Γίνε Ελαιοχρωματιστής!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.


Πώς θα προχωρήσετε σε πετυχημένους ελαιοχρωματισμούς;


Όταν οι τοίχοι του σπιτιού σας είναι σε απελπιστική κατάσταση και είναι αναγκαία η νέα χρωματική αλλαγή, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να “αρπάξετε” ένα πινέλο και να αρχίσετε τον ελαιοχρωματισμό μόνοι σας. Αλλά πριν το κάνετε, θα ήταν χρήσιμο να διαβάσετε κάποιες βασικές αρχές για τους ελαιοχρωματισμούς που θα σας γλιτώσουν πολύτιμο κόπο και χρόνο. Το κλειδί της επιτυχίας ωραίου τελικού αποτελέσματος έγκειται στην προετοιμασία, δηλαδή αφού καθαρίσετε τον τοίχο και εφαρμόσετε μια βάση ασταριού. Θα είστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι έτσι στις γωνίες του τοίχου σας και θα χρησιμοποιήσετε χρώματα που θα κάνουν το δωμάτιο “ξεκούραστο” για το μάτι.


Μέρος 1ο: Προετοιμάστε το χώρο για τον ελαιοχρωματισμό!



1. Απομακρύνετε όλα τα αφαιρούμενα πράγματα από τον τοίχο.

Ξεβιδώστε πρίζες, διακόπτες, φωτιστικά και άλλα αντικείμενα πάνω στον τοίχο. Ξεκινώντας με μια λεία επιφάνεια χωρίς εμπόδια θα βοηθήσει τις εργασίες να προχωρήσουν πιο αποτελεσματικά.

MyConstructor Tips:
Οι πρίζες και οι διακόπτες ξεβιδώνονται πολύ εύκολα από το κέντρο τους με ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το γενικό διακόπτη ηλεκτροδότησης για ευνόητους λόγους.



2. Μαζέψτε όλα τα έπιπλα στο μέσο του δωματίου.

Εάν είναι εύκολο απομακρύνετε τα έπιπλα και οικιακές συσκευές από το δωμάτιο ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό μαζέψτε τα πιο ογκώδη στο κέντρο του. Βεβαιωθείτε έπειτα, ότι όποια έπιπλα αφήσετε στο χώρο είναι καλυμμένα επαρκώς για να μην λερωθούν σε κάποιο πιθανό ατύχημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο μουσαμά ή σελοφάν για να προστατέψετε τα αγαπημένα σας έπιπλα.

MyConstructor Tip:
Το χρώμα πολλές φορές φεύγει πολύ δύσκολα από καλύμματα ή υφάσματα καναπέδων. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να σιγουρέψετε την πλήρη κάλυψη τέτοιων επίπλων ακόμα και αν νομίζετε ότι είναι ικανοποιητική η απόσταση από τον τοίχο. Αποσυνδέστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές του χώρου και αποθηκεύστε τες κάπου που δεν θα προκληθούν ζημιές σε αυτές.



3. Στρώστε στο πάτωμα ένα μεγάλο ύφασμα.

Στρώστε στο πάτωμα ένα μεγάλο ύφασμα. Απλώστε έναν υφασμάτινο μουσαμά ή έναν πλαστικό στο πάτωμα του δωματίου ο οποίος θα βοηθήσει να απορροφήσει σταγόνες και λεκέδες όταν θα ξεκινήσετε να δουλεύετε. Για μεγαλύτερη προστασία  ο μουσαμάς καλό είναι να καλύπτει όλη τη βάση του τοίχου.

MyConstructor Tip:
Μην ασχοληθείτε με τη χρήση εφημερίδων ή σεντονιών για τη δουλειά αυτή. Αυτά τα υλικά είναι πολύ λεπτά συνήθως για να σταματήσουν το φρέσκο χρώμα να τα διαπεράσει. Δεν χρειάζεται να καλύψετε ολόκληρο το πάτωμα. Απλώς μετακινήστε το μουσαμά από τον ένα τοίχο στον άλλο όπως προχωράτε στο βάψιμο του επόμενου τοίχου.



4. Καθαρίστε απαλά την επιφάνεια του τοίχου.

Μουσκέψτε ένα καθαρό ύφασμα ή ένα σφουγγάρι με ζεστό νερό και ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό και στύψτε το επιπλέον νερό. Περάστε με το ύφασμα τον τοίχο από πάνω προς τα κάτω για να καθαρίσετε σκόνη και όποια άλλα σκουπίδια έχει που μπορεί να επέμβουν στην σωστή εφαρμογή του χρώματος.

MyConstructor Tip:
Κάντε το όσο πιο απαλά μπορείτε θέλουμε απλώς να καθαρίσουμε τον τοίχο, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση ο τοίχος να ποτίσει με νερό.



5. Καλύψτε τις παρακείμενες επιφάνειες του τοίχου με μονωτική ταινία ή χαρτοταινία.

Η χαρτοταινία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατέψετε τα σοβατεπί, τα γύψινα, τα δοκάρια και περιμετρικά των κουφωμάτων( εσωτερικών και εξωτερικών). Μπορεί, επίσης, να χρησιμεύσει στην κάλυψη μερών του τοίχου που δεν μπόρεσατε να αφαιρέσετε εύκολα και αναγκαστικά αφήσατε στον τοίχο. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ευθυγραμμίσει την ταινία με ακρίβεια διαφορετικά μπορεί να έχετε στραβό αποτέλεσμα.

MyConstructor Tip:
Μπορείτε να βρείτε χαρτοταινία σε οποιοδήποτε κατάστημα με μπογιές και χρώματα αλλά και σε πολυκαταστήματα με εργαλεία και τεχνικό εξοπλισμό. Αναζητήστε για ταινίες διαφορετικού μεγέθους . Αυτό θα σας δώσει ευελιξία ώστε να αποφύγετε να μεταφερθεί χρώμα σε άλλα σημεία του τοίχου που δεν θέλετε.




Μέρος 2ο: Εφαρμογή Ασταριού



1. Αγοράστε ένα κουβά αστάρι.

Για τις περισσότερες δουλειές ένα κλασσικό άσπρο Αστάρι είναι η καλύτερη επιλογή. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα θα μπορεί να εφαρμοστεί πολύ εύκολα.

MyConstructor Tip:
Να χρησιμοποιείτε πάντα αστάρι όταν βάφετε εσωτερικούς τοίχους. Όχι μόνο θα βοηθήσει το χρώμα σας να κολλήσει αλλά θα περιορίσει  τα πολλά “χέρια “ που θα χρειαστούν για να πετύχουμε το ίδιο βάθος χρώματος. Το αστάρι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν βάφετε ένα ανοιχτό χρώμα πάνω από ένα σκούρο χρώμα.



2. Εφαρμόστε το αστάρι στον τοίχο.

Εφαρμόστε ένα χέρι το αστάρι με ρολό από το πάτωμα στο ταβάνι καλύπτοντας τις πλατύτερες περιοχές κοντά στο κέντρο του τοίχου. Το αστάρι βάσης δεν χρειάζεται να είναι πολύ λεπτό, αρκεί να είναι συνεχόμενη και απαλή η υφή του. Έτσι το χρώμα θα “κάτσει” πολύ εύκολα πάνω από το αστάρι.

MyConstructor Tip:
Προσπαθήστε να μην αφήσετε κενά σημεία αφού μπορεί να επηρεάσει το τελικό χρώμα του τοίχου.



3. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να γεμίσετε τα κενά.

Εφαρμόστε το αστάρι σε στενές περιοχές και άλλες δύσκολες περιοχές με τη μύτη του πινέλου. Δώστε προσοχή σε γωνίες, σοβατεπί και δοκάρια. Προσπαθήστε να ταιριάξετε την λεπτότητα των επιφανειών όσο πιο πολύ μπορείτε.

MyConstructor Tip:
Εφαρμόστε το αστάρι χρησιμοποιώντας μεγάλες αλλά απαλές πινελιές και μετά ξαναπεράστε το προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τη χαρτοταινία για πιο καλές ευθείες και γωνίες.



4. Αφήστε το αστάρι να στεγνώσει τελείως.

Αφήστε το βασικό χέρι να στεγνώσει για περίπου 4 ώρες. Πρέπει να είναι στεγνό στην αφή πριν περάσετε τα επόμενα χέρια χρώματος. Μπορεί να είναι καλύτερο να εφαρμόσετε το αστάρι το μεσημέρι ή το απόγευμα και να το αφήσετε να στεγνώσει μέχρι την άλλη μέρα πριν βάψετε με το χρώμα.

MyConstructor Tip:
Αν βάψετε πάνω από φρέσκο αστάρι που δεν έχει στεγνώσει μπορεί να καταστρέψει τελείως την στρώση και να ξεφλουδίσει. Αφήνοντας ως εξαερισμό στο χώρο κάποιο ανοιχτό παράθυρο, κάποιον ανεμιστήρα οροφής ή ένα air condition θα βοηθήσει να στεγνώσει πιο γρήγορα το αστάρι.




Μέρος 3ο: Βάφοντας τον τοίχο.



1. Επέλεξε τον κατάλληλο τύπο χρώματος.

Όταν έρχεται η στιγμή να διαλέξετε ένα χρώμα για εσωτερικό χώρο, έχετε πολλές επιλογές διαθέσιμες. Λάβετε υπόψιν όχι μόνο το χρώμα αλλά και την επιθυμητή υφή που θέλετε να έχει για τον τοίχο.

