Καθαρισμός Καναπέ

Πως να καθαρίσετε τον καναπέ μόνοι σας!

Καθαρισμός καναπέ κατ' οίκον 10€/θέση

Καθαρισμός καναπέ χρήσιμα tips

Αρχικά καλό είναι να σημειωθεί ότι ο καθαρισμός του καναπέ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση του καναπέ. Αυτό σημαίνει ότι με διαφορετική συχνότητα και προσοχή καθαρίζεται ένας καναπές που χρησιμοποιείται κάθε μέρα και υπάρχει έντονη οικογενειακή χρήση(μικρά παιδιά, κατοικίδια κ.ά.) και εντελώς διαφορετικά ένας καναπές με πιο σπάνια χρήση που χρησιμεύει για άλλες περιπτώσεις (π. χ. καναπές -κρεβάτι ή καναπές στο γραφείο κ.ά.).

Πως θα διατηρήσετε τον καναπέ σας καθαρό;

Κάποια από τα προληπτικά “μέτρα “ που μπορείτε να πάρετε έτσι ώστε ο καθαρισμός του καναπέ να είναι πιο εύκολος και να μην χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο αφορούν τα καλύμματα και τα ριχτάρια. Αυτό εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό αφού τα ριχτάρια απορροφούν τη αιωρούμενη σκόνη και πλένονται εύκολα στο χέρι ή στο πλυντήριο κάνοντας πολύ πιο εύκολη τη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Το μόνο αρνητικό στοιχείο με τα ριχτάρια είναι ότι εάν έχετε μικρά παιδιά δεν θα τα βρίσκετε συχνά … στη θέση τους και θα χρειάζεται να τα στρώνετε πολύ συχνά. Είναι σημαντικό τα ριχτάρια να καλύπτουν τα έπιπλα ως τη βάση τους καθώς συχνά προκαλούνται αρκετά μεγάλες ζημιές στα χαμηλότερα σημεία των καναπέδων από τα πόδια όσων κάθονται .Επίσης , τα καλύμματα είναι μια συνηθισμένη και πολύ όμορφη αισθητικά λύση Καλό είναι να τα ράψετε στο ίδιο μαγαζί που αγοράσατε τον καναπέ ,αν είναι εύκολο να γίνει, για να πετύχουν το χρώμα του καναπέ ή να έχουν ένα ωραίο συνδυασμό τα χρώματα του καλύμματος με τα χρώματα του υφάσματος του καναπέ που θα φαίνονται.

Ο καθαρισμός καναπέ εξαρτάτε από το ύφασμα

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τον καθαρισμό που επιδέχεται το ύφασμα του καναπέ σας καθώς το κάθε ύφασμα θέλει διαφορετική μεταχείριση. Για παράδειγμα διαφορετικό καθαρισμό θέλει ο δερμάτινος καναπές και διαφορετικό καθαρισμό ο υφασμάτινος καναπές. Αυτό είναι καλό να το γνωρίζετε ούτως ώστε να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο καθαριστικό ή κάποια τεχνική που δεν ενδείκνυται ή ακόμα χειρότερα μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα.

Φρεσκάρισμα με ηλεκτρική σκούπα

Από τις πιο απλές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τον καναπέ σας είναι η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας που μπορεί να προσφέρει ένα άμεσο φρεσκάρισμα στον καναπέ σας και να τον αναζωογονήσει . Βέβαια η οικιακή ηλεκτρική σκούπα δεν προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με ένα επαγγελματικό κατ οίκον καθαρισμό αλλά είναι μια καλή αρχή για τη διατήρηση του . Φυσικά το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται τα ειδικά εξαρτήματα που διαθέτουν οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες για τον καθαρισμό καναπέδων και πολυθρόνων. Βέβαια αν δεν τα έχετε , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σωλήνα και να δείτε την αισθητή διαφορά από ένα απλό ξεσκόνισμα.

καθαρισμός καναπέ, καθαρισμός λεκέ από καναπε

Άμεση αντιμετώπιση του λεκέ

Επιπροσθέτως, μια ιδιαίτερα σημαντική λεπτομέρεια είναι η αντιμετώπιση όλων των λεκέδων όταν εμφανίζονται. Είναι φυσιολογικό σε σαλόνια που χρησιμοποιούνται κάθε μέρα όσο και αν προσέχουμε να εμφανιστούν και εύκολοι αλλά δυστυχώς και δύσκολοι λεκέδες. Έτσι καλό είναι με το που γίνει ο λεκές να χρησιμοποιήσετε ένα απορροφητικό υλικό ( χαρτί ή βαμβάκι ) και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε κάποια χρήση καθαριστικού. Μπορείτε για μεγαλύτερη ασφάλεια αρχικά να χρησιμοποιήσετε ένα μωρομάντιλο ή ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε απαλά τον λεκέ. Προσοχή, αποφύγετε να τρίψετε το ύφασμα του καναπέ γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε πιο βαθιά εισχώρηση στο ύφασμα και να καθιστά την αντιμετώπιση του λεκέ εξαιρετικά δύσκολη. Τέλος , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα από τρεις κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ και μια κουταλιά της σούπας σόδα. Το βάζουμε σε ένα καθαρό πανί και τρίβουμε το λεκέ σιγά σιγά με το μείγμα Ύστερα σκουπίζουμε το μείγμα από το ύφασμα με ένα βρεγμένο πανί αφού το αφήσουμε για ένα με δύο λεπτά. Προσοχή όμως, αρχικά δοκιμάστε οποιοδήποτε μείγμα χρησιμοποιήσετε σε ένα μη εμφανές σημείο του καναπέ ή της πολυθρόνας για την περίπτωση που αντενδείκνυται στο συγκεκριμένο ύφασμα και δεν το γνωρίζετε.

καθαρισμός καναπέ από επαγγελματία καθαριστή καναπέδων με ιδική ηλεκτρική σκούπα σκούπα

Μια πολύ χρήσιμη και καλή επιλογή για καθαρισμό σε βάθος είναι ο ατμοκαθαριστής αλλά το βασικό του μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος αγοράς που αρκετές φορές δυσκολεύει την απόφαση να το κάνετε.

Σε δύσκολες περιπτώσεις καλέστε κάποιον επαγγελματία κατ’ οίκον

Τέλος, σε πραγματικά δύσκολες περιπτώσεις λεκέδων ή για την απαλλαγή από ακάρεα ( ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά ) που δύσκολα μπορείτε να πείτε ότι τα καταφέρνετε μόνοι σας ή υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στο ύφασμα καλό είναι να το αφήσετε στα έμπειρα χέρια κάποιου ειδικού. Στις περιπτώσεις αυτές η ασφαλέστερη λύση είναι να καλέσετε κάποιο εξειδικευμένο επαγγελματία που έχει και την πείρα και τον εξοπλισμό να ασχοληθεί υπεύθυνα με τους λεκέδες. Ακόμα, σε περιπτώσεις δύσκολων λεκέδων μην αφήνετε τον χρόνο να περνάει γιατί ακόμα και ο επαγγελματίας μπορεί να μην τον αντιμετωπίσει αν έχει αφεθεί καιρό χωρίς κάποια επέμβαση.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε τον επαγγελματία που σου ταιριάζει!