Γυάλισμα Μωσαϊκού με Φυσικό Τρόπο!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Το μωσαϊκό πάτωμα αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για πατώματα. Παρόλο που χρησιμοποιούταν κατά πολύ περισσότερο τα παλαιότερα χρόνια υπάρχουν μερικές παραλλαγές του κλασικού μωσαϊκού πατώματος που είναι πολύ διαδεδομένες και μοντέρνες. Οι ίδιες, συναντώνται τόσο σε οικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους.

Παρόλα αυτά, το μωσαϊκό πάτωμα παρά τα αμέτρητα σχέδια και χρώματα στα οποία μπορείτε να το βρείτε καθώς και τα πολλά πλεονεκτήματά του, έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Τείνει να μαζεύει πολύ περισσότερη βρωμιά και σκόνη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πατώματα. Αυτό συμβαίνει λόγω της φύσης του μωσαϊκού και του σχεδιασμού του που θυμίζει την υφή του ψηφιδωτού.  Σε αυτές τις εγκοπές λοιπόν είναι που συσσωρεύεται και η επιπλέον σκόνη.

Εάν λοιπόν θέλετε να διατηρήσετε το μωσαϊκό σας πάτωμα καθαρό και λαμπερό, πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά και με το σωστό τρόπο.  Πριν στραφείτε σε επαγγελματικό καθαρισμό μαρμάρων μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από τα μυστικά των τεχνικών της πλατφόρμας μας για το γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο.



Όσα πρέπει να ξέρετε για το γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο!


#1 Επιλέξτε τα σωστά καθαριστικά

Εφόσον αναφερόμαστε σε γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο, είναι προφανές πως καθαριστικά όπως για παράδειγμα η θαυματουργή, κατά τα άλλα,  χλωρίνη θα πρέπει να βγουν από το μυαλό σας. Ακόμη, το λευκό ξίδι που χρησιμοποιούμε για τα άλατα του μπάνιου και λειτουργεί εξαιρετικά ή άλλα  όξινα καθαριστικά θα πρέπει να τα αποφεύγετε. Στην περίπτωση που επιλέξετε κάποιον από αυτούς τους τρόπους οι συνέπειες για το μωσαϊκό πάτωμα μπορεί να είναι κακές έως καταστροφικές. 

Τα όξινα χαρακτηριστικά μπορεί να διαβρώσουν το μάρμαρο ή να μειώσουν τη λάμψη τους. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στραφείτε σε επαγγελματικό γυάλισμα μαρμάρων. Για να αποφύγετε λοιπόν περιττά έξοδα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!


#2 Καθαρίστε άμεσα λεκέδες στο μωσαϊκό

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα όξινα καθαριστικά δεν ενδείκνυνται για το μωσαϊκό καθώς μπορεί να αφήσουν μόνιμη ζημιά. Το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί  με τους όξινους λεκέδες (ξίδι, λεμόνι ή χυμοί) ή τους αλκαλικούς λεκέδες. Στην περίπτωση που υπάρξει λεκές τέτοιου τύπου πρέπει να καθαριστεί άμεσα. Μην αφήσετε το λεκέ να εισχωρήσει στις εσοχές του μωσαϊκού.

Για να καθαρίσετε άμεσα τέτοιους λεκέδες θα πρέπει πρώτα να αραιώσετε με λίγο χλιαρό νερό την περιοχή του λεκέ. Έπειτα, με ένα ουδέτερο καθαριστικό και ένα μαλακό σφουγγάρι καθαρίστε με κυκλικές μαλακές κινήσεις.

Έξτρα συμβουλή: Μία έξυπνη λύση θα ήταν να καλύψετε σημεία του σπιτιού που μπορεί να λερωθούν πιο εύκολα, όπως στην κουζίνα, με ένα χαλί!


#3 Επίμονοι Λεκέδες

Σαπούνι Μασσαλίας & Χλιαρό Νερό

Για λεκέδες που με την πάροδο του χρόνου έχουν αφήσει μικρά ή μεγάλα σημάδια η καλύτερη επιλογή για γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο είναι το γνωστό σε όλους πράσινο σαπούνι και μάλιστα σε σκόνη. Βάλτε μερικές κουταλιές σε χλιαρό νερό και τρίψτε μαλακά. Χρησιμοποιείτε πάντα μαλακό πανί ή σφουγγάρι για τον καθαρισμό και το ξέβγαλμα. Σε αντίθετη περίπτωση το μάρμαρο μπορεί να γρατζουνιστεί και να χάσει τη λάμψη του.


Μαγειρική Σόδα & Νερό

Σε περίπτωση που οι λεκέδες είναι πιο σοβαροί και επίμονοι αυτό που θα χρειαστείτε για γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο είναι μαγειρική σόδα, νερό και ένα μαλακό βρεγμένο πανί. Ρίξτε σόδα στην περιοχή του λεκέ, περιμένετε μερικά λεπτά και έπειτα τρίψτε με το πανί την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Ξεβγάλετε με το νερό και ένα μαλακό στεγνό πανί. 

 
#4 Γυάλισμα Μωσαϊκού

Οι παραπάνω συμβουλές για γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο, μπορεί να σας βοηθήσουν τις δύσκολές στιγμές και να σας γλιτώσουν από επιπλέον έξοδα. Παρόλα αυτά η καλύτερη μέθοδος για να κάνετε και πάλι τα μάρμαρά σας να λάμψουν σα καινούρια είναι η κρυσταλλοποίηση.  Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φαινόμενο του καθρέπτη που σας χαρίζει η μέθοδος της κρυσταλλοποίησης.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά και μας δίνει αυτό το αποτέλεσμα είναι η νερολούστρα. Το γυάλισμα γίνεται με νερό και δίσκους συνθετικών διαμαντιών. Με αυτό τον τρόπο το μάρμαρο γυαλίζει φυσικά, δεν τραυματίζεται, αποκτά ανθεκτικότητα και αντοχή με την πάροδο του χρόνου.

Εάν ψάχνετε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία για γυάλισμα μαρμάρων και μωσαϊκού, επισκεφτείτε τον κατάλογο τον επαγγελματιών μας στην κατηγορία Μάρμαρα. Οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες μας διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και τεχνογνωσία για να σας παραδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα