεβατιού σας ακατάλληλο για τα ακάρεα.


Πως μπορώ να καθαρίσω το στρώμα μου απο λεκέδες και οσμές;

Σε περίπτωση που το στρώμα σας αναδύει οσμές ανεπιθύμητες ή έχετε παρατηρήσει λεκεδες που έχουν δημιουργηθεί από την χρήση, σας έχουμε λύσεις. Για να ξεφορτωθείτε έντονες οσμές θα στραφείτε στην μαγειρική σόδα και ο καθαρισμός στρωμάτων είναι σχεδόν σίγουρος! Η λύση που προτείνουμε είναι να καλύψετε την επιφάνεια του στρώματός σας με μια πολύ λεπτή στρώση μαγειρικής σόδας, και στη συνέχεια αφήστε τη να δράσει για είκοσι λεπτά μέχρι και μία ώρα.

Στη συνέχεια αφαιρέστε τα υπολείμματα με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε, μπορείτε να αναμείξετε τη μαγειρική σόδα με αρωματικά έλαια. Μεγάλη προσοχή δώστε στην ποσότητα των ελαίων που θα προσθέσετε, διότι το έντονο άρωμα στο στρώματα δεν είναι υγιεινό αφού μη ξεχνάτε ότι θα το εισπνέετε όλο το βράδυ. Για πιθανούς λεκέδες που μπορεί να έχετε παρατηρήσει η λύση είναι απλή. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα μείγμα χειροποίητο με βάση το νερό, όπου θα προσθέσετε υγρό πιάτων και οξυζενέ.

Αφού αναμειχθούν καλά τα υλικά σας, χρησιμοποιείστε ένα μαλακό πανί με το οποίο θα απλώσετε το μείγμα τοπικά στον λεκέ για τον καθαρισμό στρωμάτων. Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε λεμόνι αναμειγμένο με αλάτι. Η χρήση θα είναι όμοια με το προηγούμενο μείγμα, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο καλό θα ήταν να το αφήσετε μία ώρα για να δράσει ενώ στη συνέχεια θα αφαιρέσετε τα υπολείμματα.


Επαγγελματικός καθαρισμός

Σε περίπτωση που οι λεκέδες είναι επίμονοι ή επιθυμείτε ένα βαθύτερο καθαρισμό, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία. Τα συνεργεία διαθέτουν εξοπλισμό αλλά και καθαριστικά κατάλληλα για τον καθαρισμό του στρώματος σε βάθος, και απολύμανση. Για να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία για εσάς, επισκεφθείτε τη σελίδα του MyConstructor.gr ή καλέστε στο 210 300 9323 για να πάρετε μία προσφορά και να κλείσετε ένα ραντεβού άμεσα. 
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα