Μωσαϊκό Πάτωμα: Η νέα απόλυτη τάση μόδας!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Αν μέχρι τώρα προσπαθούσες να κρύψεις το μωσαϊκό πάτωμα με χαλιά, βελέντζες, καρέκλες και ότι άλλο έβρισκες, σου έχουμε νέα: Βγάλε τα όλα και άσε το μωσαϊκό σου να φανεί! Είναι πιθανό να μην ξέρεις πως είναι η απόλυτη νέα τάση και είσαι πολύ τυχερός/ή αν το έχεις ήδη σπίτι σου! 

Εδώ θα μάθεις τι είναι αυτό το μωσαικό πατωμα που έχεις, και τι χρειάζεται για το καθάρισμα και γυάλισμα μωσαϊκού. Και είμαστε σίγουροι ότι αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο θα δεις το μωσαϊκό στο πάτωμα σου με άλλο μάτι!


Τι είναι το μωσαϊκό πάτωμα & όσα πρέπει να ξέρετε γι'αυτό!

Ουσιαστικά η βάση του μωσαϊκού πατώματος είναι το γνωστό σε όλους μας τσιμέντο. Για την ακρίβεια η σύνθεση του μωσαικού είναι πέτρες (ψηφίδες), ανακατεμένες με τσιμέντο, νερό και μαρμαρόσκονη. Η τυχαία τοποθέτηση των πετρών δημιουργεί αυτή την εικόνα που όλοι ξέρουμε, του γνωστού και αγαπημένου μωσαϊκού!

Η τεχνική αυτή της τυχαίας τοποθέτησης των ψηφίδων είναι από τις πιο αρχαίες τεχνικές και συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς. Η αρχή της ύπαρξης του εντοπίζεται το 15ο αιώνα από τους Ενετούς. Αν και εντοπίζεται και στην Μέση Ανατολή πριν από περίπου 9.000 χρόνια.

Σήμερα, έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά στην μόδα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Πάμπολλοι αρχιτέκτονες έχουν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους για το συγκεκριμένο πάτωμα αλλά και για τη χρήση του υλικού για άλλα διακοσμητικά και για τη κατασκευή επίπλων.


Ποια είναι η τιμή για γυάλισμα μωσαϊκού;

Το μωσαϊκό πάτωμα είναι μια μορφή μαρμάρινου πατώματος. Για το λόγο αυτό το γυάλισμα μαρμάρων και το γυάλισμα μωσαϊκού καθώς και οι συναφή εργασίες τους έχουν την ίδια τιμή. 
Πιο συγκεκριμένα:

-Γυάλισμα Μαρμάρων & Μωσαϊκού: από 6€/m²
-Τοποθέτηση Μαρμάρων: από 14,9€/m²

Βρες έμπειρο επαγγελματία για τα μάρμαρα σου εδώ.


Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του μωσαϊκού;

Το μωσαϊκό πάτωμα συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα τόσο σε θέμα κατασκευής όσο και σε θέμα διακόσμησης. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του είναι τα εξής:

#1 Ταιριάζει σε όλα τα κτήρια χωρίς πρόβλημα.
#2 Δεν έχει υψομετρικές διαφορές.
#3 Δεν έχει αρμούς.
#4 Έχει μεγάλη μηχανική αντοχή και μικρή παραμόρφωση.
#5 Παρουσιάζει πολύ καλή πρόσφυση με το υπόστρωμα του σκυροδέματος.
#6 Έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία.
#7 Δεν διαπερνάται εύκολα από το νερό.
#8 Καθαρίζεται πολύ εύκολα.
#9 Με ένα απλό γυάλισμα μωσαϊκού ανανεώνεται αυτόματα η όψη του και μοιάζει σαν καινούριο.
#10 Είναι μια πολύ οικονομική λύση αφού είναι πολύ οικονομικό υλικό.
#11 Είναι πολύ εύκολος ο καθαρισμός του.


Πότε χρειάζεται επισκευή το μωσαϊκό πάτωμα;

Γενικά το μωσαϊκό πατωμα είναι πάρα πολύ ανθεκτικό οπότε οι επισκευές το μωσαϊκό μας σπάνια θα χρειαστεί επισκευές. Στη μόνη περίπτωση που θα χρειαστούμε επισκευή στο μωσαϊκό μας είναι όταν δεν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση και έτσι δεν έχει γίνει σωστά η κατασκευή. Πολύ σημαντικό στην επισκευή μωσαϊκού πατώματος είναι να χρησιμοποιήσουμε υλικά που αντέχουν στο χρόνο. Στην περίπτωση επισκευής μπορείτε να δείτε τι περιλαμβάνει η επισκευή μωσαϊκού πατώματος.


Τί περιλαμβάνει η επισκευή του μωσαϊκού;

#1 Στοκάρισμα των ψηφίδων που έχουν αποκολληθεί.
#2 Το στοκάρισμα των ρηγματώσεων.
#3 Το τρίψιμο μωσαϊκού πατώματος.
#4 Το γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος


Μωσαϊκό πάτωμα: Καθαρισμός & Γυάλισμα

Όσο και αν προσέχουμε το μωσαϊκό μας πάτωμα και πάλι κάποια στιγμή με τη πάροδο των χρόνων, το μωσαϊκό μας θα χάσει την λάμψη του και την γυαλάδα του. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα θαμπό πάτωμα, με γδαρσίματα και θαμπάδες. Τα καθαριστικά καθημερινής χρήσης μπορεί να κάνουν καθημερινά δουλειά με το καθαρισμό του μωσαϊκού πατώματος αλλά δεν είναι αρκετά για να κάνουν το πάτωμα μας να γυαλίζει σαν να είναι καινούριο. 

Για να βρει το πάτωμα μωσαϊκού τη λάμψη που είχε το πρώτο καιρό θα πρέπει να κάνουμε επαγγελματικό καθαρισμό στο μωσαικο πατωμα. Ο επαγγελματικός καθαρισμός θα δώσει στο πάτωμα μας τη γυαλάδα που χρειάζεται για να δείχνει σαν καινούριο. Παρακάτω θα διαβάσετε για τον καθαρισμό του μωσαικού πατώματος και τις τεχνικές του.


Γιατί είναι απαραίτητο να κάνεις τρίψιμο μωσαϊκών – γυάλισμα μωσαϊκών – κρυσταλλοποίηση;

Το μωσαϊκό πάτωμα, όπως προαναφέρθηκε, έχει απίστευτη αντοχή στο χρόνο και είναι πολύ εύκολο να συντηρηθεί. Συγκεκριμένα, η συντήρηση του περιλαμβάνει μόνο στοκάρισμα, γυάλισμα και τρίψιμο. Αν κάνουμε αυτές τις βασικές εργασίες σε τακτά χρονικά διαστήματα το μωσαϊκό μας θα μοιάζει πάντα σαν καινούριο.

Αν βλέπεις ότι το μωσαϊκό σου αρχίζει να ξεθωριάσει και έχει χάσει τη γυαλάδα του μην ανησυχείς. Με ένα απλό γυάλισμα μπορείς εύκολα να δώσεις στο πάτωμα σου την παλιά του λάμψη.

Γυάλισμα Μωσαϊκού Πατώματος

Το γυάλισμα μωσαϊκού πρέπει να γίνεται σε περίοδο χρόνου 3-4 ετών ώστε το μωσαϊκό μας να παραμένει πάντα γυαλιστερό σαν καινούριο. Ο ειδικός επαγγελματίας που θα αναλάβει το γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος θα ξεκινήσει την εργασία με το τρίψιμο με διαμαντόπετρα, θα επαναλάβει την εργασία 1 με 6 φορές ανάλογα την κατάσταση του πατώματος μας. Χρησιμοποιείται διαμαντόπετρα γιατί όταν ανακατεύεται με νερό δεν δημιουργεί σκόνη. 

Στη συνέχεια γίνεται το γυάλισμα μωσαϊκού με την εφαρμογή οξαλικού οξέος, το οποίο διατηρεί την καθαριότητα και την γυαλάδα του μωσαϊκού πατώματος για τουλάχιστον 10 χρόνια. Πολύ σημαντικό είναι να διαβεβαιωθούμε ότι ο τεχνίτης δεν χρησιμοποιεί επικίνδυνα για την υγεία μας χημικά προϊόντα και προσθετικά.


Γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος με κρυσταλλοποίηση

Η κρυσταλλοποίηση είναι, ουσιαστικά, η κατεργασία που γίνεται στο τελευταίο στάδιο του γυαλίσματος του μωσαϊκού. Με την κρυσταλλοποίηση, η επιφάνεια του πατώματος μας θα αποκτήσει τέλειο γυάλισμα που διαρκεί στο χρόνο και θα είναι πολύ ανθεκτικό στην καθημερινή φθορά. Η κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού πατώματος θα δώσει στο πάτωμα μας την αίσθηση του «καθρεπτισμού», δηλαδή η γυαλάδα είναι τόσο έντονη που το μωσαϊκό πάτωμα θα μοιάζει με καθρέπτη με πολύ φυσικό τρόπο.


Τι προσφέρει η κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού πατώματος;

Η κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού πατώματος προσφέρει:

#1 Τέλειο γυάλισμα με διάρκεια χωρίς τριβές.
#2 Σφραγίζει τη γυαλάδα και αυξάνει την σκληρότητα του μωσαϊκού για χρόνια.
#3 Δεν χρησιμοποιείται σκόνη για την εφαρμογή του.
#4 Δεν γλιστράει.
#5 Εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα του μωσαϊκού πατώματος στη φθορά και έτσι παρατείνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του.
#6 Δεν επηρεάζεται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.


Γενικές Συμβουλές για Μωσαϊκό

Μην ξεχνάτε, το μωσαϊκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού! Απο το πάτωμα στους τοίχους μέχρι και σε βασικά στοιχεία της διακόσμησης μας!

Για να αναδείξεις το μωσαικό πάτωμα θα πρέπει :

#1 Να κάνεις συχνό γυάλισμα από ειδικούς επαγγελματίες με εμπειρία και εξειδίκευση στο γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος. Το καλογυαλισμένο αποτέλεσμα θα προσδίδει καθαριότητα και ανανέωση στο χώρο σου.
#2 Ανέδειξε τα χρώματα του. Συνήθως απαρτίζεται από πολλά και διάφορα χρώματα. Έτσι, θα πρέπει να διαλέξουμε για την διακόσμηση του σπιτιού μας λιγότερα έντονα χρώματα για να μην δημιουργηθεί φασαρία χρωμάτων. Καλό θα ήταν να δώσουμε στο μωσαϊκό πάτωμα πρωταγωνιστικό ρόλο για τη σωστή ανάδειξη του.
#3 Μην υπερβάλλεις με τα χαλιά. Τα χαλιά είναι τέλεια το ξέρουμε. Αλλά όταν έχεις μωσαϊκό πάτωμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ουδέτερα χρώματα στα χαλιά σου και να μην υπερβάλλεις στην ποσότητα των χαλιών. Το πάτωμα είναι από μόνο του στολίδι είναι κρίμα να το κρύβουμε.


Σκέφτεστε να αλλάξετε το μωσαϊκό πάτωμα;

Αν πάλι δεν έχετε πεισθεί για την απόλυτη τάση που λέγεται μωσαϊκό πάτωμα τότε μπορείτε να κάνετε τοποθέτηση πλακιδίων πάνω από το μωσαϊκό πάτωμα. Για την τοποθέτηση πλακιδίων θα βρείτε πολλές επιλογές τόσο στο υλικό όσο και στο στιλ που θέλετε να δώσετε στο πάτωμα σας και στο χώρο σας γενικότερα. Άλλες πολύ καλαίσθητες επιλογές είναι το βιομηχανικό δάπεδο ή πατητή τσιμεντοκονία.

Μην χάνεις άλλο χρόνο μπες τώρα στη πλατφόρμα του MyConstructor και βρες όλους τους εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό και γυάλισμα μωσαϊκού πάτωματος άμεσα, γρήγορα και οικονομικά. Μπες εδώ και βρες τον επαγγελματία που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου σε μία μόνο πλατφόρμα και δες το πάτωμα σου να μεταμορφώνεται!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα