Μετακόμιση Συμβουλές: Πώς θα κάνετε σωστές και φθηνές μετακομίσεις!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Η μετακόμιση σε ένα καινούριο χώρο είναι σίγουρα μια αγχωτική διαδικασία.  Εμείς το γνωρίζουμε καλά για αυτό συντάξαμε μια λίστα με συμβουλές μετακόμισης για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε πριν τη μετακόμιση σας. 

Σίγουρα η μετακόμιση και η αλλαγή γενικότερα μπορεί να είναι πολύ κουραστική περίοδος  που σας προκαλεί άγχος αλλά ο πανικός δεν βοηθάει πουθενά. Ηρεμήστε, πάρτε μια ανάσα και διαβάστε τι συμβουλές μετακόμισης έχουν να σας δώσουν οι ειδικοί.


Μετακόμιση & Χρήσιμες Συμβουλές

Διαβάστε παρακάτω συμβουλές μετακόμισης αλλά και τρόπους για να οργανωθείτε όσο καλύτερα μπορείτε!


#1 Ξεκαθάρισμα Αντικειμένων

Τώρα είναι επιτέλους η ευκαιρία σας να δείτε τι χρειάζεστε και τι όχι. Τώρα που θα βγουν όλα έξω, ακόμα και αυτά που έχουν χωθεί στην άβυσσο των παταριών, θα μπορέσετε να κάνετε ένα ξεδιάλεγμα των αντικειμένων που δεν χρειάζεστε. Μια γενική συμβουλή είναι ότι αν δεν το έχετε δει για πάνω από 3 χρόνια μάλλον δεν το χρειάζεστε και είναι ώρα να το αποχαιρετήσετε. 
Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε άμεσα χρήματα αλλά και κόπο από την μεταφορά αχρείαστων αντικειμένων. Κάντε μια διαλογή, λοιπόν, και αποφασίστε τι δεν χρειάζεστε! Ήρθε η ώρα!


#2 Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο!

Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές στη ζωή αλλιώς εμείς τα υπολογίζουμε και αλλιώς έρχονται τα πράγματα, έτσι κάποιες φορές η μετακόμιση μας πρέπει να γίνει άμεσα χωρίς μεγάλο προγραμματισμό. Σε περίπτωση που η μετακόμιση μας όμως είναι σχέδιο του μέλλοντος φροντίστε να κάνετε σωστή οργάνωση της μετακόμισης. Φτιάξτε ένα πλάνο με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν ανά εβδομάδα και φροντίστε να τηρήσετε όσο πιο πιστά γίνεται αυτό το χρονοδιάγραμμα.


#3 Σταδιακό Πακετάρισμα

Από τη στιγμή που πήρατε την απόφαση να μετακομίσετε ξεκινήστε σταδιακά το πακετάρισμα. Θα ήταν συνετό να μην περιμένετε τη τελευταία στιγμή για να ολοκληρώσετε-φυσικά όχι να ξεκινήσετε- το πακετάρισμα των αντικειμένων σας. Στοχεύστε να πακετάρετε 2-3 κούτες την ημέρα με πράγματα που δεν θα χρειαστείτε άμεσα (πχ εποχιακά ρούχα). Έτσι τη μέρα της μετακόμισης δεν θα τρέχετε πανικόβλητοι για να κλείνετε κούτες.


#4 Κατηγοριοποιήστε τις Κούτες

Γενικά σαν κανόνας, μας λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να ακολουθείτε κάποια κατηγοριοποίηση στις κούτες. Για παράδειγμα, τα κουζινικά με τα κουζινικά. Κάντε μια κατηγοριοποίηση ανάλογα με τα δωμάτια του σπιτιού. Μην ξεχάσετε να σημειώσετε το θέμα στο εξωτερικό των κουτιών.


#5 Κουτιά από Φελιζόλ

Κάτι που πολύς κόσμος δεν σκέφτεται αλλά είναι από τις τοπ συμβουλές μετακόμισης είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να πετάξετε όλα τα πράγματα από την κατάψυξη σας. Οι περισσότεροι από μας όταν είναι να μετακομίσουμε είτε δεν αγοράζουμε πράγματα, από το φόβο ότι θα πρέπει να τα πετάξουμε, και αυτό μας δυσκολεύει στη καθημερινότητα μας, είτε καταλήγουμε όντως να πετάμε πολλά φαγητά από φόβο μην χαλάσουν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Οι ειδικοί της μεταφοράς μας ενημέρωσαν ότι από τις πρώτες συμβουλές μετακόμισης που θα πρέπει να γνωρίζουμε και να ακολουθούμε είναι για την μεταφορά των τροφίμων κατά την μετακομιση είναι τα κουτιά από φελιζόλ γιατί διατηρούν τα τρόφιμα αρκετές ώρες και τα είδη κατάψυξης. Έτσι, δεν χρειάζεται ούτε να πετάξουμε κάτι ούτε να δυσκολέψουμε τη καθημερινότητα μας.


