Τι δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με ξύδι;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Το ξύδι είναι αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα καθαριστικά. Οι καθαριστικές του ιδιότητες είναι θαυματουργές. 

Το ξύδι όχι μόνο απολυμαίνει και καθαρίζει αλλά είναι φιλικό προς το περιβάλλον και είναι και απίστευτα οικονομικό. Προσοχή όμως γιατί είναι ένα λάθος που συμβαίνει συχνά: Δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τα πάντα με το ξύδι. Οι ειδικοί της καθαριότητας του MyConstructor μας  προειδοποιούν ότι υπάρχουν πράγματα που δεν θα πρέπει με τίποτα να καθαρίσουμε με ξύδι γιατί αντί να καθαρίσουμε θα καταστρέψουμε την επιφάνεια ή το αντικείμενο που θέλουμε να καταστρέψουμε.


Παρακάτω θα δούμε τι δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με ξύδι!

1. Γρανίτες και μαρμάρινες επιφάνειες.
Η οξύτητα του ξυδιού μπορεί να βλάψει την φυσική πέτρα. Χρησιμοποιείστε ένα απαλό υγρό σαπούνι για τα πιάτα και ζεστό νερό.

2. Πατώματα με πέτρινα πλακάκια.
Όπως και με τις μαρμάρινες επιφάνειες που προαναφέραμε, η φυσική πέτρα στο μπάνιο σας δεν αντιδρά καλά στα καθαριστικά με όξινη βάση, όπως είναι το λεμόνι και το ξύδι. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε και την αμμωνία. Παραμείνετε στα καθαριστικά που είναι ειδικά για αυτού του είδους τις επιφάνειες. Καθαρίστε με ζεστό νερό.

3. Λεκέδες από αυγά.
Εάν ρίξετε ένα αυγό στο πάτωμα. Ή στην περίπτωση που υπάρξετε θύμα κάποιων εξοργισμένων εφήβων που ρίχνουν αυγά στα αμάξια. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τους λεκέδες με ξύδι. Όπως όταν κάνουμε τα αυγά ποσέ, η οξύτητα μπορεί να κάνει τα αυγά να πήξουν, καθιστώντας το λεκέ από αυγό πολύ δύσκολο να βγει.

4. Σίδερα.
Το ξύδι μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά μέρη ενός σίδερου (από αυτό που σιδερώνουμε τα ρούχα). Έτσι μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε το εσωτερικό του σίδερου σας με ξύδι. Όταν τελειώσετε με τη χρήση του σίδερου σας αδειάστε τελείως το εσωτερικό του και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

5. Ξύλινα πατώματα.
Εδώ είναι που τη πατάμε οι περισσότεροι. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι το καθάρισμα με ξύδι κάνει τα πατώματα τους να γυαλίζουν και υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν ότι τους καταστρέφει το πάτωμα. Η δικιά μας η συμβουλή είναι να μείνετε στις περπατημένες λύσεις των απλών καθαριστικών που είναι ειδικά για αυτή τη χρήση. Αν θέλετε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε με ξύδι μην ξεχνάτε να το διαλύετε στο νερό και να δοκιμάζετε σε ένα μικρό σημείο πριν προσπαθήσετε να καθαρίσετε ολόκληρο το δωμάτιο.

6. Επίμονους λεκέδες.
Τρίψτε όσο θέλετε με ξύδι αλλά οι λεκέδες από γρασίδι, μελάνι, παγωτό και αίμα δεν θα βγουν όσο και να προσπαθείτε. Οι συγκεκριμένοι λεκέδες δεν βγαίνουν με διάλυμα από απλό ξύδι. Θα πρέπει να τους εφαρμόσετε πρώτα ένα απορρυπαντικό για πριν την πλύση και μετά κατευθείαν στο πλυντήριο με απορρυπαντικό που περιέχει ένζυμα. Αν ελέγξετε τη συσκευασία τα περισσότερα απορρυπαντικά περιέχουν αυτά τα ένζυμα, απλά βεβαιωθείτε ότι και αυτό που έχετε έχει.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κάποιον λεκκέ, μη ρισκάρετε! Φωνάξτε ένα Συνεργείο Καθαρισμού από το MyConstructor και... καθαρίσατε!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα