Καθαρισμός Τζακιού

Καθαρισμός Τζακιού
Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες καθαριστές τζακιών του MyConstructor σας ενημερώνουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
Πώς γίνεται; Τι κίνδυνοι υπάρχουν; 
Καθαρισμός Συμβατικού ή Ενεργειακού Τζακιού και της καμινάδας
από
45
Βρες Επαγγελματία
Ή κάλεσέ μας στο 210 300 9323
Πάνω από 300.000 πελάτες μας εμπιστεύονται σταθερά
Μου έστειλαν άμεσα τον επαγγελματία που χρειαζόμουν και με ενημέρωσαν πλήρως για το κόστος και τη διαδικασία.
Πριν ένα μήνα χρειάστηκε να πάρω συνεργείο καθαρισμού τζακιού. Ο κ.Νίκος ήταν ευγενικός και πολύ εξυπηρετικός!!
Βρήκα άμεσα τον επαγγελματία που χρειαζόμουν και σε 24 ώρες από την στιγμή που επικοινώνησα, η δουλειά μου είχε ολοκληρωθεί.

Προτεινόμενοι Επαγγελματίες

Οι καλύτεροι επαγγελματίες βάση αξιολογήσεων!

Μάριος Μυχτάκης
4.9/5
453
hires 588 ραντεβού calendar 6+ χρόνια συνεργασίας
loc
Εξυπηρετούμε όλο το νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
suitcase
Καθαρισμός συμβατικού ή ενεργειακού τζακιού άμεσα και με επαγγελματισμό.
quote
Άψογος. Πολύ καλός επαγγελματίας.
loc
Εξυπηρετούμε όλο το νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
suitcase
Καθαρισμός συμβατικού ή ενεργειακού τζακιού άμεσα και με επαγγελματισμό.
quote
Άψογος. Πολύ καλός επαγγελματίας.
45 € + φπα

Γενικός Καθαρισμός & Καθαρισμός Καμινάδας Τζακιού - Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
100%x280

Καθαρισμός Καμινάδας Τζακιού: Είναι απαραίτητος;

Το τζάκι αποτελούσε ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης για πάρα πολλά χρόνια. Στη σύγχρονη εποχή των συστημάτων θέρμανσης με καυστήρες πετρελαίου, φυσικού αερίου ή της θέρμανσης πλέον από κλιματιστικά (που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν μόνο το καλοκαίρι αλλά τελευταία κερδίζουν “έδαφος” στη θέρμανση) τα τζάκια αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού που προσδίδουν άλλη αισθητική όψη και παράλληλα χρησιμοποιούνται με μικρότερη συχνότητα. 

Παρόλα αυτά η συντήρηση τους δεν έπαψε να υφίσταται σαν αναγκαία εργασία για την ασφαλή και σωστή λειτουργία του.

Παλαιότερα, ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού γινόταν με ελεγχόμενη φωτιά στην καμινάδα -εργασία που ξεπεράστηκε λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και φυσικά είναι επικίνδυνη στις περιπτώσεις πολυκατοικιών ή πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Ακόμα η κατασκευή των καμινάδων έχει γίνει περισσότερο περίπλοκη λόγω της έλλειψης χώρου στις πολυκατοικίες και στις μεζονέτες. Είναι στενότερες και έχουν δυσκολότερη πρόσβαση. 

Τα υλικά κατασκευής δεν αντέχουν όμως σε ελεγχόμενη φωτιά και οι προηγούμενες μέθοδοι δεν ενδείκνυται. Για το λόγο αυτό ο καθαρισμός τζακιών πλέον γίνεται μόνο με ειδικές βούρτσες και σκούπες από το εσωτερικό του σπιτιού.

Αιτίες που μας οδηγούν στον καθαρισμόκαμινάδας τζακιού

Ας δούμε όμως ποιες οι αιτίες που κρίνεται τελικά απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός καμινάδας τζακιού. 

  • Το συχνό ψήσιμο στο τζάκι είναι μια από τις κύριες αιτίες δημιουργίας λιπαρών και εύφλεκτων αποθέσεων στα τοιχώματα της καμινάδας στις οποίες συσσωρεύεται πολύ πιο γρήγορα καπνιά. Η απομάκρυνση της καπνιάς αυτής βοηθάει στον καλύτερο αερισμό της καμινάδας και την ομαλότερη διέξοδο του καπνού.

