Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

4.7/5
293 Αξιολογήσεις
Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα
4.7/5
293 Αξιολογήσεις
Βρείτε τεχνικό για εγκατάσταση/ επισκευή/ συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. 
Ενημερωθείτε για την σωστή και αποτελεσματική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα!
Συντήρηση Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα 80lt
από
35
Βρες Επαγγελματία
Ή κάλεσέ μας στο 210 300 9323
Πάνω από 300.000 πελάτες μας εμπιστεύονται σταθερά
Πολύ καλό αποτέλεσμα και είχε πολύ λογικές τιμές!
Συνεπέστατος και άμεση εξυπηρέτηση!
Πολύ καλή δουλειά!!! Θα σας ξανά προτιμήσω σίγουρα!

Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα - Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
100%x280

Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Η σημαντικότερη εργασία για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα πέρα από την σωστή τοποθέτηση και εγκατάσταση είναι σαφώς η σωστή και τακτική συντήρηση θερμοσίφωνα. 

Με τον όρο τακτική συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα νοείται η ρύθμιση και ο έλεγχος από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό, τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια

Η σωστή συντήρηση περιλαμβάνει την ορθή και έγκαιρη εκτέλεση κάποιων ή όλων των παρακάτω εργασιών.

Τι περιλαμβάνει η Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα;

Η Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα περιλαμβάνει:

  • Πραγματοποιείται η αλλαγή ανοδίου. 
  •  Η συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού.
  • Η αντικατάσταση φλάντζας αντίστασης.
  • Ο καθαρισμός βαρελιού (boiler) εσωτερικά.
  • Ο έλεγχος της ασφαλιστικής βαλβίδας κλειστού κυκλώματος, του νερού χρήσης και των μονώσεων.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα;

Καλό είναι το πρώτο service του συστήματος να γίνει στο τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 χρόνια. 

Κάνοντας το service, το εξειδικευμένο συνεργείο μας ελέγχει την λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής και αλλάζει το ανόδιο που περιέχει το μπόιλερ.

1 Αλλαγή Ανοδίου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε τη συντήρηση θερμοσίφωνα είναι η αντικατάσταση του ανοδίου, γνωστού και ως ράβδος μαγνησίου. Η αλλαγή ανοδίου είναι μια διαδικασία που χρειάζεται οπωσδήποτε ανά δύο χρόνια για να μην γίνεται ηλεκτρόλυση στο καζάνι και τρυπήσει. Το ανόδιο βρίσκεται σε όλα τα boiler οποιουδήποτε υλικού κατασκευής, εκτός του χαλκού. 

Η ηλεκτρόλυση είναι ένας κίνδυνος που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω του γεγονότος ότι οι σωλήνες του δικτύου ύδρευσης έχουν αντικατασταθεί από πλαστικούς. Παλαιότερα που οι σωλήνες ήταν μεταλλικοί δεν παρατηρούνταν τόσο έντονα το φαινόμενο αυτό και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες άντεχαν περισσότερο καιρό, χωρίς την συγκεκριμένη εργασία συντήρησης.

Σήμερα είναι απαραίτητη σε όλες τις εταιρίες κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων και αποτελεί απαραίτητο όρο για την ισχύ της εγγύησης των εργοστασίων.

2 Αποκατάσταση Αντιψυκτικού Υγρού

Μια άλλη εργασία συντήρησης που έχει μεγάλη βαρύτητα και βελτιστοποιεί την απόδοση του θερμοσίφωνα είναι η αποκατάσταση σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο του αντιψυκτικού υγρού, ούτως ώστε να προστατεύεται από παγετούς και χαμηλές θερμοκρασίες. 

Το αντιψυκτικό υγρό (αιθυλενογλυκόλη) πρέπει να συμπληρώνεται περίπου μια φορά το χρόνο και συνήθως μετά το καλοκαίρι λόγω του ότι τους θερμούς μήνες από τις υψηλές θερμοκρασίες τα υγρά εξατμίζονται. 

Αποτέλεσμα μη πραγματοποίησης της παραπάνω εργασίας, είναι να μην θερμαίνεται ο ηλιακός, να έχει πολύ μειωμένη απόδοση ακόμα και σε μέρες με ικανοποιητική ηλιοφάνεια ή μπορεί τους χειμερινούς μήνες να σπάσουν εσωτερικές σωληνώσεις συλλέκτη από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

3 Αντικατάσταση Φλάντζας Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Η αντικατάσταση της φλάντζας αντίστασης είναι μια εργασία που μπορεί να διαγνώσει μόνο ένας έμπειρος τεχνικός και είναι απαραίτητη σε μια ολοκληρωμένη συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα για να αποφευχθούν διαρροές, οι οποίες θα κάψουν και ηλεκτρικά μέρη του ηλιακού θερμοσίφωνα, όπως κάποια αντίσταση ή το θερμοστάτη.

4 Καθαρισμός ή Αντικατάσταση Boiler Ηλιακού

Ο καθαρισμός του boiler εσωτερικά απομακρύνει άλατα και λάσπες που συσσωρεύονται από την καθημερινή χρήση του ηλιακού. Τα Boiler έχουν διάρκεια ζωής 10-15 χρόνια, ετσι τείνουμε να τα ξεχνάμε και να αμελούμε την συντήρησή τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απο μια μικρή μείωση της θερμότητας που τραβάει ο ηλιακός μέχρι μια μεγάλη βλάβη σε όλο το συστημα μας. Οπότε εάν το δικό σας είναι παλιό και έχει υπερβεί αυτό το χρονικό διάστημα τότε η αντικατάσταση boiler ηλιακού θερμοσίφωνα είναι απαραίτητη.

5 Ασφαλιστικά Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Επίσης, σε μια συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα πρέπει να ελέγχονται τα ασφαλιστικά (όπως λέγονται) και να αλλάζονται αν κριθεί απαραίτητο με σκοπό να μην σκάσει το καζάνι σε μια πιθανή υπερθέρμανση και να προστατευτεί το υδραυλικό δίκτυο του σπιτιού σας. 

Πρέπει να ελέγχονται ακόμα οι μονώσεις των σωληνώσεων που φθείρονται με τον χρόνο και βρίσκονται εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να σπάσουν οι σωλήνες του ηλιακού θερμοσίφωνα σε έναν ενδεχόμενο παγετό ή στην καλύτερη περίπτωση, να μειωθεί κατά πολύ η απόδοση του κυκλώματος στο ζεστό νερό που έρχεται στη βρύση του σπιτιού μας ή οποιασδήποτε εγκατάστασης.

Πόσο σημαντική είναι η Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα;

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, η σωστή και περιοδική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα δεν είναι μόνο θέμα διατήρησης της απόδοσης του αλλά και λειτουργικής ασφάλειας και προστασίας του κυκλώματος. 

Αυτό μπορείτε να το συμπεράνετε εύκολα, είναι πως η προστασία του κυκλώματος συνεπάγεται διατήρηση της υψηλής απόδοσης του κυκλώματος και φυσικά η συντήρηση εξυπηρετεί την προσωπική μας ασφάλεια, καθώς ενέχει κινδύνους.

Γιατί να επιλέξω Υδραυλικό από το MyConstructor;

Τα συνεργεία του MyConstructor και οι συνεργαζόμενοι υδραυλικοί καταλαβαίνουν πλήρως το διπλό μερίδιο της ευθύνης και η πείρα τους υπαγορεύει την τήρηση της ολοκληρωμένης διαδικασίας εφόσον κριθεί απαραίτητο. 

Παρόλα αυτά, προσπαθούν να διατηρήσουν πολύ οικονομικές τιμές κατανοώντας την κατάσταση, αλλά χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας online σε λίγα μόλις βήματα επιλέγοντας τον επαγγελματία, την μέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, ή για άμεση συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα να μας καλέσετε στο 210 300 9323 και οι εκπρόσωποι μας να κανονίσουν το ραντεβού για εσάς, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.
Περιεχόμενα
Βασιστείτε πάνω μας για την γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της δουλειάς σας!
Βρες επαγγελματία
happy
Επισκευή Hλιακού Θερμοσίφωνα 160lt
από
35
Βρες επαγγελματία
Συντήρηση Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα 80lt
από
35
Βρες επαγγελματία
Αντικατάσταση Aντίστασης Θερμοσίφωνα 160lt
από
39
Βρες επαγγελματία
Απεγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα 160lt
από
40
Βρες επαγγελματία
Τοποθέτηση Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα 80lt
από
45
Βρες επαγγελματία
Συντήρηση Hλιακού Θερμοσίφωνα 160lt
από
59
Βρες επαγγελματία
Υπερύψωση Ηλιακού θερμοσίφωνα 160lt
από
95
Βρες επαγγελματία
Ποιοί εμπιστεύονται το MyConstructor.gr;
Μαρία Ηλιάκη

Τελείωσε και αυτό!🙏 Το να μετακομίζεις από ένα σπιτι μετά από τόσα χρόνια είναι ένα σοβαρό project. 🤔 Ευτυχώς είχα οργανωθεί σωστά μήνες πριν! Είχα καλή παρέα... πολλή υπομονή… και καλούς βοηθούς! Thank you @myconstructorgr που κάνατε τα πράγματα πιο εύκολα. ❤️

Ελένη Βουλγαράκη

Ευτυχώς επικοινώνησα με την εταιρία @myconstructorgr για τη μετακόμισή μου!🙏 Οι άνθρωποι μου πακέταραν τα πάντα, δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα, και μάλιστα τα έστησαν όλα από την αρχή στο νέο μου σπίτι! Αν είστε σαν εμένα και δεν αντέχετε τις μετακομίσεις, @myconstructorgr και ευχαριστήστε με αργότερα!🥳

Μαίρη Συνατσάκη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία @myconstructorgr.😍 Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με εταιρία που εκτός από την μετακίνηση, σου πακετάρει και τα πράματα! Πρόσεξαν τα πράγματά μου σαν να ήταν δικά τους!❤️

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Το πρώτο βήμα έγινε και το σπίτι μας γέμισε από κούτες! 📦 Ευτυχώς που είχαμε το @myconstructorgr και μας βοήθησε στο αμπαλάζ, στην αποθήκευση και στη μετακόμισή μας! 📦

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Η εμπειρία με τους ανθρώπους του @myconstructorgr ήταν πάρα πολύ καλή! Είσαστε αποδοτικότατοι, είσαστε γενναίοι!💪 Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από το MyConstructor. Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Γωγώ & Όλγα Φαρμάκη

Κάποια ταλαιπωρία, κάποια μετακόμιση όμως ευτυχώς έχουμε τους ανθρώπους του @myconstructorgr που μας έχουν λύσει τα χέρια! Ευχαριστούμε πολύ! 🖤🤞🏻🍀

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους του @myconstructorgr.🖤 Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε με τίποτα να γίνει αυτή η δύσκολη μετακόμιση. Αν έχετε στο πλάνο μια μεγάλη δύσκολη μετακόμιση εμπιστευτείτε τους ειδικούς! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα! 🥰

Μαριέλλα Σαββίδου

Οι καλύτεροι! Ευχαριστώ @myconstructorgr για την άψογη μετακόμιση!! 👏👏👏👏

Μαρία Κορινθίου

Το @myconstructorgr είναι δίπλα μας στο καινούργιο εγχείρημά μας και μας βοηθάει με τις παροχές του και τους εξειδικευμένους μάστορες και τεχνίτες που παρέχει! Ευχαριστούμε για όλα!

Γιώργος Χρανιώτης

Τα πρωινά μας ξυπνήματα εμπλουτίστηκαν με ήχους από την εργασία και χαρά των επαγγελματιών σας! Ευχαριστούμε @myconstructorgr για τα μέτρα ασφαλείας που τηρήθηκαν από την ομάδα! Επίσης ευχαριστούμε για την αποτελεσματικότητα και την ευγένειά σας!❤️

Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα