Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ιδέες για να ξεχωρίσετε φέτος τα Χριστούγενννα!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Τα Xριστούγεννα είναι πλέον μία ανάσα μακριά, και ενώ η κατάσταση φαίνεται αρκετά δύσκολη και περιοριστική, δεδομένου του περιορισμού μετακινήσεων, παρόλα αυτά πρέπει να επενδύσουμε στο στολισμό του σπιτιού μας για να φέρουμε τη δική μας διάθεση στο επίπεδο που επιθυμούμε.

Το στόλισμα στο χώρο μας δεν επιδιώκεται για να ικανοποιεί της αισθητική των καλεσμένων μας, αλλά για να αισθανθούμε εμείς οι ίδιοι τη ζεστασιά και την εορταστική διάθεση που φέρνουν τα Xριστούγεννα. Κατά συνέπεια, ανεξάρτητα από τον κόσμο που θα φιλοξενήσει το γιορτινό σας τραπέζι, εμείς προτείνουμε να το στολίσετε δίνοντας την προσοχή που του χρειάζεται.


Επιλέξτε μία παλέτα χρωμάτων

Τα χρώματα που επιλέγονται πιο έντονα για να δώσουμε την αίσθηση την χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, είναι το πράσινο και το κόκκινο. Δε θα αρνηθούμε για κανένα λόγο πως αυτός ο χρωματικός συνδυασμός αποτελεί τους βασιλιάδες των Xριστουγέννων, δεν χρειάζεται όμως να το επιβάλετε και στον δικό σας χώρο. Στόχος της κάθε διακόσμησης είναι να ικανοποιεί την προσωπική σας αισθητική.

Επιλέξτε λοιπόν χρώματα που προτιμάτε αλλά και ταιριάζουν με τον χώρο σας, και ίσως να επιλέξετε μια πιο γιορτινή απόχρωση ή συνδυασμό. Για παράδειγμα κάτι με παραπάνω λάμψη ή μια πιό σκούρη απόχρωση, που γενικότερα συνδυάζεται πιο εύκολα με τον κρύο καιρό που παρατηρούμε κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών.


Επενδύστε σε πετσέτες ή χειροπετσέτες

Στα καθημερινά μας τραπέζια, πολύ σπάνια δίνεται προσοχή στις χαρτοπετσέτες και ακόμα πιο σπάνια χρησιμοποιούνται πετσέτες. Το γιορτινό τραπέζι αποτελεί γεγονός που του προσθέτουμε μία παραπάνω επισημότητα λόγο του ευρύτερου κλίματος που επικρατεί κατά την διάρκεια των εορτών. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως στις μικρές λεπτομέρειες φαίνεται η διαφορά, οπότε αν δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή στις πετσέτες ή χαρτοπετσέτες, δεν θα χάσετε.

Εάν προτιμάτε να προσθέσετε πετσέτες στο τραπέζι σας, μπορείτε να βρείτε σε πολλά καταστήματα που αφορούν χριστουγεννιάτικα είδη αλλά και γενικότερα είδη διακόσμησης. Θα ήταν συνετό να επιλέξετε ένα σχέδιο απλό και ταυτόχρονα κομψο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παραπάνω από μία περιπτώσεις. Αναφορικά με τις χαρτοπετσέτες, η ποικιλία που μπορείτε να βρείτε στην αγορά είναι πολύ μεγάλη.

Επειδή οι χαρτοπετσέτες αφορούν είδος μοναδικής χρήσης, μπορείτε να επιλέξετε από απλά σχέδια έως πολύ εξεζητημένα. Εστιάστε στην επιλογή της εικόνας που θα φτιάξει τη διάθεσή σας ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ταιριάξει με την υπόλοιπη διακόσμηση του τραπεζιού σας.


Ποιο θα είναι το κεντρικό κομμάτι του τραπεζιού;

Η διακόσμηση του τραπεζιού είναι κάτι που θα απολαύσετε μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα πιάτα. Μιλώντας σε αυτό το σημείο για την αισθητική του τραπεζιού πριν σερβιριστεί το γεύμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα διακοσμητικό για να γεμίσετε το κέντρο του τραπεζιού. Το συγκεκριμένο διακοσμητικό, δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερο ή τρομερά εξεζητημένο, μπορείτε να φτιάξετε κάτι απλό και οικονομικό χρησιμοποιώντας υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας.

Μία κλασική ιδέα διακόσμησης, είναι η χρήση λουλουδιών ή φυτών γενικότερα. Εάν αυτό είναι κάτι που σας εκφράζει, επιλέξτε κουκουνάρια και κλαδάκια από έλατο, ή ότι άλλο σας αρέσει. Θα προτείναμε να περιοριστείτε σε κάτι χαρακτηριστικό της εποχής, αλλά η αισθητική είναι υποκειμενική και πρέπει σίγουρα αυτό που θα επιλέξετε να σας εκφράζει και να σας αρέσει.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να πάρετε κάποιες από τις μπάλες που δεν βάλατε στο δέντρο σας μαζί με μία μικρή σειρά από φωτάκια, και να τα βάλετε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο ή μπολ, δημιουργώντας ένα διαφορετικό και εντυπωσιακό διακοσμητικό.


Επιλέξτε το κατάλληλο τραπεζομάντηλο

Η επιλογή του τραπεζομάντηλου πρέπει να γίνη με προσοχή ώστε να είναι αισθητικά σωστό, δηλαδή να συνδυάζεται με την διακόσμηση του τραπεζιού σας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να απολαμβάνετε και την μέγιστη χρησιμότητα. Προσπαθήστε να βρείτε ένα τραπεζομάντηλο όσο το δυνατόν πιο απλό, ιδανικά κάτι μονόχρωμο, σε κάποια από τις αποχρώσεις που κυριαρχούν στην υπόλοιπη διακόσμηση του τραπεζιού. Προτείνεται να αποφύγετε τα λευκά και πολύ ανοιχτόχρωμα τραπεζομάντηλα, για να αποφύγετε την εμφάνιση μόνιμων λεκέδων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε σε όποιο βαθμό επιθυμείτε. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα αρέσει σε εσάς και θα σας φέρει την εορταστική ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας, αφού δεν μπορούν να την φέρουν καλεσμένοι. Μην αγνοείτε τον στολισμό του σπιτιού σας, απολαύστε τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. 

Μην στερείτε από τον εαυτό σας το χριστουγεννιάτικο κλιμα.

Δεν έχετε ιδέες; Αφήστε τους επαγγελματίες Διακοσμητές του MyConstructor να αναλάβουν!

Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα