Γυάλισμα Μαρμάρου με το Χέρι

Κουζίνα με λευκό μαρμάρινο δάπεδο.

Προτεινόμενοι Επαγγελματίες για Γυάλισμα Μαρμάρων

Τα καλύτερα συνεργεία τοποθέτησης δαπέδων βάση αξιολογήσεων!

Γυάλισμα Μαρμάρων - Μωσαικών - Δυτικά Προάστια 114 76

Το συνεργείο μου και εγώ αναλαμβάνουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα κάθε εργασία γύρω από τα μωσαικά και τα μαρμάρινα δάπεδα σας. Με πολυετή πείρα στη συντήρηση δαπέδων καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη και διαχειριζόμαστε κατάλληλα κάθε ιδιαίτερη περίπτωση.

Γυάλισμα Μαρμάρων - Γυάλισμα Μωσαικών - Νότια Προάστια 187 58

Προσφέρω ολοκληρωμένες λύσεις για το καθαρισμό και γυάλισμα μαρμάρων και μωσαϊκών εδώ και δεκαετίες. Είμαι στη διάθεση σας για να σας προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε δουλειές μικρής και μεγάλη κλίμακας. Διαθέτω μεγάλη εμπειρία στο το καθαρισμό και γυάλισμα μαρμάρων και μωσαϊκών.

Το μάρμαρο αποτελεί ένα πολύ όμορφο, ακριβό υλικό το οποίο είναι παράλληλα και πολύ ευαίσθητο. Το μάρμαρο σαν πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα δάπεδα, πάγκους, νεροχύτες και άλλες μεγάλες επιφάνειες. Ακόμη, κάτι που αρκετοί από εμάς ίσως να μην γνώριζαν είναι πως το μάρμαρο αποτελεί την πρώτη ύλη για να δημιουργηθεί το μωσαϊκό.

Οι μαρμάρινες επιφάνειες απαιτούν πολύ μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή στη συντήρηση. Συγκεκριμένα, εάν πρόκειται για μαρμάρινο πάτωμα οι καταπονήσεις που δέχεται καθημερινά είναι πολύ μεγάλες και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς φθορές και γρατζουνιές μπορεί να δημιουργηθούν πολύ εύκολα.

Το μαρμάρινο πάτωμα χρειάζεται πολύ περισσότερη φροντίδα από τα κοινά δάπεδα για τον απλούστατο λόγο ότι η επανεγκατάσταση και η συντήρησή του μπορεί να αποδειχθούν αρκετά κοστοβόρες. Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που τα μάρμαρά μας χάσουν τη γυαλάδα τους; Πριν καταφύγουμε στην εύρεση επαγγελματία για γυάλισμα μαρμάρων υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορούμε να δοκιμάσουμε μόνοι μας. Με τις κατάλληλες συμβουλές το γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια λύση!

Τι να προσέξετε στο γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι!

Αφαιρέστε Άμεσα τους Λεκέδες

Το μάρμαρο όσο όμορφο και αν είναι λεκιάζει αρκετά εύκολα λόγω της φύσης του και της πορώδους επιφάνειας. Για αυτό το λόγο είναι αρκετά σημαντικό να αντιμετωπίζετε γρήγορα λεκέδες που αφήνουν χρώμα όπως είναι για παράδειγμα ο καφές και το κρασί και να μην τους αφήνετε για αργότερα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να καθαρίσετε για αρχή με χλιαρό νερό και ένα μαλακό πανί. Ένα πολύ χρήσιμο μυστικό επίσης, είναι να δημιουργήσετε ένα διάλυμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου 35-40% με μερικές σταγόνες αμμωνίας. Το ίδιο διάλυμα το απλώνετε με ένα πανί στην επιφάνεια του λεκέ. Αφήστε το να δράσει για λίγο και μετά στεγνώστε καλά με ένα μαλακό πανί.

Επίσης, κάτι ακόμη που θα πρέπει να προσέξετε στην περίπτωση που ο πάγκος της κουζίνας σας είναι μαρμάρινος εκτός από το καθάρισμα και το γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι είναι και η χρήση του. Αυτό σημαίνει πως εκείνες τις φορές που θα χρειαστεί να κόψετε κάτι για την προετοιμασία του φαγητού σου, χρησιμοποιήστε ένα ξύλο κοπής. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε γρατζουνιές και φθορές στον μαρμάρινο πάγκο σας.

Αποφύγετε Όξινα Καθαριστικά

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαρμάρινα πατώματα σας με την πάροδο του χρόνου έχουν αρχίσει να χάνουν τη γυαλάδα τους και να γίνονται θαμπά είναι πολύ πιθανό να τα καθαρίζατε τόσο καιρό με λάθος τρόπο και καθαριστικά. Υλικά όπως το λευκό ξύδι, το λεμόνι και η χλωρίνη είναι σημαντικοί σύμμαχοι στην καθημερινή καθαριότητα του νοικοκυριού. Για το μάρμαρο όμως αποτελούν εχθροί καθώς μπορούν να διαβρώσουν την επιφάνεια των μαρμάρων σας. Σε αντίθεση, τι είναι αυτό που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για το γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι;

Προτιμήστε καθαριστικά με ουδέτερο pH όπως είναι το κλασικό πράσινο σαπούνι ή σαπούνι Μασσαλίας. Ακόμη, σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο το πώς αλλά και με τι πραγματοποιείται το γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι. Για παράδειγμα, εάν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια ή και σύρμα για την απομάκρυνση λεκέδων, τα ίδια δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μαρμάρινες επιφάνειες. Αντιθέτως, μπορεί να τραυματίσουν τα μάρμαρά σας και να αφήσουν γρατζουνιές. Τα μαρμάρινα πατώματα και οι μαρμάρινες επιφάνειες είναι απαραίτητο να καθαρίζονται με μαλακά σφουγγάρια ή πανιά. Τέλος, ποτέ μην ξεχνάτε να σκουπίζετε και να στεγνώνετε καλά την επιφάνεια που καθαρίσατε!

Γυάλισμα Μαρμάρων Τιμές

Ενημερωθείτε σχετικά με τις τιμές όλων των υπηρεσιών μας στα μάρμαρα & το μωσαϊκό!

Γυάλισμα Μαρμάρων & Μωσαϊκών 4,9€/m²
Τρίψιμο & Γυάλισμα Μαρμάρων - Μωσαϊκών 7,9€/m²
Τοποθέτηση Πέτρας 13,9€/m²
Τοποθέτηση Μαρμάρων & Μωσαϊκών 14,9€/m²
Τοποθέτηση Μαρμαροποδιάς 19,9€/m²
Τοποθέτηση Μαρμάρου σε Σκάλα 39€/τρ.μ

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Γυάλισμα Μαρμάρων:

Ποια είναι η τιμή για γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι;

Γυάλισμα μαρμάρων και μωσαϊκών από:

 • 4,9€/m²

Βρες επαγγελματία για γυάλισμα μαρμάρων εδώ.

Από τι εξαρτάται η τιμή στο γυάλισμα μαρμάρων;

Η τιμή της εργασίας για το γυάλισμα μαρμάρων εξαρτάται κυρίως από τα τετραγωνικά της μαρμάρινης επιφάνειας και από τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μάρμαρα πριν από την εργασία.

Ποια εργαλεία χρησιμοποιούνται στο γυάλισμα μαρμάρων;

 • Μηχανή γυαλίσματος
 • Άσπρο εργαλείο οδήγησης
 • Σβουράκι
 • Τροχός
 • Τριβείο

Βρες επαγγελματία για γυάλισμα μαρμάρων εδώ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κρυσταλλοποίησης μαρμάρων;

 • Δημιουργείται το φαινόμενο του καθρεπτισμού
 • Η μαρμάρινη επιφάνεια σκληραίνει
 • Είναι απλή και γρήγορη διαδικασία
 • Αντοχή σε δύσκολες συνθήκες
 • Υψηλή αισθητική

Γυάλισμα Μαρμάρου με Μαγειρική Σόδα

Η συνταγή που έχουμε βρει είναι εξαιρετικά απλή.

Θα χρειαστείτε:

 • 1 λίτρο χλιαρό νερό
 • 3 κ.σ μαγειρική σόδα

Χρησιμοποιείστε Μαλακτικό για τα Ρούχα

Το γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι, αν και μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα στην μερική επαναφορά της λάμψης των μαρμάρων σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το επαγγελματικό γυάλισμα μαρμάρων. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν εσείς σαν μία πρώτη παρέμβαση; Στην περίπτωση που το μαρμάρινο πάτωμα είναι του σπιτιού σας, περάστε με τη σφουγγαρίστρα μία φορά το πάτωμα με σκέτο χλιαρό νερό και έπειτα σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Με τον ίδιο τρόπο, εάν η επιφάνεια είναι πιο μικρή τρίψτε με ένα σφουγγαράκι και σκουπίστε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε το παρακάτω διάλυμα:

 • 2 μέρη χλιαρό νερό
Γυάλισμα μαρμάρων σε μπάνιο.

Αντίστοιχα με τη μαγειρική σόδα, έτσι και με το μαλακτικό για τα ρούχα, απλώστε το διάλυμα στην επιφάνεια, τρίψτε απαλά. Τέλος, απομακρύνετε τυχόν διάλυμα που έχει απομείνει και στεγνώστε τρίβοντας απαλά με ένα στεγνό απαλό πανί.

Οι παραπάνω χρήσιμες συμβουλές για γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι, μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικές σε καθημερινή βάση και εφόσον η ζημιά στις μαρμάρινες επιφάνειες δεν είναι εκτεταμένη. Η δραστική λύση στην περίπτωση που τίποτα από τα παραπάνω δεν επέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι να απευθυνθείτε σε ένα συνεργείο που ειδικεύεται στο γυάλισμα μαρμάρων. Συγκεκριμένα, σκεφτείτε και ζητήστε πληροφορίες σχετικά με την τεχνική της κρυσταλλοποίησης. Η συγκεκριμένη τεχνική χαρίζει στα μάρμαρά σας εξαιρετική γυαλάδα με αντοχή στο χρόνο και τις καταπονήσεις!

Στην περίπτωση λοιπόν που έχετε αποφασίσει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για το γυάλισμα μαρμάρων που θα καταφέρει να κάνει τα μάρμαρά σας να δείχνουν σαν καινούρια, το MyConstructor.gr σας έχει βρει τη λύση! Επισκεφτείτε τον κατάλογο μας στην κατηγορία Μάρμαρα και θα βρείτε αξιόλογους και εξειδικευμένους τεχνικούς για γυάλισμα μαρμάρων, τοποθέτηση και γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος. Άμεσα αποτελέσματα οικονομικά και εγγυημένα!

Ιούνιος 1st, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γυάλισμα Μαρμάρου με το Χέρι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις βάσει ειδικών!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!