Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Το μάρμαρο αποτελεί υλικό που εκτιμάται πολλά χρόνια τόσο για την αισθητική του όσο και για την αντοχή του. Σπίτια επιλέγουν το μάρμαρο σαν υλικό για το πάτωμα αλλά και για πάγκους του σπιτιού. Πλέον θεωρείται είδος πολυτελείας, λόγω του αυξημένου κόστους απόκτησης συνδυαστικά με την φροντίδα που απαιτεί για να διατηρεί την άψογη εικόνα του. 


Πως να καθαρίζω τα μάρμαρά μου σωστά;

Το μάρμαρο σαν υλικό απαιτεί πολύ προσοχή στη καθαριότητά του, όπως έχει προαναφερθεί. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να δίνεται μεγάλη σημασία στην επιλογή των καθαριστικών σας. Ανεξάρτητα από την εταιρεία ή την εκάστοτε υπόσχεση του καθαριστικού ελέγξτε το PH αυτού. Τα όξινα διαλύματα είναι έντονα για το μάρμαρο και ενδέχεται μετά από κάποιες χρήσεις να το φθειρουν.

Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιος λεκές από τρόφιμα ή κάποιο ρόφημα, είναι απαραίτητο να κινηθείτε γρήγορα. Προτείνεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο μαλακό πανί ή σφουγγάρι και τρίψτε απαλά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Εάν ο λεκές είναι πιο δύσκολος μπορείτε να προσθέσετε και μαγειρική σόδα. Στόχος πρέπει να είναι η άμεση ανταπόκριση ώστε να μην προλάβει να απορροφηθεί τίποτα από το μάρμαρο.


Πως θα αφαιρέσω τους επίμονους λεκέδες με γυάλισμα μαρμάρων;

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα με το ζεστό νερό και τη μαγειρική σόδα θα χρειαστεί να δοκιμάσετε πιο ισχυρούς συνδυασμούς, πάντοτε σεβόμενοι την ευαισθησία του μαρμάρου. Η επόμενη ανάμειξη που συνίσταται να κάνετε είναι το ζεστό νερό μαζί με πράσινο, φυσικό, σαπούνι και γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι.

Αφου το αναμείξετε καλά, αλλά χωρίς μεγάλη πίεση, εφαρμόστε τοπικά πάνω στον λεκέ και τρίψτε με ένα σφουγγάρι ή ένα μαλακό πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια. Το στέγνωμα μετά το καθάρισμα, στις μαρμάρινες επιφάνειες είναι αρκετά σημαντικό βήμα και θα πρέπει να δίνεται προσοχή, εφόσον αποτελεί τεχνική για την διατήρηση της γυαλάδας.


Πώς επαναφέρω τη γυαλάδα στο μάρμαρο μου; 

Μετά από πολυετή χρήση, τα μάρμαρα μπορεί να χάσουν τη γυαλάδα τους, να φαίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα καθώς δεν είναι απίθανο να έχουν στιγματιστεί απο λεκέδες. Δυστυχώς η επαναφορά δεν είναι κάτι που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα το ιδανικό θα ήταν να συνεργαστείτε με κάποιο συνεργείο αρμόδιο. 

Οι εργασίες που προτείνονται συνήθως είναι το τρίψιμο και το γυάλισμα μαρμάρων. Το τρίψιμο αφορά την απομάκρινση λεκέδων από τα μάρμαρά σας καθώς και την ομαλοποίηση αυτών. Το γυάλισμα γίνεται με σκοπό το μάρμαρό σας να λάμπει και πάλι, πλέον καθαρό. Για τη σωστή φροντίδα των μαρμάρων σας καλό θα ήταν να συνεργαστείτε με ειδικούς που αναλαμβάνουν και τις δύο εργασίες. 


Τι είναι η κρυσταλλοποίηση; 

Η κρυσταλλοποίηση αναλαμβάνει να παρέχει το φαινόμενο καθρέφτη στα μάρμαρά σας. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τον συνδυασμό του νερού και δίσκων συνθετικών διαμαντιών, και το αποτέλεσμα πέραν του εντυπωσιακού αισθητικού κομματιού, βοηθά τα μάρμαρά σας να αποκτήσουν μεγαλύτερη αντοχή σε φυσικές φθορές. Η κρυσταλλοποίηση για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι καλό να προστίθεται στις εργασίες που έχουν αναφερθεί παραπάνω. 

Με το τρίψιμο, το γυάλισμα μαρμάρων και την κρυσταλλοποίηση στο τέλος, θα πετύχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το μάρμαρο θα αναζωογονηθεί έχοντας πλέον αποκτήσει και πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά τις εργασίες που θα κάνετε για το μάρμαρό σας, δεν πρέπει για κανένα λόγο να πάψετε να το αντιμετωπίζεται σαν το ευαίσθητο υλικό που είναι. Οι εργασίες αυξάνουν την αντοχή του, και αν κινηθείτε και εσεις σωστά μπορείτε να χαίρεστε ένα λαμπερό και εντυπωσιακό μάρμαρο για πολλά χρόνια.


Που θα βρω την καλύτερη ομάδα για γυάλισμα μαρμάρων;    

Η έρευνα για τον κατάλληλο συνεργάτη για γυάλισμα μαρμάρων ίσως να είναι δύσκολη. Για τον λόγο αυτό στη ΜyConstructor.gr έχουμε συγκεντρώσει τους καλύτερους, αξιολογημενους, επαγγελματίες έτοιμοι να αναλάβουν το έργο σας. Η σωστή περιποίηση μαρμάρων πρέπει να γίνει από επαγγελματίες με πείρα και γνώση για το αντικείμενο. Για την καλύτερη συνεργασία με τα καλύτερα αποτελέσματα επισκεφτείτε τη σελίδα μας, MyConstructor.gr, ή καλέστε στο 210 300 9323 ώστε να πάρετε μια προσφορά και να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιον από τους συνεργάτες μας. 
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα