Πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου πριν τη Μετακόμιση;

παρέα που κάνει καθαρισμό πριν τη μετακόμιση

‘Όταν κάνουμε μια μετακόμιση, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να το καθαρίσουμε καλά καλά. Ακόμα και αν μετακομίζεις σε άλλη πόλη όπως πχ από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη ή από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα θα πρέπει να έχουμε καθαρίσει το σπίτι πριν φτάσουν τα πράγματα μας.

Κουζίνα

γυναίκα που κάνει καθαρισμό πριν τη μετακόμιση

Η κουζίνα είναι πιθανώς το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε. Όχι μόνο γιατί τείνει να είναι το μέρος με τη περισσότερη συγκεντρωμένη βρώμα αλλά και γιατί καλό θα ήταν να ξεφορτωθείτε τα μαγειρικά υπολείμματα των προηγούμενων κατοίκων του σπιτιού. Ακόμη, είναι το μέρος που όλοι μας μαζί με την οικογένεια μας περνάμε το περισσότερο χρόνο. Συνεπώς καλό θα ήταν να εξασφαλίσουμε ότι είναι όχι μόνο όμορφα και τακτοποιημένα αλλά και υγιεινά. Σίγουρα θα νιώσουμε πολύ πιο άνετα γρηγορότερα στο καινούριο μας σπίτι και η μετάβαση στη μετακόμιση θα γίνει πιο εύκολα.

Καθαρίστε το Ψυγείο

γυναικείο χέρι καθαρίζει το ψυγείο πριν τη μετακόμιση

Εκεί μάλλον θα χρειαστεί να βάλετε τα μεγάλα μέσα, όπως κάποιο καλό καθαριστικό. Ειδικά αν η μετακόμιση μας γίνεται μετά απο καιρό που έχουμε μείνει σε ένα σπίτι μάλλον το ψυγείο μας θα θέλει καλό καθάρισμα. Ένα καλό και ασφαλές καθαριστικό είναι η μαγειρική σόδα και νερό. Σκουπίστε καλά με ένα πανί. Ξεκινήστε με τη κατάψυξη και αφαιρέστε όλα τα πράγματα από μέσα. Μετά τρίψτε προσεκτικά με μια βούρτσα προσέχοντας να μην αφήσετε καμία γρατζουνιά. Βάλτε όλα τα ράφια του ψυγείου σε ένα νιπτήρα με ζεστό νερό και μουλιάστε με σαπούνι.

Καθάρισε το Φούρνο

γυναικεία χέρια με γάντια κάνει καθαρισμό φούρνου πριν τη μετακόμιση

Επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε το φούρνο και να κοιτάξουμε μέσα. Αν χρειαστεί ξεκινάμε με το να απλώσουμε σε όλο το εσωτερικό του φούρνου ένα καθαριστικό για φούρνους. Αυτά τα καθαριστικά χρειάζονται περίπου 20 λεπτά. Έτσι εξοικονομούμε λίγο χρόνο να ασχοληθούμε με τον υπόλοιπο φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει και αφαιρέσει όλη τα λάδια και τα υπολείμματα φαγητού που μπορεί να έχουν κολλήσει. Όταν θα τρίβετε, θα ήταν πρακτικό, να στρώσετε μια λαδόκολλα ώστε ότι πέφτει να μην σκορπίζεται.

Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα του εσωτερικού συνεχίζουμε με το πάνω και το μπροστά μέρος. Μην παραλείψετε να καθαρίσετε το πίσω μέρος του φούρνου. Ο επόμενος

 

Ντουλάπια και πάγκοι της κουζίνας

καθαρίστρια σπιτιού του MyConstructor καθαρίζει τη κουζίνα πριν τη μετακόμιση

Χρησιμοποιείστε ένα ήπιο καθαριστικό για να καθαρίσετε το εσωτερικό των ντουλαπιών ειδικά αν είναι φρεσκοβαμμένα. Μην παραλείψετε να καθαρίσετε από πάνω και τις πόρτες. Αν οι επιφάνειες είναι ξύλινες χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για ξύλα ή ένα πολύ απαλό σαπούνι. Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα λάδια χρησιμοποιείστε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερό. Αναμείξτε μέχρι να κάνετε μια αραιή πάστα και αφήστε το πάνω στην επιφάνεια για λίγα λεπτά. Mην ξεχάσετε τα πόμολα και το εσωτερικό των συρταριών.

Τρίψτε το Νιπτήρα

καθαρίστρια σπιτιού του MyConstructor κάνει καθαρισμό κουζίνας πριν τη μετακόμιση

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό χωρίς χλωρίνη για να καθαρίσετε το νιπτήρα σας. Βάλτε το σε ένα μπουκάλι σπρέι και βάλτε νερό. Ψεκάστε καλά το νιπτήρα και αφήστε το να μουλιάσει λίγο. Έπειτα, ξεπλύνετε καλά. Οι τυχόν μυρωδιές του νιπτήρα μπορούν να εξαφανιστούν αναμειγνύοντας νερό και μαγειρική σόδα και ρίχνοντας το στο νεροχύτη.

Καθαρίστε τους τοίχους

νέα γυναίκα κάνει καθαρισμό τοίχων πριν τη μετακόμιση

Αν είστε σίγουροι ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες μόλις έβαψαν το σπίτι τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Αν πάλι το σπίτι δεν έχει βαφτεί πρόσφατα πρέπει να καθαρίσετε τους τοίχους. Ειδικά αν έμεναν μικρά παιδιά στο σπίτι. Ψάξτε για δαχτυλιές γύρω από τα πατώματα και γύρω από τους διακόπτες και στις γωνίες.

Προτιμότερο θα ήταν πάντως να κάνετε ένα καλό βάψιμο στο σπίτι ώστε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα καλό και ωραίο αποτέλεσμα.

Στο MyConstructor γνωρίζουμε οτι μια μετακόμιση μπορεί να είναι κουραστική, για αυτό στη πλατφόρμα μας θα βρείτε τους αξιολογημένα καλύτερους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την μετακόμιση σας και όλες τις υπηρεσίες άμεσα, γρήγορα, οικονομικά.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Πως να καθαρίσεις το στρώμα σου;

Καθαρισμός Στρωμάτων: Πως να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου; Εύκολες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις! Το κρεβάτι μας αποτελεί τη μικρή φωλιά μας στο σπίτι. Το χώρο που [...]

Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά;

Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά; Διαχρονικά λαμπερά μάρμαρα! Το μάρμαρο αποτελεί υλικό που εκτιμάται πολλά χρόνια τόσο για την αισθητική του όσο και για την αντοχή του. [...]

Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου;

Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου; Μάθε τις κύριες αιτίες και τι μπορείς να κάνεις! Το ψυγείο σε κάθε σπίτι αποτελεί συσκευή πρώτης ανάγκης αφου στηριζόμαστε στη λειτουργία της [...]

Ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ιδέες για να ξεχωρίσετε φέτος τα Χριστούγενννα! Διακοσμήστε το τραπέζι σας και απολαύστε τα Χριστούγεννα. Τα χριστούγεννα είναι πλέον μία ανάσα μακριά, και ενώ η κατάσταση φαίνεται [...]

Φεβρουάριος 20th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καθαρισμός σπιτιού πριν τη μετακόμιση: Πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου;

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!