MyConstructor Tip:
Καλύτερα να πάρετε έξτρα χρώμα και ας περισσέψει λίγο παρά να ξεμείνετε και να ψάχνετε για το χρώμα τελευταία στιγμή. Ένα πεντάκιλο χρώματος συνήθως φτάνει να καλύψει περίπου 40 τ.μ. τοίχου.



2. Ανακατέψτε πολύ καλά το χρώμα.

Χρησιμοποιήστε έναν ηλεκτρικό αναδευτήρα για υλικά ή ένα τρυπάνι με το κατάλληλο εξάρτημα για να αποκτήσει το χρώμα συνοχή ακόμα και αν ήταν ανακατεμένο πριν το πάρετε. ΄Όταν το χρώμα αποκτήσει μια ενιαία υφή είναι έτοιμο προς χρήση.

MyConstructor Tip:
Για να αποτρέψετε να πεταχτεί έξω από το κουτί το χρώμα, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο κουβά πριν αρχίσετε το ανακάτεμα. Η ανάμειξη του χρώματος είναι σημαντική πριν ξεκινήσετε τις εργασίες ελαιοχρωματισμού είτε χρησιμοποιείτε ένα καινούριο δοχείο είτε ένα δοχείο που βρίσκονταν στο ράφι για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.



3. Ξεκινήστε να κάνετε τα “κοψίματα” με το πινέλο.

Βουτήξτε το πινέλο στο χρώμα σε βάθος 2- 3 εκατοστά και σκουπίστε στην άκρη του δοχείου το επιπλέον χρώμα. Μετά περάστε το πινέλο με μια κλίση στην βούρτσα του ξεκινώντας από τις υψηλότερες γωνίες του δωματίου. Ακολουθήστε την χαρτοταινία και κάντε απαλές και ευθύγραμμες κινήσεις μέχρις ότου ολοκληρώσετε την εξωτερική περίμετρο του τοίχου.

MyConstructor Tip:
Βάφοντας 2 - 3 εκατοστά προς το εσωτερικό του τοίχου θα σας διευκολύνει να κάνετε το υπόλοιπο με το ρολό πιο γρήγορα. Όταν οι πινελιές ξεθωριάζουν, ξαναβρέξτε το πινέλο σας για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.



4. Βάψτε το εσωτερικό του τοίχου με το ρολό.

Αφού έχετε βάψει τις άκρες του τοίχου, χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ ρολό για να κάνετε το ενδιάμεσο. Η καλύτερη μέθοδος είναι να το περνάτε σαν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε σχήμα Μ ή W μέχρι να γεμίσει. Μετά μπορείτε να πάτε σε άλλο σημείο του τοίχου με το ίδιο σκεπτικό.

MyConstructor Tip:
Ένα επεκτεινόμενο ρολό θα σας βοηθήσει να φτάσετε υψηλότερα σημεία του τοίχου κοντά στο ταβάνι. Χρησιμοποιήστε μόνο την απολύτως απαραίτητη ποσότητα χρώματος για να καλύψετε το αστάρι. Παραγεμίζοντας το ρολό με χρώμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.



5. Εφαρμόστε επιπλέον “χέρια”.

Αυτό εξαρτάται από το πόσο σκούρο θέλετε να είναι το νέο χρώμα. Σύμφωνα με αυτό  μπορείτε να εφαρμόσετε 2 και 3 χέρια χρώματος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αναφέρθηκε παραπάνω. Περιμένετε περίπου 2 ως 4 ώρες μεταξύ των εφαρμογών ώστε το φρέσκο χρώμα να προλαβαίνει να στεγνώσει.

MyConstructor Tip:
Οι περισσότεροι τοίχοι δεν χρειάζονται πάνω από 2 χέρια. Αλλά εξτρά χέρια μπορούν να είναι χρήσιμα σε “άγριες επιφάνειες” ή όταν αλλάζετε ένα σκούρο χρώμα. Για να αποφύγετε “τρύπες” σιγουρευτείτε ότι κάνατε όλο τον τοίχο , περιλαμβάνοντας την επιφάνεια κοντά στις άκρες.



6. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει για ένα 12ωρο.

Ελέγξτε καλύτερα το τοίχο για λεπτά σημεία, τρύπες ή σκασίματα πριν αφήσετε το χώρο. Αφήστε τουλάχιστον το διπλάσιο χρόνο για να στεγνώσει η τελική στρώση του χρώματος όπως έγινε με το αστάρι.

MyConstructor Tip:
Συνήθως παίρνει μεταξύ 24 με 48 ώρες για χρώματα εσωτερικού χώρου να στεγνώσουν τελείως. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την χαρτοταινία αφού είστε ικανοποιημένοι με την όψη του τοίχου σας.




Αν πάλι πιστεύετε ότι αυτές οι δουλειές δεν είναι για εσάς, αφηστε τους επαγγελματίες Ελαιοχρωματιστές του MyConstructor να αναλάβουν δράση! Μεταμορφώστε τον χώρο σας εύκολα και οικονομικά!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα