Ενημερωθείτε πως θα συσκευάσετε τα αντικείμενα σας ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια από την μεταφορική. Πως θα οργανώσετε τα υπάρχοντα σας ώστε η αποσυσκευασία να γίνει παιχνιδάκι!

Πως θα οργανώσετε καλύτερα την μετακόμιση

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μετακόμιση σπιτιού μπορεί να είναι κάπως αγχωτική, πόσο μάλλον όταν γίνεται για πρώτη φορά. Η κλίμακα οργάνωσης, η ψυχολογική προσαρμογή και η συναισθηματική καταπόνηση που εμπλέκονται στη διαδικασία, είναι οι κύριοι παράγοντες πίσω από την τεράστια πίεση που μπορούμε να βιώσουμε κατά τη διάρκεια αυτού του μεταβατικού σταδίου της ζωή μας. Οι μετακινούμενοι για πρώτη φορά συχνά υποεκτιμούν ορισμένα βασικά στοιχεία της προ-κινητής φάσης, όπως η έρευνα αγοράς για ένα σύγχρονη μεταφορική εκ των προτέρων ή η συσκευασία των περιουσιακών τους στοιχείων με τον σωστό τρόπο. Έτσι, για να αποφύγετε το συναίσθημα σε μια κατάσταση πανικού μια εβδομάδα πριν από τη μεγάλη μέρα, κάνετε την εργασία σας και πάρτε μια ιδέα από κάποιες μεταφορικές με εξειδίκευση στις μετακομίσεις κατοικιών. Επίσης, φροντίστε να αρχίσετε να συσκευάζετε τα αντικείμενα και τα πράγματα σας γενικά αρκετά νωρίτερα καθώς να επισημάνετε σωστά τα κιβώτια μεταφοράς. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε, γρήγορα και εύκολα, όταν ξεκινήσετε να τα αποσυσκευάζετε στο νέο σας σπίτι.

κουτί μετακόμισης γράφει πάνω moving day

Ασφαλής & Οικονομική Μετακόμιση

Μετακόμιση Γκαρσονιέρας από

50€

Μετακόμιση Δυάρι από

70€

Μετακόμιση Τριάρι από

90€

Μετακόμιση Τεσσάρι από

110€

Πόσο σημαντική είναι η σήμανση των κουτιών για την μετακόμιση σας

Φανταστείτε αυτό: Το απόλυτο χάος κυριαρχεί στο νέο σας σπίτι για μέρες. Βρίσκεστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αγωνίζεστε να βρείτε τα υπάρχοντά σας ανάμεσα σε ένα σωρό από κουτιά χωρίς καμία σήμανση. Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο σενάριο; Δεν νομίζουμε.

Η συσκευασία των αντικειμένων σας σε κουτία με σημιώσεις από έξω είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε. Επιλέξτε ένα εύκολο σύστημα σήμανσης που περιγράφει τι έχει μέσα το κάθε κουτί ώστε να είναι εύκολο για εσάς στην συνέχεια ξέρετε τι υπάρχει στο κουτί και σε πιο χώρο του σπιτιού να πάει, έτσι θα αποφύγετε πολύ ταλαιπωρία όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο αργότερα. Επίσης, θα διευκολύνετε την μεταφορική εταιρεία ως προς ποιο κουτί πηγαίνει πρώτα στο φορτηγό και πιό κουτί χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση. Επιπλέον, είναι σαφές πως η μεταφορική θα μεταφέρει τα επισημασμένα κουτιά και θα τα εκφορτώσει στη σωστή τους θέση στο νέο σας σπίτι. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το κρυστάλλινο βάζο που πήρατε θα φτάσει στο νέο προορισμό του άθικτο, αν το παραδώσετε στην μεταφορική σας σε συσκευασία με ένα ωραίο και μεγάλο "εύθραυστο". Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, έχει να κάνει με την αρίθμηση κάθε κιβωτίου, θα ξέρετε αμέσως εάν χάσετε το οτιδήποτε.

Στο σημείο αυτό μας δημιουργούνται τα ερωτήματα:

  • Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος στην μετακόμιση να προετοιμάσουμε, να επισημάνουμε και στην συνέχεια να ξεχωρίσουμε τα κουτιά μας;

  • Υπάρχει κάποιο σύστημα που λειτουργεί σε κάθε περίπτωση μετακόμισης;

Προτεινόμενοι τρόποι προετοιμασίας και επισήμανσης των κουτιών σας

Αρχικά, δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ξεχωρίσετε τα κουτιά σας. Μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια αρκετές αποδεδειγμένες μεθόδους σήμανσης χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε μεγαλύτερη σύγχυση και αναστάτωση.

Πρώτα από όλα, τι υλικά χρειαζόμαστε για την επισήμανση των κουτιών μας;

Πάρτε μερικούς χρωματιστούς ανεξίτηλους μαρκαδόρους και κολλητική ταινία. Ακόμη, τυπώστε πρότυπα ετικετών ή αγοράστε κάποια από ένα χαρτοπωλείο. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τα σύστηματα σήμανσης που αναφέρουμε παρακάτω, που θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

Σήμανση με βάση το χρώμα

στιβαγμένες κούτες για μετακόμιση έχουν σήμανση για με χρώματα για διευκόλυνση της αποσυσκευασίαςΧρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα για να επισημάνετε τις κούτες σας, θα κάνετε την αποσυσκευασία αργότερα μια πολύ πιο εύκολη διαδικασία. Αυτό το σύστημα ταιριάζει περισσότερο με τη μέθοδο σήμανσης των κουτιών ανά δωμάτιο, καθώς μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα για κάθε δωμάτιο. Απλά γράψτε την "Κουζίνα" με ένα κίτρινο μαρκαδόρο και το "Σαλόνι" με μπλε χρώμα, για να εξασφαλίσετε ότι η μεταφορική θα εκφορτώσει κάθε κιβώτιο στο σωστό δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας αδιάβροχους μαρκαδόρους για να αποφύγετε να καταλήξετε με μουτζουρωμένα κουτιά σε περίπτωση που βρέχει την ημέρα της μετακόμισης σας. Για να "ενισχύσετε" το έγχρωμο κωδικοποιημένο σύστημα σήμανσης, χρεισημοποιήστε στο αμπαλάζ στα κιβώτια ταινία ίδιου χρώματος.

Με άλλα λόγια, με ετικέτες ανά δωμάτιο καλύψαμε ήδη το σύστημα συσκευασίας ανά δωμάτιο. Είναι αποδεδειγμένο ότι κάνει την εκφόρτωση και αποσυσκευασία απλά πολύ πιο εύκολη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κολλήσει την ίδια ετικέτα σε κάθε πλευρά του κουτιού αλλά και μια στο επάνω μέρος των κουτιών. Αυτό θα διευκολύνει πολύ την μεταφορική εταιρεία όταν προσπαθεί να ταξινομήσει τα υπάρχοντά σας και να τα μεταφέρει στο σωστό δωμάτιο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό κατα την διάρκεια της μετακόμισης από το να περιφέρεστε γύρω από ένα μεγάλο κιβώτιο προκειμένου να εντοπίσετε την ετικέτα του, ενώ αυτό είναι ανεστραμμένο και προσπαθείτε να το μετακινήσετε, διότι η σήμανση του βρίσκεται στην άλλη πλευρά.

Σήμανση με βάση την προτεραιότητα

Αυτό το σύστημα επισήμανσης θα μπορούσε να καθορίσει ποιο κιβώτιο έχει προτεραιότητα στην μετακόμιση, ποιο πηγαίνει πρώτο στο φορτηγό της μεταφορικής και ποιο φορτώνεται τελευταίο. Με αυτόν τον τρόπο, η μεταφορική εταιρεία θα είναι σε θέση να δώση προτεραιότητα σε ποια κουτιά θα φορτωθούν πρώτα στο φορτηγό ώστε να εκφορτωθούν στην συνέχεια και να μεταφερθουν με σωστή σειρά στο σωτό δωμάτιο.

Η άλλη ιδέα πίσω από αυτό το σύστημα για εύκολη μετακόμιση είναι να δηλώσετε ξεκάθαρα ώστε να θυμηθείτε ποιο κουτί έχει προτεραιότητα όσον αφορά την αποσυσκευασία του. Έτσι, μπορείτε να επισημάνετε ένα κουτί με ένα "Υ" για υψηλή προτεραιότητα, με ένα "M" με μεσαία προτεραιότητα και με ένα "Χ" για να τονίσει το χαμηλό επίπεδο προτεραιότητας του. Αυτή η μέθοδος επισήμανσης θα σας εμποδίσει να αποσυσκευάσετε πρώτα το νυφικό σας, ενώ θα εστιάσετε στην αποσυσκευασία κιβωτίων με απαραίτητα αντικείμενα.

Σήμανση με αρίθμηση

Το σύστημα σήμανσης με αρίθμηση περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας λίστας απογραφής, η οποία καθορίζει ποια αντικείμενα συσκευάζονται σε κάθε αριθμημένο κουτί και ποιοι αριθμοί αντιστοιχούν για κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να ανατρέξετε στη λίστα σας και να αποσυσκευασετε τα κουτιά 1 έως 5 που αντιστοιχούν στην κουζίνα. Άν για παράδιγμα μετά την μετακόμιση στο νέο σας σπίτι το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι, τότε ανοίγετε το κουτί με αριθμό 3 για να βγάλετε το βραστήρα έξω. Πρέπει ακόμα να φανεί εύκολα ότι το κιβώτιο 3 ανήκει στην κουζίνα, χωρίς να ανατρέχουμε συνέχεια στην λίστα, οπότε καλό θα ήταν αν καταγράψετε με κόκκινο χρώμα έξω από τα κουτία - αμπαλάζ "Κουζίνα".

Σήμανση με ομαδοποίηση αντικειμένων

κούτες για μετακόμιση με σήμανση ανά δωμάτιο και ανα όνομα ατόμου. H μια κούτα γράφει kitchen μια άλλη bedroom, living room, George, Den Η συσκευασία και η σήμανση των αντικειμένων σας με βάση την ομαδοποίση λειτουργεί κάπως έτσι: Για παράδειγμα, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα μαλακά αντικείμενα όπως κλινοσκεπάσματα, χαλιά και μαξιλάρια μαζί σε ένα κουτί και να πακετάρετε τα παιδικά ρούχα των παιδιών σας σε μια μεγάλη τσάντα. Ένα άλλο παράδειγμα σε κούτες με την ίδια σήμανση είναι ο εξοπλισμός κατασκήνωσης. Επίσης, όλες οι μικρές ηλεκτρικές συσκευές που πρέπει να χειρίζονται με προσοχή μπορούν να πάνε σε ένα καθορισμένο κιβώτιο. Ωστόσο, μεγάλη προσοχή χρειάζεται αν αποφασίσετε να συσκευάσετε το πιστολάκι μαλλιών, τον ανεμιστήρα μαζί με την καφετιέρα και τον αποχυμωτή.

Συμπεράσματα: Με λίγα λόγια, βρείτε το σύστημα σήμανσης αυτό που θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς, συγκρίνοντας τα μειονεκτήματα και τα οφέλη αυτού του συστήματος σήμανσης. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να αναγράψουμε με σαφήνεια το περιεχόμενο κάθε κιβωτίου.

Πώς θα συσκευάσουμε εύθραυστα αντικείμενα και πως θα επισημάνουμε τα κουτία για να πετύχουμε ασφαλή μεταφορά

Σε αυτή την περίπτωση είτε αποφασίσετε να συσκευάσετε γενικά τα ευθραυστα αντικείμενα σας ομαδοποίηση ή να σύσκευάσετε εύθραυστα αντικείμενα ανα δωμάτιο, με αρίθμιση ή με έγχρωμους δείκτες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αμπαλάζ, θα πρέπει να τα τυλίξετε σωστά με προστατευτικές φυσαλίδες και χαρτί περιτυλίγματος. Τυλίξτε κάθε αντικείμενο μεμονωμένα είτε πρόκειτε για γύαλί, κρύσταλλο, πορσελάνι είτε καθρέφτη και τοποθετήστε τα προσεκτικά μέσα σε κουτιά. Χρησιμοποιήστε πολλά περιτύλιγμα με φυσαλίδες ή παλιές πετσέτες και πανιά για να γεμίσετε τυχόν κενά μεταξύ των αντικειμένων και των πλευρών του κουτιού ώστε όταν αναλάβει την μεταφορά η μεταφορική με το φορτηγό τα αντικείμενα να μένουν σταθερά στην θέση τους και να μην σπάσουν από τυχόν αναταράξεις στην διαδρομή. Τέλος βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει μια ετικέτα σε όλες τις πλευρές των πακέτων που αναγράφει εύθραυστο.

Πώς θα επισημάνουμε ένα κουτί με τα απαραίτητα;

Είναι σημαντικό να συσκευάσετε ένα κουτί των βασικών πράγματων που μπορείτε να έχετε πρόσβαση αμέσως στην πρώτη σας νύχτα στο νέο σας σπίτι. Τα πράγματα που θα περιέχει εξαρτάται από εσάς, αλλά συνήθως οι άνθρωποι συσκευάζουν τα πράγματα που χρειάζονται σε καθημερινή βάση. Είτε βάζετε την παιδική πιπίλα, τα προϊόντα περιποίησης, τα μαγειρικά σκεύη, τις πιτζάμες ή ένα μπουκάλι κρασί, τα αγαπημένα σας τυριά και ένα DVD θα εξαρτηθούν από τις οικογενειακές σας ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας. Ό, τι κι αν πακετάρετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει σωστή και εμφανής σήμανση για αυτό το κουτί, ώστε δεν κινδυνεύετε να το αναζητάτε για ώρες, μετά το τέλος της μετακόμισης σας. Μια καλή ιδέα είναι να γράψετε ξεχωριστή ετικέτα σε αυτό το κουτί των βασικών πραγμάτων με ένα μοναδικό χρώμα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει σε άλλα κιβώτια.

Πώς θα κάνουμε την αποσυσκευασία μετά τη μετακόμιση του σπιτιού;

Η μετακόμιση έχει τελειώσει, τώρα είστε στο καινούργιο σας σπίτι υπάρχουν τόσες κούτες που πρέπει να αποσυσκευάσετε. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να αφιερώσετε το χρόνο σας. Θα διαπιστώσετε ότι η αποσυσκευασία μπορεί να είναι διασκεδαστική, ειδικά εάν έχετε κάνει σωστά τη συσκευασία και την επισήμανση. Μετά από όλα αυτά, η προετοιμασία για την μετακόμιση η σκληρή δουλειά που έπρεπε να κάνετε ήταν σχεδιασμένη για να κάνει τα πράγματα απλά κατά την αποσυσκευασία. Απλώς χρησιμοποιήστε ξανά το σύστημα επισήμανσης και ξεκινήστε να αποσυσκευάζετε δωμάτιο ανά δωμάτιο, από ψηλή σε χαμηλή προτεραιότητα. Κάντε τακτικά διαλείμματα και απολαύστε, διακοσμήστε την νέα σας κατοικία σταδιακά χωρίς άγχος. Τα καταφέρατε; Τότε, γιατί να μην ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί, να ανάψει ένα αρωματικό κερί και να πείτε «γεια» στο νέο σας σπίτι; Και αν χρειαστεί να μετακομίσετε ξανά μια μέρα, ξέρετε τώρα πώς να το κάνετε με τον πιο εύκολο τρόπο.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε την μεταφορική που σου ταιριάζει!

Σεπτέμβριος 15th, 2017|Μετακόμιση|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!