Στυλ & Διακόσμηση Σπιτιού: Βρες το στυλ σου και άλλαξε το σπίτι σου!

Ανανέωσε το χώρο και την ψυχολογία σου με μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά.

Εσωτερική διακόσμηση σπιτιού.

Το σπίτι μας αποτελεί τη φωλιά μας μέσα στη χαοτική καθημερινότητα. Μετά από μία κουραστική και πιεστική μέρα στη δουλειά ή τη σχολή, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην ασφάλεια του σπιτιού μας που νιώθουμε πλέον ήρεμοι. Το σπίτι με το που το επιλέξουμε και καταλήξουμε να μεταφερόμαστε εκεί, του δίνεται αυτόματα η ιδιότητα του προσωπικού μας φρουρίου. Για να ενθαρρύνουμε την αίσθηση αυτή μένει μόνο να διακοσμήσουμε τον χώρο μας βάσει της δικής μας αισθητικής. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποια βασικά στυλ διακόσμησης έτσι ώστε να βρείτε το προσωπικό σας και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε στο σπίτι σας.

Σωστή Διαμόρφωση Χώρου

Έχετε πλέον μπει στο σπίτι σας και ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε τον χώρο σας. Αρχικά θα πρέπει να εστιάσετε στη χρησιμότητα που θέλετε να απολαμβάνετε από κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε ένα σαλόνι που αποπνέει ζεστασιά και ενότητα, κατα συνέπεια τα έπιπλα θα ήταν καλό να είναι κοντά μεταξύ τους. Εάν επιθυμείτε να έχετε μεγάλο χωρο για να κινείστε και να μην περιορίζεται το οπτικό σας πεδίο πρέπει να διατηρήσετε, ίσως μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των επίπλων καθώς και να βάλετε τους καναπέδες να αγγίζουν τον τοίχο ώστε να έχετε θέα στο σύνολο του υπόλοιπου χώρου. Ακολουθώντας την ίδια λογική ερευνήστε τις ανάγκες που θέλετε να σας καλύπτει ο κάθε χώρος ξεχωριστά.

Ποιο στυλ θα ακολουθήσετε;

Έχετε πλέον μεταφέρει τα έπιπλα στο σπίτι και μπορείτε να καλύψετε κάθε χώρο με διαφορετικούς τρόπους που οι ανάγκες σας ικανοποιούνται. Υπάρχουν πολλά στυλ τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε. Όσο παρατηρείτε η εξέλιξη τα στυλ διακόσμησης αλλάζουν συνεχώς, το μινιμαλιστικό φαίνεται να κρατά τα ηνία, το ρετρό στυλ κερδίζει δημοτικότητα μαζί με το vintage στυλ, ενώ ακολουθεί το έθνικ σε πολλά σπίτια και σε επόμενες θέσεις δημοτικότητας βλέπουμε το βιομηχανικό στυλ αλλά και το ρουστίκ μαζί με το ρομαντικό. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε το γήινο στυλ, το pop art αλλά και το μπαρόκ. Κάθε διαφορετικό στυλ εκπέμπει διαφορετική ενέργεια και διαφορετικό ύφος.

Μινιμαλιστικό Στυλ

Το μινιμαλιστικό στυλ χαρακτηρίζεται από απλότητα και λιτότητα. Τα λίγα έπιπλα είναι το στοιχείο κλειδί, σε συνδυασμό με τη έλλειψη μικρών διακοσμητικών και μικροπραγμάτων γενικότερα. Στόχος είναι να γεμίσει ο χώρος με τα απαραίτητα έπιπλα και αντικείμενα, χωρίς περιττά πράγματα. Η ιδέα που στηρίζει το μινιμαλιστικό στυλ, αφορά την ένταση της καθημερινότητας μας και την ανάγκη μας να ξεφεύγουμε από αυτήν, όταν επιστρέφουμε στον χώρο μας. Το μινιμαλιστικό πλάνο ενός σπιτιού ηρεμεί το μάτι και το μυαλό και κατά συνέπεια τον θεατή που το απολαμβάνει.

Μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης κουζίνας.

Ρετρό και Vintage στυλ

Το ρετρό στυλ όπως και το Vintage στυλ απευθύνεται σε λάτρεις του πιο παλιου στυλ. Η διαφορά μεταξύ των δύο στυλ διακόσμησης, είναι στην περίοδο. Το Vintage αφορά την κλασσική αισθητική συνδυασμένη με μοντέρνα στοιχεία. Το ρετρό στυλ από την άλλη, αφορά κυρίως την αισθητική της δεκαετίας του 70-80 όπου κυριαρχούν έντονα χρώματα σε όλο το χώρο, τόσο στα έπιπλα όσο και στους τοίχους.

Ρετρο διακόσμηση σε διαμέρισμα.
Ρετρό διακόσμηση σπιτιού.
Vintage διακόσμηση σε σαλόνι.

Έθνικ Στυλ

Το στυλ της έθνικ διακόσμησης, δανείζεται στοιχεία τόσο της ινδικής όσο και της αφρικανικής κουλτούρας. Βασικά στοιχεία είναι και πάλι τα έντονα χρώματα σε γήινες αποχρώσεις, όπως το πορτοκαλί και το καφέ. Το εθνικ στυλ, δίνει την αίσθηση ενότητας και οικειότητα, και κατά συνέπεια διαμορφώνει μια ζεστή ατμόσφαιρα για εσάς και τους φίλους σας.

Εθνικ στυλ διακόσμησης.
Εθνικ στυλ διακόσμησης.

Βιομηχανικό Στυλ

Το βιομηχανικό στυλ αφορά διακόσμηση που χαρακτηρίζεται από κενούς χώρους, σκούρα χρώματα και άμορφα έπιπλα. Στην ουσία το βιομηχανικό στυλ σχετίζεται άμεσα με το μινιμαλιστικό στυλ με μοντέρνες λεπτομέρειες και πιο περιορισμένη χρωματικη παλετα.

Μπάνιο με βιομηχανικό στυλ.

Ρουστίκ Στυλ

Το ρουστίκ στυλ αφορά διακόσμηση που σαν βάση έχει το ξύλο. Τα περισσότερα έπιπλα είναι παράγωγα ξύλου, όπως καρέκλες και τραπέζια, ενώ τα υπόλοιπα, όπως οι καναπέδες, ακολουθούν κοινή χρωματική παλέτα. Το ρουστίκ στυλ δίνει έντονα την αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο, αφου το έχουμε συνδέσει με καταλύματα σε χιόνια που ανεξάρτητα από το κρύο που επικρατεί στο περιβάλλον, αποτελούν χώρους ζεστασιάς.

Γήινο Στυλ

Το γήινο στυλ διακόσμησης αφορά μία μίξη μεταξύ μίνιμαλ και ρουστικ στυλ με έντονη ύπαρξη χλωρίδας στο χώρο. Τα φυτά εντός του σπιτιού μας, αποτελούν μικρές κινήσεις που μας δίνουν την αίσθηση της φύσης. Πέραν των φυτών ακόμα ένα χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου στυλ είναι τα γήινα χρώματα που καλύπτουν τον χώρο, δηλαδή καφέ και πορτοκαλί.

Γήινο στυλ διακόσμησης.
Διακόσμηση κρεβατοκάρας.
Διακόσμηση σαλονιού.

Μπαρόκ Διακόσμηση Σπιτιού

Η μπαρόκ διακόσμηση χαρακτηρίζεται από το βαρύ κλίμα που μεταφέρει. Για την μπαρόκ διακόσμηση απαιτούνται έντονα περίτεχνα και κλασικα επιπλα με έντονη λεπτομέρεια. Για να ολοκληρωθεί το μπαρόκ στυλ, είναι αναγκαία και η ύπαρξη έντονων διακοσμητικών να στολίζουν όλο τον χώρο.

Δεκέμβριος 11th, 2020|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διακόσμηση Σπιτιού: Ποιο είναι το στυλ που σου ταιριάζει;

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!