Πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου πριν τη Μετακόμιση;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
‘Όταν κάνουμε μια μετακόμιση, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να το καθαρίσουμε καλά καλά. Ακόμα και αν μετακομίζεις σε άλλη πόλη όπως πχ από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη ή από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα θα πρέπει να έχουμε καθαρίσει το σπίτι πριν φτάσουν τα πράγματα μας.


Κουζίνα.

Η κουζίνα είναι πιθανώς το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε. Όχι μόνο γιατί τείνει να είναι το μέρος με τη περισσότερη συγκεντρωμένη βρώμα αλλά και γιατί καλό θα ήταν να ξεφορτωθείτε τα μαγειρικά υπολείμματα των προηγούμενων κατοίκων του σπιτιού. Ακόμη, είναι το μέρος που όλοι μας μαζί με την οικογένεια μας περνάμε το περισσότερο χρόνο. Συνεπώς καλό θα ήταν να εξασφαλίσουμε ότι είναι, όχι μόνο όμορφα και τακτοποιημένα, αλλά και υγιεινά. 

Σίγουρα θα νιώσουμε πολύ πιο άνετα γρηγορότερα στο καινούριο μας σπίτι και η μετάβαση στη μετακόμιση θα γίνει πιο εύκολα.


Ψυγείο.

Εκεί μάλλον θα χρειαστεί να βάλετε τα μεγάλα μέσα, όπως κάποιο καλό καθαριστικό. Ειδικά αν η μετακόμιση μας γίνεται μετά από καιρό που έχουμε μείνει σε ένα σπίτι μάλλον το ψυγείο μας θα θέλει καλό καθάρισμα. 

Ένα καλό και ασφαλές καθαριστικό είναι η μαγειρική σόδα και νερό. Σκουπίστε καλά με ένα πανί. Ξεκινήστε με τη κατάψυξη και αφαιρέστε όλα τα πράγματα από μέσα. Μετά τρίψτε προσεκτικά με μια βούρτσα προσέχοντας να μην αφήσετε καμία γρατζουνιά. Βάλτε όλα τα ράφια του ψυγείου σε ένα νιπτήρα με ζεστό νερό και μουλιάστε με σαπούνι.


Φούρνος.

Επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε το φούρνο και να κοιτάξουμε μέσα. Αν χρειαστεί ξεκινάμε με το να απλώσουμε σε όλο το εσωτερικό του φούρνου ένα καθαριστικό για φούρνους. Αυτά τα καθαριστικά χρειάζονται περίπου 20 λεπτά. 

Έτσι εξοικονομούμε λίγο χρόνο να ασχοληθούμε με τον υπόλοιπο φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει και αφαιρέσει όλη τα λάδια και τα υπολείμματα φαγητού που μπορεί να έχουν κολλήσει. Όταν θα τρίβετε, θα ήταν πρακτικό, να στρώσετε μια λαδόκολλα ώστε ότι πέφτει να μην σκορπίζεται.

Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα του εσωτερικού συνεχίζουμε με το πάνω και το μπροστά μέρος. Μην παραλείψετε να καθαρίσετε το πίσω μέρος του φούρνου.

 
Ντουλάπια και Πάγκοι της Κουζίνας.

Χρησιμοποιείστε ένα ήπιο καθαριστικό για να καθαρίσετε το εσωτερικό των ντουλαπιών ειδικά αν είναι φρεσκοβαμμένα. Μην παραλείψετε να καθαρίσετε από πάνω και τις πόρτες. Αν οι επιφάνειες είναι ξύλινες χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για ξύλα ή ένα πολύ απαλό σαπούνι. 

Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα λάδια χρησιμοποιείστε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερό. Αναμείξτε μέχρι να κάνετε μια αραιή πάστα και αφήστε το πάνω στην επιφάνεια για λίγα λεπτά. Mην ξεχάσετε τα πόμολα και το εσωτερικό των συρταριών.


Τρίψτε το Νιπτήρα.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό χωρίς χλωρίνη για να καθαρίσετε το νιπτήρα σας. Βάλτε το σε ένα μπουκάλι σπρέι και βάλτε νερό. Ψεκάστε καλά το νιπτήρα και αφήστε το να μουλιάσει λίγο. Έπειτα, ξεπλύνετε καλά. Οι τυχόν μυρωδιές του νιπτήρα μπορούν να εξαφανιστούν αναμειγνύοντας νερό και μαγειρική σόδα και ρίχνοντας το στο νεροχύτη.


Καθαρίστε τους τοίχους.

Αν είστε σίγουροι ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες μόλις έβαψαν το σπίτι τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Αν πάλι το σπίτι δεν έχει βαφτεί πρόσφατα πρέπει να καθαρίσετε τους τοίχους. Ειδικά αν έμεναν μικρά παιδιά στο σπίτι. Ψάξτε για δαχτυλιές γύρω από τα πατώματα και γύρω από τους διακόπτες και στις γωνίες.


Προτιμότερο θα ήταν πάντως να κάνετε ένα καλό βάψιμο στο σπίτι ώστε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα καλό και ωραίο αποτέλεσμα.

Στο MyConstructor γνωρίζουμε ότι μια μετακόμιση μπορεί να είναι κουραστική, για αυτό στη πλατφόρμα μας θα βρείτε τους αξιολογημένα καλύτερους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την μετακόμιση σας και όλες τις υπηρεσίες άμεσα, γρήγορα, οικονομικά. 

Επιπλέον, βρείτε τα καλύτερα Συνεργεία Καθαρισμού για το σπίτι σας και δε χρειάζεται να κουραστείτε καθόλου για τη μετακόμισή σας!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα