Toποθέτηση Ταπετσαρίας Τοίχου

τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου

Η Τοποθέτηση Ταπετσαρίας Τοίχου μπορεί να ακούγεται σαν μια σχετικά εύκολη εργασία και σε πολλά site θα βρείτε να λένε ότι μπορείτε να την κάνει κάποιος μόνος του αλλά δεν είναι. Ειδικά αν έχουμε μεγάλες επιφάνειες, πολλές γωνίες, πολύπλοκα μοτίβα κτλ.

Για κάποια χρόνια θεωρούταν ότι η ταπετσαρία δεν είναι η καλύτερη λύση και ότι είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μας αλλά εδώ και κάποια χρόνια ο μύθος αυτός έχει καταρριφθεί και ολοένα και περισσότεροι αποφασίσουν να προχωρήσουν στην τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου άλλωστε είναι μια πολύ διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια.

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου έχει πολλά πλεονεκτήματα λόγω, αρχικά, της ευρείας εφαρμογής της, την μεγάλη ανθεκτικότητα της στο χρόνο και τις «ζημιές». Η τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση για την διακόσμηση του τοίχου μας χωρίς να προκαλεί καμμία φθορά στον τοίχο.

τοποθέτηση ταπετσαρίας σε μοντέρνο σαλόνι

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου περιλαμβάνει:

 • Αρχικά, ο επαγγελματίας τσεκάρει αν ο τοίχος είναι κατάλληλος για την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου. Βλέπει αν χρειάζονται τυχόν στοκαρίσματα ή τριψίματα και προχωρά με τις εργασίες που έχουν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται.
 • Έπειτα, μετράει τις διαστάσεις του τοίχου ώστε να υπολογιστεί το φάρδος της ταπετσαρίας. Και αγοράζουμε την ταπετσαρία της αισθητικής μας.
 • Στη συνέχεια απλώνεται μια ειδική κόλλα και την περνάνε ενδελεχώς από όλες τις επιφάνειες προσέχοντας και αλλάζοντας τρόπο εφαρμογής κάθε φορά πχ πινέλο για τις γωνίες, τις κάσες και τα σοβατεπί.
 • Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου θα πρέπει να έχει κάνει έλεγχο της σύνθεσης της ταπετσαρίας ώστε να γνωρίζει ποιος εξοπλισμό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την σύνθεση της ταπετσαρίας που θα τοποθετηθεί.

ταπετσαρία σε μοντέρνο σαλόνι με μπλε σκαμπό

Μερικές Συμβουλές για την τοποθέτηση Ταπετσαρίας Τοίχου:

 1. Λόγω του ότι οι διάδρομοι είναι το μέρος του σπιτιού με την μεγαλύτερη επαφή από παιδιά κτλ θα πρέπει να διαλέξετε και να κάνετε τοποθέτηση ανθεκτικής ταπετσαρίας με χαρτί τύπου packing.
 2. Κατά βάση τις περισσότερες συνθετικές ταπετσαρίες μπορούμε να τις πλένουμε. Κάθε συσκευασία με ταπετσαρία εσωκλείει τις λεπτομέρειες με τις οδηγίες για το πλύσιμο. Σε περίπτωση που έχουμε άμεση ανάγκη για πλύσιμο, πχ κάποιος μικρός λεκές, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό πιάτων και να το σκουπίσουμε. Για τη καθημερινή καθαριότητα μπορούμε να καθαρίσουμε την ταπετσαρία με ένα απλό ξεσκονόπανο.
 3. Διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση ταπετσαρίας.
 4. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου γίνεται άνετα και σε επιφάνειες με πλακάκια με την σωστή επεξεργασίας της επιφάνειας.
 5. Στους τοίχους του μπάνιου και της κουζίνας θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε συνθετικές ταπετσαρίες λόγω του ότι είναι ανθεκτικότερες στην υγρασία.
 6. Όταν θα θέλουμε να αφαιρέσουμε την ταπετσαρία από τους τοίχους μας θα την ψεκάσουμε με χλιαρό νερό. Έπειτα, θα περιμένουμε 15 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το πρώτο επίπεδο. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το επόμενο επίπεδο της ταπετσαρίας.
 7. Πολύ σημαντικό είναι ο τεχνίτης που θα αναλάβει την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου να προσέξει τα μοτίβα της ταπετσαρίας ώστε να μην γίνει κανένα λάθος και να φαίνεται σωστά το μοτίβο της ταπετσαρίας τοίχου.

κουζίνα με μοντέρνα ταπετσαρία και βινταζ στοιχεία

Στο MyConstructor θα βρείτε τους καλύτερους και οικονομικότερους επαγγελματίες στην τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου. Μπείτε τώρα στην πλατφόρμα του MyConstructor και βρείτε τον τεχνίτη της επιλογής σας και εξασφαλίστε την εγγυημένα ποιότητα στην τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου.

Ιδέες για ταπετσαρία τοίχου

Γυάλισμα Μαρμάρου με το Χέρι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις βάσει ειδικών!

Γυάλισμα Μαρμάρου με το Χέρι ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ Το μάρμαρο αποτελεί ένα πολύ όμορφο, ακριβό υλικό το οποίο είναι παράλληλα και πολύ ευαίσθητο. Το μάρμαρο σαν πρώτη ύλη μπορεί [...]

Μωσαϊκό Πάτωμα: Η νέα απόλυτη τάση μόδας!

Μωσαϊκό Πάτωμα: Η νέα απόλυτη τάση της μόδας! Αν μέχρι τώρα προσπαθούσες να κρύψεις το μωσαικό πάτωμα με χαλιά, βελέντζες, καρέκλες και ότι άλλο έβρισκες, σου έχουμε νέα: Βγάλε τα όλα και άσε το [...]

Πατώματα laminate:7 Λόγοι να επιλέξεις λαμινειτ στο χώρο σου!

Πατώματα Laminate: 7 Λόγοι να τα διαλέξεις  στο χώρο σου! Αν αναρωτιέσαι κατά πόσο είναι καλή ιδέα να βάλεις laminate πατώματα ή όχι, σου έχουμε καλά νέα: Είναι εξαιρετική ιδέα! Τα πατώματα laminate σου [...]

6 Πλεονεκτήματα τοποθέτησης Γυψοσανίδας.

Γιατί να προτιμήσουμε κάποια κατασκευή με γυψοσανίδα; Η τοποθέτηση γυψοσανίδας αποτελεί ολοένα και πιο συχνά επιλογή για δόμηση χώρων. Η γυψοσανίδα είναι ουσιαστικά ο νέος και μοντέρνος τρόπος δόμησης στον οποίον όλο και περισσότεροι [...]

Ταπετσαρία: Γιατί να τη προτιμήσετε στο τοίχο σας!

Ταπετσαρία Τοίχου: Γιατί να τη προτιμήσετε στο τοίχο σας Ανοίγει ο καιρός και ήρθε η ώρα για αλλαγές στο σπίτι μας! Το καλό με τους τοίχους μας είναι ότι έχουν το πλεονέκτημα της αλλαγής [...]

Οι διακοσμητές μίλησαν: 7 πράγματα που δεν πρέπει να κρατάμε ποτέ στη κρεβατοκάμαρα μας.

Οι διακοσμητές μίλησαν: 7 πράγματα που δεν πρέπει να κρατάμε ποτέ στη κρεβατοκάμαρα μας. Αν θέλετε να κοιμάστε καλύτερα τα βράδια διαβάστε το παρακάτω άρθρο. Η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να είναι ίσως και [...]

Δεκέμβριος 27th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τοποθέτηση Ταπετσαρίας τοίχου: Τι συμβαίνει με την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου;

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!