Toποθέτηση Ταπετσαρίας Τοίχου

τοποθέτηση ταπετσαρίας

Η Τοποθέτηση Ταπετσαρίας Τοίχου μπορεί να ακούγεται σαν μια σχετικά εύκολη εργασία και σε πολλά site θα βρείτε να λένε ότι μπορείτε να την κάνει κάποιος μόνος του αλλά δεν είναι. Ειδικά αν έχουμε μεγάλες επιφάνειες, πολλές γωνίες, πολύπλοκα μοτίβα κτλ.

Για κάποια χρόνια θεωρούταν ότι η ταπετσαρία δεν είναι η καλύτερη λύση και ότι είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μας αλλά εδώ και κάποια χρόνια ο μύθος αυτός έχει καταρριφθεί και ολοένα και περισσότεροι αποφασίσουν να προχωρήσουν στην τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου άλλωστε είναι μια πολύ διαδεδομένη πρακτική στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια.

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου έχει πολλά πλεονεκτήματα λόγω, αρχικά, της ευρείας εφαρμογής της, την μεγάλη ανθεκτικότητα της στο χρόνο και τις «ζημιές». Η τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση για την διακόσμηση του τοίχου μας χωρίς να προκαλεί καμμία φθορά στον τοίχο.

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου περιλαμβάνει:

 • Αρχικά, ο επαγγελματίας τσεκάρει αν ο τοίχος είναι κατάλληλος για την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου. Βλέπει αν χρειάζονται τυχόν στοκαρίσματα ή τριψίματα και προχωρά με τις εργασίες που έχουν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται.
 • Έπειτα, μετράει τις διαστάσεις του τοίχου ώστε να υπολογιστεί το φάρδος της ταπετσαρίας. Και αγοράζουμε την ταπετσαρία της αισθητικής μας.
 • Στη συνέχεια απλώνεται μια ειδική κόλλα και την περνάνε ενδελεχώς από όλες τις επιφάνειες προσέχοντας και αλλάζοντας τρόπο εφαρμογής κάθε φορά πχ πινέλο για τις γωνίες, τις κάσες και τα σοβατεπί.
 • Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου θα πρέπει να έχει κάνει έλεγχο της σύνθεσης της ταπετσαρίας ώστε να γνωρίζει ποιος εξοπλισμό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την σύνθεση της ταπετσαρίας που θα τοποθετηθεί.

 

Μερικές Συμβουλές για την τοποθέτηση Ταπετσαρίας Τοίχου:

 1. Λόγω του ότι οι διάδρομοι είναι το μέρος του σπιτιού με την μεγαλύτερη επαφή από παιδιά κτλ θα πρέπει να διαλέξετε και να κάνετε τοποθέτηση ανθεκτικής ταπετσαρίας με χαρτί τύπου packing.
 2. Κατά βάση τις περισσότερες συνθετικές ταπετσαρίες μπορούμε να τις πλένουμε. Κάθε συσκευασία με ταπετσαρία εσωκλείει τις λεπτομέρειες με τις οδηγίες για το πλύσιμο. Σε περίπτωση που έχουμε άμεση ανάγκη για πλύσιμο, πχ κάποιος μικρός λεκές, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό πιάτων και να το σκουπίσουμε. Για τη καθημερινή καθαριότητα μπορούμε να καθαρίσουμε την ταπετσαρία με ένα απλό ξεσκονόπανο.
 3. Διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση ταπετσαρίας.
 4. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου γίνεται άνετα και σε επιφάνειες με πλακάκια με την σωστή επεξεργασίας της επιφάνειας.
 5. Στους τοίχους του μπάνιου και της κουζίνας θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε συνθετικές ταπετσαρίες λόγω του ότι είναι ανθεκτικότερες στην υγρασία.
 6. Όταν θα θέλουμε να αφαιρέσουμε την ταπετσαρία από τους τοίχους μας θα την ψεκάσουμε με χλιαρό νερό. Έπειτα, θα περιμένουμε 15 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το πρώτο επίπεδο. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το επόμενο επίπεδο της ταπετσαρίας.
 7. Πολύ σημαντικό είναι ο τεχνίτης που θα αναλάβει την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου να προσέξει τα μοτίβα της ταπετσαρίας ώστε να μην γίνει κανένα λάθος και να φαίνεται σωστά το μοτίβο της ταπετσαρίας τοίχου.

 

 

 

Στο MyConstructor θα βρείτε τους καλύτερους και οικονομικότερους επαγγελματίες στην τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου. Μπείτε τώρα στην πλατφόρμα του MyConstructor και βρείτε τον τεχνίτη της επιλογής σας και εξασφαλίστε την εγγυημένα ποιότητα στην τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου.

 

 

 

 

Aπόλυτος Οδηγός Οργάνωσης της κουζίνας: Πώς να οργανώσετε τη κουζίνα σας σε 12 απλά Βήματα

Aπόλυτος Οδηγός Οργάνωσης της κουζίνας      Πώς να οργανώσετε τη κουζίνα σας σε 12 απλά Βήματα «Όλα έχουν πάντα την θέση τους» είναι κάτι που λέμε για κάποιο λόγο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να [...]

7+3 Tips για να κάνετε οικονομία όταν κάνετε μετακόμιση!

7+3 Tips για να κάνετε οικονομία όταν κάνετε μετακόμιση Η μετακόμιση μπορεί να γίνει μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής μας: Καινούριο σπίτι και καινούρια αρχή. Μεγάλος ο ενθουσιασμός εν όψει της μετακόμισης! [...]

Τι συμβαίνει με την Τοποθέτηση Ταπετσαρίας τοίχου;

yes

4 Τρόποι να οργανώσουμε το Σπίτι μας για τις Γιορτές!

      4 Τρόποι να οργανώσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές   Η διαδικασία της οργάνωσης του σπιτιού και του ξεφορτώματος των άχρηστων αντικειμένων στο σπίτι μας είναι αρκετά χρονοβόρα. Ειδικά τις [...]

Πώς να βάψετε το γραφείο για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας!

Πώς να βάψετε το γραφείο σας για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας. Χρώματα και ψυχολογία σύμφωνα με την επιστήμη Σύμφωνα με τους επιστήμονες η επιλογή των χρωμάτων ενός χώρου επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία μας [...]

5+1 Τρόποι να βάλουμε λίγο Hygge στη ζωή μας!

5+1 τρόποι να βάλετε λίγο Ηygge στη ζωή σας Τι;; Δεν έχετε ακούσει ποτέ το hygge; Είναι η απόλυτη μόδα στη διακόσμηση σε όλο τον κόσμο. To hygge έρχεται από τη Δανία όπου γενικά [...]

Δεκέμβριος 27th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι συμβαίνει με την Τοποθέτηση Ταπετσαρίας τοίχου;

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!