ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

Βρες τον καλύτερο ψυκτικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου. Ενημερώσου για την σωστή εγκατάσταση του κλιματιστικού. Η επιτυχημένη εγκατάσταση κλιματιστικού θα σε γλιτώσει από έξοδα συντήρησης και από την υπερκατανάλωση ενέργειας.

Εγκατάσταση Κλιματιστικού στα 49€

Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Θέλετε να διατηρείτε μια σταθερή θερμοκρασία στο χώρο σας χειμώνα καλοκαίρι; Σκέφτεστε να αγοράσετε ή αγοράσατε κλιματιστικό και προβληματίζεστε από το υψηλό κόστος την εγκατάσταση κλιματιστικού; Ακόμα μόλις μετακομίσατε ή θέλετε να μεταφέρετε ένα ήδη υπάρχον κλιματιστικό και ανησυχείτε για την απεγκατάσταση και την εγκατάσταση του; Δεν χρειάζεται πια γιατί στο MyConstructor.gr είναι μείζον μέλημα μας να συνδυάζουμε την ποιότητα εξυπηρέτησης με τις πιο λογικές τιμές της αγοράς.

Όσον αφορά την εγκατάσταση κλιματιστικού, προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές μας καθώς γνωρίζουμε το υψηλό κόστος αγοράς ενός κλιματιστικού. Από την άλλη, οι έμπειροι τεχνικοί που συνεργαζόμαστε δεν υπολείπονται τεχνικής κατάρτισης με αποτέλεσμα να υπάρχει συνέπεια και αξιοπιστία στην παρεχόμενη υπηρεσία, εδώ την τοποθέτηση κλιματιστικού.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάσταση κλιματιστικού;

Παρακάτω βρίσκονται κάποιες συμβουλές- tips που έχουμε συγκεντρώσει σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε στην εγκατάσταση κλιματιστικού και που είναι πολύ πιθανόν να σας ενδιαφέρουν:

 1. Πρέπει να φροντίσετε η εξωτερική μονάδα να τοποθετηθεί σε σημείο που να μπορεί διαρκώς να αερίζεται.
 2. Πρέπει η εξωτερική μονάδα να βρίσκεται σε σημείο όπου να μην είναι άμεσα εκτεθειμένη στον ήλιο και στις ακραίες καιρικές συνθήκες
 3. Σημαντικό σημείο προσοχής είναι η εσωτερική μονάδα του συστήματος να βρίσκεται έστω και λίγο ψηλότερα από την εξωτερική.
 4. Επίσης, η απόσταση μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας δεν πρέπει να είναι μεγάλη γιατί όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο επηρεάζεται αρνητικά η απόδοση του air condition
 5. Προσοχή πρέπει να δοθεί και στην τακτή χρονικά συντήρηση του κλιματιστικού. Η σωστή συντήρηση βοηθάει στη βέλτιστη απόδοση και διάρκεια ζωής του air condition.

Αναλυτικά για την σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού πρέπει να λάβετε υπόψη:

Σωστή επιλογή σημείου για το εσωτερικό μηχάνημα:

 1. Η κατεύθυνση του αέρα δεν πρέπει να είναι προς τις θέσεις που καθόμαστε (π.χ. καναπές, κρεβάτι, γραφείο)
 2. Το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε σημείο ώστε ο αέρας να κατευθύνεται προς το κέντρο του δωματίου

 3. Αν η εγκατάσταση κλιματιστικού γίνει σε κουζίνα τότε το κλιματιστικό θα πρέπει να τοποθετηθεί μακριά από την ηλεκτρική κουζίνα και σε καμία περίπτωση ακριβώς από επάνω
 4. Ιδανική θέση για το air condition είναι οι τοίχοι στους οποίους υπάρχουν παράθυρα και πόρτες ώστε ο αέρας που θα εκπέμπει να έχει την αντίθετη φορά με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερες απώλειες.

Σωστό σημείο για το εξωτερικό μηχάνημα

Η πετυχημένη εγκατάσταση κλιματιστικού περιλαμβάνει την σωστή επιλογή σημείου για το εξωτερικό μηχάνημα ώστε:

 1. Το μηχάνημα να είναι εύκολα προσβάσιμο για την συντήρηση του.
 2. Η απόσταση από το εσωτερικό μηχάνημα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.
 3. Η κατεύθυνση του αέρα που θα βγαίνει από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού να μην κατευθύνεται προς κοντινά σπίτια, μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Ακόμα θα πρέπει να τηρούνται οι απαιτούμενες ελάχιστες αποστάσεις γύρο από το εξωτερικό μηχάνημα.
Infographic σχετικά με τη σωστή επιλογή του κλιματιστικού η οποία θα πρέπει να γίνεται πριν την εγκατάσταση κλιματιστικού.

Οι ψυκτικές σωληνώσεις

 1. Η διαδρομή των ψυκτικών σωλήνων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 8 μέτρα σε διαφορετική περίπτωση η απόδοση του κλιματιστικού μπορεί να πέσει.
 2. Όλες οι ψυκτικές σωλήνες θα πρέπει να μονωθούν.
 3. Θα πρέπει να αποφύγουμε τσακίσεις στις σωλήνες, οι αλλαγές πορείας θα πρέπει να γίνονται με μεγάλο τόξο στροφής. Αποφεύγουμε όσο το δυνατόν απότομες αλλαγές πορείας.
 4. Προστατεύουμε τις σωλήνες με ταινία PVC και καλή μόνωση.

 5. Οι σωληνώσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε διαδικασία κενού πριν τοποθετήσουμε το ψυκτικό υγρό.

Τοποθέτηση σωληνώσεων αποχέτευσης

 1. Για τις σωληνώσεις αποχετεύσεων επιλέγουμε πλαστικές σωλήνες, ανάλογα την περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε σκληρή η εύκαμπτη σωλήνα
 2. Η κατάληξη της εξωτερικής σωλήνωσης θα πρέπει να καταλήγει σε σιφόνι η κηπόχωμα.
 3. Η σωλήνα αποχέτευσης από την εσωτερική μονάδα θα πρέπει να καταλήγει σε σιφόνι.

Συμπλήρωση και υπογραφή φύλλου για την εγκατάσταση κλιματιστικού

Στο φύλλο συντήρησης – εγκατάστασης κλιματιστικού πρέπει να αναγράφονται τουλάχιστον τα ακόλουθα:

 1. Ονοματεπώνυμο και διεύθυνση πελάτη
 2. Ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση
 3. Ο σειριακός αριθμός του κλιματιστικού
 4. Ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του ψυκτικού που έκανε την τοποθέτηση
 5. Τηλέφωνο επικοινωνίας ψυκτικού ή εταιρείας που ανέλαβε την τοποθέτηση

Μετά την εγκατάσταση κλιματιστικού

Εφόσον έχει γίνει πετυχημένα η εγκατάσταση κλιματιστικού με βάση τα παραπάνω, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να προσέξετε και εσείς οι ίδιοι κατά τη χρήση του κλιματιστικού:

Λογική Χρήση Κλιματιστικού

Το κλιματιστικό είναι καλό να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο καθώς και όταν οι άλλοι τρόποι δροσισμού δεν μπορούν να σας καλύψουν. Για παράδειγμα, όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό του χώρου είναι ιδανική ή όταν δεν βρίσκεται κάποιος εκεί, θα πρέπει να κλείνει.Ακόμη, εάν το χρησιμοποιείτε τη νύχτα είναι καλό να το κλείνετε πριν τον ύπνο ή να προγραμματίσετε το χρονοδιακόπτη έτσι ώστε να κλείσει κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Σωστή Θερμοκρασία

Η επιλογή ακραίων θερμοκρασιών στο κλιματιστικό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, αυτό που πετυχαίνουμε με αυτό τον τρόπο είναι η σπατάλη ενέργειας και όχι ο γρήγορος δροσισμός του χώρου. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ορίζουμε μια θερμοκρασία η οποία θα θέλαμε ιδανικά να επικρατεί στο εσωτερικό. Το κατάλληλο εύρος θερμοκρασίας σε ένα χώρο είναι μεταξύ 20 και 27 °C.

Καθαρισμός Κλιματιστικού & Συντήρηση

H συντήρηση του κλιματιστικού θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο έπειτα από την εγκατάσταση κλιματιστικού από επαγγελματία ψυκτικό. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε ενα υγιεινό περιβάλλον για εσάς και τους γύρω σας. Η συντήρηση και ο καθαρισμός μετά την εγκατάσταση κλιματιστικού, συμβάλει στην απόδοση λειτουργίας αλλά και στην αποφυγή δαπανηρών βλαβών. Εκτός από την επίσκεψη του ψυκτικού στο σπίτι σας, οι ίδιοι μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 • Καθαρισμός στις γρίλιες και τα πτερύγια για να αποφεύγετε η συσσώρευση σκόνης η οποία μεταδίδεται στο χώρο και εν τέλει καταλήγετε να την εισπνέετε.
 • Καθαρίστε επιφανειακά με σκέτο νερό την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού.
 • Τα φίλτρα στο εσωτερικό του κλιματιστικού, δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλές μεμβράνες. Οι ίδιες μπορούν να αφαιρεθούν αρκετά εύκολα και να καθαριστούν με νερό και σαπούνι. Αφού στεγνώσουν ξανα τοποθετούνται στη συσκευή. Κατά μέσο όρο, αυτή η διαδικασία είναι καλό να πραγματοποιείται μια φορά το μήνα-εφόσον χρησιμοποιείται συχνά.

Ανανέωση Αέρα

Είναι σημαντικό να ανανεώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον αέρα του χώρου στον οποίο λειτουργεί το κλιματιστικό. Είναι καλό να υπάρχει κάποιο άνοιγμα από το οποίο θα εισέρχεται αέρας από το εξωτερικό περιβάλλον έτσι ώστε να γίνεται ανακακύκλωση. Φυσικά, δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα καθώς κάτι τέτοιο οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από μια κακή τοποθέτηση κλιματιστικού;

Σίγουρα η εγκατάσταση κλιματιστικού είναι μια εργασία που πρέπει να αναλάβει κάποιος έμπειρος τεχνικός, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να υπάρξει κίνδυνος βλάβης στο air condition ή φθοράς στον τοίχο. Στο MyConstructor.gr οι διαθέσιμες αξιολογήσεις των προηγούμενων έργων των επαγγελματιών σας βοηθάνε να επιλέξετε τα συνεργεία που πιστεύετε ότι θα σας εξυπηρετήσουν καλύτερα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανάλογα με τα κριτήρια σας θα βρείτε άμεση και αξιόπιστη εξυπηρέτηση, συνέπεια και εγγύηση στο αποτέλεσμα καθώς επίσης την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της εταιρίας μας.

Έχει εγκατασταθεί σωστά το κλιματιστικό σας ώστε να δουλεύει αποδοτικά σε υψηλές θερμοκρασίες;

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται πως πρέπει να δουλεύει ένα κλιματιστικό σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες ώστε να αποφύγουμε πιθανές μελλοντικές δυσλειτουργίες και βλάβες αλλά και την υπερκατανάλωση ενέργειας

Infographic σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού ώστε να δουλεύει αποδοτικά το aircondition

Αξιολογήστε τα έργα των συνεργατών μας

Το γεγονός ότι μπορείτε να αξιολογήσετε και εσείς με τη σειρά σας τα έργα και κατά συνέπεια τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε θεωρείται από την ομάδα μας πολύ σημαντικό και μας βοηθάει να γνωρίζουμε καλύτερα την γνώμη σας για τους συνεργάτες μας και τις εργασίες τους. Επιπλέον, δίνεται βάρος στη εξυπηρέτηση σας και δημιουργείται μια βάση αξιολογήσεων από αντικειμενικούς κριτές για τους μελλοντικούς χρήστες της πλατφόρμας.

Εγκατάσταση κλιματιστικού από εξειδικευμένους ψυκτικούς του MyConstructor.gr

Υπηρεσίες Κλιματιστικού Τιμοκατάλογος

Συντήρηση Κλιματιστικού από

15€

Απεγκατάσταση Κλιματιστικού από

15€

Επίσκεψη για βλάβη από

25€

Εγκατάσταση Κλιματιστικού από

49€

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Φοβερή εξυπηρέτηση,επαγγελματίας ψυκτικός!

Χριστίνα Μ.

Πολύ καλή δουλειά και άμεση εξυπηρέτηση!!

Ανδρέας Τ.

Αξιόπιστος επαγγελματίας.Πολύ σωστός στην δουλεία του!!!

Αλεξάνδρα Τ.

Προτεινόμενοι Επαγγελματίες Ψυκτικοί

Οι καλύτεροι Επαγγελματίες Ψυκτικοί βάση αξιολογήσεων

Εγκατάσταση Κλιματιστικού - Αθήνα Κέντρο Αττική 118 54

(40) Αξιολογήσεις

Με 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ψυκτικών εγκαταστάσεων προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στις καλύτερες τιμές της αγοράς.Στόχος μας είναι η άμεση και υπεύθυνη εξυπηρέτηση. Προσπαθούμε πάντα να έχουμε ευχαριστημένους και ικανοποιημένους πελάτες που να μας ξαναπροτιμούν και να μας εμπιστεύονται ξανά και ξανά.

Εγκατάσταση Κλιματιστικού - Βόρεια Προάστια Αττική 143 41

(31) Αξιολογήσεις

Αναλαμβάνουμε τεχνικές εργασίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα συντήρησης και επισκευής κλιματιστικών μονάδων. Παρέχουμε ολοκληρωμένες και επαγγελματικές λύσεις γύρω από το κλιματιστικό σας που χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα και συνέπεια.Είμαστε στη διάθεση σας για να λύσουμε οποιαδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί και να εξυπηρετήσουμε κάθε σας ανάγκη γύρω από το κλιματιστικό σας.

Εγκατάσταση Κλιματιστικού - Δυτικά Προάστια Αττική 136 77

(1) Αξιολογήσεις

Με πολυετή πείρα στο χώρο των κλιματιστικών συστημάτων και άριστη τεχνογνωσία μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα και υπεύθυνα. Αναλαμβάνουμε εγκαταστάσεις, συντηρήσεις, επισκευές και απεγκαταστάσεις κλιματιστικών μονάδων. Την εγγύηση για την ποιότητα της δουλειάς μας την αποδεικνύουν οι πολλοί ικανοποιημένοι πελάτες και η αντοχή στη φθορά του χρόνου.Παρέχουμε πάντα υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και προσπαθούμε κάθε φορά να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε τον επαγγελματία ψυκτικό που σου ταιριάζει!

Ιανουάριος 27th, 2017|Κλιματιστικό|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!