210 300 93 23

Ποιότητα και ανάλυση της κάμερας ασφαλείας

Σήμερα καλύπτουμε το θέμα της ποιότητας της κάμερας ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, θα απαντήσουμε στην ερώτηση «Πώς μπορώ να προσδιορίσω την ποιότητα της κάμερας πριν την αγοράσω; Λοιπόν, έχουμε σήμερα μαζί μας τρεις διαφορετικές βαθμίδες μονάδων, με τρία διαφορετικά πρότυπα ποιότητας κάμερας. Αυτά είναι 2, 4 και 8 Megapixels.

 

Ανάλυση και ρύθμός bit

 

Η ποιότητα της κάμερας σας βασικά βασίζεται σε 2 παράγοντες, την ανάλυση και τον ρυθμό bit Τώρα ο ρυθμός bit είναι μια ρύθμιση που μπορείτε να αλλάξετε σε οποιαδήποτε κάμερα, ενώ η ανάλυση της ίδιας κάμερας θα περιορίζεται από την τεχνολογία της. Πρόκειται να καλύψουμε το bitrate και την ανάλυση με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες εδώ σύντομα σε ένα επερχόμενο άρθρο. Προς το παρόν αυτό που βασικά πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η ανάλυση είναι η ποιότητα της ίδιας της εικόνας, ενώ ο ρυθμός bit καθορίζει το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορεί να χωρέσει η εγγραφή. Εάν ο ρυθμός bit έχει οριστεί πολύ χαμηλός, η ποιότητα της εικόνας σας θα υποφέρει επειδή το αρχείο στο οποίο η εγγραφή σας δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να διατηρεί όλα τα δεδομένα ανάλυσης. Εάν ο ρυθμός bit είναι πολύ υψηλός, η ανάλυσή σας θα είναι τέλεια, αλλά θα κάψετε τον χώρο σκληρού σας δίσκου.

 

Όταν βλέπετε οθόνες όπως τηλεοράσεις ή οθόνες σήμερα, θα δείτε βαθμολογία pixel όπως 1080p ή 1440p. Αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι οθόνες σήμερα είναι τυποποιημένες σε αναλογία διαστάσεων 16: 9, που σημαίνει ότι όλες οι οθόνες έχουν την ίδια αναλογία μήκους προς ύψος. Ωστόσο, στις κάμερες ασφαλείας, καθώς οι λόγοι διαστάσεων ποικίλλουν, είναι καλύτερο να προσδιορίσετε την ποιότητα ανάλυσής τους με βαθμολογία megapixel – μια πιο γενική βαθμολογία του αριθμού των pixel. Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω οδηγό για να πάρετε μια γενική ιδέα για τις συγκρίσεις ποιότητας και, τι είδους οθόνη θα χρειαζόταν να αξιοποιήσετε πλήρως την εγγραφή σε κάθε ποιότητα.

 

1MP – 720p (επίσης γνωστή ως HD).

2MP – 1080p (επίσης γνωστή ως FHD)

4MP – 1440p (επίσης γνωστή ως 2k)

8mp – 2160p (επίσης γνωστή ως 4k ή UHD)

 

Έχουμε 3 διαφορετικές κάμερες ασφαλείας Dome εδώ μαζί μας, θα ρίξουμε μια ματιά σε κάθε μία, ώστε να μπορείτε να δείτε τις συγκρίσεις ποιότητας. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε διαδοχικά.

 

Κάμερες ασφαλείας  1mp/2mp

 

Η πρώτη είναι οι κάμερα ασφαλείας της σειράς 2MP. Ρίξτε μια ματιά στην εικόνα για να δείτε αυτήν την κάμερα να τρέχει στα εγγενή 1080p της. Θα χρησιμοποιήσουμε 720p ή 1 Megapixel για να σας δείξουμε πόσο μεγάλο είναι ένα ποιοτικό άλμα που μπορείτε να περιμένετε σε αυτήν τη μονάδα. Μια τέτοια διαφορά στην ποιότητα της κάμερας, οι κάμερες 1 MP γενικά δεν είναι πλέον διαθέσιμες, και επί του παρόντος, 1080p ή 2MP θεωρείται το καθολικό πρότυπο.

 

Κάμερες ασφαλείας 4mp

 

Στη συνέχεια είναι οι κάμερες ασφαλείας 4MP. Στη συνέχεια θα σας δείξουμε αυτήν την εικόνα, παρακολουθώντας καθώς η ποιότητα αυξάνεται ελαφρώς. Πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι το 4MP είναι το γλυκό σημείο στον σημερινό κόσμο CCTV για την ποιότητα της κάμερας. Αυτό συμβαίνει επειδή η θέση 4MP βρίσκεται μεταξύ ποιότητας 8MP και ανταλλαγής αποθήκευσης 2MP.

Τέλος, οι κάμερες 4k ή 8MP, είναι τα είδη ποιότητας της ακατέργαστης κάμερας. Όσον αφορά την καθαρή ευκρίνεια της εικόνας, τίποτα δεν τα ξεπερνά αν έχετε οθόνη 4k. Ωστόσο, επισκευάστε για να έχετε τον αποθηκευτικό χώρο για να το δημιουργήσετε! Το 4k είναι ένα γουρούνι δεδομένων!

 

4k κάμερες ασφαλείας

 

Ρίξτε μια ματιά στα 4 αντίγραφα αυτής της εικόνας παρακάτω. Η πρώτη είναι μια εικόνα 8 MP, η δεύτερη είναι 4, η τρίτη είναι 2 MP και η τελευταία είναι 1 MP. Συγκρίνετε και τα 4 και δείτε πόσο μεγαλύτερη είναι η εικόνα που μπορεί να πάρει και να διατηρήσει την ποιότητα χρησιμοποιώντας τις υψηλότερες αναλύσεις. Προσπαθήστε να μεγεθύνετε τις επιλογές χαμηλής ανάλυσης και να δείτε πόσο ασαφείς ανοίγουν καθώς μεγαλώνουν!

 

8mp:https://www.securitycameraking.com/securityinfo/wp-content/uploads/2020/11/joe8mp.png

4mp:https://www.securitycameraking.com/securityinfo/wp-content/uploads/2020/11/joe4mp.png

2mp:https://www.securitycameraking.com/securityinfo/wp-content/uploads/2020/11/joe2mp.png

1mp:https://www.securitycameraking.com/securityinfo/wp-content/uploads/2020/11/joe1mp.png

 

Τώρα ποια ποιότητα κάμερας είναι κατάλληλη για εσάς ή την τοποθεσία σας; Η υψηλότερη ποιότητα είναι πάντα καλύτερη, αλλά θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι διαθέτετε χώρο στο σκληρό δίσκο και ένα συμπαγές δίκτυο εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάμερες ασφαλείας IP. Αυτές οι αποφάσεις είναι λίγο δύσκολες για κάποιον που δεν ασχολείται με το αντικείμενό, γι ‘αυτό χρησιμοποιούμε μια ομάδα υψηλά εκπαιδευμένων επαγγελματιών πωλήσεων έτοιμων να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιος εξοπλισμός είναι ο καλύτερος για τις ανάγκες σας.