Βρες επαγγελματία για καθαρισμό τζακιού - καθαρισμός καμινάδας τζακιού. Ενημερώσου για την διαδικασία καθαρισμού του τζακιού!

Προσφορά καθαρισμός τζακιού 45€

Καθαρισμός Τζακιών

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιστρέψει σε άλλες μεθόδους θέρμανσης και διαλέγουν τη ζεστασιά και την ομορφιά του τζακιού. Έχετε σκεφτεί όμως ότι ακόμα και το τζάκι θέλει συντήρηση και μάλιστα κάθε χρόνο; Ο καθαρισμός τζακιού πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Η συντήρηση αυτή είναι ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού που θέτει και θέμα ασφάλειας πέραν της καλής και ομαλής λειτουργίας των τζακιών. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες καθαριστές τζακιών του MyConstructor που ασχολούνται χρόνια με τον καθαρισμό τζακιών μας επισήμαναν ότι οι κίνδυνοι από την παραμέληση της διαδικασίας αυτής είναι πολλοί- ακόμη και η πρόκληση φωτιάς στο σπίτι.

Προτεινόμενες Εταιρείες για Καθαρισμό Τζακιού

Τα καλύτερα συνεργεία βάση αξιολογήσεων!

Καθαρισμός καμινάδας τζακιού

καθαρισμός τζακιού - καθαρισμός καμινάδας τζακιού με βούρτσα άπό το εσωτερικό σπιτιούΤο τζάκι αποτελούσε ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης για πάρα πολλά χρόνια. Στη σύγχρονη εποχή των συστημάτων θέρμανσης με καυστήρες πετρελαίου, φυσικού αερίου ή της θέρμανσης πλέον από κλιματιστικά ( που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν μόνο το καλοκαίρι αλλά τελευταία κερδίζουν “έδαφος” στην θέρμανση) τα τζάκια αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού που προσδίδουν άλλη αισθητική όψη και παράλληλα χρησιμοποιούνται με μικρότερη συχνότητα. Παρόλα αυτά η συντήρηση τους δεν έπαψε να υφίσταται σαν αναγκαία εργασία για την ασφαλή και σωστή λειτουργία του. Παλαιότερα, ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού γινόταν με ελεγχόμενη φωτιά στην καμινάδα -εργασία που ξεπεράστηκε λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και φυσικά είναι επικίνδυνη στις περιπτώσεις πολυκατοικιών ή πυκνοκατοικημένων περιοχών. Ακόμα η κατασκευή των καμινάδων έχει γίνει περισσότερο περίπλοκη λόγω της έλλειψης χώρου στις πολυκατοικίες και στις μεζονέτες. Είναι στενότερες και έχουν δυσκολότερη πρόσβαση. Τα υλικά κατασκευής δεν αντέχουν όμως σε ελεγχόμενη φωτιά και οι προηγούμενες μέθοδοι δεν ενδείκνυται. Για το λόγο αυτό ο καθαρισμός τζακιών πλέον γίνεται μόνο με ειδικές βούρτσες και σκούπες από το εσωτερικό του σπιτιού.

Αιτίες που μας οδηγούν στον καθαρισμό καμινάδας τζακιού

Ας δούμε όμως ποιες οι αιτίες που κρίνεται τελικά απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός καμινάδας τζακιού. Το συχνό ψήσιμο στο τζάκι είναι μια από τις κύριες αιτίες δημιουργίας λιπαρών και εύφλεκτων αποθέσεων στα τοιχώματα της καμινάδας στις οποίες συσσωρεύεται πολύ πιο γρήγορα καπνιά. Η απομάκρυνση της καπνιάς αυτής βοηθάει στον καλύτερο αερισμό της καμινάδας και την ομαλότερη διέξοδο του καπνού. Επίσης, η καύση ακατάλληλων ξύλων όπως χλωρά ξύλα, κωνοφόρα δέντρα, ξύλα από λεύκες καθώς και τελάρα ή παλέτες παράγει μεγαλύτερη ποσότητα καπνού και εμφανίζεται γρηγορότερα κρεόζωτο (πίσσα) στην καμινάδα. Η σιγανή και χαμηλή καύση του τζακιού, όταν δηλαδή σιγοκαίει, παράγει περισσότερο καπνό και πιο κρύα καυσαέρια με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ελκυσμός ( ανοδικό ρεύμα ) στη καμινάδα και ο καπνός να κολλάει στα τοιχώματα αντί να βγει από την έξοδο της καμινάδας τζακιού. Τα κατασκευαστικά λάθη παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο στην συσσώρευση κρεόζωτο στην καμινάδα. Επιπλέον, η απουσία μόνωσης κάνει τα καυσαέρια να κρυώνουν γρηγορότερα και να ανεβαίνουν αργά κολλώντας στα τοιχώματα. Τέλος η ύπαρξη γωνιών και ανωμαλιών στην διαδρομή της καμινάδας εμποδίζει την ροή του καπνού και συσσωρεύεται πολύ πιο γρήγορα κρεόζωτο στα σημεία αυτά.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται καθαρισμός καμινάδας τζακιού;

Είναι φανερό ότι ο καθαρισμός τζακιού και συγκεκριμένα ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να μας γλιτώσει από πολύ δυσάρεστα γεγονότα. Η αποφυγή μεγάλων και επικίνδυνων ζητημάτων μέχρι και η επίλυση μικροπροβλημάτων όπως ότι “καπνίζει” το τζάκι στο εσωτερικό του σπιτιού δείχνουν την μεγάλη σημασία αυτής της παραμελημένης εργασίας από πολλούς ιδιοκτήτες.Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για την συχνότητα καθαρισμού της καμινάδας σας. Μπορεί να ποικίλει από μια φορά το εξάμηνο, μέχρι και κάθε δέκα χρόνια αυτό εξαρτάται από ένα πλήθος συντελεστών. Είναι λογικό να μην χρειάζονται όλα τα τζάκια στην ίδια βάση καθαρισμό αλλά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Τα συνεργεία που συνεργάζονται με το MyConstructor διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και επιτυγχάνουν εγγυημένο αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον το ευέλικτο ωράριο τους μπορεί να σας εξυπηρετήσει όλες τις μέρες της εβδομάδας σε συνδυασμό με την ποιότητα και την συνέπεια των υπηρεσιών τους σας δίνουν το αποτέλεσμα που αναζητάτε σε χαμηλές και λογικές τιμές. Οι επαγγελματίες τεχνικοί που συνεργάζονται μαζί μας σέβονται το χώρο σας και αφήνουν τα πάντα στο χώρο όπως ήταν πριν.

Γιατί θα πρέπει να καθαρίζουμε τη καμινάδα τζακιού;

Όπως είπαμε ο καθαρισμός της καμινάδας τζακιού είναι απαραίτητος τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Κάποιες συνήθειες μας όμως μπορεί να κάνουν το τακτικό καθαρισμό του τζακιού ακόμα πιο επιτακτικό.

 1. Αν ψήνουμε συχνά στο τζάκι. Αυτή μας η συνήθεια όσο ωραία και αν είναι συμβάλλει στη δημιουργία λιπαρών και εύφλεκτων ουσιών που κατακάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο γρήγορη η συσσώρευση της καπνιάς. Αν απομακρύνουμε αυτή τη καπνιά θα βοηθήσουμε στον πιο αποτελεσματικό αερισμό της καμινάδας μας και έτσι θα φεύγει ο καπνός πιο εύκολα.
 2. Αν καίμε ακατάλληλα ξύλα όπως είναι τα κωνοφόρα δέντρα, ξύλα από λεύκες, κωνοφόρα δέντρα κτλ. Τα ακατάλληλα ξύλα δημιουργούν μεγαλύτερη ποσότητα καπνού και έτσι δημιουργείται γρηγορότερα κρεόζωτο (πίσσα) στην καμινάδα.
 3. Αν κάνουμε χαμηλή και σιγανή καύση στο τζάκι μας. Τότε περισσότερος καπνός παράγεται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κρύων καυσαερίων. Σαν αντίκτυπος αυτού είναι να μειώνεται το ανοδικό ρεύμα και ο καπνός να προσκολλάται στα τοιχώματα της καμινάδας αντί να φεύγει από την έξοδο.
 4. Τυχόν κατασκευαστικά λάθη επηρεάζουν τη συγκέντρωση πίσσας στη καμινάδα του τζακιού μας.
 5. Αν δεν έχουμε μονώσει το τζάκι μας τότε τα καυσαέρια θα κρυώσουν γρηγορότερα και θα βγουν στην έξοδο πιο αργά και θα προσκολληθούν στα τοιχώματα.
 6. Αν η καμινάδα μας είναι στραβή και κάνει γωνίες θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα δημιουργίας κρεόζοτου.

Τι ζημιές-προβλήματα μπορεί να προκληθούν από μια καμινάδα που δεν καθαρίζεται;

Ο κυριότερος λόγος όμως για τον οποίο πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός της καμινάδας είναι ο κίνδυνος της ανάφλεξής της με απρόβλεπτες (όπως σε κάθε πυρκαγιά) συνέπειες, μέχρι και η ολική καταστροφή της και αυτό γιατί η κάπνα (κρεόζοτο) αποτελεί ένα ιδιαιτέρως εύφλεκτο υλικό. Η καύση του είναι βίαιη και αναπτύσσονται κατ’αυτήν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μπορώ να κάνω το καθαρισμό της καμινάδας τζακιού μόνος μου;

Θεωρητικά ναι. Υπάρχουν στο εμπόριο καθαριστικά για καμινάδες και εργαλεία. Παρόλα αυτά πρακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε το καθαρισμό μόνοι μας. Η πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος της καμινάδας είναι σχεδόν αδύνατη για έναν μη επαγγελματία και μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να παιδευόμαστε λόγω του ότι ένα συνεργείο δεν κοστίζει πολλά και θα μας λύσει το πρόβλημα με τα υπολείμματα της πίσσας με την χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για μηχανικό καθαρισμό τζακιού. Τα συνεργεία αυτά, ακόμη μπορούν να αναλάβουν και το συνολικό καθαρισμό του τζακιού μας και εμείς απλά να απολαύσουμε ήρεμα και ξεκούραστα τη θαλπωρή του τζακιού μας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον Καθαρισμό Τζακιού

Ποιά είναι η τιμή για τον καθαρισμό τζακιού;

Η τιμή για τον καθαρισμό τζακιού και καμινάδας ξεκινά από:

 • 45€

ο κάθε επιπλέον όροφος καμινάδας είναι +5€. Η τιμή αυτή μπορεί να αυξηθεί αν χρειαστούν επισκευές και ειδικές εργασίες.

Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για καθαρισμό τζακιού.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει ο καθαρισμός τζακιού;

 • Αρχικά, το συνεργείο καθαρισμού σφραγίζει την επιφάνεια, ώστε να μη λερωθεί ο χώρος γύρω από το τζάκι. Στη συνέχεια, ξεκινά ο καθαρισμός με ειδικές βούρτσες.
 • Αν η καμινάδα είναι ορατή ο καθαρισμός γίνεται από πάνω προς τα κάτω, ενώ στην αντίθετη περίπτωση ο καθαρισμός γίνεται με την αντίθετη φορά.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητα κάποια μερεμέτια ώστε να αποκατασταθούν μικρο-ζημιές που ίσως να έχουν δημιουργηθεί.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνει ο καθαρισμός τζακιού;

 • Αρχικά, το συνεργείο καθαρισμού σφραγίζει την επιφάνεια, ώστε να μη λερωθεί ο χώρος γύρω από το τζάκι. Στη συνέχεια, ξεκινά ο καθαρισμός με ειδικές βούρτσες.
 • Αν η καμινάδα είναι ορατή ο καθαρισμός γίνεται από πάνω προς τα κάτω, ενώ στην αντίθετη περίπτωση ο καθαρισμός γίνεται με την αντίθετη φορά.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητα κάποια μερεμέτια ώστε να αποκατασταθούν μικρο-ζημιές που ίσως να έχουν δημιουργηθεί.

Για ποιους λόγους πρέπει να γίνεται τακτικά ο καθαρισμός τζακιού;

Οι βασικοί λόγοι που κάνουν πιο επιτακτικό το καθαρισμό τζακιού είναι:

 • Το ψήσιμο στο τζάκι, επιβαρύνει σημαντικά την καμινάδα.
 • Η καύση ξύλων που δεν συνιστώνται για καύση.
 • Κατασκευαστικά λάθη, που αυξάνουν την ανάγκη για καθαρισμό του τζακιού.

Δείτε περισσότερα για συντήρηση συστημάτων θέρμανσης

Βρες εύκολα έμπειρο καθαριστή για τον καθαρισμό καμινάδας τζακιού!

Καθαρισμός Τζακιού από

45€

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Eυγενικός και οικονομικός επαγγελματίας!

Μάριος Κ.

Πάρα πολύ καλός επαγγελματίας, με γνώση για το αντικείμενο!

Περικλής Τ.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένη,καταπληκτικός επαγγελματίας!

Περιστέρα Ν.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε τον επαγγελματία που σου ταιριάζει!

Ιανουάριος 30th, 2017|Καθαρισμοί, Συντηρήσεις|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!