Βρες την οικονομική και έμπειρη εταιρεία απεντόμωσης για να απαλλαγείς απο κατσαρίδες, μυρμήγκια, κουνούπια, ποντίκια ή αλλα έντομα που εισβάλλουν στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας σου. Σύγκρινε τιμές και αξιολογήσεις και κάνε την καλύτερη επιλογή! Ενημερώσου για τους τρόπους και την διαδικασία για απεντόμωση.

Κλείσε Ραντεβού online στην καλύτερη τιμή!

Απεντόμωση Κατσαρίδας

Απεντόμωση κατσαρίδας, νεκρή κατατσαρίδα πάνω σε πάγκο γυρισμένη ανάποδα.

Κανένας μας δεν θέλει να έχει απρόσκλητους επισκέπτες όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, κουνούπια κ.ά. Όλα τα παραπάνω έντομα είναι απεχθή, το απεχθέστερο όμως ίσως είναι η κατσαρίδα καθώς τα παμφάγα αυτά έντομα μεταφέρουν ένα πλήθος παθογόνων μικροοργανισμών όπως ιούς, μύκητες, πρωτόζωα κλπ. Οι μικροοργανισμοί αυτοί μπορούν να προκαλέσουν από απλές τροφικές δηλητηριάσεις εώς γαστρορραγίες και από απλές αλλεργίες έως αλλεργικό άσθμα.

Το γεγονός ότι οποιοσδήποτε χώρος όπως σπίτια, καταστήματα, αποθήκες, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Όσο καθαρός και αν είναι μπορεί να προσβληθεί από κάποιο είδος κατσαρίδας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τη σημαντικότητα για συστηματική απεντόμωση των χώρων που ζούμε και δουλεύουμε. Μέσω της συνεχούς επιστημονικής έρευνας έχουν δημιουργηθεί μέθοδοι και οικολογικά σκευάσματα, απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Οι κατσαρίδες χωρίζονται σε 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που ανήκουν σε 6 βασικές οικογένειες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα μόνο έχουν βρεθεί 20 είδη.

Τα είδη των κατσαρίδων

Οι κατσαρίδες όπως η μικρή ξανθιά κατσαρίδα εξαπλώνεται από διαμέρισμα σε διαμέρισμα και τρέφεται κυρίως με οργανική ύλη και αμυλούχες τροφές. Μολύνει τα πάντα με τις ακαθαρσίες, τα αυγά, το πτώμα αλλά και το δύσοσμο υγρό που εκκρίνει από το σώμα της. Κατσαρίδες όπως η Blatta orientalis και Peripllaneta americana προτιμούν υγρά και σκοτεινά μέρη όπως υπόγεια, σοφίτες, αποθήκες, ψευδοροφές ή σωλήνες αποχέτευσης. Οι κατσαρίδες αυτές εμφανίζονται πιο πολύ στους κοινόχρηστους χώρους μιας πολυκατοικίας παρά στο εσωτερικό των διαμερισμάτων. Για την καταπολέμηση τους οι ειδικοί επεμβαίνουν με υπολειμματικούς ψεκασμούς. Αυτό το είδος κατσαρίδας προτιμάει τις τροφές υπό σήψη και πολλαπλασιάζεται ταχύτατα. Για το λόγο αυτό συνιστούμε απεντόμωση δυο με τρεις φορές το χρόνο.

Οι κατσαρίδες διακρίνονται σε δύο κύριες κατηγορίες:

  • Τις μεγάλες κατσαρίδες που συναντάμε στα φρεάτια και φτερωτές εξωτερικού χώρου.

  • Το ψιλό κατσαριδάκι

Πως γίνεται η απεντόμωση της κατσαρίδας;

Η πιο συχνή εμφάνιση των μεγάλων κατσαρίδων γίνεται σε μονοκατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους ανεξάρτητους, σαν μονοκατοικίες. Σε αυτή την περίπτωση ο τεχνικός θα ψεκάσει κουζίνα, μπάνιο, σιφώνια, μπαλκόνια εσωτερικά περιμετρικά του χώρου και σε όποιο άλλο χώρο κρίνει απαραίτητο. Θα ψεκάσει επίσης έξω περιμετρικά του κτιρίου και του κήπου (εφόσον υπάρχει) και οπωσδήποτε τα φρεάτια που είναι και οι εστίες των κατσαρίδων.

Ποιά είναι η τιμή για την απολύμανση του σπιτιού μου;

Το κόστος για απολύμανση κατσαρίδας, μυρμηγκιών ή κουνουπιών ξεκινάει από τα 25€. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε και gel, υπάρχει επιπλέον χρέωση στα 15€.

Βρείτε συνεργείο για απολύμανση, εδώ.

Πώς μπορώ να υπολογίσω την τιμή της απολύμανσης;

Η τιμή αφορά ψεκασμό του χώρου και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του εντόμου που έχετε να αντιμετωπίσετε.

Υπολόγισε την τιμή της απολύμανσης, εδώ.

Τι είναι η εφαρμογή gel;

Η εφαρμογή αυτή αφορά στην απεντόμωση και γίνεται με ειδικά σκευάσματα που καταπολεμούν αποκλειστικά και μόνο το ψιλό κατσαριδάκι και τα μυρμήγκια και είναι βασισμένη σε τροφελκυστικά.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιύνται είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο ή τα κατοικίδια;

Όλα τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες ασφάλειας για την ανθρώπινη υγεία. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα φυτά ή τα κατοικίδια σας καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι υγειονομικής σημασίας, άοσμα και οικολογικά, αν όμως χρειαστεί κάποια προφύλαξη για συγκεκριμένο φάρμακο θα ενημερωθείτε άμεσα και λεπτομερώς.

Απεντόμωση σε διαμέρισμα

Άνδρας απεντομωτής κάνει απεντόμωση με ψεκασμό σε ντουλάπι κουζίνας, δίπλα του στέκεται και τον παρακολουθεί μια γυναίκα

Μια άλλη περίπτωση εμφάνισης μεγάλων κατσαρίδων είναι σε διαμερίσματα μέσω των σιφονιών και των σωλήνων αποχέτευσης. Ο τεχνικός ψεκάζει τους ίδιους χώρους που προαναφέρθηκαν και αν ο χώρος είναι ισόγειο, θα ψεκάσει και τον χώρο περιμετρικά του κτηρίου και του κήπου εάν υπάρχει. Δυστυχώς ο ψεκασμός για απεντόμωση σε ένα μεμονωμένο διαμέρισμα μπορεί να μην λύσει το πρόβλημα . Αυτό συμβαίνει γιατί οι κατσαρίδες προέρχονται από τα φρεάτια στους κοινόχρηστους χώρους . Οπότε θα πρέπει να ψεκαστούν και τα φρεάτια και τα σιφώνια κάθε διαμερίσματος έτσι ώστε να έχουμε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Καλό είναι να ενημερώσετε την πολυκατοικία και με την συναίνεση των υπόλοιπων ενοίκων να κάνετε μια γενική για κατσαρίδες στους κοινόχρηστους χώρους και όποιος επιθυμεί στο διαμέρισμα του. Αυτό συμφέρει τα μέγιστα και για τη διαδικασία της απεντόμωσης καθώς θα έχετε πιο σίγουρα αποτελέσματα αλλά και για τα έξοδα σας αφού το κόστος θα είναι αρκετά χαμηλότερο. Στην περίπτωση λοιπόν των κοινόχρηστων χώρων μιας πολυκατοικίας, ο τεχνικός θα ψεκάσει κλιμακοστάσιο, λεβητοστάσιο και έξω περιμετρικά της πολυκατοικίας. Αν υπάρχει κήπος, πυλωτή ή μεγάλη υπαίθρια είσοδος ψεκάζεται και οπωσδήποτε ψεκάζονται τα φρεάτια που βρίσκονται εκεί καθώς είναι οι μεγαλύτερες εστίες κατσαρίδων.

Απεντόμωση στο ψιλό κατσαριδάκι

Όσον αφορά το ψιλό κατσαριδάκι ο τεχνικός των απεντομόσεων θα τοποθετήσει ειδικό gel σε κουζίνα και μπάνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο ή δωμάτιο έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα και στο υπόλοιπο σπίτι θα διενεργήσει ψεκασμό. Το ψιλό κατσαριδάκι καταπολεμάται πιο εύκολα συνήθως με την πρώτη εφαρμογή. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως που το πρόβλημα έχει επεκταθεί και δεν έχει αντιμετωπιστεί νωρίς , τότε ίσως χρειαστεί και μια δεύτερη εφαρμογή.

Διαμόρφωση τιμών

Σας απαλλάσσουμε άμεσα από τους δυσάρεστους επισκέπτες με άοσμα και οικολογικά φάρμακα, φιλικά για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια!

Απεντόμωση Μονοκατοικίας από

25€

Απεντόμωση Διαμερίσματος από

25€

Απεντόμωση Πολυκατοικίας από

30€

Απεντόμωση Καταστήματος από

30€

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Συνεπής επαγγελματίας, ευγενικός και σχολαστικός!

Σωτήρης Σ.

Επιτέλους απαλλαχτήκαμε από τα μυρμήγκια.

Σπύρος Π.

Είμαι διαχειρίστρια πολυκατοικίας. Μείναμε ικανοποιημένοι!

Αργυρώ Λ.

Οι κατσαρίδες εξαφανίστηκαν! Πολύ καλη δουλειά

Γιώργος Μακρής

Ο απολυμαντής ήταν πολυ προσεκτικός. Μετα την απεντόμωση μου άφησε και ένα τζελ για κατσαρίδες.

Ελευθερία Μ.

Καλός επαγγελματίας δεν βιαζόταν.

Ανδρέας Φ.

Απεντόμωση Μυρμηγκιών

Τα μυρμήγκια μπορεί να μην δημιουργούν έντονα προβλήματα αλλά δεν παύουν να είναι ένας ενοχλητικός επισκέπτης που συγκεντρώνονται κοντά σε χώρους αποθήκευσης τροφίμων όπως ντουλάπια κουζίνας, τροφοθήκες, ραφιέρες με τρόφιμα , στον πάγκο της κουζίνας (όπου θέλοντας και μη υπάρχουν τρόφιμα ή υπολείμματα τροφών). Για την αντιμετώπιση τους ,λοιπόν, εφαρμόζονται υπολειμματικοί ψεκασμοί με εντομοκτόνα , τοποθέτηση μη τοξικών μυρμηγκοκτόνων gel ή τοποθέτηση απωθητικών οικολογικών ουσιών ανάλογα με την περίπτωση και το μέγεθος του προβλήματος.

Πως απαλλάσσεστε από τα μυρμήγκια;

Πλήθος μυρμηγκιών έχουν δημιουργήσει φωλιά σε σκαλοπάτι σπιτιού

Τα αποτελέσματα των απεντομώσεων από μυρμήγκια εξαρτώνται από την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και σε ακραίες περιπτώσεις που τα μυρμήγκια έχουν ”επικρατήσει” και στο εσωτερικό του σπιτιού, η κατάσταση αντιμετωπίζεται σχετικά πιο εύκολα από τα υπόλοιπα έντομα. Σε περιοχές που υπάρχουν αυξημένοι πληθυσμοί μυρμηγκιών και το περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη τους και την αναπαραγωγή τους χρειάζεται τακτικός ψεκασμός των κήπων και των υπαίθριων χώρων με ειδική αντλία ψεκασμού. Με τον τρόπο αυτό μεγάλες ποσότητες εξελιγμένων και ειδικών εντομοκτόνων προϊόντων , φτάνουν εκεί ακριβώς που υπάρχει η εστία μόλυνσης και έχει ως αποτέλεσμα την ριζική εξολόθρευση τους. Στην περίπτωση της μονοκατοικίας ο τεχνικός της εταιρίας απεντόμωσης θα ψεκάσει εξωτερικά την περίμετρο του χώρου εκεί που ενώνεται το τσιμέντο με τον κήπο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας και να “προφυλάξουμε” το κτίριο. Στο εσωτερικό του σπιτιού ψεκάζεται κυρίως η κουζίνα και όπου αλλού έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα.

Αντιμετώπιση Μυρμηγκιών σε διαμέρισμα

Στην περίπτωση του διαμερίσματος ψεκάζονται τα μπαλκόνια, οι μπαλκονόπορτες και οι γλάστρες γύρω γύρω . Στον εσωτερικό χώρο ψεκάζουμε πάλι την κουζίνα και τα σημεία όπου έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα. Και στις δυο περιπτώσεις, θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα τρόφιμα από τους χώρους εφαρμογής της απεντόμωσης και να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τροφής ούτως ώστε να είναι πιο επιτυχημένα τα αποτελέσματα.

Απεντόμωση Κουνουπιών

Κουνούπι σε σκίτσο με απαγορευτικό σήμα

Τα κουνούπια είναι έντομα που πολλαπλασιάζονται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς και μεταφέρουν επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες για τον άνθρωπο. Αναπτύσσονται κοντά σε βάλτους και έλη αλλά και γενικά όπου βρίσκονται στάσιμα νερά και μαζεύονται ακάθαρτα νερά. Αυτό σημαίνει ότι κουνούπια μπορεί να μαζευτούν και σε αστικές ή σε ευρύτερες αστικές περιοχές που υπάρχουν οι συνθήκες αυτές και είναι γόνιμες για την πληθυσμιακή αναπαραγωγή των εντόμων αυτών.

Πως γίνεται η απεντόμωση κουνουπιών;

Η εφαρμογή των απεντομόσεων για κουνούπια γίνεται στους εξωτερικούς χώρους ενός κτιρίου όπως κήποι, μπαλκόνια, πυλωτές, αυλές κ.ά. Οπότε καλό είναι όταν διενεργείται μια απεντόμωση να γνωρίζουν οι ειδικοί αν υπάρχουν στάσιμα νερά ή υγρασία σε κάποιο χώρο και να ψεκαστεί εκείνος ο χώρος οπωσδήποτε. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται από τις συνεργαζόμενες εταιρίες της πλατφόρμας είναι νέας γενιάς και ειδικά για κατοικημένες περιοχές και κατά συνέπεια είναι φιλικά τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα (λ. χ. οικόσιτα και κατοικίδια) .Επιπλέον , τα προιόντα που χρησιμοποιούνται δεν προκαλεί ερεθισμούς και έχουν άδεια χρήσης σε ευαίσθητους χώρους όπως κλινικές , παιδικούς σταθμούς και εστιατόρια ή γενικότερα χώρους μαζικής εστίασης.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα κουνούπια για την υγεία μας;

Τα κουνούπια μεταφέρουν ασθένειες στον άνθρωπο όπως ελονοσία, κίτρινο πυρετό, εγκεφαλίτιδα και άλλες πιο ήπιες αλλά εξίσου επικίνδυνες ασθένειες. Καθώς όμως τα κουνούπια είναι ιπτάμενα έντομα η προσπάθεια αντιμετώπισης των κουνουπιών έγκειται στην μείωση του πληθυσμού τους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και παρότι το ποσοστό επιτυχίας των απεντομόσεων είναι υψηλό, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την εξάλειψη τους. Τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα με τα κουνούπια επιδεινώνεται και όπως είναι φυσικό η απεντόμωση προσπαθεί να μειώσει δραστικά και στο μέγιστο βαθμό τον πληθυσμό των κουνουπιών.

Μυοκτονίες

άνθρωπος κρατάει μικρό ποντίκι

Ένας σημαντικός τρόπος αντιμετώπισης και απομάκρυνσης του κινδύνου των ποντικών και των αρουραίων είναι η μυοκτονία. Η μυοκτονία έχει ως στόχο την μείωση και τον έλεγχο του πληθυσμού τους. Η διαδικασία αυτή γίνεται και για προληπτικούς λόγους προκειμένου να προστατευτεί το σπίτι σας ή ο επαγγελματικός σας χώρος από τα ποντίκια

Αρχικά, τα σημάδια που οι επαγγελματίες των μυοκτονιών πρέπει να ψάξουν στην διάρκεια μιας αρχικής επιθεώρησης του χώρου είναι οι τρύπες στους τοίχους, οι διαδρομές των τρωκτικών στο κτίριο, οι ζημιές σε προϊόντα τροφίμων, τα σημάδια ροκανίσματος, οι λεκέδες ούρων και τα περιττώματα, τα νεκρά τρωκτικά, οι ήχοι των τρωκτικών κ.λ.π. Μια αναλυτικότερη επιθεώρηση του χώρου θα αποδώσει μια καλύτερη μυοκτονία και δεδομένου ότι ο στόχος είναι η μείωση του πληθυσμού, οι δολωματικοί σταθμοί και οι παγίδες πρέπει να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία του χώρου. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των τρωκτικών στηρίζεται στον κανόνα ότι δεν πρέπει ένας μεγάλος πληθυσμός τρωκτικών να βρίσκει εύκολα τροφή και νερό.

Αντιμετώπιση των ποντικιών

Για να μειώσουν τον αριθμό των ποντικών και των αρουραίων, οι ειδικοί εγκαθιστούν δολωματικούς σταθμούς και παγίδες. Σε μερικούς χώρους ( παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων ) απαγορεύεται η χρήση τοξικών δολωμάτων. Για το λόγο αυτό επιλέγονται παγίδες και ενδεικτικούς δολωματικούς σταθμούς. Ένας άλλος τρόπος καταπολέμησης των τρωκτικών είναι ο αποκλεισμός των εισόδων τους στο σπίτι. Το άνοιγμα που μπορούν να περάσουν είναι 5- 10 χιλιοστά για το οικιακό ποντίκι και 10 - 20cm για τα υπόλοιπα ποντίκια. Ακόμα, εφόσον αποκλειστούν οι πιθανές είσοδοι, πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι τα ποντίκια μπορούν να μπουν στο χώρο από τις ανοιχτές πόρτες και των παραθύρων ή μέσω των αποχετεύσεων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ο περιορισμός του πληθυσμού των ποντικιών έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εστιών μόλυνσης και τη μείωση του κινδύνου προσβολής της δημόσιας υγείας από διάφορες ασθένειες. Είναι φορείς παθογόνων οργανισμών με μεγάλες ικανότητες αναπαραγωγής ενώ αποτέλεσαν και την αιτία θανάτου για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Οι επαγγελματίες μυοκτονιών του MyConstructor εκτελούν για την προφύλαξη και την καταπολέμηση διαφόρων τρωκτικών με τις ακόλουθες μεθόδους:

  • Επιτόπιες εκτιμήσεις ανάλογα το μεγέθους του προβλήματος
  • Επιλογή ή και συνδυασμός μεθόδων οικολογικών ή χημικών προϊόντων με σκοπό την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξάλειψη του προβλήματος.
  • Τακτικές επισκέψεις για την πρόληψη και αποφυγή τέτοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Οι επιθεωρήσεις/εφαρμογές αντικατάσταση των δολωμάτων εξαρτώνται από το μέγεθος του προβλήματος, την φύση του προβλήματος, την θέση της οικίας ή του επαγγελματικού χώρου κ.λ.π. και κυμαίνονται από έξι εώς δώδεκα φορές ετησίως.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε αυτόν που σε εμπνέει περισσότερο!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!