Έστω ότι συνειδητοποιείτε εξαρχής πόσο κακή ιδέα είναι να κάνετε τη μετακόμιση μόνοι σας χωρίς τη συνεισφορά των επαγγελματιών. Έτσι αποφασίζετε να απευθυνθείτε στους ειδικούς. Έπειτα, πρέπει να αποφασίσετε αν θα αναθέσετε μόνο τη μεταφορά των αντικειμένων σας αφού έχετε κάνει εσείς όλο το πακετάρισμα, αμπαλάρισμα και ξεπακετάρισμα ή θα το αναθέσετε στους ειδικούς και θα ξεγνοιάσετε μια και καλή; Εμείς συνιστούμε το δεύτερο μιας και που το κόστος είναι τώρα πια πολύ μικρό σε σχέση με την ταλαιπωρία που θα τραβήξετε.


 - Αλλαγή Λογαριασμών

Μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές μετακόμισης που θέλετε να ακολουθήσετε είναι αυτή! Κάντε από νωρίς την αλλαγή στη διεύθυνση ρεύματος, νερού και τηλεφώνου. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά παίρνουν χρόνο έτσι καλή συμβουλή μετακόμισης είναι να τα κάνετε νωρίς ώστε όταν θα μετακομίσετε στο καινούριο σπίτι να τα έχετε όλα έτοιμα.

Kανείς δεν θέλει να μετακομίσει σε ένα σπίτι που δεν έχει νερό, ρεύμα ή τηλέφωνο. Κάντε αυτές από νωρίς και δεν θα το μετανιώσετε! Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ παίρνει περίπου 1-2 μέρες ενώ παραδόξως το νερό παίρνει πολύ πιο πολύ από όσο θα περίμενε κανείς. Έτσι, κάντε το νωρίς για να μην αντιμετωπίσετε δυσάρεστες καταστάσεις μετέπειτα.


 - Αλλαγή Διεύθυνσης

Μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ σημαντικό τώρα αλλά αυτή είναι εξίσου από τις πιο σημαντικές συμβουλές μετακόμισης.  Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που πρέπει να ενημερώσετε ότι αλλάζετε διεύθυνση. Πιο σημαντικοί από αυτούς που πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε είναι η τράπεζα σας, η εφορία, ο εργοδότης σας(σαφέστατα), κτλ υπηρεσίες που πρέπει να γνωρίζουν αυτήν την αλλαγή.  Άλλες υπηρεσίες είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας , το ταχυδρομείο και με όποιους έχετε αλληλογραφία και πρέπει να σας βρουν.


 - Μην ποτίζετε τις γλάστρες σας

Μπορεί να σας φαίνεται άσχετο αλλά οι φρεσκοποτισμένες γλάστρες δημιουργούν πρόβλημα κατά τη διάρκεια μιας μεταφοράς. Αυτό συμβαίνει διότι οι γλάστρες που έχουν ποτισθεί πρόσφατα κρατάνε πολύ νερό και γίνονται βαριές, με αποτέλεσμα να έχουμε έξτρα βάρος στα πράγματα που θέλουμε να μεταφέρουμε. Κατά συνέπεια, το περιττό βάρος σημαίνει ότι οι εργάτες θα χρειαστούν περισσότερη ώρα για τη μεταφορά και άρα θα αυξηθεί η τιμή της μετακόμισης μας. Επιπρόσθετα, το υγρό χώμα μπορεί να μας κάνει τα πράγματα χάλια σε περίπτωση κάποιας αναταράξεως στη διαδρομή.


 - Ευχαριστηθείτε τη Μετακόμιση σας

Τα βρήκατε όλα, τα πακετάρατε όλα και γενικά ακολουθήσατε όλες τις συμβουλές μετακόμισης που σας είπαμε. Τώρα δεν έχετε παρά να ηρεμήσετε και να απολαύσετε την μετακόμιση σας!



Γνωρίζουμε ότι στις μέρες μας η τιμή μετακόμισης είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να διαλέξουμε την μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει τη μεταφορά μας. Πώς όμως θα εξασφαλίσετε οικονομική μετακόμιση στο λιγότερο κόστος; Πώς θα διαλέξετε τη φθηνότερη μεταφορική για Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις τόσες μεταφορικές Θεσσαλονίκης και Αθήνας; Φυσικά η σχέση κόστους-ποιότητας είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας.

Ας δούμε όμως από τι εξαρτάται η συνολική της τιμής μετακόμισης:

#1 Από τον αριθμό των αντικειμένων που θα κάνουμε μεταφορά
#2 Από το μέγεθος των αντικειμένων που θα κάνουμε μεταφορά
#3 Από τον αριθμό των εργατικών χεριών που θα απασχολήσουμε
#4 Από την ώρα που θα διαρκέσει η μετακόμιση
#5 Από το αν θα χρησιμοποιήσουμε επιπρόσθετες υπηρεσίες (π.χ αμπαλάζ)
#6 Εάν υπάρχει ασανσέρ στο χώρο ή θα χρησιμοποιήσουμε ανυψωτικό μηχανισμό

Για τις πιο αξιόπιστες μεταφορικές και τις φθηνές μετακομίσεις με ολοκληρωμένες λύσεις μετακόμισης καλέστε στο 210 300 93 23 ή συμπληρώστε την φόρμα μετακόμισης σε 4 απλά βήματα και κάντε φθηνές μετακομίσεις!


Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα