Πώς να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από κραγιόν;

κόκκινο κραγιόν

Είναι ωραία τα κραγιόν, αδιαμφισβήτητα, δίνουν πάντα ένα πολύ ωραίο στιλ. Το κακό με το να φοράμε κραγιόν όμως είναι ότι πολύ συχνά καταλήγουμε με λεκέδες στο γιακά, στο αγαπημένο μας φουλάρι και στο μαξιλάρι. Τώρα ειδικά που είναι γιορτές όλοι θα ντυθούμε πιο καλά και περιποιημένα είμαστε γιορτινοί και όμορφοι.

 Έχει συμβεί σε όλες μας και ξέρουμε πόσο χάλια είναι. Την επόμενη φορά που θα συμβεί ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που μας έδωσαν οι ειδικοί της καθαριότητας του MyConstructor:

Ρούχα

γυναίκα κρατάει πουκάμισο με λεκέ απο κόκκινο κραγιόν

Αν λεκιάσει κάποιο ρούχο από κραγιόν ξεκινήστε με το να τρίψετε το πολύ κραγιόν, χρησιμοποιείστε ένα μικρό κομμάτι κολλητικής ταινίας να μαζέψετε τα μικρότερα κομματάκια του λεκέ. Βάλτε κατευθείαν ένα αφαιρετικό λεκέδων πάνω στο λεκέ και πλύνετε το όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Καλό θα ήταν να μην αφήσετε το λεκέ να στεγνώσει αν είστε  στη δουλειά.

Αν παρόλα αυτά μείνει ο λεκές και στεγνώσει πάνω στο ρούχο μας προσπαθήσετε ξανά με το αφαιρετικό ή προσπαθήστε να το βγάλετε με ένα σφουγγαράκι στο οποίο θα έχετε απλώσει ένα προϊόν για στεγνό καθάρισμα. Έπειτα, βάλτε το στο πλυντήριο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το προϊόν για στεγνό καθάρισμα και τις πλύσεις μέχρι να φύγει ο λεκές.

Να θυμάστε πάντα να αδειάζετε τις τσέπες σας από κραγιόν και lip balms πριν τα βάλετε στο πλυντήριο γιατί αλλιώς θα λιώσουν στις τσέπες μας και να δημιουργήσουν μεγάλους λεκέδες στα ρούχα μας.

Χαλιά

καθαρισμός χαλιών

Αφαιρέστε το πολύ κραγιόν τρίβοντας το. Χρησιμοποιείστε ένα καθαρό πανί στο οποίο έχετε απλώσει ένα προϊόν για στεγνό καθάρισμα. Τρίψτε το λεκέ μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές ή μέχρι να μην απορροφάται άλλο από το πανί. Εάν ο λεκές παραμένει, αναμείξτε μια κουταλιά από υγρό σαπούνι για τα χέρια, μια κουταλιά λευκό ξύδι και δυο κούπες ζεστό νερό. Τρίψτε με ένα πανί με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει.

Καναπές

καθαρισμός καναπέ

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και σε αυτό το λεκέ. Ξεκινάμε με το αφαιρέσουμε το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό λευκό πανί τρίψτε το λεκέ με ένα προϊόν για στεγνό καθάρισμα. Τρίψτε μέχρι το προϊόν να απορροφηθεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Για τις δύσκολες περιπτώσεις που οι λεκέδες από κραγιόν δεν βγαίνουν με τίποτα: Μην πανικοβάλλεστε! Μπείτε στη πλατφόρμα του MyConstructor και βρείτε τα καλύτερα και οικονομικότερα συνεργεία για καθαρισμούς χαλιών, στεγνοκαθαριστήρια, συνεργεία καθαρισμού καναπέ.

Γιατί αξίζει οικονομικά να προσλάβετε καθαρίστρια για το καθαρισμό του σπιτιού σας;

Καθαρίστριες σπιτιών: Γιατί αξίζει οικονομικά να προσλάβετε καθαρίστρια για το καθαρισμό του σπιτιού σας; KΑΝΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ Κάνετε κάποιο εσωτερικό μονόλογο για το αν θα πρέπει ή όχι, να προσλάβετε καθαρίστρια για να [...]

Tί να κάνεις όταν κάνεις Μετακόμιση Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Tί να κάνεις όταν κάνεις Μετακόμιση Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Είτε μετακομίζετε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ή από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να είστε πιο κοντά στην οικογένεια σας, είτε για κάποια επαγγελματική ευκαιρία, είτε [...]

Καθαρισμός σπιτιού πριν τη μετακόμιση: Πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου;

Πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου πριν τη Μετακόμιση; ‘Όταν κάνουμε μια μετακόμιση, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να το καθαρίσουμε καλά καλά. Ακόμα και αν μετακομίζεις σε άλλη [...]

Συνεργείο καθαρισμού και παραγωγικότητα: Πώς συνδέονται;

Συνεργείο καθαρισμού και παραγωγικότητα: Πώς συνδέονται; Ακούγεται περίεργος συνδυασμός όταν αναφερόμαστε σε ένα συνεργείο καθαρισμού και στην εργασιακή αποδοτικότητα. Παρόλα αυτά έχουν μεγάλη σύνδεση. Διαβάστε παρακάτω πώς το να προσλάβουμε ένα συνεργείο καθαρισμού για [...]

καθαρισμού σαλονιού: Συμβουλές απο τα εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού!

Καθαρισμός σαλονιού σπιτιού: Οφέλη και Διαδικασία απο τους ειδικούς της καθαριότητας.  Οι γιορτές των Χριστουγέννων πέρασαν και μαζί με τα κιλά σίγουρα έμειναν και πολλοί λεκέδες πάνω στο αγαπημένο σας καθιστικό. Ανεξάρτητα από το [...]

Δεκέμβριος 22nd, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς να αφαιρέσουμε λεκέδες απο κραγιόν;

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!