Πώς να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς καλοριφέρ

Έπιασαν τα κρύα για τα καλά. Βροχές και χιόνια έχουν σημάνει την έλευση του χειμώνα!

θερμόμετρο που δείχνει χαμηλή θερμοκρασία

Τα περισσότερα σπίτια τώρα πια δεν έχουν θέρμανση. Πολύ σπάνια πια είναι οι πολυκατοικίες που έχουν κεντρική θέρμανση και ακόμα πιο σπάνια οι πολυκατοικίες που έχουν αυτόνομη. Έτσι σαν αποτέλεσμα καταφεύγουμε σε ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης οι οποίες κοστίζουν πολύ και δεν ζεσταίνουν το σπίτι μας αποτελεσματικά. Να θυμάστε πάντοτε οτι οι ηλεκτρικές μας συσκευές, ειδικά τα κλιματιστικά θέλουν απαραιτήτως μια φορά το χρόνο συντήρηση για να είναι λειτουργικά και οικονομικά. Στο MyConstructor ρωτήσαμε, ψάξαμε και δοκιμάσαμε όλους τους τρόπους για να ζεστάνουμε το σπίτι μας χωρίς καλοριφέρ και σας τους παρουσιάζουμε.

γυναίκα που κρυώνει

Τσέκαρε για εισόδους αέρα

Ψάξε καλά το σπίτι σου για τρύπες εισόδου αέρα. Τα παλιά κουφώματα σε ένα σπίτι προκαλούν απώλεια της ενέργειας του σπιτιού με αποτέλεσμα να ξοδεύουμε τα χρήματα μας να ζεστάνουμε το χώρο χωρίς αποτέλεσμα. Το ιδανικό θα ήταν να κάνετε ολική αλλαγή των κουφωμάτων. Τώρα πια υπάρχουν κουφώματα πολύ οικονομικά. Μια καλή επιλογή είναι τα κουφώματα PVC που είναι και πολύ οικονομικά και πολύ αποδοτικά, με από τις καλύτερες σχέσεις κόστους-ενέργειας σε σχέση με τα υπόλοιπα κουφώματα. Μια καλή προσωρινή λύση για να καλύψετε τις εισόδους αέρα είναι με την βοήθεια ενός σπίρτου να βρείτε από πού ‘μπάζει’ το σπίτι σας. Αφότου εντοπίσετε τις εισόδους μπορείτε να τις βουλώσετε εύκολα. Αν το κάνουμε αυτό το αποτέλεσμα θα είναι διττό. Θα κάνουμε οικονομία στην ενέργεια και θα αποτρέψουμε ανεπιθύμητους ‘καλεσμένους’, όπως είναι τα ζωύφια, στο χώρο μας.

Χρησιμοποιείστε ζεστά σκεπάσματα

Προφανής λύση: όταν κάνει κρύο είναι η ώρα που πρέπει να αυξήσουμε τη θερμοκρασία στο κρεβάτι μας. Όπως συμβαίνει και με τα ρούχα μας όταν κρυώνουμε και φοράμε πιο πολλά, το ίδιο θα κάνουμε και με τα σκεπάσματα. Κάνετε αντικατάσταση στα μεταξωτά σεντόνια με ζεστές μάλλινες κουβέρτες. Επίσης, καλή επιλογή είναι και τα υποστρώματα και η ηλεκτρική κουβέρτα. Τοποθετήστε την ηλεκτρική κουβέρτα κάτω από τα σκεπάσματα. Και να θυμάστε πάντα ότι παρόλο που οι ηλεκτρικές κουβέρτες τώρα πια είναι πολύ ασφαλείς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά αλλά μόνο από ενήλικες.

Μεταφέρετε το κρεβάτι σας μακριά από το παράθυρο

Αυτή η λύση ίσως δεν είναι εφικτή σε όλα τα δωμάτια αλλά αν μπορείτε καλό θα ήταν να μεταφέρουμε το κρεβάτι μας όσο γίνεται πιο μακριά από τα παράθυρα. Εκτός και αν τα παράθυρα σας είναι με διπλά τζάμια και καινούρια κουφώματα, που είναι σαφέστατα καλύτερα, αλλά και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας ειδικά σε περιοχές που κάνει κρύο, τα τζάμια θα κρυώνουν με αποτέλεσμα να κρυώνει το εσωτερικό του χώρου μας. Αυτό θα έχει σαφώς σαν αποτέλεσμα να κρυώνουμε και εμείς.

Απλώστε χοντρά χαλιά

Ενώ το ξύλινο πάτωμα ή το πάτωμα λαμινέιτ έχουν πολλά οφέλη, δυστυχώς η ζέστη δεν είναι ένα από αυτά. Φροντίστε για τη ζέστη σας με το να απλώσετε στο πάτωμα σας ζεστά χαλιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και δώστε στα πόδια σας τη ζεστασιά που τους αξίζει. Ένα μάλλινο ή τύπου μάλλινο χαλί είναι σίγουρα μια καλή επένδυση όχι μόνο από άποψη ζέστης αλλά και θα δώσει στο χώρο μας ένα πολύ ωραίο στιλ. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα χαλιά μας θέλουν περιποίηση και απαραιτήτως μια φορά το χρόνο επαγγελματικό καθαρισμό χαλιών ώστε να διατηρούνται καθαρά και όμορφα.

Καλύψτε τα Παράθυρα

Όπως είπαμε και παραπάνω τα παράθυρα μεταφέρουν το κρύο ακόμα και αν είναι πολύ καλά. Έτσι καλή κίνηση για να κρατήσετε την εσωτερική θερμοκρασία είναι να καλύψετε τα παράθυρα με βαριές κουρτίνες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αγοράστε βαριές κουρτίνες σε χρώμα που να σας φτιάχνει τη διάθεση για να αντιμετωπίσετε και την χειμερινή κακή διάθεση

Πάρτε ένα ζεστό μπουκάλι με νερό

Παλιό κόλπο από τις γιαγιάδες μας και πάντα επιτυχημένο. Πάρετε ένα μπουκάλι ζεστό νερό και βάλτε το κάτω από τα σεντόνια σας όταν πάτε για ύπνο. Αν είστε πιο σύγχρονοι υπάρχουν και θερμαινόμενα υποστρώματα αλλά και το μπουκάλι κάνει την ίδια δουλειά το ίδιο αποτελεσματικά.

8 Πράγματα που πρέπει όπωσδηποτε να ξέρουμε για τη παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης!!

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ– Πως θα κάνουμε σωστή παραλαβή του πετρελαίου. Όσοι από μας θα παραγγείλουμε πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποια πράγματα πριν αποφασίσουμε από πού θα παραγγείλουμε το πετρέλαιο θέρμανσης μας. Σαφέστατα, [...]

Πώς να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς καλοριφέρ

Πώς να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς καλοριφέρ Έπιασαν τα κρύα για τα καλά. Βροχές και χιόνια έχουν σημάνει την έλευση του χειμώνα! Τα περισσότερα σπίτια τώρα πια δεν έχουν θέρμανση. Πολύ σπάνια πια [...]

Ιανουάριος 3rd, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς καλοριφέρ

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!