  • Επίσης, η καύση ακατάλληλων ξύλων όπως χλωρά ξύλα, κωνοφόρα δέντρα, ξύλα από λεύκες καθώς και τελάρα ή παλέτες παράγει μεγαλύτερη ποσότητα καπνού και εμφανίζεται γρηγορότερα κρεόζωτο (πίσσα) στην καμινάδα.
    Η σιγανή και χαμηλή καύση του τζακιού, όταν δηλαδή σιγοκαίει, παράγει περισσότερο καπνό και πιο κρύα καυσαέρια με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ελκυσμός (ανοδικό ρεύμα) στη καμινάδα και ο καπνός να κολλάει στα τοιχώματα αντί να βγει από την έξοδο της καμινάδας τζακιού. 

  • Τα κατασκευαστικά λάθη παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο στην συσσώρευση κρεόζωτου στην καμινάδα. 

  • Επιπλέον, η απουσία μόνωσης κάνει τα καυσαέρια να κρυώνουν γρηγορότερα και να ανεβαίνουν αργά κολλώντας στα τοιχώματα. Τέλος η ύπαρξη γωνιών και ανωμαλιών στη διαδρομή της καμινάδας εμποδίζει την ροή του καπνού και συσσωρεύεται πολύ πιο γρήγορα κρεόζωτο στα σημεία αυτά.

Καθαρισμός Ενεργειακού Τζακιού 

Στο MyConstructor αναλαμβάνουμε επίσης και τον καθαρισμό ενεργειακού τζακιού εύκολα και γρήγορα. Ο καθαρισμός ενός ενεργειακού τζακιού δε διαφέρει πολύ από τον καθαρισμό ενός συμβατικού. 

Και σε αυτή την περίπτωση, ο συχνός απλός καθαρισμός, αλλά και ένας επαγγελματικός καθαρισμός μια φορά τον χρόνο, είναι απαραίτητοι για τη συντήρηση και καλή λειτουργεία του τζακιού.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες μας μπορούν να αναλάβουν με μεγάλη ευκολία τον καθαρισμό τζαμιού τζακιού, το οποίο μαυρίζει από την πολλή χρήση και τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να το καθαρίσουμε μόνοι μας. Για τον καθαρισμό τζαμιού τζακιού είναι απαραίτητα ειδικά καθαριστικά και εξοπλισμός, τα οποία θα το κάνουν να φαίνεται σαν καινούργιο!

Καθαρισμός Τζακιού Τιμές

Για τον καθαρισμό συμβατικού ή ενεργειακού τζακιού, οι τιμές εξαρτώνται κυρίως από το είδος του τζακιού, αλλά και το αν απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς για τον καθαρισμό του. 

Στο MyConstructor, οι τιμές ξεκινούν από 45€ + ΦΠΑ.

Γιατί να επιλέξω το MyConstructor;

Επιλέγοντας το MyConstructor για τον καθαρισμό του τζακιού και της καμινάδας σας μπορείτε να γλιτώσετε πολύ χρόνο και χρήμα, χωρίς να χρειαστεί να αγχωθείτε καθόλου!

Αφήστε τους εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες μας να αναλάβουν τη δύσκολη δουλειά εύκολα και γρήγορα!

Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το ραντεβού σας online επιλέγοντας τον επαγγελματία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας ή να μας καλέσετε στο 210 300 9323 και μαζί να βρούμε τον πιο κατάλληλο! Οι εκπρόσωποι μας είναι στη διάθεση σας για ό,τι χρειάζεστε!
Περιεχόμενα
Βασιστείτε πάνω μας για την γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της δουλειάς σας!
Βρες επαγγελματία
happy

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός τζακιού;

plus
Ενδεικτική τιμή για Καθαρισμό Τζακιού: 45€
*Οι τιμές μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος, τις ανάγκες καθαρισμού κλπ.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται καθαρισμός καμινάδας τζακιού;

plus
Είναι φανερό ότι ο καθαρισμός τζακιού και συγκεκριμένα ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να μας γλιτώσει από πολύ δυσάρεστα γεγονότα. 

Η αποφυγή μεγάλων και επικίνδυνων ζητημάτων μέχρι και η επίλυση μικροπροβλημάτων όπως ότι “καπνίζει” το τζάκι στο εσωτερικό του σπιτιού δείχνουν τη μεγάλη σημασία αυτής της παραμελημένης εργασίας από πολλούς ιδιοκτήτες. 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για τη συχνότητα καθαρισμού της καμινάδας σας. Μπορεί να ποικίλλει από μια φορά το εξάμηνο, μέχρι και κάθε δέκα χρόνια αυτό εξαρτάται από ένα πλήθος συντελεστών. Είναι λογικό να μην χρειάζονται όλα τα τζάκια στην ίδια βάση καθαρισμό, αλλά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Τα συνεργεία που συνεργάζονται με το MyConstructor διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και επιτυγχάνουν εγγυημένο αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον το ευέλικτο ωράριο τους μπορεί να σας εξυπηρετήσει όλες τις μέρες της εβδομάδας σε συνδυασμό με την ποιότητα και την συνέπεια των υπηρεσιών τους, σας δίνουν το αποτέλεσμα που αναζητάτε σε χαμηλές και λογικές τιμές. 

Οι επαγγελματίες τεχνικοί που συνεργάζονται μαζί μας σέβονται το χώρο σας και αφήνουν τα πάντα στο χώρο όπως ήταν πριν.

Καθαρισμος Καμινάδας Τζακιού: Γιατί θα πρέπει να τη καθαρίζουμε;

plus
Όπως είπαμε ο καθαρισμός της καμινάδας τζακιού είναι απαραίτητος τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Κάποιες συνήθειες μας όμως μπορεί να κάνουν το τακτικό καθαρισμό του τζακιού ακόμα πιο επιτακτικό.

Ενδεικτικά:
  • Αν ψήνουμε συχνά στο τζάκι.
    Αυτή μας η συνήθεια όσο ωραία και αν είναι συμβάλλει στη δημιουργία λιπαρών και εύφλεκτων ουσιών που κατακάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο γρήγορη η συσσώρευση της καπνιάς. Αν απομακρύνουμε αυτή τη καπνιά θα βοηθήσουμε στον πιο αποτελεσματικό αερισμό της καμινάδας μας και έτσι θα φεύγει ο καπνός πιο εύκολα.
  • Αν καίμε ακατάλληλα ξύλα όπως είναι τα κωνοφόρα δέντρα, ξύλα από λεύκες κλπ.
    Τα ακατάλληλα ξύλα δημιουργούν μεγαλύτερη ποσότητα καπνού και έτσι δημιουργείται γρηγορότερα κρεόζωτο (πίσσα) στην καμινάδα.
  • Αν κάνουμε χαμηλή και σιγανή καύση στο τζάκι μας. 
    Τότε περισσότερος καπνός παράγεται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κρύων καυσαερίων. Σαν αντίκτυπος αυτού είναι να μειώνεται το ανοδικό ρεύμα και ο καπνός να προσκολλάται στα τοιχώματα της καμινάδας αντί να φεύγει από την έξοδο.
  • Τυχόν κατασκευαστικά λάθη.
    Επηρεάζουν τη συγκέντρωση πίσσας στη καμινάδα του τζακιού μας.
  • Αν δεν έχουμε μονώσει το τζάκι μας.
    Τότε τα καυσαέρια θα κρυώσουν γρηγορότερα και θα βγουν στην έξοδο πιο αργά και θα προσκολληθούν στα τοιχώματα.
  • Αν η καμινάδα μας είναι στραβή και κάνει γωνίες. 
    Θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα δημιουργίας κρεόζωτου.

Για ποιούς λόγους πρέπει να γίνεται τακτικά ο γενικός καθαρισμός και καθαρισμός καμινάδας τζακιού;

plus
Οι βασικοί λόγοι που κάνουν πιο επιτακτικό το καθαρισμό τζακιού είναι:
- Το ψήσιμο στο τζάκι, επιβαρύνει σημαντικά την καμινάδα.
- Η καύση ξύλων που δεν συνιστώνται για καύση.
- Κατασκευαστικά λάθη, που αυξάνουν την ανάγκη για καθαρισμό του τζακιού.

Ποιές εργασίες περιλαμβάνει ο Καθαρισμός Τζακιού;

plus
Αρχικά, το συνεργείο καθαρισμού σφραγίζει την επιφάνεια, ώστε να μη λερωθεί ο χώρος γύρω από το τζάκι. Στη συνέχεια, ξεκινά ο καθαρισμός με ειδικές βούρτσες.
Αν η καμινάδα είναι ορατή ο καθαρισμός γίνεται από πάνω προς τα κάτω, ενώ στην αντίθετη περίπτωση ο καθαρισμός γίνεται με την αντίθετη φορά.
Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητα κάποια μερεμέτια ώστε να αποκατασταθούν μικρο-ζημιές που ίσως να έχουν δημιουργηθεί.

Τι ζημιές-προβλήματα μπορεί να προκληθούν από μια καμινάδα που δεν καθαρίζεται;

plus
Ο κυριότερος λόγος όμως για τον οποίο πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός της καμινάδας είναι ο κίνδυνος της ανάφλεξής της με απρόβλεπτες (όπως σε κάθε πυρκαγιά) συνέπειες, μέχρι και η ολική καταστροφή της και αυτό γιατί η κάπνα (κρεόζωτο) αποτελεί ένα ιδιαιτέρως εύφλεκτο υλικό. 
Η καύση του είναι βίαιη και αναπτύσσονται κατ’αυτήν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μπορώ να κάνω το καθαρισμό της καμινάδας τζακιού μόνος μου;

plus
Θεωρητικά ναι

Υπάρχουν στο εμπόριο καθαριστικά για καμινάδες και εργαλεία. Παρόλα αυτά πρακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε το καθαρισμό μόνοι μας. Η πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος της καμινάδας είναι σχεδόν αδύνατη για έναν μη επαγγελματία και μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να παιδευόμαστε λόγω του ότι ένα συνεργείο δεν κοστίζει πολλά και θα μας λύσει το πρόβλημα με τα υπολείμματα της πίσσας με την χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για μηχανικό καθαρισμό τζακιού

Τα συνεργεία αυτά, ακόμη μπορούν να αναλάβουν και το συνολικό καθαρισμό του τζακιού μας και εμείς απλά να απολαύσουμε ήρεμα και ξεκούραστα τη θαλπωρή του τζακιού μας.
Χρειάζεστε βοήθεια; Καλέστε μας! 210 300 9323
lady
Καθαρισμός Συμβατικού ή Ενεργειακού Τζακιού και της καμινάδας
από
45
Βρες επαγγελματία
Καθαρισμός Ενεργειακού ή Συμβατικού Τζακιού
από
45
Βρες επαγγελματία
Ποιοί εμπιστεύονται το MyConstructor.gr;
Μαρία Ηλιάκη

Τελείωσε και αυτό!🙏 Το να μετακομίζεις από ένα σπιτι μετά από τόσα χρόνια είναι ένα σοβαρό project. 🤔 Ευτυχώς είχα οργανωθεί σωστά μήνες πριν! Είχα καλή παρέα... πολλή υπομονή… και καλούς βοηθούς! Thank you @myconstructorgr που κάνατε τα πράγματα πιο εύκολα. ❤️

Ελένη Βουλγαράκη

Ευτυχώς επικοινώνησα με την εταιρία @myconstructorgr για τη μετακόμισή μου!🙏 Οι άνθρωποι μου πακέταραν τα πάντα, δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα, και μάλιστα τα έστησαν όλα από την αρχή στο νέο μου σπίτι! Αν είστε σαν εμένα και δεν αντέχετε τις μετακομίσεις, @myconstructorgr και ευχαριστήστε με αργότερα!🥳

Μαίρη Συνατσάκη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία @myconstructorgr.😍 Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με εταιρία που εκτός από την μετακίνηση, σου πακετάρει και τα πράματα! Πρόσεξαν τα πράγματά μου σαν να ήταν δικά τους!❤️

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Το πρώτο βήμα έγινε και το σπίτι μας γέμισε από κούτες! 📦 Ευτυχώς που είχαμε το @myconstructorgr και μας βοήθησε στο αμπαλάζ, στην αποθήκευση και στη μετακόμισή μας! 📦

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Η εμπειρία με τους ανθρώπους του @myconstructorgr ήταν πάρα πολύ καλή! Είσαστε αποδοτικότατοι, είσαστε γενναίοι!💪 Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από το MyConstructor. Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Γωγώ & Όλγα Φαρμάκη

Κάποια ταλαιπωρία, κάποια μετακόμιση όμως ευτυχώς έχουμε τους ανθρώπους του @myconstructorgr που μας έχουν λύσει τα χέρια! Ευχαριστούμε πολύ! 🖤🤞🏻🍀

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους του @myconstructorgr.🖤 Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε με τίποτα να γίνει αυτή η δύσκολη μετακόμιση. Αν έχετε στο πλάνο μια μεγάλη δύσκολη μετακόμιση εμπιστευτείτε τους ειδικούς! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα! 🥰

Μαριέλλα Σαββίδου

Οι καλύτεροι! Ευχαριστώ @myconstructorgr για την άψογη μετακόμιση!! 👏👏👏👏

Μαρία Κορινθίου

Το @myconstructorgr είναι δίπλα μας στο καινούργιο εγχείρημά μας και μας βοηθάει με τις παροχές του και τους εξειδικευμένους μάστορες και τεχνίτες που παρέχει! Ευχαριστούμε για όλα!

Γιώργος Χρανιώτης

Τα πρωινά μας ξυπνήματα εμπλουτίστηκαν με ήχους από την εργασία και χαρά των επαγγελματιών σας! Ευχαριστούμε @myconstructorgr για τα μέτρα ασφαλείας που τηρήθηκαν από την ομάδα! Επίσης ευχαριστούμε για την αποτελεσματικότητα και την ευγένειά σας!❤️

Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα