Πως να διατηρήσω τα χαλιά μου φρέσκα & καθαρα;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Τα χαλιά σηματοδοτούν τον ερχομό του φθινοπώρου στην κουλτούρα μας. Συνηθίζεται να βγαίνουν τα χαλιά, με την πτώση της θερμοκρασίας και να μαζεύονται την άνοιξη, με την άνοδο της θερμοκρασίας. Τα χαλιά λοιπόν, λόγο όλης της διαδικασίας καθώς και της χρήσης τους μέσα στον χρόνο, ταλαιπωρούνται αρκετά οπότε για να διατηρηθούν χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή.


Καθημερινή Φροντίδα

Η καθημερινή φροντίδα που απαιτεί το χαλί δεν αποτελεί σύνθετη διαδικασία. Πρώτα απ'όλα, το χαλί πρέπει να διατηρείτε καθαρό όσο το δυνατόν περισσότερο. Για την καθαριότητα δεν συνίσταται συχνό πλύσιμο ή εξεζητημένα καθαριστικά. 

Πρώτη πρόταση καθαριότητας αποτελεί η χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Το χαλί καλο θα ήταν να καθαρίζεται με ηλεκτρική σκούπα μία με δύο φορές την εβδομάδα, τόσο από την πλευρά που χρησιμοποιούμε, όσο και από την πίσω πλευρά. Ιδανικό θα ήταν, να μην χρησιμοποιείτε την σκούπα σας στην μέγιστη ένταση, διότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος φθοράς της επιφάνειας του χαλιού.


Μπορώ να πλύνω το χαλί μου;

Φυσικά πλένονται τα χαλιά αλλά πρέπει να δίνεται η απαραίτητη προσοχή. Για την περίπτωση που σκοπεύετε να το αναλάβετε εσείς, πρέπει να δοθεί προσοχή τόσο στο καθάρισμα, πλύσιμο, όσο και στο στέγνωμα. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα, για να τρίψετε τις επιφάνειες του χαλιού, ώστε να μην φθαρεί. Αναφορικά με το στέγνωμα του χαλιού πρέπει να φροντίσετε να απλωθεί το χαλί κατευθείαν με το που πλυθεί, σε θέση οριζόντια ώστε να στάζουν τα νερά ομοιόμορφα.

Το χαλί ιδανικά θα πρέπει να απλωθεί σε σκιερό μέρος ενώ υπάρχει υψηλή θερμοκρασία στο περιβάλλον. Αποφύγετε τον ήλιο, αφού υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν τα χρώματα του χαλιού. Προσέξτε να στεγνώσει καλά το χαλί ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας, διότι το άρωμα θα σας ενοχλεί, χωρίς να υπάρχει τρόπος να εξαφανιστεί.

Τι μπορώ να κάνω για τους λεκέδες στο χαλί μου;

Ανάλογα με τον λεκέ που έχει δημιουργηθεί στο χαλί σας πρέπει να κινηθείτε με τον σωστότερο τρόπο. Αρχικά πρέπει να κινηθείτε με μεγάλη ταχύτητα, αφού εάν ο λεκές απορροφηθεί από το χαλί, η αφαίρεσή του γίνεται πολύ πιο δύσκολη. 

Για λιπαρούς λεκέδες, θα χρειαστείτε ένα μαλακό σφουγγάρι και μαγειρική σόδα. Με χλιαρό νερό και μαγειρική σόδα τρίψτε απαλά και τοπικά τον λεκέ μέχρι να καθαρίσει. Αφήστε το μείγμα μέχρι να στεγνώσει καλά, εώς και μία μέρα. Στη συνέχεια απομακρύνετε τα υπολείμματα με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Προσπαθήστε να μην πραγματοποιήσετε την διαδικασία χρησιμοποιώντας μεγάλη ποσότητα νερού, ώστε να στεγνώσει η περιοχή γρήγορα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μουχλιάσει το σημείο.


Πως να απολυμάνω το χαλί μου;

Η απολύμανση του χαλιού, αποτελεί διαδικασία απλή και εύκολη και προτείνεται να την ακολουθείτε μία φορά κάθε δύο μήνες. Στην επιφάνεια του χαλιού, με την οποία ερχόμαστε σε επαφή, ρίξτε ποσότητα μαγειρικής σόδας, αρκετή ώστε υπάρχει σε όλη την επιφάνεια. Σκοπός είναι πλέον, να μείνει η σόδα πάνω στην επιφάνεια του χαλιού αρκετό χρόνο ώστε να δράσει και να παρέχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Προτείνουμε να την αφήσετε από μία ώρα μέχρι και μία μέρα. Στη συνέχεια απομακρύνετε να υπολείμματα της μαγειρικής σόδας. Το χαλί πλέον έχει απολυμανθεί ενώ έχουν απομακρυνθεί και οσμές που υπήρχαν.


Μπορώ να ακολουθήσω άλλες μεθόδους καθαρίσματος;

Άλλες τεχνικές ευρέως γνωστές, για τον καθαρισμό χαλιών και τη διατήρηση της φρεσκάδας τους, είναι η χρήση του λευκού ξυδιού και την αμμωνίας. Αναφορικά με το λευκό ξύδι, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για το φρεσκάρισμα του χαλιού σας και την απομάκρυνση οσμών. 

Ο τρόπος που προτείνεται να χρησιμοποιηθεί είναι να αναμείξετε λευκό ξύδι και χλιαρό νερό σε αναλογία ένα προς τρία. Ψεκάστε στη συνέχεια την επιφάνεια του χαλιού και δείτε τα χρώματα του χαλιού σας να αναζωογονούνται και τοπικούς λεκέδες να διαλύονται. 

Σχετικά με την αμμωνία, μπορείτε να δημιουργήσετε μείγμα που θα απομακρύνει τυχόν οσμές. Η αναλογία που προτείνεται είναι δύο κουταλιές αμμωνίας σε μία κούπα χλιαρό νερό.


Να συνεργαστώ με κάποιον επαγγελματία;

Για την διατήρηση της φρεσκάδας του χαλιού σας, καλό είναι να βάλετε στο πρόγραμμά σας τον επαγγελματικό καθαρισμό. Χωρίς υπερβολές, ο επαγγελματικός καθαρισμός είναι καλό να συμβαίνει μία φορά κάθε δύο χρόνια. Ο επαγγελματικός καθαρισμός εγγυάται βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνηση τόσο των χρωμάτων όσο και όλου του χαλιού, αναφορικά με την υφή.

Για να βρείτε τους καλύτερους επαγγελματίες ώστε να συνεργαστείτε, επισκεφτείτε τη σελίδα του ΜyConstructor.gr ή καλέστε στο 210 300 9323, ενημερωθείτε για τις τιμές και κλείστε ένα ραντεβού.
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα