Πώς να βάψεις το σπίτι σου μόνος σαν τους ειδικούς!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Νιώθεις τη καλλιτεχνική σου πλευρά να σε καλεί; Απάντησε σε αυτό το κάλεσμα και βάψε το σπίτι σου μόνος σου σαν τους επαγγελματίες.

Οι ειδικοί του MyConstructor.gr μοιράζονται μαζί σας συμβουλές για να βάψετε το σπίτι σας μόνοι σαν προφέσσιοναλς!

Ξεκινάμε;


1. Περιμένετε να έχει καλό καιρό.

Εκτός του προφανή λόγου ότι το καλοκαιράκι είναι πολύ πιο ωραία, γενικά ωφελεί και στο βάψιμο μας. Η υγρασία σημαίνει σταλαγματιές και ότι η μπογιά μας θα αργήσει πολύ να στεγνώσει, άρα αποφεύγουμε το βάψιμο τις μέρες του χειμώνα. Αν πρέπει αναγκαστικά να βάψετε μέρα που βρέχει τότε πάρετε το χρόνο σας. Εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της μπογιάς που αργεί να στεγνώσει και διορθώστε τα λάθη σας πριν προχωρήσετε στο επόμενο κομμάτι του βαψίματος. Μην το παρακάνετε όμως γιατί θα φανεί στο τέλος.


2. Μελετήστε καλά το χώρο και προετοιμαστείτε.

Δείτε καλά το χώρο που θέλετε να βάψετε. Μελετήστε κάθε ρωγμή ή σημεία που έχει σκάσει ο τοίχος και προετοιμαστείτε πριν μπει η μπογιά. 

Ίσως χρειαστεί να τα ασταρώσετε ή να γεμίσετε τις τρύπες για να μπει ομοιόμορφα η μπογιά. Γενικά θα πρέπει να απομακρύνετε καλά τη παλιά μπογιά για να μπει η καινούρια. 

Σε περίπτωση που δεν το κάνετε, ουσιαστικά θα σπαταλήσετε άδικα το χρόνο και τα λεφτά σας. Επίσης τα σημεία που έχουν μούχλα θα πρέπει να πλυθούν με σαπούνι και μετά να ξεβγάλετε με καθαρό νερό. Καλύψετε βαθουλώματα και όποιες άλλες ανωμαλίες στους τοίχους.


3. Κάθε κομμάτι του σπιτιού που θα βάψουμε είναι ένα πρότζεκτ.

Μην σκεφτείτε: Θα κάνω όλο το σπίτι τώρα μια και έξω. 
Σκεφτείτε: Θα βάψω αυτό το κομμάτι τώρα και θα το ολοκληρώσω και θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα μετά. Ένα βήμα τη φορά. 

Κάντε τα δύσκολα και βαρετά μέρη πρώτα. Τώρα που είστε ακόμα ζεστοί και ενθουσιασμένοι κάντε τα δύσκολα για να σας μείνουν τα εύκολα και ευχάριστα μετά. Σκεφτείτε σαν δύσκολα τα κομμάτια που είναι δύσκολα να δείτε όπως κάτω από μαρκίζες κλπ.. Τα εύκολα εννοείται είναι τα κομμάτια που φαίνονται. 

Ψυχολογικά και μόνο να το δείτε αν ξεκινήσετε με τα εύκολα από την αρχή θα νιώσετε σαν να έχει τελειώσει η δουλειά από νωρίς. Συμπερασματικά, όταν θα πάτε στα δύσκολα κομμάτια της δουλειάς θα σας φανεί διπλάσιος ο όγκος της δουλειάς. Έτσι κάντε τα από την αρχή και μετά ξενοιάστε με το ευχάριστο κομμάτι της!


4. Επιλογή χρωμάτων.

Πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας του βαψίματος, αν όχι η πιο σημαντική. 
Αν το σπίτι ή ο χώρος που θέλετε να βάψετε είναι μικρός τότε καλό θα ήταν να αποφύγετε τα έντονα χρώματα. Τα έντονα χρώματα θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μικρύνει ο χώρος μας και να σκοτεινιάσει. Επιπρόσθετα, τα πολύ έντονα χρώματα υπό το φως της μέρας, θα γίνουν πιο έντονα και αυτό είναι κουραστικό για τα μάτια και τη διάθεση μας. 

Καλό θα ήταν να συνδυάζουμε χρώματα που ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους, αλλά και με το χώρο μας και τη διαρρύθμιση του. Ότι χρώμα και αν επιλέξουμε όμως, το βασικό είναι να τα αναμείξουμε καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Καμιά φορά ακόμα και χρώματα της ίδιας απόχρωσης της ίδιας μάρκας μπορεί να έχουν διαφορές από κουτί σε κουτί. 

Οπότε είναι πολύ σημαντικό να τα αναμείξουμε όλα σε ένα, ώστε να πετύχουμε την επιθυμητή ομοιομορφία. Όταν θα ξεκινήσουμε να βάφουμε θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το ταβάνι και να κατέβουμε προς τα κάτω και να συνεχίσουμε με τους τοίχους. Επιπρόσθετα, πολύ βασικό είναι να έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει στεγνώσει το πρώτο χέρι βάψιμο πριν συνεχίσουμε με το δεύτερο.


5. Μην αγοράζετε φτηνά υλικά.

Οι ειδικοί στο βάψιμο μας λένε ότι ένα από τα πιο συνήθη λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν πάνε να αγοράσουν υλικά, είναι ότι κάνουν εκπτώσεις στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν. Γενικά μας λένε ότι και ειδικά στο βάψιμο, αλλά και γενικά ότι έχει να κάνει με το σπίτι και τις κατασκευές ο κανόνας είναι ό,τι δίνεις παίρνεις. Άρα, δώστε κάτι παραπάνω και αγοράστε καλά υλικά που θα διαρκέσουν.


6. Προετοιμάστε τα υλικά σας.

Αφού αγοράσατε τα υλικά που χρειάζεστε:  Μπογιές, κατάλληλες βούρτσες και ρολά που ταιριάζουν στο είδος της δουλειάς που θέλετε να κάνετε. 
Το κατάστημα που θα προμηθευτείτε τα υλικά θα σας καθοδηγήσουν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν θα χρειαστείτε πολλά λίτρα μπογιάς τότε για να αποφύγετε τις διαφοροποιήσεις από κουτί μπογιάς σε κουτί μπογιάς, καλό θα ήταν να τα αναμείξετε όλα μαζί έτσι ώστε να έχετε επιβεβαιωμένη ομοιομορφία στο χρώμα σε όλα τα μέρη που θα το χρησιμοποιήσετε. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του βαψίματος, καλό θα ήταν να με ένα ραβδί να ανακατεύετε τη μπογιά ώστε να μη κατακάθονται οι χρωστικές ουσίες.


7. Χρησιμοποιείστε οντουλέ.

Κάλυψε όλο το σπίτι με χαρτί οντουλέ -ναι αυτό υπάρχει- και το βρίσκεις σε καταστήματα με εργαλεία κτλ. Βεβαιώσου ότι είναι όλα καλά καλυμμένα, ειδικά αν το σπίτι δεν είναι άδειο και έχεις όλα σου τα έπιπλα. Αν έχουμε έπιπλα τα μετακινούμε όλα τα έπιπλα στο κέντρο του δωματίου. Μην αγχώνεστε! Σίγουρα το βάψιμο είναι μια "ακατάστατη" διαδικασία, αλλά αν τα καλύψετε καλά θα μειώσετε αρκετά την δυνητική ζημιά.


8. Mην χρησιμοποιείτε φτηνή μονωτική ταινία.

Γενικά μη χρησιμοποιείτε ταινία υπερβολικά. Δεν είναι μόνιμη λύση απλά μια πολύ προσωρινή λύση του προβλήματος. Η ταινία δεν θα πρέπει να μένει εκεί που τη χρησιμοποιήσαμε πάνω από μερικές ώρες.


9. Απολαύστε τη διαδικασία!

Η πιο σημαντική συμβουλή σύμφωνα με τους ειδικούς του MyConstructor οι οποίοι αγαπάνε αυτό που κάνουνε είναι να το αγαπήσετε και εσείς. Αν πάλι κουραστήκατε και μόνο που διαβάσατε αυτό το άρθρο, στη πλατφόρμα του MyConstructor θα βρείτε τα πάντα για το βάψιμο και όλες τις τεχνικές εργασίες οικονομικά και εγγυημένα!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα