4+1 DIY Καθαριστικά που Πρέπει να Έχουμε Όλοι!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.

Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να αποκτάμε όλοι μια έστω και μικρή οικολογική συνείδηση. Με μικρά και απλά βήματα μπορούμε όλοι να προστατέψουμε  το περιβάλλον μας. 


Ένας πολύ εύκολος τρόπος να το κάνουμε αυτό, είναι με το να ξεκινήσουμε και να χρησιμοποιούμε τα δικά μας καθαριστικά σπιτιού. Αυτή μας η κίνηση θα έχει πάρα πολύ μεγάλα οφέλη. 


Αρχικά, τα καθαριστικά σπιτιού που θα φτιάξουμε εμείς είναι πολύ πιο φιλικά στο περιβάλλον από τα καθαριστικά εμπορίου που είναι γεμάτα στα χημικά και καταλήγουν στις θάλασσες και τα ποτάμια μας. Επίσης, τα καθαριστικά σπιτιού είναι πολύ πιο οικονομικά από τα καθαριστικά εμπορίου. Αν ξεκινήσουμε και φτιάχνουμε τα δικά μας καθαριστικά σπιτιού θα δούμε άμεσα μεγάλη διαφορά στην τσέπη μας.


Εδώ θα δούμε εύκολους τρόπους να φτιάξουμε μόνοι μας καθαριστικά σπιτιού στο σπίτι με υλικά που έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας.

-Αρχικά, ξεκινάμε με το να δούμε τι έχει το ντουλάπι μας. 


Συνήθως όλοι μας καταλήγουμε να έχουμε πάρα πολλά άχρηστα καθαριστικά που ξεμένουν στα ντουλάπια και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε. Καλό θα είναι να ξεκινήσουμε με το να κάνουμε έναν έλεγχο του τι έχει πια αυτό το ντουλάπι. Αν είστε σαν και μένα όταν θα κάνετε αυτό το ξεκαθάρισμα θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε ένα σωρό άχρηστα καθαριστικά με υπερβολικά συγκεκριμένη χρήση που δεν βγάζει νόημα. Όσο πιο γρήγορα απλοποιήσουμε τη ζωή μας τόσο το καλύτερο.


-Περιορίστε τα καθαριστικά σας στα καθαριστικά που θα αναφέρουμε παρακάτω και δείτε την άμεση διαφορά. Θα εξοικονομήσετε χρόνο, θα ξεφορτωθείτε τα επικίνδυνα χημικά και θα έχετε ένα καθαρό και όμορφο σπίτι.



1. Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις.


Θα χρειαστείτε:

- Ζεστό νερό

- ¼ του φλιτζανιού λευκό ξύδι

- 2 κουταλιές της σούπας φιλικό προς το περιβάλλον υγρό για τα πιάτα

- 1 κουταλιά της σούπας Βόρακα (Ο βόρακας χρησιμοποιείται σε καθαριστικά προϊόντα για τις λευκαντικές του ιδιότητες)


Οδηγίες:

Γεμίστε ένα μπουκάλι τύπου σπρέι με ζεστό νερό, μην το φουλάρετε μέχρι πάνω, αλλά αφήστε λίγο κενό χώρο να μπουν και τα άλλα υλικά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια για να έχετε πιο ευχάριστη μυρωδιά. 


Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την μυρωδιά του ξυδιού πολύ ενοχλητική. Το αιθέριο έλαιο μπορεί να είναι ότι μας αρέσει εμάς, μέντα ή λεβάντα ή Τεϊέλαιο που έχει και αντισηπτικές ιδιότητες.


Αυτό το σπρέι μπορεί πραγματικά να αντικαταστήσει τη πλειοψηφία των καθαριστικών σας. 


Δεν χρειάζεστε διαφορετικά καθαριστικά για το καθάρισμα του μπάνιου και του σαλονιού. Σύμφωνα με καινούριες έρευνες το κοινό σαπούνι έχει τις ίδιες καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες με τα χημικά καθαριστικά. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, τα καθαριστικά του εμπορίου όχι μόνο δεν έχουν διαφορά από το κοινό σαπούνι, αλλά είναι και πιο επικίνδυνα για τον οργανισμό


Έτσι, αν αντικαταστήσουμε τα χημικά με το απλό κοινό σαπούνι θα γλιτώσουμε χρήματα και τους κινδύνους που αυτά έχουν στην υγεία μας και στο περιβάλλον. 


Βάλτε το κοινό σαπούνι στη ζωή σας και θα δείτε άμεσα τα αποτελέσματα.



2. Καθαριστικό για τα τζάμια και τους καθρέπτες.


Για το καθαριστικό για τα τζάμια οι γιαγιάδες μας είχαν δίκιο. Τίποτα δεν ξεπερνάει το συνδυασμό λευκού ξυδιού και ζεστό νερό. Είναι πραγματικά τόσο απλό.


Το μόνο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι ένα πανί με μικρό-ίνες για να σκουπίσουμε την επιφάνεια που θέλουμε να καθαρίσουμε. Voila!



3. Καθαριστικό για επιφάνειες με γρανίτες.


Με αυτό το καθαριστικό όταν τελειώσετε με το καθάρισμα θα μπορείτε να καθρεπτιστείτε στην επιφάνεια σας.  Πρώτα, καθαρίστε την επιφάνεια με ένα ήπιο σαπούνι και νερό και μετά σκουπίστε με ένα πανί.


Θα χρειαστείτε:

- ¼ της κούπας οινόπνευμα

- 3 σταγόνες πράσινου σαπουνιού ή υγρό για τα πιάτα

- 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής μας

- 1 κούπα νερό



4 .Καθαριστικό για ξεσκόνισμα.


Ο συνδυασμός των υλικών για αυτό το σαπούνι που θα χρησιμοποιήσουμε βοηθάει και να καθαρίσουμε τις ξύλινες επιφάνειες, αλλά και να επαναφέρουμε τη γυαλάδα τους. Το σαπούνι με ελαιόλαδο βοηθάει να συλλέξουμε τη σκόνη και το ελαιόλαδο βοηθάει στο να ενυδατώσουμε το ξύλο. 


Η έξτρα προσθήκη λεμονιού ή δεντρολίβανου ενισχύει τις αντισηπτικές ιδιότητες του καθαριστικού. Έτσι, θα έχουμε τα ξύλα και τις επιφάνειες της κουζίνας μας έτοιμες για να φάμε εκεί το γεύμα μας. 


Με τις ποσότητες που θα δείτε εδώ θα φτιάξετε αρκετά μεγάλη ποσότητα του καθαριστικού. Καλό θα ήταν να το μοιράσετε σε δύο μέρη και να το αποθηκεύσετε σε δύο διαφορετικά μέρη του σπιτιού σας.


Θα χρειαστείτε:

- 3 κούπες νερό

- ½ κουταλάκι του γλυκού σαπούνι με ελαιόλαδο ή πράσινο σαπούνι.

- 1 κούπα ξύδι

- ½ κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο

- (Προαιρετικό) 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας. Ο χυμός λεμονιού ή το δεντρολίβανο είναι καλές επιλογές.


Το ελαιόλαδο και το ξύδι δεν αναμειγνύονται, άρα θα πρέπει να ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση. Ψεκάστε σε ένα πανί και ξεκινήστε.



5. To απόλυτο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις!

Extra επιλογή για καθαριστικά σπιτιού για όλες τις χρήσεις που μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας.


Και όμως, αντίθετα σε ότι μας λένε όλες οι διαφημίσεις των καθαριστικών είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε ένα και μόνο καθαριστικό για όλες τις δουλειές. Ακόμη και για τις πιο δύσκολες επιφάνειες όπως είναι οι μπανιέρες με άλατα ή βρώμικοι νιπτήρες.


Θα χρειαστείτε:

- ¼ της κούπας μαγειρική σόδα.

- 1 κουταλιά της σούπας υγρό για τα πιάτα.


Οδηγίες:

Αναμείξτε τα δύο υλικά και μετά προσθέστε ζεστό νερό μέχρι να έχετε ένα αραιό μείγμα, σαν πάστα. Απλώστε σε ένα πανί και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να επαναφέρετε τη γυαλάδα στη μπανιέρα σας, τους νιπτήρες και τη λεκάνη σας. Αν η λεκάνη που θέλετε να καθαρίσετε έχει πραγματικά επίμονους λεκέδες, τρίψτε με μια ελαφρόπετρα και θα δείτε τους λεκέδες να εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ.



Αν πάλι σας φαίνεται κουραστικό ή επίφοβο, αφήστε τους επαγγελματίες του MyConstructor να αναλάβουν! Τα Συνεργεία Καθαρισμού μας είναι η καλύτερη και πιο οικονομική λύση της αγοράς!


Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα