Τοποθέτηση ταπετσαραρίας σε τοίχο σαλονιού. Η ταπετσαρία έχει βιομηχανικό σχέδιο σε γκρι χρώμα.
ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου, ενώ μπορεί να ακούγεται σαν μια σχετικά εύκολη εργασία, η αλήθεια είναι πως μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη αλλά και ακριβή εάν γίνει με λάθος τρόπο. Υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες στο διαδίκτυο που υποδεικνύουν τρόπους με τους οποίους μπορείτε μόνοι σας να κάνετε την τοποθέτηση ταπετσαρίας. Στην περίπτωση που «πιάνει το χέρι σας» και ασχολείστε γενικά με τέτοιες εργασίες είναι πιθανό να τα καταφέρετε. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, όσο εύκολα και αν φαίνονται τα πράγματα στις οδηγίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν, μπορεί να δυσκολευτείτε αρκετά ειδικά εάν υπάρχουν γωνίες, μεγάλες επιφάνειες κτλ.

Για κάποια χρόνια θεωρούταν ότι η ταπετσαρία δεν είναι η καλύτερη λύση και ότι είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μας. Εδώ και κάποια χρόνια όμως, ο μύθος αυτός έχει καταρριφθεί και ολοένα και περισσότεροι αποφασίζουν να προχωρήσουν σε τοποθέτηση ταπετσαρίας. Ο συγκεκριμένος τρόπος διακόσμησης τοίχου άλλωστε, είναι αρκετά διαδεδομένος στο εξωτερικό εδώ και δεκαετίες.

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας έχει γενικά, αρκετά πλεονεκτήματα. Αρχικά, έχει ευρεία εφαρμογή, μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο αλλά και τις «ζημιές». Υπάρχουν μέχρι και ταπετσαρίες που μπορείτε να τις πλύνετε και να είναι καθαρές σαν καινούριες. Αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή λύση για την διακόσμηση του τοίχου σας χωρίς να προκαλεί κάποια φθορά σε αυτόν.

Τοποθέτηση Ταπετσαρίας:

Ποια είναι η διασικασία που ακολουθείται;

Εφόσον αποφασίσατε να προσλάβετε επαγγελματία για να έχετε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι οι εξής:

Έλεγχος Επιφάνειας

Αρχικά, ο επαγγελματίας ελέγχει την επιφάνεια του τοίχου. Πρέπει να σιγουρευτεί πως είναι κατάλληλος για να ξεκινήσει την τοποθέτηση. Αυτό σημαίνει πως κοιτάει εάν χρειάζονται τυχόν στοκαρίσματα ή τριψίματα και στη συνέχεια προχωράει με τις εργασίες που έχουν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται.

Μετρήσεις

Στη συνέχεια είναι σημαντικό να γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις των τοίχων που θέλετε να πραγματοποιήσετε την τοποθέτηση ταπετσαρίας. Εφόσον έχετε το ακριβές φάρδος και ύψος, μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς και να καταλήξετε σε μια ταπετσαρία που να ταιριάζει με το ύφος του σπιτιού και την αισθητική σας.

Τοποθέτηση

Κάθε ταπετσαρία έχει τη δική της σύνθεση η οποία απαιτεί και διαφορετικά υλικά για να γίνει σωστά η τοποθέτηση της. Ο επαγγελματίας λοιπόν που θα αναλάβει αυτή την εργασία, γνωρίζει ποια κόλλα καθώς και ποια εξαρτήματα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Χρήσιμες Συμβουλές:

Τι θα πρέπει να ξέρετε πριν προχωρήσετε σε τοποθέτηση ταπετσαρίας:

  1. Λόγω του ότι οι διάδρομοι είναι το μέρος του σπιτιού με την μεγαλύτερη επαφή από παιδιά κτλ θα πρέπει να διαλέξετε και να κάνετε τοποθέτηση ανθεκτικής ταπετσαρίας με χαρτί τύπου packing.
  2. Κατά βάση τις περισσότερες συνθετικές ταπετσαρίες μπορούμε να τις πλένουμε. Κάθε συσκευασία με ταπετσαρία εσωκλείει τις λεπτομέρειες με τις οδηγίες για το πλύσιμο. Σε περίπτωση που έχουμε άμεση ανάγκη για πλύσιμο, πχ κάποιος μικρός λεκές, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό πιάτων και να το σκουπίσουμε. Για τη καθημερινή καθαριότητα μπορούμε να καθαρίσουμε την ταπετσαρία με ένα απλό ξεσκονόπανο.
  3. Διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση ταπετσαρίας.
  4. Ταπετσαρία μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και σε επιφάνειες με πλακάκια εφόσον γίνει σωστή επεξεργασία της επιφάνειας.
  5. Στους τοίχους του μπάνιου και της κουζίνας θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε συνθετικές ταπετσαρίες λόγω του ότι είναι ανθεκτικότερες στην υγρασία.
  6. Όταν θα θέλουμε να αφαιρέσουμε την ταπετσαρία από τους τοίχους μας την ψεκάζουμε με χλιαρό νερό. Έπειτα, περιμένουμε 15 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το πρώτο επίπεδο. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το επόμενο επίπεδο της ταπετσαρίας.
  7. Πολύ σημαντικό είναι ο τεχνίτης που θα αναλάβει την εργασία, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην περίπτωση που η ταπετσαρία που έχετε επιλέξει να τοποθετήσετε έχει μοτίβο.

Στο MyConstructor.gr θα βρείτε τους καλύτερους και οικονομικότερους επαγγελματίες στην κατηγορία της τοποθέτησης ταπετσαρίας τοίχου. Μπείτε τώρα στην πλατφόρμα του MyConstructor.gr και βρείτε τον τεχνίτη της επιλογής σας και εξασφαλίστε ένα εγγυημένο αποτέλεσμα με μόλις 20€/ρολλό!

Βρες επαγγελματία για τοποθέτηση ταπετσαρίας στις πιο οικονομικές τιμές.

Πως να καθαρίσεις το στρώμα σου;

Καθαρισμός Στρωμάτων: Πως να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου; Εύκολες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις! Το κρεβάτι μας αποτελεί τη μικρή φωλιά μας στο σπίτι. Το χώρο που [...]

Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά;

Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά; Διαχρονικά λαμπερά μάρμαρα! Το μάρμαρο αποτελεί υλικό που εκτιμάται πολλά χρόνια τόσο για την αισθητική του όσο και για την αντοχή του. [...]

Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου;

Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου; Μάθε τις κύριες αιτίες και τι μπορείς να κάνεις! Το ψυγείο σε κάθε σπίτι αποτελεί συσκευή πρώτης ανάγκης αφου στηριζόμαστε στη λειτουργία της [...]

Ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ιδέες για να ξεχωρίσετε φέτος τα Χριστούγενννα! Διακοσμήστε το τραπέζι σας και απολαύστε τα Χριστούγεννα. Τα χριστούγεννα είναι πλέον μία ανάσα μακριά, και ενώ η κατάσταση φαίνεται [...]

Δεκέμβριος 27th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τοποθέτηση Ταπετσαρίας τοίχου: Τι συμβαίνει με την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου;

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!