Ντεκουπάζ σε Τοίχο; Για ποιο λόγο και πως γίνεται;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Τι είναι το ντεκουπάζ;

Η τεχνοτροπία Ντεκουπάζ προέρχεται από το γαλλικό ρήμα decouper που σημαίνει κόβω. Η τεχνική χρησιμοποιεί χάρτινα μοτίβα για να αλλάξει την όψη αντικειμένων από ξύλο, χαρτί, γυαλί , πέτρα, πηλό, μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τέχνη γνωστή από τον 18ο αιώνα η οποία συνδυάζει το κολάζ με τη ζωγραφική και είναι δύσκολο ένας ερασιτέχνης να ξεχωρίσει το χαρτί… από το χρώμα.


Μπορώ να το κάνω μόνος μου;

Φυσικά και δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες για να ασχοληθείτε με το ντεκουπάζ που χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε τοίχο σαν διακοσμητική τεχνική. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην επιλογή σχεδίου και κατα πόσο ταιριάζει στο χώρο και την αισθητική σας. Το ντεκουπάζ σε τοίχο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση από διάφορα χαρτιά όπως τετράδια, εφημερίδες, χάρτες, φωτογραφίες, κομικς και όχι μόνο. Ακόμη και ένα πεντάγραμμο μπορεί να χρησιμεύσει, ειδικά για τους λάτρεις της μουσικής!

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι στον τοίχο απλώς θα κάνετε μια τεχνοτροπία που θα μείνει καιρό καθώς δεν βάφετε συχνά το εσωτερικό του σπιτιού σας και αναλόγως τον χώρο θα το βλέπετε κάθε μέρα. Άρα θα πρέπει με τη βοήθεια της φαντασίας σας να “δείτε” το χώρο μετά την εφαρμογή του ντεκουπάζ στον τοίχο και να σκεφτείτε αν όντως σας αρέσει.

Το ίδιο συμβαίνει και με το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά. Δεν είναι κάτι παροδικό ή προσωρινό . Μπορεί να βάψετε ξανά το σπίτι σας σε πέντε χρόνια. Είναι κομμάτι της καθημερινότητας και αξίζει να είναι κάτι όμορφο και ταιριαστό στα γούστα σας. Εφόσον βάφετε το σπίτι ή έχετε σκοπό να βάψετε το σπίτι σας εσωτερικά, μπορείτε να σκεφτείτε σοβαρά την τεχνοτροπία ντεκουπάζ σε τοίχο. Ειδικά εφόσον σας αρέσει ή σας ταιριάζει η vintage διακόσμηση είναι κάτι που θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον. Εξαρτάται καθαρά από το χώρο σας και την αισθητική σας για το πως θα διαμορφώσετε τον τοίχο σας μετά το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά και το ντεκουπάζ σε τοίχο.


Ταιριάζει το ντεκουπάζ σε όλους τους χώρους;

Θέλει αρκετή προσοχή όμως σχετικά με το τι θα επιλέξετε για το παραπάνω λόγο. Αν για παράδειγμα πρόκειται για ένα παιδικό δωμάτιο που θέλετε να διακοσμήσετε με παιδικά σχέδια, ζωγραφιές, χάρτινα λουλούδια κ.ά καλό θα ήταν να μην υπερβάλλετε με το “παιδικό” ντεκουπάζ στον τοίχο καθώς αργότερα το παιδί σας μπορεί να μην εντυπωσιάζεται από την διακόσμηση αυτή.


Τι θα χρειαστώ;

Τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε καθώς όπως αναφέρθηκε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας πολύ εύκολα είναι τα εξής:

#1 Πινέλα

Ένα κοινό πινέλο ή κάποιο ειδικό αφρώδες (από σφουγγάρι) θα χρειαστεί για το στρώσιμο του χαρτιού σε ειδικά στην επιφάνεια όπως ο τοίχος.


#2 Κόλλα για Decoupage (προαιρετικά)

Χρειάζεται περισσότερο σε άλλες επιφάνειες και δεν αφορά χομπίστες αφού είναι για εξεζητημένες χρήσεις.


#3 Στερεωτικό - προστατευτικό βερνίκι

Στα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας μπορείτε να βρείτε ειδικό βερνίκι decoupage αλλά για μεγάλες επιφάνειες, όπως ένας τοίχος, κάθε είδους διαφανές προστατευτικό βερνίκι νερού σε γυαλιστερή ή ματ υφή κάνει την δουλειά του.  Βερνίκι νερού μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε χρωματοπωλείο.


Εάν επιθυμείτε να βάψετε το σπίτι σας εσωτερικά και θέλετε να δείτε αξιολογημένους και οικονομικούς ελαιοχρωματιστές, μπείτε στον κατάλογο μας και κλείστε άμεσα ραντεβού για την δικό σας χώρο! Ή συμπληρώστε την εύκολη φόρμα περιγράφοντας μας τις ανάγκες σας και πάρτε ΔΩΡΕΑΝ προσφορά!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα