Βρες συνεργείο για τον καθαρισμό και την συντήρηση καυστήρα πετρελαίου & φυσικού αερίου. Ενημερώσου για την ορθή διαδικασία συντήρησης καυστήρα πετρελαίου και φυσικού αερίου!

Συντήρηση Καυστήρα από 49€
Κλείσε Ραντεβού online στην καλύτερη τιμή!

Προτεινόμενοι Επαγγελματίες για συντήρηση καυστήρα

Οι καλύτεροι Επαγγελματίες καυστηρατζήδες βάση αξιολογήσεων

Εξυπηρέτηση εντός Αττικής – Αθήνα Κέντρο Αττική 118 54

Κλείστε ραντεβού για συντήρηση καυστήρα στις πιο συμφέρουσες τιμές. Οι εργασίες που αναλαμβάνουμε αφορούν την συντήρηση καυστήρων πετρελαίου και την επισκευή οποιαδήποτε βλάβης σε καυστήρες μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας.

Πληροφορίες Χρέωσης: +15€ αλλαγή μπεκ +20€ αλλαγή φίλτρου

Συντήρηση Καυστήρα

Η συντήρηση καυστήρα, του λέβητα πετρελαίου και γενικότερα του συστήματος θέρμανσης είναι μια διαδικασία απολύτως απαραίτητη προκειμένου να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση του συστήματος θέρμανσης και ταυτόχρονα να αποφύγουμε τις συχνές βλάβες αυτού. Είναι προφανές ότι ένας κακοσυντηρημένος λέβητας θα εμφανίσει περισσότερες βλάβες και θα μειωθεί η αντοχή του με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, με την συντήρηση καυστήρα μπορείτε να πετύχετε εξοικονόμηση καυσίμου εώς και 50% καθώς εάν δεν γίνεται σωστή και τακτική συντήρηση του καυστήρα, το σύστημα δουλεύει σε υψηλότερες θερμοκρασίες και έτσι αυξάνεται η καύση πετρελαίου.

Πόσο στοιχίζει η συντήρηση καυστήρα;

Οι τιμές για συντήρηση καυστήρα διαμορφώνονται ως εξής:

 • Συντήρηση καυστήρα πετρελαίου από 49€ + φπα
 • Συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου από 59€ + φπα
Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού και να ενημερωθείτε για συντήρηση καυστήρα εδώ.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για την συντήρηση του λέβητα

Καταρχήν, θα πρέπει να φροντίζετε για την ετήσια συντήρηση του λέβητα. Η συντήρηση του λέβητα μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο. Ιδανικά όμως η συντήρηση καυστήρα προτείνεται με το τέλος της χειμερινής περιόδου, δηλαδή από τον Απρίλιο εώς τον Μάιο. Κατά τη περίοδο αυτή είναι σημαντικό να γίνει η ετήσια συντήρηση καθώς οι διαβρωτικές επικαθίσεις απομακρύνονται νωρίς και η ποιότητα της εργασία είναι σαφώς καλύτερη αφού ο συντηρητής έχει τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού του χρόνου εργασίας του.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της συντήρησης;

Η συντήρηση του καυστήρα πετρελαίου πρέπει να περιλαμβάνει σαν διαδικασία τουλάχιστον τις ακόλουθες εργασίες:

 • Καθαρισμός λέβητα
 • Ρύθμιση της αναλογίας αέρα- πετρελαίου για σωστή καύση και οικονομία στο πετρέλαιο καθώς και εώς 40% μεγαλυτερη αποφυγή ρύπανσης
 • Ρύθμιση θερμοστατών(λέβητα, κυκλοφορητή, καυστήρα)
 • Έλεγχος φίλτρου πετρελαίου
 • Έλεγχος ανοδίου της εγκατάστασης θέρμανσης
 • Καθαρισμός θερμαντικής εσωτερικής επιφάνειας
 • Έλεγχος οργάνου αυτόματης πληρώσεως (νερά της εγκατάστασης)
 • Έλεγχος δοχείου διαστολής

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται η συντήρηση καυστήρα;

Οι ειδικοί επαγγελματίες υδραυλικοί του MyConstructor.gr προτείνουν η συντήρηση αλλά και ο καθαρισμός του λέβητα πετρελαίου θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Εάν δεν είστε κατάλληλα ενημερωμένοι σχετικά με τη σημαντικότητα αυτής της εργασίας είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικές χρήσιμες συμβουλές. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελήσετε τη συντήρηση καυστήρα μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες και κοστοβόρες βλάβες.

Υπάρχουν δύο ιδανικές περίοδοι κατά τις οποίες μπορείτε να κάνετε συντήρηση καυστήρα. Η πρώτη είναι αμέσως μετά την περίοδο χρήσης και η άλλη πριν ξεκινήσετε πάλι να χρησιμοποιείτε το σύστημα θέρμανσης. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε σίγουρα να αποφύγετε την πλειονότητα των βλαβών που μπορεί να προκύψουν και να μειώσουν την απόδοση του καυστήρα σας.

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση καυστήρα

Συντήρηση καυστήρα, έλεγχοι ασφαλείας που πρέπει να γίνονται στην ορθή διαδικασία συντήρησης καυστήραΣτις εργασίες περιλαμβάνεται και ο έλεγχος και καθαρισμός των εξαρτημάτων του καυστήρα. Αυτά αφορούν τις ακίδες ανάφλεξης, τον καθαρισμό ή την αντικατάσταση του μπεκ του καυστήρα αν χρειαστεί, καθαρισμό και έλεγχο του φωτοκύτταρου, καθαρισμός και μέτρηση αντλίας πετρελαίου, καθαρισμός στροβιληστήρα και καθαρισμός των φίλτρων πετρελαίου. Σημαντικές εργασίες είναι επίσης ο έλεγχος διαρροών πετρελαίου. Ο πρώτος έλεγχος γίνεται στις σωλήνες μεταφοράς πετρελαίου προς στον καυστήρα και ο δεύτερος στην αντλία. Επίσης, καλό είναι να ελέγχεται η καπνοδόχος για τον ομαλό ελκυσμό της καμινάδας. Τέλος, χρήσιμο είναι να πραγματοποιείται η μέτρηση καυσαερίων και η σωστή ρύθμιση που είναι η πλέον απαραίτητη εργασία για την βέλτιστη απόδοση και την εξοικονόμηση καύσιμης ύλης όπως προαναφέρθηκε. Στις παραπάνω εργασίες καλό είναι να είστε παρών για να ελέγξετε ότι εκτελέστηκαν όλες επιτυχώς και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποια βλάβη στον καυστήρα.

Παράλληλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο εγκαταστάτης - θερμουδραυλικός που θα κάνει τη συντήρηση του συστήματος σας  είναι υποχρεωμένος να εκδώσει φύλλο ελέγχου καύσης και μετά από κάθε επίσκεψη να ενημερώνει το ημερολόγιο λεβητοστασίου για το είδος της παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε στο σύστημα θέρμανσης.

Όταν πρόκειται για καινούριες εγκαταστάσεις, ο αδειούχος εγκαταστάτης και συντηρητής καυστήρων εκδίδει επίσης και πιστοποιητικό εγκατάστασης (διπλότυπο) το οποίο μάλιστα αποστέλλεται στον αρμόδιο κρατικό φορέα και πιστοποιεί ότι στο συγκεκριμένο σύστημα τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές κατασκευής και ασφαλείας.

Πως διαμορφώνονται οι τιμές για συντήρηση καυστήρα;

Οποιαδήποτε εργασία και αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε, το τελικό ποσό που θα καταλήξετε να πληρώσετε είναι ένας σημαντικός παράγοντας που όλοι λίγο ή πολύ λαμβάνουμε υποψιν μας. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως οι τιμές για συντήρηση καυστήρα, διαμορφώνονται ανάλογα με την περίπτωση. Κατασταλτικός παράγοντας είναι ο αριθμός των θερμίδων του καυστήρα. Όσο πιο πολλές θερμίδες είναι ο καυστήρας σας, αναλογικά αυξάνεται και η τιμή της συντήρησης. Ενδεικτίκά, ένας καυστήρας μικρός, οικιακής χρήσης είναι γύρω στις 50.000 - 80.000 θερμίδες, ενώ μεγαλύτεροι μπορούν να φτάσουν και μέχρι τις 150.000.

Ακόμη, η τιμή μπορεί να επηρεαστεί από την κατάσταση του καυστήρα καθώς και από τις βλάβες που μπορεί να υπάρχουν και ο ιδιοκτήτης να μη γνωρίζει την ύπαρξη τους. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να μην παρατείνετε τη συντήρηση του καυστήρα για να αποφύγετε αναπάντεχα έξοδα. Καλώντας μας για ένα ραντεβού, μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις εργασίες που επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν και να σας δώσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το συνολικό ποσό που θα στοιχίσουν οι εργασίες που αφορούν τον καυστήρα.

Γιατί να επιλέξετε επαγγελματία υδραυλικό του MyConstructor.gr;

Στον κατάλογο επαγγελματιών του MyConstructor.gr μπορείτε να βρείτε έμπειρους υδραυλικούς για οποιαδήποτε εργασία και αν ενδιαφέρεστε συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης του καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και τον καθαρισμό του λέβητα. Η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση τους μπορούν να σας εξασφαλίσουν ένα σίγουρο αποτέλεσμα αλλά και τη βέλτιστη απόδοση του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού σας.

Εάν σας ενδιαφέρει ένα σίγουρο αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε τεχνική εργασία, δεν έχετε να κάνετε τίποτα παραπάνω από το να μας καλέσετε στο 210-3009323 και να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν από τους πολυαξιολογημένους επαγγελματίες του καταλόγου μας. Κλείσε ραντεβού για συντήρηση καυστήρα και καθαρισμό του λέβητα μέσα σε μερικά λεπτά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές!

Βρες επαγγελματία υδραυλικό για συντήρηση καυστήρα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Βρες Εξειδικευμένο συνεργείο για συντήρηση Καυστήρα

Συντήρηση καυστήρα από

49€

Επίσκεψη για Βλάβη Καυστήρα

35€

Καθαρισμός Δεξαμενής Πετρελαίου

34€

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

To service έγινε άμεσα ο επαγγελματίας φαινόταν γνώστης!

Χρήστος Μ.

Καλή δουλειά οικονομικό συνεργείο.

Μαρίνα Τ.

Καλός επαγγελματίας μας ενημέρωσε για τις ζημιές του καυστήρα και στην συνέχεια τον επισκεύασε!

Γιώργος Τράκος

Πιθανές αιτίες βλάβης καυστήρα

Πρόβλημα καυστήρα: Δεν γίνεται η σωστή παροχή πετρελαίου ή δεν έχουμε καθόλου παροχή πετρελαίου.

Πιθανές αιτίες προβλήματος καυστήρα:

 • Έχει αδειάσει η δεξαμενή του πετρελαίου.
 • Έχει κλείσει η βάνα της δεξαμενής του πετρελαίου.
 • Έχει βουλώσει κάπου η παροχή του πετρελαίου.
 • Έχει χαλάσει η πρέσα της αντλίας του πετρελαίου και δεν στέλνει πετρέλαιο.
 • Έχει βουλώσει το φίλτρο πετρελαίου ή το φίλτρο αντλίας.
 • Έχει χαλάσει η ηλεκτρομαγνητική βάνα πετρελαίου.
 • Έχει βουλώσει το Μπεκ ή ο σωλήνας του πετρελαίου καυστήρα.

Πρόβλημα καυστήρα: Δεν λειτουργεί το μοτέρ.

Πιθανές αιτίες προβλήματος καυστήρα:

 • To ηλεκτρονικό δεν παρέχει ρεύμα στο μοτέρ.
 • Παρουσιάζει πρόβλημα το θερμικό προστασίας.
 • Έχει πρόβλημα ο πυκνωτής.
 • Έχει βουλώσει η αντλία πετρελαίου ή η φτερωτή.

Πρόβλημα καυστήρα: Κατά τη καύση βλέπουμε μαύρο καπνό

Πιθανές αιτίες προβλήματος καυστήρα:

 • ‘Eχει βουλώσει είτε η καμινάδα είτε ο λέβητας.
 • Δεν είναι σωστή η ρύθμιση αέρα ή πίεση αντλίας.
 • Προβληματικό ή λάθος μέγεθος(πολύ μεγάλο) Μπεκ
 • Έχει φρακάρει η είσοδος αέρα και δεν γίνεται καλός εξαερισμός
 • Πρόβλημα με τη τάση του ρεύματος

Πρόβλημα καυστήρα: Ο καυστήρας σβήνει λίγο αφότου άναψε

Πιθανές αιτίες προβλήματος καυστήρα:

 • Έχει χαλάσει ο μετασχηματιστής ή το ηλεκτρονικό.
 • Έχουν καταστραφεί τα καλώδια της υψηλής τάσης.
 • Έχουν βρωμίσει τα ηλεκτρόδια.
 • Δεν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση ηλεκτροδίων.
 • Υπάρχει φώς μέσα στο λέβητα.

Πρόβλημα καυστήρα: Στην αρχή της καύσης γίνεται έκρηξη

Πιθανές αιτίες προβλήματος καυστήρα:

 • Yπάρχουν αναθυμιάσεις πετρελαίου.
 • Πρόβλημα με το Μπεκ : είναι πολύ μπροστά τοποθετημένο, έχει χαλάσει ή είναι πολύ μεγάλο.
 • Υπάρχει διαρροή

Οφέλη απο τη σωστή συντήρηση του καυστήρα

 • Οικονομικά οφέλη. Ο σωστά συντηρημένος καυστήρας δεν καίει έξτρα πετρέλαιο χωρίς λόγο.
 • Προλαμβάνουμε μια βλάβη που μπορεί να γινόταν το χειμώνα και θα μας κόστιζε πολλά χρήματα και φυσικά θα μας άφηνε χωρίς θέρμανση στη μέση του χειμώνα.
 • Το κόστος αλλαγής μιας όχι καλό-συντηρημένης εγκατάστασης. Αν η συντήρηση γίνεται τακτικά και σωστά δεν φθείρεται γρήγορα παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης μας.
 • Η ρύπανση από τις καύσεις ελαχιστοποιείται.

Συντήρηση Καυστήρα Φυσικού Αερίου

Η συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου είναι μια εργασία απαραίτητη για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του λέβητα. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εργασίας πρέπει να γίνει από πιστοποιημένο και εξειδικευμένο επαγγελματία. Oι τεχνικές λεπτομέρειες των εργασιών καθαρισμού του λέβητα αφορούν:

 1. Καθαρισμός ακίδας ιονισμού
 2. Καθαρισμός μπεκ
 3. Καθαρισμός φίλτρου αερίου (εξωτερικού)
 4. Καθαρισμός φίλτρου
 5. Καθαρισμός ακίδων έναυσης ( σπινθήρα )

Σχετικά με τους ελέγχους στεγανότητας και σωστής λειτουργίας επιμέρους οργάνων του καυστήρα, οι εργασίες είναι:

 1. Έλεγχος στεγανότητας βαλβίδων αερίου.
 2. Έλεγχος στεγανότητας γραμμής αερίου.
 3. Έλεγχος λειτουργίας ανιχνευτή αερίου-μπουτόν - βαλβίδας αερίου.
 4. Έλεγχος πίεσης νερού δικτύου θέρμανσης.
 5. Έλεγχος ελκυσμού καμινάδας.
 6. Έλεγχος πιεζοστάτη αερίου.
 7. Έλεγχος πιεζοστάτη αέρα.
 8. Έλεγχος ιονισμού καυστήρα.

Όλοι οι παραπάνω έλεγχοι είναι εργασίες αναγκαίες για την διαπίστωση διαρροών αερίου στο σύστημα του λέβητα και την διαπίστωση τυχόν ανώμαλων μετρήσεων ή δυσλειτουργιών των μερών του λέβητα.

Επιπλέον εργασίες για συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου

 1. Γενικός καθαρισμός στο σασί του καυστήρα.
 2. Δοκιμαστική λειτουργία και ρύθμιση του καυστήρα με πιστοποιημένο ειδικό ηλεκτρονικό αναλυτή.
 3. Μέτρηση πιέσεων αερίου.
 4. Τέλος, έκδοση πιστοποιητικού -φύλλου ελέγχου καυσαερίων για το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Είναι σημαντικό να είστε παρών στις εργασίες αυτές προκειμένου να γνωρίζετε αν πραγματοποιήθηκαν αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται και δεν πρέπει να επεμβαίνετε μόνοι σας ως ιδιώτες χωρίς τις κατάλληλες και επαρκείς γνώσεις ακόμα και σε εργασίες που είναι φαινομενικά εύκολες. Εκτός του ότι μπορεί να δημιουργήσετε κάποια βλάβη στο σύστημα θέρμανσης (μικρή ή μεγάλη) και να μην μπορείτε να την επιδιορθώσετε άμεσα ή να δημιουργήσει επιπλέον επιβάρυνση από μια απλή και τυπική συντήρηση, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε σωματικές ζημιές σε εσάς ή ακόμα και υλικές ζημιές στο λεβητοστάσιο.

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και αποφυγή βλαβών στον λέβητα

Πέρα όμως από το θέμα ασφάλειας, η σωστή και τακτική συντήρηση λέβητα βελτιώνει την ενεργειακή του απόδοση και εξοικονομεί χρηματικούς και φυσικούς πόρους. Επομένως, δεν πρόκειται για ένα περιττό έξοδο ή άνευ σημασίας καθώς η απόσβεση του σε χρηματικούς όρους είναι εμφανής και άμεσα διαπιστώσιμη. Ακόμα, η σημασία της συντήρησης του καυστήρα μιας μονοκατοικίας - πόσο μάλλον μιας πολυκατοικίας που κάνει μεγαλύτερη και δυσμενέστερη χρήση του καυστήρα- έγκειται στο γεγονός ότι περιορίζονται ή ελαχιστοποιούνται μακροπρόθεσμα οι βλάβες στο σύστημα θέρμανσης και έτσι επεκτείνεται η διάρκεια ζωής του. Ένας καυστήρας μπορεί να παρομοιαστεί μέχρι ένα σημείο με την μηχανή ενός αυτοκινήτου. Όσο παλιώνει το αυτοκίνητο και δεν συντηρείται σωστά και τακτικά, τόσες περισσότερες ζημιές εμφανίζει - και πιθανόν και ακριβότερες. Το ίδιο συμβαίνει και με τους καυστήρες καθώς η παλαιότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντοχή και την απόδοση του.

Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση βλαβών παίζει και η χρήση του λέβητα. Δηλαδή, άλλες και λιγότερες βλάβες θα εμφανίσει ένας μικρός λέβητας μιας μονοκατοικίας που συντηρείται τακτικά και άλλες ένας λέβητας μιας πολυώροφης πολυκατοικίας που δουλεύει περισσότερο και δεν συντηρείται στην ώρα του. Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας λέβητας που δεν χρησιμοποιείται καθόλου για μια ή παραπάνω χειμερινές περιόδους τείνει να εμφανίζει βλάβες και να χρειάζεται τακτικότερη συντήρηση από άλλους που χρησιμοποιούνται και συντηρούνται κάθε χρονιά.

Bασικοί κανόνες λεβητοστάσιου

Καλό είναι να γνωρίζετε ως διαχειριστής ή ιδιοκτήτης του σπιτιού που χρησιμοποιείτε τον λέβητα κάποιους βασικούς κανόνες για το λεβητοστάσιο, οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής:

 1. Ο χώρος να μην χρησιμοποιείται παράλληλα ως αποθηκευτικός ή βοηθητικός χώρος για άλλες χρήσεις πέραν του λεβητοστασίου. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει ένας χώρος διατεθειμένος αποκλειστικά για τη χρήση αυτή για μεγαλύτερη ασφάλεια.
 2. Πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός και τύπος πυροσβεστήρων που θα συντηρούνται και θα αντικαθίστανται στις σωστές χρονικές περιόδους.
 3. Ο χώρος θα πρέπει να διαθέτει επαρκή και καλό αερισμό.
 4. Η δεξαμενή δεν πρέπει να βρίσκεται στον ίδιο χώρο για λόγους ασφαλείας.
 5. Η συντήρηση του λέβητα να γίνεται από γνώστες του αντικειμένου και σε τακτική τουλάχιστον ετήσια βάση.

Δείτε ακόμα συντήρηση συστημάτων θέρμανσης

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε τον επαγγελματία καυστηρατζή καλύπτει τις ανάγκες σου!

Ιανουάριος 27th, 2017|Συντηρήσεις|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!