Ενημερώσου για τα σταμπωτά δάπεδα, τα πλεονεκτήματα τους, τις επιφάνειες εφαρμογής, τον τρόπο εφαρμογής και το κόστος των σταμπωτών δαπέδων. Βρες το καλύτερο συνεργείο σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου. Σύγκρινε τιμές και αξιολογήσεις και κάνε την καλύτερη επιλογή!

Προτεινόμενα Συνεργεία για Σταμπωτά Δάπεδα

Τα καλύτερα συνεργεία βάση αξιολογήσεων

Δάπεδα Μπετού - Βιομηχανικά Δάπεδα - Σταμπωτά Δάπεδα - Δυτικά Προάστια Αττική 121 36

Ασχολούμαι με την εφαρμογή δαπέδων μπετού για πάνω από μια δεκαετία και η πείρα μου αυτή με βοηθάει να εξυπηρετήσω κάθε ιδιαίτερη ανάγκη σας με την ξεχωριστή προσοχή. Με άριστες τεχνικές γνώσεις, το συνεργείο μου και εγώ αναλαμβάνουμε για εσάς μια μεγάλη γκάμα εργασιών γύρω από τα δάπεδα μπετού.

Σταμπωτά Δάπεδα

Τα σταμπωτά δάπεδα από τις πιο συνηθισμένες εναλλακτικές για τα βιομηχανικά δάπεδα. Το συγκεκριμένο είδος δαπέδου προτιμάται σε περιπτώσεις όπου δίνεται έμφαση στο εικαστικό αποτέλεσμα και χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους (π. χ. πλατείες, πισίνες κλπ.). Σε αντίθεση με το σταμπωτό, το βιομηχανικό δάπεδο χρησιμοποιείται κυρίως για εσωτερικούς χώρους και για βιομηχανικές χρήσεις. (parking, αποθήκες κλπ.). Ενώ το σταμπωτό δάπεδο χρησιμοποιείται και για οικιακή χρήση. Η υψηλή αντοχή που τα χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με το καλαίσθητο και μοντέρνο αποτέλεσμα, κάνει το σταμπωτό δάπεδο ιδανικό για πλακοστρώσεις εξωτερικών χώρων με υψηλές απαιτήσεις και μεγάλες καταπονήσεις. Τα σταμπωτά δάπεδα χρησιμοποιούνται για μεγάλη γκάμα έργων όπως πλακόστρωση διαδρόμων σε αυλές, εσωτερικοί κήποι και διάφορες άλλες επιφάνειες που δέχονται ακραία φυσική καταπόνηση αλλά χρειάζεται να διακοσμήσουν και το χώρο σας. Το σταμπωτό δάπεδο στρώνεται πάνω από χώμα, τσιμέντο, άσφαλτο ή ότι άλλο υπάρχει σαν υπόστρωμα.

Ποιά είναι η τιμή της τοποθέτησης σταμπωτού δαπέδου;

Το κόστος ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου σας διαμορφώνεται ως εξής:

 • μέχρι 150m² - 19.9€/m²
 • μέχρι 200m² - 19€/m²
 • μέχρι 300m² - 18€/m²
 • μεγαλύτερη των 300m² - 17€/m²

Βρείτε συνεργείο για σταμπωτό δάπεδο, εδώ.

Τι είναι τα σταμπωτά δάπεδα;

Πρόκειται για δάπεδα πραγματικά μεγάλης ανθεκτικότητας, με εξίσου υψηλή αισθητική και προσιτή τιμή τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν αντικαταστήσει τις απλές επιστρώσεις με μάρμαρα ή πλακάκια.
Αρχικά, ας αναλύσουμε τι ακριβώς είναι το σταμπωτό και ποια η διαδικασία εφαρμογής. Αποτελείται από σκυρόδεμα (μπετόν) C16/20 σε πάχος εώς 10 πόντους, οπλίζεται με δομικό πλέγμα και περιλαμβάνει ίνες πολυπροπυλενίου που βοηθούν στην αποφυγή ρηγματώσεων (σκασίματα).

Που εφαρμόζονται τα σταμπωτά δάπεδα;

Γενικά, το σταμπωτό δάπεδο επιλέγεται για μια μεγάλη γκάμα επιφανειών, με τις περισσότερες να είναι μεγάλης έκτασης και κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Παραδείγματα εφαρμογής σταμπωτών δαπέδων είναι:

 • Αυλές, κήποι
 • Ταράτσες
 • Πυλωτές, Χώροι Σταθμεύσεως, ράμπες
 • Ιστορικοί χώροι και οικισμοί (προς αποκατάσταση)
 • Λιμάνια
 • Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών
 • Δρόμοι, διάδρομοι, πεζόδρομοι, πλατείες

Γιατί να επιλέξω σταμπωτό δάπεδο;

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που παρέχουν τα σταμπωτά δάπεδα είναι :

 • Τεράστια αντοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες (απότομες μεταβολές θερμοκρασίας, εκτεταμένη ηλιοφάνεια, παγετός κλπ.).
 • Πλήρως αδιάβροχα
 • Μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.
 • Επειδή περιέχει χρωστικές ουσίες 100% σταθερές στην υπεριώδη ακτινοβολία, τα δάπεδα δεν ξεθωριάζουν και δεν αλλοιώνονται τα αρχικά τους χρώματα.
 • Δεν χρειάζονται εργασίες συντήρησης.
 • Υψηλή αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις (π.χ. διέλευση βαρέων οχημάτων)
 • Αντοχή στον χρόνο (δεν υφίσταται καθίζηση και δεν συρρικνώνεται)
 • Καλαίσθητο αποτέλεσμα που ταιριάζει σε κάθε χώρο.
 • Αντιολισθηρότητα
 • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Εφαρμογή σταμπωτού δαπέδου:

Αφότου γίνει η επίστρωση του εν λόγω μείγματος και αφού αλφαδιαστεί, γίνεται η προσθήκη του χρώματος (σε μορφή “πούδρας”) σε δύο στάδια. Με άλλα λόγια , το χρώμα πασπαλίζεται πάνω από το σκυρόδεμα όσο παραμένει ακόμα νωπό. Μόλις το σταμπωτό δάπεδο στεγνώσει, κόβονται οι αρμοί διαστολής στις κατάλληλες διαστάσεις (συνήθως περίπου ανά 20m² και βάθος 5 cm) και ακολουθεί η διαμόρφωση της εμφάνισης του δαπέδου με το σταμπάρισμα από κάποιο καλούπι που μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα σχεδίων. Σε αυτό ακριβώς οφείλουν το όνομα τους τα σταμπωτά δάπεδα.
Αφού περάσει και αυτό το στάδιο μένουν δύο μέρες να στεγνώσουν καλά και στη συνέχεια τα πλένουν καλά με νερό που περιέχει και υδροχλωρικό οξύ σε αναλογία 7-10%. Τέλος για την πλήρη αδιαβροχοποίηση και στεγανοποίηση του δαπέδου, τοποθετείται από πάνω ένα ειδικό σφραγιστικό βερνίκι, το οποίο λειτουργεί και ως μια ακόμα προστασία απέναντι σε φθορές και καταπονήσεις.

Εκτός των παραπάνω περιπτώσεων υπάρχουν πολλές ακόμα επιφάνειες εφαρμογής ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους όπως και σε τοίχους που εφαρμόζονται τα επονομαζόμενα σταμπωτά τοίχου. Ένα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης για τις διαφορετικές επιφάνειες που θα χρησιμοποιήσετε το σταμπωτό είναι η ένταση της χρήσης του πατώματος. Για παράδειγμα εάν το δάπεδο προορίζεται για διέλευση πεζών πεζοδρόμια, ταράτσες, κλπ. θα πρέπει το πάχος του υποστρώματος να είναι περίπου 10cm αλλά σε πιο απαιτητικές συνθήκες π.χ. για ένα χώρο στάθμευσης το πάχος αυξάνεται στα 15cm.

Βρες οικονομικούς & αξιολογημένους τεχνικούς για σταμπωτά δάπεδα!

Σταμπωτό Δάπεδο μέχρι 150m²

19.9€/m²

Σταμπωτό Δάπεδο μέχρι 200m²

19€/m²

Σταμπωτά Δάπεδα μέχρι 300m²

18€/m²

Επιφάνεια Μεγαλύτερη των 300m²

17€/m²

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Έκανε πολύ καλή δουλειά και είχε πολύ λογικές τιμές!

Μαρία Ρ.

Πολύ καλός μάστορας, έκανε την δουλειά του με μεράκι!

Γιώργος Τ.

Άψογο αποτέλεσμα, πολύ καλή συνεργασία και σε οικονομικές τιμές!

Δημήτρης Κ.

Επίσης, να σημειωθεί ότι ο χρόνος υλοποίησης τους είναι πολύ σύντομος σε σχέση με άλλα είδη δαπέδων και δεν χρειάζεται συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν δημιουργήσει προβλήματα που θα σας κοστίσουν ακριβά επειδή δεν το συντηρείτε. Αυτό συμβαίνει γιατί το σφραγιστικό βερνίκι εισχωρεί στη μάζα του σκυροδέματος και δεν ξεφλουδίζει. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι επίσης ότι δεν λεκιάζει και καθαρίζει με ένα απλό ξέπλυμα. Η μόνη εργασία συντήρησης που μπορεί να χρειαστεί ένα σταμπωτό δάπεδο είναι ένα πέρασμα με βερνίκι σε περίπτωση που επικαθίσουν άλατα από τις καιρικές συνθήκες.
Ακόμα, χάρη στην μεγάλη ποικιλία στα σχέδια σταμπωτών δαπέδων, εναρμονίζεται πλήρως με τον υπόλοιπο χώρο και προσθέτει μια διαφορετική οπτική αισθητικής.

Στο MyConstructor φροντίζουμε τα συμβεβλημένα συνεργεία να σας βοηθούν να καλύπτετε στο τέλειο βαθμό τις επαγγελματικές και μη ανάγκες σας. Για αυτό είναι συνετό να συμβουλευτείτε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό που έχει πείρα και γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι συνεργάτες του MyConstructor έχουν και την πείρα και τις γνώσεις για να σας ενημερώσουν για ότι έχει να κάνει με τα σταμπωτά δάπεδα και τις τελευταίες τάσεις στα σχέδια τους. Επίσης, μπορούν να σας συμβουλέψουν για τη στάμπα-σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε τον επαγγελματία που σου ταιριάζει!

Απρίλιος 26th, 2017|Δάπεδα|0 Comments
Toggle Sliding Bar Area