8 + 1 Συμβουλές για το Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά και το Βάψιμο Τοίχων

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες ενδεικτικές συμβουλές για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά. Οι ελαιοχρωματίστες του MyConstructor μας έδωσαν τα φώτα τους και ιδού το αποτέλεσμα.

Οι συμβουλές αυτές βοηθούν κάποιον που θέλει είτε να κάνει την εργασία μόνος του είτε να προσλάβει κάποιον επαγγελματία μόνος του άλλα θέλει να έχει μια εικόνα των σημαντικών σημείων για το βάψιμο τοίχων και όχι μόνο. Ειδικά στο βάψιμο σπιτιού εσωτερικά θέλουμε όλοι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς είναι ο χώρος που περνάμε αρκετές ώρες και θέλουμε το περιβάλλον να είναι ευχάριστο.


#1 Για να αποφύγετε τις διαφορές χρώματος στην ίδια επιφάνεια, διατρέξτε όλο τον τοίχο κατακόρυφα και κρατήστε υγρό ρολό.

Μιλώντας για διαφορές χρώματος εννοούμε τις άσχημες ρίγες σε διαφορετικά επίπεδα μπογιάς. Αυτά τα σημεία προκύπτουν όταν περνάτε το ρολό πάνω από μπογιά που μόλις έχει στεγνώσει έστω και ελάχιστα. (Σε ζεστές και ξηρές συνθήκες τα πλαστικά χρώματα μπορεί να απορροφούνται σε λιγότερο από ένα λεπτό!) Το μυστικό είναι να διατηρείται υγρό το ρολό, προκειμένου το περίγραμμα της προηγούμενης πινελιάς να καλύπτεται από την επόμενη πριν προλάβει να στεγνώσει.

Για να επιτύχετε το αποτέλεσμα αυτό, ξεκινήστε από μια γωνία και κάντε κατακόρυφες κινήσεις με το ρολό κατά ύψος όλου του τοίχου μετακινώντας ελαφρά το περίγραμμα της μπογιάς. Κάντε διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται ακόμα και σε λεπτά σημεία. Μην αφήσετε το ρολό να φτάσει λίγο πριν στεγνώσει και βουτήξτε το ξανά στη σκάφη προκειμένου να είναι πάντα μισογεμάτο. Κρατήστε το ρολό με το στήριγμα του προς τη μεριά που ήδη έχετε βάψει. Αυτό ασκεί λιγότερη πίεση στην άλλη μεριά και ελαχιστοποιεί το φαινόμενο που περιγράψαμε πιο πριν.


#2 Ανακατέψτε αρκετά κουτιά χρώμα σε έναν μεγάλο κουβά για ένα ομογενοποιημένο χρώμα σε όλο το δωμάτιο.

Το χρώμα μπορεί να διαφέρει από το ένα κουτί στο άλλο. Αν χρειαστεί να ανοίξετε ένα καινούργιο κουτί στη μέση του τοίχου , μπορεί η διαφορά να είναι αισθητή. Ανακατεύοντας τα κουτιά εξαφανίζεται το πρόβλημα.

Όταν η ανάγκη για χρώμα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, καλύτερα να προσθέσετε παραπάνω παρά λιγότερο. Μπορείτε πάντα να χύσετε το χρώμα που θα μείνει πάλι στα κουτιά.


#3 Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει και μετά κόψτε την ταινία προσεκτικά για το τέλειο αποτέλεσμα στα σοβατεπί.

Με το που στεγνώσει η μπογιά, δεν μπορείτε απλά να τραβήξετε την ταινία από τα σοβατεπί. Δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα μπογιάς ανάμεσα στη ταινία και τον τοίχο και το να ξεκολλήσετε την ταινία σκίζει κομμάτια από το στεγνό χρώμα του τοίχου. Οπότε πριν την τραβήξετε, κόψτε τις άκρες.  

Περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα τελείως, τουλάχιστον 24 ώρες και μετά χρησιμοποιείστε ένα αιχμηρό χαρτοκόπτη ή μαχαίρι να κόψετε ενδιάμεσα από το στρώμα μπογιάς . Όπως θα κόψετε το χρώμα, τραβήξτε την ταινία με κλίση 45 μοιρών.


#4 Στο βάψιμο σπιτιού εσωτερικά αρχίστε με τα σοβατεπί, μετά το ταβάνι και τους τοίχους.

Οι επαγγελματίες συνήθως ακολουθούν μια συγκεκριμένη σειρά όταν βάφουν ένα  δωμάτιο. Βάφουν τα σοβατεπί πρώτα, μετά το ταβάνι και μετά προχωράνε στο βάψιμο τοίχων. Αυτό εξηγείται καθώς είναι ευκολότερο και γρηγορότερο να κολλήσετε ταινία στο σοβατεπί παρά στους τοίχους. Σίγουρα δεν θέλετε να βάλετε ταινία και στις δυο επιφάνειες!


#5 Ασταρώστε τις επιφάνειες να αποφύγετε λεκέδες και στάμπες στους τοίχους.

Φρεσκοβαμμένοι τοίχοι συχνά δείχνουν λεκιασμένοι και ανώμαλοι- τραχείς. Αυτό δημιουργείται συνήθως σε τρύπες ή ρωγμές του τοίχου. Οι πόροι του τοίχου σε αυτά τα σημεία απορροφούν το χρώμα ανομοιόμορφα και όταν το φως χτυπάει τα σημεία αυτά, δημιουργούνται οι λεκέδες. Ένα γρήγορο (αλλά σημαντικό για τη συνέχεια) χέρι αστάρι είναι ότι χρειάζεται για να αποφευχθεί το φαινόμενο αυτό.


#6 Καθαρίστε τις βρώμικες επιφάνειες έτσι ώστε να σχηματιστεί μια λεία και καθαρή επιφάνεια μετά το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά.

Αν βάψετε τους τοίχους πάνω από τυχόν λεκέδες, λιπαρές επιφάνειες, το χρώμα εύκολα θα ξεκολλήσει ή θα λερωθεί. Οπότε πριν το βάψιμο τοίχων καθαρίστε όσο καλύτερα μπορείτε λερωμένες περιοχές του τοίχου με ειδικά καθαριστικά. Μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με μπογιές και είναι ιδανικά για την κουζίνα και το μπάνιο που συνήθως παρουσιάζονται πιο εύκολα τα σημάδια λεκέδων.

Σκουπίστε με κυκλικές κινήσεις τους τοίχους χρησιμποιώντας κάποιο πανί ή ύφασμα. Ξεκινήστε από χαμηλά και προχωρήστε προς τα πάνω. Στοκάρετε τυχόν ρωγμές ή τρύπες του τοίχου.


#7 Χρησιμοποιείστε το ρολό πολύ κοντά στις άκρες του τοίχου για συνέχεια στο βάψιμο.

Γωνίες και περιοχές πάνω από τα σοβατεπί ή γύρω στις κορνίζες, οι οποίες βάφονται με πινέλο, έχουν αξιοσημείωτη διαφορά στην ομοιομορφία του χρώματος από το γύρω χρώμα. Για να επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα μόλις βάψετε με τη βούρτσα, βάψτε άμεσα πριν στεγνώσει το χρώμα.


#8 Χρησιμοποιήστε βαμβακερά υφάσματα παρά πλαστικά.

Δεν γίνεται να αποφύγετε να στάξει χρώμα ή να πέσουν σταγόνες στο πάτωμα ανεξαρτήτως πόσο προσεκτικός είστε. Είναι προτιμότερο να προνοήσετε παρά να σκουπίζετε μετά τους λεκέδες και να παιδεύεστε να τους απομακρύνετε από τα μάρμαρα, τα πλάκακια ή το ξύλινο δάπεδο σας. Αυτό που χρειάζεστε είναι να στρώσετε ένα μεγάλο ύφασμα (π.χ. σεντόνια) στο χώρο εργασίας σας. Αν χρησιμοποιείστε κάποιο πλαστικό νάυλον, υπάρχει ο κίνδυνος της ολισθηρότητας και αν βάλετε μια σκάλα μπορεί να μην είναι τόσο σταθερή. Ακόμα χειρότερα, οι λεκέδες στο πλαστικό μένουν υγροί και μπορεί να καταλήξουν στα παπούτσια σας και να μεταφερθούν σε όλο το σπίτι χωρίς να το καταλάβετε.

Ακόμα και με το ύφασμα όμως οι μεγάλοι λεκέδες πρέπει να σκουπίζονται άμεσα γιατί αλλιώς θα απορροφηθούν από το πάτωμα. Καθαρίστε στάμπες με χαρτοπετσέτες ή παλιά πανιά. Στη χειρότερη περίπτωση που μπορεί να σας πέσει χρώμα σε οποιαδήποτε επιφάνεια ,πρέπει να το σκουπίσετε άμεσα προκειμένου να αποφύγετε τα χειρότερα.


#9 Καλό είναι να τρίψετε τα σοβατεπί ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο χέρι για ένα τελείως ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Το πρώτο χέρι συνήθως δεν θα κρύψει το προήγουμενο χρώμα και τη διαφορά του από το νέο στα σοβατεπί. Αν δεν τρίψετε την επιφάνεια του σοβατεπί μεταξύ των δυο χεριών , το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια ανομοιόμορφη υφή. Για ένα λείο αποτέλεσμα , τρίψτε το σοβατεπί πριν εφαρμόσετε το δεύτερο χέρι χρώματος.

Αρχικά, τρίψτε με ένα σφουγγάρι το σοβατεπί. Εφαρμόστε την πρώτη στρώση χρώματος και μετά από 24 ώρες, αφού στεγνώσει, τρίψτε ελαφρώς ξανά την επιφάνεια και εφαρμοστέ το δεύτερο χέρι.

Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία ή διευκρίνιση και τους διαθέσιμους επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές του MyConstructor μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 300 93 23 ή να δείτε το σχετικό άρθρο για βάψιμο σπιτιού εσωτερικά.
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα