Τεχνικές για ένα Πετυχημένο Βάψιμο Σπιτιού!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Το σπίτι είναι ένας χώρος που θέλετε να νιώθετε ηρεμία, ζεστασιά και χαλάρωση ύστερα από μια μέρα γεμάτη στρες και άγχος. Τα χρώματα που θα επιλέξεις και θα περιτριγυρίζουν τους τοίχους σου θα είναι αυτά που θα βλέπεις όλες τις ώρες της ημέρας. Σκέψου δηλαδή και φαντάσου πως θα ήθελες να είναι ο αγαπημένος σου χώρος για τα επόμενα τουλάχιστον 5-10 χρόνια, καθώς συνήθως το βάψιμο είναι μια εργασία που γίνεται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οπότε είτε είσαι “σπιτόγατος”, είτε ξοδεύεις λιγότερο χρόνο σπίτι πρέπει να διαλέξεις με προσοχή τα χρώματα της καθημερινότητας σου τόσο σε επίπεδο δωματίου, όσο και σε συνολικότερο επίπεδο.


Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ενδεικτικές συμβουλές για ένα πετυχημένο βάψιμο σπιτιού:


1.Χρησιμοποιήστε ένα visualizer.

Είναι γνωστό ότι η τεχνολογία προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς μέρα με τη μέρα και απλοποιεί καταστάσεις. Αρκεί να διαθέτετε ένα smartphone για να πάρετε μια πρώτη “γεύση” των χρωματικών σας επιλογών. Υπάρχουν πλέον διάφορες εφαρμογές για κινητά ή και tablet (που διαθέτουν μεγαλύτερη οθόνη) τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν με τέτοιο τρόπο τις φωτογραφίες του χώρου σας και να εναλλάσσεστε τα χρώματα που θέλετε να δοκιμάσετε. Έτσι, μπορεί να πειραματιστείτε με διάφορες αποχρώσεις και να δείτε σε πραγματικό χρόνο πως θα φαίνεται ο χώρος πριν ακουμπήσετε καν το πινέλο!


2.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα ή τεχνοτροπίες σε μικρές επιφάνειες.

Δίνει νέα αίσθηση στο χώρο και μια όψη αισθητής ανανέωσης η χρήση τεχνοτροπιών σε κολώνες, δοκάρια ή μικρούς τοίχους. Ειδικά, η χρήση έντονων χρωμάτων μεγαλώνει το χώρο και ομορφαίνει το τελικό αποτέλεσμα με μεγάλη διαφορά σε σχέση με το αν δεν υπήρχαν. Επίσης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν με μέτρο γιατί σε μεγάλους τοίχους και μεγάλες επιφάνειες κουράζουν τα μάτια και μικραίνουν το χώρο.


3.Αποφύγετε τη χρήση πολύ έντονων χρωμάτων σε φωτεινούς χώρους.

Οι έντονοι χρωματισμοί σε συνδυασμό με το φυσικό φως θα κάνουν τα χρώματα σας να μοιάζουν ακόμη πιο έντονα. Η κούραση θα είναι διπλή, και στα μάτια και στη διάθεση σας καθώς θα σας κουράζει η αντανάκλαση του ήλιου.


4.Επιλέξτε και ταιριάξτε αρμονικά τα χρώματα των δωματίων.

Προσπαθήστε να φανταστείτε το συνολικό αποτέλεσμα και ταιριάξτε συνολικά τη παλέτα των χρωμάτων στο ίδιο δωμάτιο αλλά και από δωμάτιο σε δωμάτιο προς αποφυγή “αλλοπρόσαλλων” αποτελεσμάτων. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία και να δημιουργείται μια πιο ξεκούραστη και δημιουργική ατμόσφαιρα.



5.Μην κολλήσετε στα αγαπημένα σας χρώματα.

Δοκιμάστε να φύγετε από την πεπατημένη και πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων από αυτούς που έχετε δοκιμάσει. Αυτό μπορείτε να το κάνετε χωρίς κόστος με το visualizer και να δείτε αν πράγματι σας αρέσει κάτι καινούριο ή αν θα παραμείνετε σε κάτι πιο κλασσικό.


Σημαντικό δίλημμα που μπαίνει πάντα στο βάψιμο σπιτιού (και ειδικά εάν πρόκειται για μικρή επιφάνεια) είναι αν θα το κάνετε μόνοι σας ή θα εμπιστευτείτε κάποιο συνεργείο. 


Οι λόγοι για να προτιμήσετε κάποιον ειδικό είναι αρκετοί και αναφέρουμε κάποιους παρακάτω:

  - Κόστος: Όσο περίεργο και αν ακούγεται το κόστος είναι μειωμένο καθώς δεν χρειάζεται να αγοράσετε περιττά εργαλεία ή παραπάνω μπογιά. Ο ελαιοχρωματιστής έχει τον εξοπλισμό και μπορεί να υπολογίσει πόση μπογιά θα ξοδέψει περίπου.
  - Εμπειρία: Γλιτώνετε ταλαιπωρία, άγχος και δεν χρειάζεται να πειραματιστείτε εσείς ή οι φίλοι σας.
  - Συνδυασμοί χρωμάτων: Οι γνώσεις και η επαφή καθημερινά με το αντικείμενο και τους διαφορετικούς χώρους του επαγγελματία τον κάνει να μπορεί να δώσει συμβουλές ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες του πελάτη.
  - Η διάρκεια των εργασιών: Προφανώς το συνεργείο με τους επαγγελματίες θα τελειώσει τις εργασίες πολύ πιο σύντομα από ότι αν το κάνατε μόνοι σας και θα δείξουν τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα.
  - Η ποιότητα του αποτελέσματος: Οι γνώσεις και η πείρα του ελαιοχρωματιστή θα σου χαρίσει ένα καλό αποτέλεσμα για χρόνια που είναι και το ζητούμενο.


Τέλος, προσθέστε την δική σας πινελιά στην όλη διαδικασία είτε με την επιλογή των χρωμάτων, είτε με την επιλογή μιας τεχνοτροπίας μοναδικής είτε με το συνδυασμό τους. Και να θυμάστε ότι εν τέλει, θα ξαναβάψετε το σπίτι μετά από αρκετό καιρό και πρέπει να έχει ένα αποτέλεσμα που θα μπορείτε να το συνηθίσετε και να σας αρέσει.

Αν πάλι πιστεύετε ότι θα δυσκολευτείτε, αφήστε τους επαγγελματίες Ελαιοχρωματιστές του MyConstructor να αναλάβουν δράση και να μεταμορφώσουν τον χώρο σας σε χρόνο μηδέν!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα