Πως να τακτοποιήσετε εύκολα και απλά τους αυθαίρετους χώρους του ακινήτου σας μέσω του MyConstructor!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Έχεις ζαλιστεί με την ταχύτητα- που αλλάζουν οι νόμοι- και την πολυπλοκότητα των νόμων περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων και δεν ξέρεις που να απευθυνθείς; Μην ανησυχείς καθόλου γιατί σου έχουμε τη λύση. Στη πλατφόρμα του MyConstructor θα βρεις αξιολογημένους και έμπειρους μηχανικούς που θα αναλάβουν άμεσα και υπεύθυνα την διαδικασία.

Όλοι μπορεί να έχουμε βρεθεί ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι σίγουρα με το “τέρας” που λέγεται γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Ειδικά σχετικά με την κατασκευή ακινήτων που παλαιότερα υπήρχε μια μεγάλη σύγχυση είτε με πρόθεση είτε όχι, η κατασκευαστική και η νομική κοινότητα (που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα) έφτασαν σε αδιέξοδο.
Το θέμα τώρα πια είναι να λυθεί το πρόβλημα όσο πιο άμεσα και όσο πιο ανώδυνα γίνεται. 

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που γνωρίζουν ότι υπάρχει κάποιου είδους αυθαιρεσία (μικρή ή μεγάλη) στο ακίνητο τους προβληματίζονται έντονα στην απόφαση τακτοποίησης του προβλήματος. Σε αυτό έχει βοηθήσει το ρευστό νομικό και οικονομικό περιβάλλον που αντί να διευκολύνει τα πράγματα μάλλον τα δυσκολεύει. Επίσης, πολλοί αναβάλλουν συνέχεια την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών με την προσδοκία ότι θα αλλάξει πάλι το νομικό πλαίσιο και θα γίνει ευνοϊκότερο για εκείνους.


Το πρόβλημα είναι τελικά μόνο τα τελευταία χρόνια;

Το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαίρετων χώρων δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε κάτι που προέκυψε λόγω κρίσης ή κάτι τέτοιο. Απλώς ήταν ένα πρόβλημα που “σερνόταν” για αρκετά χρόνια και σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια πρέπει να βρεθεί μια λύση. Η διαδικασία δυστυχώς είναι μεγάλη και αρκετά κουραστική λόγω της γραφειοκρατίας που αναφέραμε αλλά κατά τη γνώμη των μηχανικών της πλατφόρμας που ρωτήσαμε( μέσω μιας μίνι έρευνας που κάναμε) όσο το συντομότερο ασχοληθεί κάποιος με την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών τόσο πιο εύκολα θα ξεμπερδέψει.

Επίσης πέρα από χρόνο και κόπο, η διαδικασία αυτή χρειάζεται χρήματα για έξοδα σε διάφορες υπηρεσίες και στην αμοιβή του μηχανικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παράβολα μπορείς να διαβάσεις και άλλες λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο.

Για όσους θέλουν να γνωρίζουν το ύψος του παραβόλου, αυτό εξαρτάται από τα τετραγωνικά της αυθαίρετης κατασκευής ή του κτίσματος με αλλαγή χρήσης. Για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της διαδικασίας είναι υπεύθυνος κυρίως ο μηχανικός που θα αναλάβει το φάκελο σας.


Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων;

Οι αλλαγές αφορούν την παράταση για δυο επιπλέον έτη η νομιμοποίηση κατασκευών και κάθε μίσθωση ακινήτου που έχει κάποια παράβαση. Επίσης, μειώθηκαν αρκετά τα παράβολα και όπως είπαμε εξαρτώνται από τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου. Σημαντικό στοιχείο είναι η μείωση των προστίμων και η μείωση των προστίμων κατά 10% και για όσους έχουν ήδη υποβάλει μελέτη στατικής επάρκειας.


Ποια είναι η καινοτομία της πλατφόρμας μας και η λύση που δίνει;

Έχουμε συγκεντρώσει και συγκεντρώνουμε συνέχεια -στην προσπάθεια μας να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες- αξιολογημένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες σε πολλές ειδικότητες. Στην νομιμοποίηση αυθαιρέτων συνεργαζόμαστε με μηχανικούς που είναι χρόνια στο χώρο και ενημερώνονται συνέχεια για τις αλλαγές στις διατάξεις και τις ρυθμίσεις. 

Μπορείς επίσης να βρεις συγκεντρωμένους τους μηχανικούς στον κατάλογο, να τους καλέσεις για να συζητήσετε απορίες ή διευκρινίσεις που πιθανόν έχεις και να πάρεις άμεσα τιμές για τις υπηρεσίες τους. Αυτή η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση και στην επικοινωνία με τον μηχανικό ή τον εκάστοτε επαγγελματία βοηθάει τον πελάτη να βρει γρήγορα αυτό που ψάχνει και να λύσει τις απορίες του πολύ εύκολα. 

Έτσι μέσω του MyConstructor φέρνουμε σε επαφή τον πελάτη με τον επαγγελματία και το αντίστροφο πολύ πιο εύκολα και απλά από ότι θα γινόταν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Μπες στον κατάλογο για να δεις όλους τους επαγγελματίες εδώ.
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα