5 Τρόποι να Φτιάξουμε τη Διάθεση μας!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Ψυχολόγοι, διακοσμητές και οργανωτές χώρων όλοι πιστεύουν ότι το να ξεφορτωθούμε την σαβούρα και τα άχρηστα πράγματα από το σπίτι μας δεν έχει μόνο αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο αλλά επιδρά και θετικά στην ψυχολογία μας. 

Είναι αποδεδειγμένο ότι ένας χώρος γεμάτος με άχρηστα πράγματα επιδρά αρνητικά στη ψυχολογία μας και μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα σαν αϋπνία, αύξηση βάρους, άγχος και ακόμα και κατάθλιψη.

Εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς μας και μάθαμε πώς μπορείτε εύκολα να οργανώσετε το σπίτι σας και πώς να εξασφαλίσετε ότι δεν συγκεντρώνετε άχρηστα πράγματα που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στη ψυχολογία σας ή στη ψυχολογία των αγαπημένων σας. 

Οι ειδικοί επαγγελματίες του MyConstructor μας εξήγησαν με ποιο τρόπο μας επηρεάζει η αταξία στο σπίτι μας και πώς μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τρόπο ζωής.


1. Οι γεμάτες επιφάνειες μας δημιουργούν άγχος.


Το Πρόβλημα:

Οι μπουχτισμένες΄ επιφάνειες που είναι καλυμμένες με χαρτούρα, καλλυντικά, ρούχα και πιάτα δημιουργούν το αίσθημα του χάους.


Πώς επηρεάζει την υγεία μας;

Αρχικά θα έχετε σίγουρα πρόβλημα με το να βρείτε ότι χρειάζεστε το οποίο θα οδηγήσει σε αγχωτικές διαδικασίες όταν θα ψάχνετε κάτι και δεν το βρίσκετε, ειδικά το πρωί που βιάζεστε να φύγετε για την δουλειά. 


Έχετε παρατηρήσει ότι δεν βρίσκετε σημαντικά πράγματα όπως τα κλειδιά σας ή σημαντικά έγγραφα της δουλειά σας στο ίδιο σας το σπίτι; 

Τα αυξημένα επίπεδα του στρες αυξάνουν τα επίπεδα της κορτιζόνης και αυξάνεται ο κίνδυνος των καρδιακών προβλημάτων και αυξάνει η πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο. Ένα ‘γεμάτο’ σπίτι που δεν βρίσκετε ποτέ άκρη σας διασπά τη προσοχή και σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς. 

Επίσης, αυτές σας οι συνήθειες επηρεάζουν εσάς αλλά και τους άλλους κάτοικους του σπιτιού σας, την οικογένεια σας και τους συναδέλφους σας και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στις προσωπικές σας σχέσεις.


Οι Ειδικοί λένε για το Πρόβλημα μας:

Οργανώστε ένα Σαββατοκύριακο που θα αφιερώσετε στο να ξεφορτωθείτε τα περιττά αντικείμενα στο σπίτι σας. 

Οργανώστε τη ντουλάπα σας, ανοίξτε τα γράμματα και τους λογαριασμούς που έχουν γίνει στοίβα και αγοράστε όμορφα κουτιά που θα αποθηκεύετε τα αντικείμενα ανάλογα με την κατηγορία τους, για παράδειγμα σε ένα κουτί τα καλλυντικά σε άλλο τα χαρτικά κοκ. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια καθημερινή διαδικασία που θα ακολουθείτε. 

Μια συμβουλή που μας δώσανε οι ειδικοί της καθαριότητας είναι: Μετά τον καφέ ξοδέψτε 5 λεπτά να καθαρίσετε το τραπέζι που φάγατε, να γεμίσετε το πλυντήριο πιάτων, να διπλώσετε τα ρούχα και να φτιάξετε το κρεβάτι σας. Με αυτό τον τρόπο, μας λένε οι επαγγελματίες μας, δεν θα χρειαστεί να επιστρέφετε σε ένα βρώμικο και ατακτοποίητο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά. 

Επίσης, όταν κάνουμε λίγα και σταθερά ότι πρέπει να γίνει φροντίζουμε να μην συσσωρεύονται οι δουλειές.



2. Μισοτελειωμένες δουλειές μπορεί να οδηγούν σε κατάθλιψη.


Το πρόβλημα:

Ας πάρουμε το παράδειγμα του πλεκτού που ξεκινήσατε να πλέκετε και πετάξατε στο πάτωμα γιατί έπρεπε να φύγετε και 6 μήνες μετά είναι ακόμα εκεί και ατέλειωτο.


Πώς επηρεάζει την υγεία μας;

Το αίσθημα που έχουμε από μια ατέλειωτη εργασία μπορεί να μας οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις για τον εαυτό μας, τα οποία μπορεί να καταλήξουν στη μείωση της αυτοπεποίθησης μας. Η ολοκλήρωση κάθε εργασίας που ξεκινάμε ενισχύει την παραγωγικότητα μας και αυξάνει την ενέργεια μας.


Οι Ειδικοί λένε για το Πρόβλημα μας:

Ορίστε ένα χώρο στο σπίτι που θα αφιερώσετε στις εργασίες σας και στα χόμπι. 

Εάν δεν έχετε αυτό το χώρο για γραφείο και αποθήκη τότε αγοράστε διάφορα κουτιά της αρεσκείας σας όπου θα αποθηκεύετε και φυλάσσετε τα αντικείμενα αυτά, όπως για παράδειγμα το πλεκτό που έχετε ξεκινήσει. Ο στόχος πίσω από αυτή τη κίνηση είναι να συγκεντρώσετε τα πάντα σε ένα μέρος και να μην είναι διασκορπισμένα παντού στο σπίτι σας. Εάν ξεκινήσετε κάτι και μετά για κάποιο λόγο το σταματήσετε στη μέση θα μπορείτε να το αποθηκεύσετε μέχρι να το ξανά-καταπιαστείτε με αυτό. 

Πάνω από όλα πρέπει να θυμόμαστε ότι με οτιδήποτε καταπιανόμαστε-ειδικά αν δεν είναι για τη δουλεία-πρέπει να μας δίνει χαρά και όχι άγχος.



3. Ένα χαοτικό δωμάτιο μπορεί να μας ταράσσει τον Ύπνο.


Το πρόβλημα:

Η κρεβατοκάμαρα σας διπλασιάζει τον όγκο της χωρίς λόγο όταν μεταφέρουμε τη σαβούρα από το σαλόνι και το γραφείο στη κρεβατοκάμαρα μας.


Πώς επηρεάζει την υγεία μας;

Ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούμε άμεσα ένα γεμάτο υπνοδωμάτιο μπορεί να μας προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο. Η αϋπνία οδηγεί στην δημιουργία άγχους και μας δίνει το αίσθημα της κούρασης όλη μέρα.


Οι ειδικοί λένε για το πρόβλημα μας:

Όσο είναι εφικτό αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με τον ύπνο από το υπνοδωμάτιο σας. Το λάπτοπ για παράδειγμα, ανήκει στο χώρο του γραφείου και όχι στο υπνοδωμάτιο. Το ίδιο ισχύει για όλα τα αντικείμενα που έχουν σχέση με τη δουλειά και οτιδήποτε παραγωγικό. 

Διπλώστε τα ρούχα σας καλά και κρατήστε το πάτωμα καθαρό από τα πάντα. Ορίστε κανόνες για το τι πάει μέσα στο χώρο του ύπνου. Ένα καλό βιβλίο, μια κούπα τσάι βοτάνων και μια ζεστή κουβέρτα λένε οι ειδικοί ότι είναι αρκετά.



4. Η επιμονή του να κρατάμε αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε οδηγεί σε αύξηση του βάρους.

Το Πρόβλημα:
Νιώθετε ότι δεν βρίσκετε άκρη στο σπίτι σας και ότι τα γεύματα σας είναι άλλος ένας λεκές στο ψυγείο; ‘Εχεις τόσα πολλά στο μυαλό σου και μέσα στη μέρα σου που το γυμναστήριο δεν είναι επιλογή;


Πώς επηρεάζει την υγεία μας;

Μπορεί να μην συνδέετε άμεσα την συσσώρευση των αντικειμένων στο σπίτι μας με την αύξηση βάρους αλλά είναι απόλυτα συνδεδεμένες καταστάσεις. Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ψυχική υγεία υποστηρίζουν η συσσώρευση αντικειμένων αυξάνει κάποιες συγκεκριμένες ορμόνες που προκαλεί στο σώμα μας να παίρνει βάρος. Επιπλέον, αναντίρρητα, ένα ήρεμο μυαλό είναι σε καλύτερη σχέση με το σώμα και είναι πιο πιθανό να επιλέξει υγιή φαγητά.


Οι ειδικοί λένε για το πρόβλημα μας:

Με το που οργανώσετε το σαλόνι σας και το υπνοδωμάτιο, ξεκινήστε με το δωμάτιο. Οργανώστε το ψυγείο σας έτσι ώστε να έχετε διαφορετικές ομάδες φαγητών. Έτσι θα έχετε πρωτεΐνες σε ένα μέρος, φρούτα και λαχανικά σε άλλο και γιαούρτι και γάλα σε άλλο. To να μπορούμε να διακρίνουμε το περιεχόμενο του ψυγείου μας καθαρά, θα μας βοηθήσει να ψωνίζουμε πιο έξυπνα και έτσι θα αγοράζουμε μόνο ότι χρειάζεται. Επίσης, αφού θα έχουμε ξεκαθαρίσει με το σπίτι μας και θα το έχουμε οργανώσει όπως χρειάζεται το μαγείρεμα δεν θα είναι πια πράξη απελπισίας αλλά συνειδητοποιημένη απόφαση.



5. Προσλάβετε ένα συνεργείο καθαρισμού και ξεγνοιάστε


Το πρόβλημα:

Δεν έχετε χρόνο για τίποτα και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Βλέπετε τα πάντα να συσσωρεύονται γύρω σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε.


Πώς επηρεάζει την υγεία μας:

Το να ζούμε σε ένα ακατάστατο μέρος επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας. Ακόμα και αν θέλουμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής δυστυχώς ούτε η πολυάσχολη ζωή μας βοηθάει ούτε η κατάσταση. Έτσι καταλήγουμε να έχουμε άγχος που δεν οδηγεί πουθενά.

Οι ειδικοί λένε για το πρόβλημα μας:
Το να προσλάβουμε ένα ειδικό συνεργείο καθαρισμού θα μας απαλλάξει από το άγχος της καθαριότητας του σπιτιού. Οι ειδικοί επαγγελματίες θα μας βάλουν σε μια σειρά και μετά θα μπορούμε εμείς εύκολα να διατηρήσουμε την τάξη στο σπίτι μας. Αυτό θα μας απαλλάξει από το περιττό στρες που όλοι έχουμε μέσα στη μέρα μας. Επιπρόσθετα, το να προσλάβουμε ένα συνεργείο καθαρισμού για το σπίτι μας είναι πλέον τόσο οικονομικό που μπορούμε όλοι άνετα να το έχουμε.


 Στο MyConstructor.gr θα βρείτε τα πιο οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία καθαρισμού και θα ξεγνοιάσετε.

Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα