Όλα τα συνεργεία για εγκατάσταση κλιματιστικού είναι εδώ!Οικονομικά & Αξιολογημένα!

Ψάχνετε τεχνικούς για εγκατάσταση κλιματιστικού, απεγκατάσταση, συντήρηση κλιματιστικού ή οποιαδήποτε άλλη οικοδομική εργασία; Καταχωρήστε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα λάβετε προσφορές από αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία. Επιλέξτε το καταλληλότερο και στο τέλος αξιολογήστε το. Ήδη χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν εμπιστευτεί το σύστημα αξιολογήσεων του myConstructor και βρήκαν συνεργεία για εγκατάσταση κλιματιστικού!

Αφού έγινε εγκατάσταση κλιματιστικού. Γυναίκα κάθετε σε καναπέ με αναμένω κλιματιστικό

Eγκατάσταση Κλιματιστικού

Η εγκατάσταση κλιματιστικού είναι μια εργασία που επιλέγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα όσο πηγαίνουμε προς πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα σε καλοκαίρια πραγματικά ανυπόφορα από τη ζέστη. Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγούν σε πολύ θερμά καλοκαίρια και πολύ ψυχρούς χειμώνες. Επίσης, η χρήση των κλιματιστικών και τις δυο αυτές εποχές έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου και της αδυναμίας του κόσμου να χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο ως μορφή θέρμανσης. Όσον αφορά την τοποθέτηση κλιματιστικού, είναι πολλές φορές που μεταφέρονται παλιά κλιματιστικά που είναι σε καλή κατάσταση και χρειάζεται να καλύψουν ανάγκες σε άλλους χώρους ή το νοικοκυριό μετακομίζει σε άλλο σπίτι. Η σωστή εγκατάσταση του κλιματιστικού χρειάζεται για την μεταγενέστερη ορθή λειτουργία και την οικονομικότερη απόδοση του μηχανήματος. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά η συχνή και από έμπειρο τεχνικό συντήρηση για την αποτελεσματική και οικολογική λειτουργία του κλιματιστικού.

Τι να προσέξετε στην εγκατάσταση κλιματιστικού

Πρώτα από όλα λοιπόν πρέπει να φροντίσετε κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού η εξωτερική μονάδα να τοποθετηθεί σε σημείο που να μπορεί διαρκώς να αερίζεται, να μην βρίσκεται σε άμεση έκθεση στον ήλιο, ενώ ίσως το σημαντικότερο σε μια τοποθέτηση κλιματιστικού είναι η εσωτερική μονάδα του air condition να βρίσκεται έστω λίγο ψηλότερα από την εξωτερική. Κάτι επίσης που πιθανόν δεν γνωρίζετε είναι πως όσο πιο μακριά βρίσκεται η εξωτερική μονάδα από την εσωτερική μετά την εγκατάσταση κλιματιστικού, τόσο πιο μειωμένη θα είναι τελικά η απόδοση του air condition. Μάλλον όμως η πιο χρήσιμη και απαραίτητη εργασία σχετικά με τα air conditions, εκτός από την εγκατάσταση κλιματιστικού, είναι η συντήρηση κλιματιστικού . Πολλοί μπορεί να τη θεωρούν περιττό έξοδο ή ανούσια εργασία, όμως να ξέρετε πως ένα κλιματιστικό που δεν έχει συντηρηθεί σωστά ή ακόμα και ποτέ καταναλώνει 35% περίπου περισσότερη ενέργεια, παράγει 40% περισσότερο θόρυβο, παρουσιάζει 25% περισσότερες βλάβες, ενώ το κυριότερο είναι ότι σας αφήνει εκτεθειμένους στην άγνωστη για πολλούς νόσο των κλιματιστικών.

Ελέγξτε την εγκατάσταση του air condition

Επιπλέον, αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κλιματιστικού καλό είναι να δοκιμάσετε την αποχέτευση του κλιματιστικού συστήματος ελέγχοντας την στεγανότητα με άζωτο ( με φιάλη πιέσεως μέχρι 10 bar) και να δημιουργηθεί κενό στις σωληνώσεις με αντλία κενού. Ένας άλλος τρόπος για να δείτε αν τοποθετήθηκε σωστά το κλιματιστικό είναι να λειτουργήσετε το κλιματιστικό δοκιμαστικά και να μετρήσετε με τη βοήθεια του τεχνικού την πίεση αναρρόφησης ( θα πρέπει να είναι μεταξύ 4,5 και 5 bar ) και τη διαφορά θερμοκρασίας εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα ( πάνω από 8°C ) . Αν ο παραπάνω έλεγχος είναι επιτυχής σημαίνει ότι το κλιματιστικό έχει εγκατασταθεί σωστά.

Τέλος, το σημείο της τοποθέτησης του κλιματιστικού στο χώρο πρέπει να είναι τέτοιο ώστε:

  • να κατευθύνει τον αέρα προς το κέντρο του χώρου όσο είναι δυνατόν,
  • να μην κατευθύνεται ο αέρας προς το σημείο που συνήθως καθόμαστε,
  • να μην βρίσκεται πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα ή άλλες μαγειρικές συσκευές για να μην συσσωρεύεται λίπος στην εσωτερική μονάδα.
  • να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πλευρά των παραθύρων έτσι ώστε τον χειμώνα να λειτουργεί ως “αεροκουρτίνα” προς την απώλεια θερμότητας.

 

Εγκατάσταση - Συντήρηση - Απεγακατάσταση | Τιμές

Υπηρεσίες Κλιματιστικού

Κόστος

Συντήρηση Κλιματιστικού από

15€

Απεγκατάσταση Κλιματιστικού από

15€

Επίσκεψη για βλάβη από

25€

Εγκατάσταση Κλιματιστικού από

59€

Σωστή Συντήρηση Κλιματιστικού

Πολλοί θεωρούν ότι, επειδή αρκετά μέρη της εσωτερικής μονάδας είναι προσβάσιμα, με ένα απλό καθάρισμα δεν θα χρειαστεί ποτέ συντήρηση το κλιματιστικό.Δεν είναι έτσι όμως καθώς όλα τα κλιματιστικά θέλουν συμπλήρωση φρέον περίπου κάθε δυο χρόνια είτε είναι καινούργιας τεχνολογίας είτε πιο παλιάς τεχνολογίας και είναι μια διαδικασία που τη συστήνουν οι κατασκευαστές ανεξαρτήτως έντονης ή ήπιας χρήσης. Επηρεάζει την υγεία μας η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού; Όσο περίεργο και αν μπορεί να ακούγεται, η σωστή και συχνή συντήρηση κλιματιστικού επηρεάζει θετικά την υγεία μας. Πρέπει να δίνουμε την δέουσα προσοχή στη συντήρηση λοιπόν , του air condition καθώς ο μη καθαρισμός και η συσσωρευμένη σκόνη στον μηχανισμό του air condition μπορούν να προκαλέσουν την νόσο των λεγεωνάριων ή όπως αλλιώς είναι γνωστή τη νόσο των air condition που αναφέρθηκε και πιο πριν. Η νόσος αυτή προκαλείται από τη συσσώρευση επικίνδυνων βακτηρίων στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού που μεταφέρονται στο χώρο από τον αέρα του air condition. Ειδικότερα , τα άτομα μεγάλης ηλικίας , οι καπνιστές και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα γενικότερα είναι φανερά πιο ευαίσθητα στην ασθένεια αυτή.

Αν λοιπόν και εσείς ψάχνετε τεχνικούς είτε για την τοποθέτηση κλιματιστικού, είτε για τη συντήρηση κλιματιστικού είτε για οποιαδήποτε άλλη εργασία σχετικά με τα air conditions, η καλύτερη επιλογή σας είναι το myConstructor. Επισκεφτείτε τον κατάλογο επαγγελματιών, συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις και επιλέξτε τον καλύτερο ψυκτικό για την περίπτωση σας!

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323

img

Καλέστε μας

210 300 9323

Δευ-Παρ 9:00-21:30 & Σάβ 9:30-18:00